Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Více než 200 příznivců na Facebooku

Nesnasim tyto soc. site, chodi od tam akorat spamy a to jsem se nikam neregistroval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To lidem opravdu nevadí absolutní neserióznost Facebooku? Jeho falešné pozvánky od prátel a vykrádání kontaktů? Lidi si opravdu nechají sr*t na hlavu a ještě se někteří snaží přesvědčit druhé. Dokud nebudu muset, tak takovou ubohost podporovat neholdlám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hned jsem se stal Vaším fanouškem na FB. Ani jsem netušil, že tam jste :(
FB využívám denně a pokud si dá člověk tu práci s nastavením a skrytím určitých věcí, dá se FB považovat za užitečný.
Žádný spam mi do mailu nechodí - chodí tam jen to co chci.
A že někomu chodí pozvánky od přátel ? Pokud má někdo přátele co klikaji na každou blbost co vidí, za to FB nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem netušil že tam jste, kdyby jste to zahlásili hned od začátku, už máte fanoušku xkrát víc ;-)

->Tomaio: Ano ano, pokud člověk s FB a nastavením umí zacházet, tak je člověk v bezpečí. Holt neumělkové na sociální sitě nadávájí, ale je to jen o tom, co tam člověk pustí a koho si tam pustí. Takže ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to kecáš? Jaký neumělkové? Já na facebooku nejsem, ale pár mým kamarádům facebook sprostě ukradl kontakty z majlu a automaticky rozesílá pozvánky(jakoby od nich). Facebook to vykradení skryl za kliknutí na nějakou věc která rozhodně nebyla nadepsána "poskytnutí email kontaktů Facebooku za účelem rozesílání spamu" - nevím jak přesně ten mechanismus krádeže funguje, ale myslím, že jenom stačí mít otevřený email a kliknout na otevření pozvánky na facebook. Facebook jednoznačně podporuje spam a kradení kontaktů a hodně lidí se už bohužel nachytalo. Jak tohle může někdo omlouvat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FB nekrade nic. Maximalne nejaka aplikace napsana pro FB. A to je trosku rozdil. Protoze pak muzou vypnout celej internet, pac je taky zlej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FB nekrade kontakty a nerozesílá spam? Chceš ukázat ty maily? Jsou přímo od facebooku a facebookem podepsaný tak ze sebe laskavě nedělej blbečka. Jestli si to myslel takhle- aplikace napsaná pro facebook = facebook tak je vše v pořádku. Ještě jednou:
Jak tohle může někdo omlouvat? Seš zaměstnanec facebooku nebo žiješ na Marsu? Seš na facebooku závislej?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to chce klid :) z marsu rozhodne nejsem, jen FB vyuzivam a tak vim ze, pokud neklikaji lidi na blbosti, FB sam nic nerozesle.
Bohuzel jsou lide na FB kteri tvori ruzne skupiny kde clovek "musi" pozvat svoje pratele a na ulehceni je prilozen jakysi skript. Ale ani za to FB nemuze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč tady lžeš? To vůbec není o klikání na blbosti pokud tedy za blbost nepovažuješ OFICIÁLNÍ pozvánku na facebook. Můj email měli kamarádi uložený jen v kontaktech a nikdy ho na facebooku neuváděli. To není o tom, že člověk klikne a stáhne virus nebo tak něco - je to oficiálně udělané ve facebooku a není to jen vložená aplikace od nějakých hackerů co chtějí facebook pošpinit. Navíc ty pozvánky se potom rozesílají úplně automaticky tzn. že kamarádi už na nic neklikli. Jo a ty pozvánky taky lidem lžou i v tom, že prohlašují, že si mám vyzvednou vzkaz a přitom tam žádný není. Napiš ještě nějakou další obhajobu ať se pobavíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bez urazek prosim.
Tu tvou oficialni pozvanku vygeneruje FB zase JEN na zaklade KLIKNUTI nekoho kdo te ma v kontakntech v mailu,icq, atd... Nevim co je na tom k nepochopeni. A kdyz uz jednou neco FB poskynes, muze to pouzivat, at jde o fotky, kontakty, atd... Tak to proste je.
Ale na pocatku toho vseho je kliknuti nejakeho tveho "kamarada", ktery proste chtel jen najit dalsi pratele :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hááá, já se jen směju, potrefená husa se vždycky ozve ... To je tak, když se někdo přihlasí na FB, je mu nabídnuto najít přátele v kontaktech mailové schránky (Adresáře), nu a ti tví "kamarádíčkové" Mirku11, odevzdali své heslo k mailové schránce FB a ten si vycucal od nich všechny mailový adresy. Je to jen o tom, že ten uživatel ty data poskytl, vědomě. Je to opravdu o tom, kluknutí. Takže poděkuj svým kamarádům, že FB poskytli tvojí mailovou adresu a neposkvrňuj FB. Nerozumíš tomu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

???
Jaká potrefená husa? On přímo reagoval na mě takže asi neznáš správné použití toho pojmu.

I kdyby tvoje reakce byla pravdivá, tak to jen dokazuje ubohost a neserióznost fakebooku. Navíc jsem facebook zřetelně žádal aby mi nic neposílal(je tam ta volba), ale oni to pořád porušují.
"Neposkvrňuj FB."
On ještě potřebuje poskvrňovat? Čteš zprávy? Facebooku bych nesvěřil ani velikost svých bot a o nějaké seriózní komunikaci nemůže být ani řeč tak se nezlob, že jsem ti očernil smysl tvého života.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) A husá křičí a křičí. O nemumělcích (zajímavé slovo, špatně se skloňuje :-D ) jsem psal já a ty jsi na mě reagoval. Já teda neměl na mysli konkrétně tebe, ale ozval jsi se, tak ses tam sám zařadil. Nic víc nic míň.
....
myslíš "ubohost a neserioznost tvých "kamarádů"" když internetu (je jedno jestli to je FB či jaký koliv jiný server) poskytli heslo do svého mailu/icq a podobně? a zneužili tak tvůj kontakt? Vyřiď si to s nimi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že se hádáte zcela zbytečně. Já tedy taky nejsem příznivce FB i jinech podobnejch sítí, ale tady to je Mirku opravdu o "ubohosti a neserióznosti" těch, co mají tvůj mail mezi kontakty.
Mě tak napadá, co by se asi stalo, kdybych to udělal já, mám v adresáři stovky mailů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale urcite to tam FB nema jako varovani ve stylu protoze pokud by to tam nejak dobre vyditelne bylo, tak by to pozvani nechodilo spouste lidem. opravdu pochybuju ze nekdo umozni vedome nasdilet vse FB. Spis to tam neni a pokud to tam je tak nekde zamichany mezi 100 strankovym balastem drobnyho pisma, tak jak to urednici a pravni slozky umi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mail který se tváří přímo od FB, podepsaný FB, nemusí mít s FB nic společného. Kolik já jsem dostal pozvánek na jiné sociální sítě od "uživatelů", kteří tam ani profil nemají. Kolik jsem dostal žádostí o změnu hesla od bank a sociálních síťí. Pokud máš někoho kdo tě pozve. Tak se to rovná mailu od tvého známého, "pojď na facebook", ale to si vyřiď se známým.
Používám FB delší dobu, přátel ke dvoum stovkám, a mailové notifikace chodí jen na činnosti o kterých chci vědět, takže opravdu problém lamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"mail který se tváří přímo od FB, podepsaný FB, nemusí mít s FB nic společného"

Upadl 5x na pěst, 10x na nůž a ještě se stihl sám podříznout:). Fakebook má snad rezervované mailové adresy.

"takže opravdu problém lamy"
Tož možná, škoda jen, že Fakebook lamy podporuje a otravuje lidi co s ním nechtějím mít nic společného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni problem poslat mail a podvrhnout adresu odesilatele jak vysvetlil DOLF, ale to vy asi chapat nechcete a nebo tomu nerozumite a urazite nekoho kdo VI jak to je.
K facebooku se vyjadrovat nebudu, nemam jej a snad mit ani nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč by to kdokoliv dělal, když mě v tom mailu jen nutí abych se registroval a jsou v něm odkazy+reální lidé co bohužel facebooku nalítli? Že by fanoušci fakebooku? Jo jasně - všechny maily co lidi dostávají neposílá facebook, ale někdo kdo mu zadarmo dělá spam. Hahahaha. Občas je to nejjednodušší vysvětlení pravdivé.

update+kjdmm5miu-vm@facebookmail.com
Tak tohle je ta "falešná" adresa a klidně vám ten celý majl přepošlu abyste už nekvákali o tom, že je to podvrh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím přesně, kde je problém. Na FB nejsem, ale pozvánky jsem už také obdržel. Nereaguji a tou pozvánkou to končí. Mnohem horší zkušenosti mám s vykrádáním adres z WEB formulářů - ale tam je to možno řešit použitím dočasných adres.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepovažuji facebook za profesionální a důvěryhodnou aplikaci kvůli mnoha věcem. Bohužel je v dnešní době hodně In a Cool být na fakebooku a tak kromě otravných spam mailů to do mě hustí v televizi a teď i tady. Způsob jakým rozesílají pozvánky dost smrdí a nehodlám je omlouvat nějakou blbostí uživatelů. Ty pozvánky posílá robot a odesílatel o tom ani neví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale "odesílatel" o tom přece ví, to on klikne na tu úlohu Poslat pozvání známým. Kdy už tohle pochopíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to nikdy nepochopí, není mu to souzeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano o to tu jde. Já tvrdím, že si to facebook, po získání kontaktů, posílá automaticky jak se zrovna robotovi chce. Ty majly mě přišli opakovaně i od člověka co díky tomu s facebookem skončil - po mém důrazném výjádření naštvání a jeho pochopení. Vím, že i tak to je jen moje domněnka, ale např. u Badoo se to už podařilo prokázat. Oblíbené novinky.cz :)
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/171876-socialni-internetova...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Badoo je jiná kapitola ...
Princip FB ... "najdi své přátele přes kontakty v mailu" .... uživatel zadá mail a heslo do schránky .... buch FB má všechny maily z adresáře ... "pozvy své přátelé na FB" ... buch ... robot si vezvé tvé kontakty a začne na ně automatickly rozesílat pozvánky ======= nedáváat FB heslo na mail, nedávat souhlas k hromadnému pozvání přátel přes tyto kontakty. Jsou tedy dva úkony, které chrání tebou popisované "spamy" a pokud je uživatel při smyslech, dojde mu, že heslo se jen tak veřejně nedává a to druhé, k tomu už nedojde, když FB nedáš heslo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo jenze ty tam jses reglej tak si muzes neco nastavit. jenomze Ja a spousta dalsich kterym chodi pozvani tam nejsou zaregistrovani a tim padem si nemuzou nic nastavit.
mmj. jsem kontaktoval cloveka od kteryho jsem dostal (nejedou) pozvanku na FB a ten o nicem nevi, nic me neposilal, navic se jen zaregistroval (ze to byla k necemu co potreboval podminka) a dale to nevyuziva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Janomže lidi na facebooku jsou kolikrát opravdové lamy a odkliknou vše, takže je otázka kolik z těch 200 lidí opravdu ví co je to CDR.cz (diit.cz).
Absolutně mě štve vytáčí, že co jsem na FB tak mi chodí pořád maily upozorňující mě na pozvánky do všelijakých skupin typu "Máme chlupaté zuby" atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ale ty presne jsi jedna z tech "lam". protoze neni nic jednodussiho nez vlezt do nastaveni a tam si nastavit na co vse te ma FB upozornovat mailem.
PS sorry za tu lamu, ale jinak to proste neslo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsme se nikden neregistroval a chodi mi nejake debilni pozvanky! uz jsem odklikal nekolikrat a odepsal, ze nechci posilat, takze to za chvili vidim na strojeny dopis. posledni varovani!
at si idioti na gesichtbuch chodi, aspon jsou krane dohledatelni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za to podekuj tvym kamaradum, kteri na FB jsou a nechali si projet maily,ICQ,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za to poděkuj svým kamarádům co Facebook 100% neignorují a nechali si velice rafinovaně Facebookem vykrást kontakty. Bohužel to není o tom jestli je někdo lama nebo ne - on to vykrádání dělá dost rafinovaně a většina lidí nečeká, že by facebook byl taková ubohost. Bohužel je to ubohost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

casto pomlouvate veci ktere neznate ? zazalujte cely fejsbuk, urcite vysoudite hodne penez. krast se preci nema !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k diskuzi výše, kde jsem vyvráti tvoje hloupé argumenty a dal nevyvratitelné protiargumenty, které ignoruješ a jen ve svých odpovědích uhýbáš stranou, je další diskuze zbytečná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď je již napsaná. Poděkuj kamarádům. Za vším je souhlas tvých znamých co tě mail v kontaktech. Nic víc nic míň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu méně hysterie a víc znalosti věci by to chtělo. Dokud budou lidé klikat bez rozmyslu na každou kravinu, situace lepší nebude. Házet to na FB, to je dost laciné.
p.s. nejsem ani zaměstnancem FB, ani z Marsu.
p.p.s. Nejvíc na Facebook nadávají ti, kteří tam nejsou a nikdy registrováni nebyli. Je to velmi snadné vymezit se proti něčemu, co ani neznám. Je to totiž IN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem se ke klikání na blbosti vyjádřil výše.

"Nejvíc na Facebook nadávají ti, kteří tam nejsou a nikdy registrováni nebyli. Je to velmi snadné vymezit se proti něčemu, co ani neznám. Je to totiž IN."

Nejvíc na dětskou pornografii nadávají ti co ji nestahují. Nestahuji ji a vím, že je špatná. K tomu abych díky mnou uvedeným důvodům odsoudil facebook snad nepotřebuji se tam přihlašovat - to bych snad jen podpořil špatnou věc.

"Je to totiž IN."
Já bych řekl, že dnes je IN být na facebooku....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"K tomu abych díky mnou uvedeným důvodům odsoudil facebook snad nepotřebuji se tam přihlašovat - to bych snad jen podpořil špatnou věc."
Problém je v tom, že jsi odsoudil kvůli "problémům" podaným stylem "jedna paní povídala". Že pár tvým kamarádům FB "ukradl" kontaky z mailu? Tak asi kliknuli na "pozvi přátele" a následně si nechali projet outlook nebo webmail. To se dá čekat, když na to člověk klikne. Je to tam celkem srozumitelně popsáno, což si ty nověříš, na FB nejseš, ale kamarádi říkali...Není to o ničem jiném než o lidské hlouposti.
Argumentovat dětským pornem:argumentace hodná novinky.cz, stejně jako celý tvůj dosavadní projev zde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Souhlasím. Ještě dodám, že věta "...kde jsem vyvráti tvoje hloupé argumenty a dal nevyvratitelné protiargumenty ..." je hodna zarámování na stěně nejakého hodně "chytrého" politika :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Problém je v tom, že jsi odsoudil kvůli "problémům" podaným stylem "jedna paní povídala"."

Tohle je jednoznačně lež.

"Že pár tvým kamarádům FB "ukradl" kontaky z mailu? Tak asi kliknuli na "pozvi přátele" a následně si nechali projet outlook nebo webmail."
A odkdy je seriózní vykrádat kontakty a pak na ně posílat falešné pozvánky? V tuhle chvíli vůbec nejde o to jestli byli blbí a na něco klikli(opravdu znám lidi neblbé co na nic neklikli), ale o to, že facebook tohle jednoznačně dělá - rozesílá falešné pozvánky bez vědomí toho, kdo tu pozvánku měl poslat.
"pornem:argumentace hodná novinky.cz"
Ano taky se divím, že na IT webu musím někomu vysvětlovat proč je facebook, spam, kradení a zneužívání kontaktů špatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych byl být tebou opatrnější při používání slov jako: vykrádání, lež, falešné apod.
Už asi celkem chápu, kde se bere tvoje argumentace. Pravděpodobně se jedná o současný fenomén, kdy se kdekdo vyjadřuje o něčem, o čem nemá sebemenší páru nebo dokonce osobní zkušenost. Každý předává pouze "zaručené" informace, které mu stejným způsobem sdělil kamarád, nebo se je dočetl na webu/fóru. Nezřídka se pak jedná dokonce o hoax. Tahle tvoje "vykrádací aféra" k tomu nemá věru daleko. Ještě jednou doporučuji méně hysterie a více osobní zkušenosti. V opačném případě více zdrženlivosti před přidáváním příspěvků.
Přeji pěkný den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký vykrádání proboha? Když dáš k něčemu souhlas, a nepřečteš si podmínky, není to vykrádání. Opět říkám, poděkuj svým přátelům ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pod to se podepíšu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla tvojho popisu je potom 99% "lam"...
Potom totiz vyvstava otazka, ci by nebolo voci uzivatelom ferovejsie, aby naopak, vsetko bolo v zakladnom nastaveni povypinane a uzivatel si zapol "len to co chce". Bolo by to urcite x-krat bezpecnejsie.
Lenze by to bolo "marketingovo" nezdovodnitelne, pretoze by to okamzite implikovalo mensiu navstevnost a provoz, takze dovtedy, kym za tym budu prachy, bude pre FB podpora toho "spamu" zivotne dolezita, aj ked sa k tomu nikdy neprizna, a moralka ide stranou. Pochopil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox | včera, 13:20
naprostej souhlas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se přiznávám že jsem tedy "lama" :-) V nastavení to opravdu lze omezit a povypínat tyto upozornění. Asi jsem to nějak minul když jsem se tím poprvé proklikával, každopádně díky za tip. Ještě taky kdyby šlo nastavit aby mi nikdo nemohl pozvánky do kupin ani navrhovat (ale třeba to taky někde jde nastavit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo ta tuto funkci bych taky bral, ale nastesti to nechodi tak casto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mouchy to má, ale pokud se tam člověk pohybuje s rozumem a otevřenýma očima a nemá za kamrády lidi co kliknou na vše co uvidí tak ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak. FB je prostě "jinej" web, to se musí nechat. A když člověk přijde na to jak ho používat/využívat, tak je bezesporu pro uživatele přínosem.
příklad: já jsem třeba byl již na několika akcích o kterých bych se bez FB je ntěžko dozvěděl, pokud vůbec. a to jen díky tomu, že mám v přátelích lidé, kteří jsou ochotni se o zajímavé věci podělit. Lidé nabízejí lístky na hokej, na závody aut, poukázky na permice do hor, atd...
Pokud se někám chystám a neznám "to", zeptám se lidí na FB a do hodiny mám první informace, fotky, názory a to od člověka kterého znám. To žádná "recenze" nebo "reportáž" nenahradí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koukám, 30 dalších fanoušků jen od zveřejnení tohoto článku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, to je fičák, před týdnem 100, dnes ráno 200 a nyní již 303 našich fanoušků. To jsme zvědaví, na jakou hodnotu se až dostaneme. Schválně dáme jednou za čas o stavu počítadla vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je když budete mít třeba 50000 fanoušků, k čemu vám to bude? :-) Myslím že kdo je vašim fanouškem na facebooku, tak už tyhle stránky zná, takže jako zdroj nových čtenářů (což by byla samozřejmě velmi pozitivní funkce) to asi fungovat nebude a kromě propagace mě jiný význam nenapadá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přátelům na FB se ukazuje, kdo se stal čeho fanouškem nebo čeho jsou přátelé fanoušci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to potom ano, je vidět že tento systém opravdu vůbec neznám, to se klidně přiznám :-) Tím pádem se stává můj příspěvek o něco výše bezpředmětným, protože pokud to takhle funguje, tak to určitě propagační funkci plní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a právě na tuhle otázku získáme odpověď jenom tak, že to prostě vyzkoušíme. Zatím to vypadá, že i když jsme upustili o mirrorování našeho webu na Facebooku a používáme ho k jiným zprávám, občas někdo z FB přijde, lidi chodí i z Twitteru, kde to je spíš taková RSS čtečka. Zatím v tom moc velký rozdíl nevidím, ale prostě to zatím něco přináší. Uvidíme časem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude Twitter JEN duplikovat RSS feed serveru, tak je to o ničem. Čekal bych, že tweetů bude výrazně víc, různé novinky, bleskovky, info... Je fakt, že účel obou je dost podobný, pouze RSS je víc anonymní - neznáš své followery, jen počet (např. přes feedburner).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale to abychom si na to najali dalšího člověka ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se tedy Fuckbook vůbec nedotýká..nejsem jeho fanouškem..když chci být prezentovaný, udělám si web, když si chci pokecat mám ICQ nebo SKYPE...nepotřebuju miliony "dobrých" kamarádů..mám pár se kterými zajdu na pivko nebo jinam...Mě tam nedostanete a to vám fandím už dlooouho CéDéRáci :-D - ale holt je to možnost...já tyhle sociální sítě fakt nemusím :-D páč nejsem sociál, spíš asociál :-D - ale držím palce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geniální super chválim. Takhle vypadá příspěvek do diskuze typu "můj názor, ale nikomu ho nevnucuju". Díky za to a doufám že se Mirek11 ponaučí.
Ano je to prostě varianta, někdo FB nemusí, protože má jiné možnosti kontaktu s okolím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebude to tím, že mu nechodí otravné spamy? Jo ponaučím se. S fakebookářema a jehovistama nediskutovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se, pokud nemáš rozumné "kamarády" a pokud ti vadí maily od FB, nastav si filtr v mailu aby se automatiky maily příchozí od @facebook.com odstranily. Ušetříš si tak spusty nervů, starostí a času straveným nad diskuzí, kde žvatláš o něčem o čem nevíš ani ň natož fň :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také mi uniká smysl těch "sítí" navíc v tom vidím bezpečnostní riziko. Ještě mně nikdo nepřesvědčil rozumnými argumenty o užitečnosti a už vůbec nevím, k čemu je dobrý být fanouškem stránky, na kterou léta chodím i bez toho;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 trodo: být fanouškem = ukázat přátelům svoje oblíbené stránky = reklama pro danou stránku

A o smyslu těchto sítí lze hovořit hodiny :) Pro "obyčejnýho" člověka jako jsem já, je to poměrně slušný zdroj informací o dění kolem mě.
Pro firmu,web,... to může být poměrně slušná reklama a to zadarmo, když pominu čas který tomu někdo objetuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pro "obyčejnýho" člověka jako jsem já, je to poměrně slušný zdroj informací o dění kolem mě."
To si asi děláš srandu ne? Lituje že jsem s tebou diskutoval. Facebook jak náhrada ČT24 lol. Hele ještě napiš, že hry na facebooku jsou pro tebe náhradou kvalitních PC her ať to je dokonalý.

"Pro firmu,web,... to může být poměrně slušná reklama"
Tak už chápu tvojí plamenou obhajobu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achich ouvej. On myslel "kolem mě" jako o lidi ve svém okolí, o zájmové skupiny do kterých se přihlásí, protože má zájem o ty konkrétní informace (jako třeba diit, technet a podobně). Pokud je "firma" dobrá a spousta lidí se kní přidá, je to lavinový efekt, který "firmu" (zde myšleno i třeba diit) může velice zviditelnit. Ano jsou tací, kteří toho zneužijí (jako ostatně všeho co se zneužít dá) a vymyšlejí skupiny typu "přidej sebe a své přátelé a vyhraješ iPhone", ale tyto skupiny by neuspěli, pokud by zas neexistovali "neumělkové", kteří se k těmto na první pohled podvodným skupinám přihlašují a otravují tím život normálně smýšlejícím lidem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne že by jsi to asi nepochopil, ale ty to nechceš pochopit.
Nevíš jak FB funguje a tak ho haníš. O ČT24 jsem neřekl ani slovo. Ale když jsme u toho, dám ti příklad:
Kamarád se chtěl jet podívat do "tropical island". určitě víš co to je, protože na ČT24 určitě běžela pochvalná reportáž o tom jak je to úžasné.
Ale on se zeptal na FB, jestli tam někdo byl a jak se mu tam líbilo. Objevilo se několik odkazů s fotkami a mraky názorů od lidí které zná (nezaplacené názory). Právě tito lidé mu řekli jaká je realita a jak to tam opravdu funguje a zda stojí za to tam jet.

a firma ? Víš o lepším způsobů jak získat stovky / tisíce "kontaktů" na lidi ? Jen diit.cz dnes na FB získalo 155 fanoušků / kontaktů. Tyto kontakty se díky provázanosti přátel budou množit a DIIT nebo jíná firma má tak možnost oslovit obrovské množství lidí naprosto zdarma.

takže asi tak..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak získat info včetně zkušeností s tropical island? Goooooooooogle. Hned druhý odkaz byl plný zkušeností a obávám se, že můj způsob získávání informací je mnohem rychlejší, jelikož "reakce" jsou již vytvořeny. Ale proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě - to by mohlo být motto fakebooku. Co se týče firem tak to je mě víš kde. Mám dost vlezlých reklam v televizi a nevím proč bych měl chodit na nějaký fakebook abych viděl jak to na mě nenápadně zkouší. A diit.cz? Dost bláhová představa, že sem někdo, kdo se zajímá o PC vleze kvůli nějaký fakebook propagaci. Kdo se zajímá o PC totiž už zná i diit.cz. Hele fakt škoda, protože jsem myslel, že s těma tropical islands si mě fakt dostal, ale naštěstí jen tak ze zvědavosti jsem zkusil google a potvrdila se mně absolutní zbytečnost fakebooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žiješ v naprosté nevědomosti. Nikdo tě na FB nenutí. Jelikož si na této sociální siti nikdy nebyl, nemůžeš ostatním vyvracet něco co si sám nezkusil a nepoznal. Nejde o to že si vygooglíš nějaký info, nějakou recenzi, ale na FB máš skupinu přátel, které znáš (teda pokud nejsi lama a nepotvrdíš každé přátelství na potkání) a od nich máš důvěryhodné informace, zkušenosti, fotky ... když už jsme u toho tropical islands, tak kokrétně díky FB mi byli otevřeny oči a rozhodně se tam nevyplatí jet jen na "celý den", ale má smysl tam jet na celý weekend, nejkrásnější to tam je večer, po setmění, přes noc ... a to ti žádnej google nedá, zážitky od lidí, který se s tebou chtěj o to podělit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem opravdu první člověk se kterým ses setkal co nesnáší facebook a třeba i kvůli jeho filozofii? Neřekl bych, protože je nás víc. Nemůžu posuzovat kvalitu vygooglených diskuzí týkajících se daného tématu s FB, takže radši nic. Takže sbohem a jedno oboustranné plus ti můžu slíbit - na FB se nesetkáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PáPá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.