Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Více o Playstation 4: 3D až ve 4K rozlišení, na hry z PS3 ale zapomeňte

Už nějakou dobu bojkotuji výrobky této firmy a vidím, že se to hned tak nezmění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, ale tak oni to hacknou, jen to nepujde online, takze si poridi PC ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je hodně vtipné. svázaná s účtem a nelze prodat, to je super politika - sice mám steam, když však vezmu, že na něm hru koupím za 200kč (nemůžu ji také prodat) v porovnání s 1500kč u pska, tak mne jímá hrůza :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenže když tak trochu počítáš s tím že steam hru v budoucnu budes chtit prodat tak proste vytvoris dalsi steam ucet a aktivujes si ji tam a prodas ji i s tim uctem, zato hru svazanou s konzoli to uz je trochu horsi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No pokud nakonec zpětná kompatibilita skutečně nebude, tak tu bude dost na škodu. (pokud bude konzole výkonově vyspělejší mohla by klidně zvládnout původní hardware nějak emulovat). Takhle padá můj plán prodat PS3 a koupit si PS4 a hrát dál své draze nakoupené hry. Takhle nezbude nic jiného než mít pod televizí konzole dvě. Aspoň aby šel na PS4 použít dualshock z PS3, aby se to nastole nehromadilo :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no máme teď doma Xbox a Wii. Originální hry za ceny po vydání nekupujeme. Proč? Protože neposkytnou tolik zábavy, aby se to vyplatilo.
Někdo je samozřejmě větší hráč, ale prostě u nás je to takto. Takže kupujeme buď starší hry, kde už je cena nastavená líp nebo hry z druhé (třetí, čtvrté, ...) ruky. Ale i tak nemám pocit, že bych vydavatele nějak okrádal, protože peníze, za které já koupím hru většinou prodávající použije na koupi jiné hry.

Spíš vydavatelé otravují mě. Viz třeba NFS:HP, kdy po spuštění vždy chtějí jednorázový klíč, který samozřejmě jako druhý už nezadám. Tak člověk musí najet na skip a potvrdit. Samozřejmě klíč za určitou částku koupit můžu, že... Ale proč, když to nevyužiji, nechci hrát online, sdílet výsledky atd. Jenže pak to pořád otravuje...

Pokud nedojde ke zlevnění her, tak já se asi na další generace konzolí vykašlu a lidi, kteří koupí hru za 1500Kč, ale za chvíli ji za 1000Kč prodají už asi těžko budou kupovat tolik her co teď. Takže zájem podle mě značně opadne.
Otázka ještě teda je, kolik budou chtít vydavatelé za odemčení hry.
Situace teď:
hráč koupí za 1500Kč, prodá za 1000Kč - ztráta 500Kč
Situace pak:
hráč koupí za 1250Kč, prodá za 750Kč - ztráta 500Kč, nový hráč doplatí 250Kč. Vydavatel by dostal při jednom přeprodeji stejně jako před tím. Ale při dalších přeprodejích by už šel do plusu.
Jenže nevěřím, že by to bylo nastavené takto.

A nekompatibilita s minulýma generacema? Chápu, že už třeba nechtějí montovat do nových konzolí optickou mechaniku. Ale toto by se dalo lehce řešit pomocí (volitelné) externí mechaniky.
Otázka zní, jestli není dost výkonu na emulaci a jestli to nativně nejde.
Existují dobré hry, které budou ještě dlouho přijatelně hratelné. Co ale, pokud stará konzole odejde?

Každopádně představa, že vyjde nová konzole, já bych měl za ni zaplatit plus nebudu si ji kupovat kvůli jedné hře, že. Takže to je tak, aby si člověk připravil 15k Kč jen na nákup nové konzole a pár her. To taky asi hodně lidí odradí oproti situaci, kdy za malý peníz prodají aktuální konzoli a koupí si novou, kde budou hrát aktuální hry a postupně dokupovat nové.

Ale hlavně ještě jedna věc. Kdo má teď hry pro PS3, tak jakou má motivaci si koupit při nekompatibilitě PS4? Bude si kupovat komplet nový systém, takže se volně může rozhodnout mezi novým Xboxem a PS4. To samé opačně. Aby na tomto jedna z firem neprodělala, pokud by konzole nebo marketing té druhé byl značně lepší. Přitom při kompatibilní konzoli není co řešit, koupím zase tu samou firmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD x64 CPU? Žádný Power? Žeby se Sony vydalo tam, kde byl Microsoft s prvním XBoxem a odkud raději odešel?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba mít na paměti, že dokud tu konzoli Sony nevydá, jsou to stále neoficiální informace. O IBM PowerPC architektuře se mluví v souvislosti s novým Xboxem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby si takovéhle debaty vedení SONY a podobných pročítalo a hlavně se inspirovalo, tak by jsme se určitě bát nemuseli :-). A budu jen rád jestli se většina věcí v tomto článku nakonec ukáže jen jako novinářská kachna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co v tom bude za OS? Vi se to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W8 by tam mohlo jit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hej ale specialna PS4 edicia, ktoru bude mozne ovladat len ich ovladacom k hram a bude sa dat spustit, len ak budes stat na pravej nohe, lavou rukou sa budes dotykat nosa a pravou skrabat na lavom uchu.

Po tom, co sony predvadza v poslednej dobe, by som sa ani necudoval, ak by bola pravda to, co je v clanku. A o kvalite ich vyrobkov ani hovorit nebudem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím 4K rozlišením to bude fajn. A jak znám sony tak boudou k tomu prodávat 4K monitor EIZO za 36000USD pod vlastní značkou za 45000USD s PS4 zdarma :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu chtějí blokovat hry z druhé ruky? Už ani nevím, kolik projektů si SONY pohřbila tímhle direktivním přístupem k zákazníkům a máme to tu zase. Tomu říkám vytrvalost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady imho zalezi na tom, co konkurence. Pokud se vsichni 3 vyrobci konzoli domluvi/domluvilo na tom, ze to bude vsude takto, tak to SONY Playstation +- prezije.
Pokud ale novy Xbox bude umoznovat hrani z bazaru, tak proste pujdou do kopru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na viazanie hier na účet na PC nadávam už dlho a bol som doterz vdačný voľnosti na Xboxe. Neviem ako sa k tomu postaví MS, ale myslím, že MS nemá potrebu dohadovať si model so Sony, nakoľko má svoju, pomerne rozšrenú, Windows platformu, tak by som rád veril tomu, že zachovajú kompatibilitu a aj nechajú možnosť bazároviek ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady http://extrahardware.cnews.cz/xbox-720-vykonnejsi-nez-jsme-cekali-ale-s-...

Takze na novem Xboxu uz taky nepujde hry preprodavat a navic bude vyzadovat stale online pripojeni!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy kto si kupi toto zariadenie je idiot pretoze sa dobrovolne vzdava svojej slobody.

A velmi dufam ze som urazil vsetkych ktory nakup PS4 planuju, a taktiez aj chcem urazit vsetkych co maju PS3, a cokolvek od sony.

Politika tejto firmy je proste nieco neuveritelne, ale nemam obavy o brutalne obrovske predaje a zisky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si koupil PSP fake, ktery emuluje PS1 hry, za 700kc ;-)) ... bere to ISO image ... super vec ;-))
Kdo potrebuje nove hry ;-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaky psp fake? jak psp tak i psp2 se emuluji freewarovymi programy normalne na PC a samo jako freeware je to zadarmo.
A hry na tom legalne snad hrat muzete, pokud tam strkate originalni media, nebo si udelate ISO image svych originalnich medii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja niesom v konzolach a online uctoch v obraze ale je problem predat hru aj s prihlasovacimi udajmi? Vsak ked hru predam, tak ich uz nepotrebujem a na dalsiu hru si vytvorim novy ucet. Alebo sa to viaze na konzolu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak na konzoli, ale na Steamu to jde. Ale ma 2 hacky:
1. Je docela opruz na kazdou hru delat novy ucet.
2. Nakup takovych uctu neni nez rizika .... prodejce muze podvadet, nebo si zmenit po prodeji heslo, nebo nakupujici nezaplati ... proste nejde o transakci z ruky do ruky.

Jinak moc nechapu, proc to distributori digitalnich her normalne neumoznuji. Rekneme, ze existuje kupec hry, ktery proste nema na to, platit plnou cenu za hru a zaroven nechce cekat rok na nejakou slevu 50-75% na Steamu.
Proc proste neumoznit tu hru normalne koupit od nekoho, kdo to dohral - existuje velka sance, ze prodavajici ziskane penize pouzije na nakup nejake jine hry. A tak producenti her ziskaji aspon nejake penize. Jinak si to ten kupec nekde zkopiruje zadarmo, i kdyz by byl treba ochoten 200-300 kc za to dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi silně nelogické, aby Sony vydávala tak zkriplený HW už jen v porovnání s PS3. neřku-li kolik investovali do vývoje Cell. Pokud je to ale pravda, tak závěr mám jen jediný: jsou finančně na dně a dobrovolně to vzdali. V tom případě RIP. Co se týká Xboxů a dalších, tak poslední pořádný Xbox byl jen ten první. Toho kripla co vypustili v roce 2005, to bylo do nebe volající. Žádný vestavěný HDD, žádné oddíly pro caching, ořezané 6,8 GB DVD, neschopnost renderovat hry alespoň v sub HD 720p, zkriplený digital pad na ovladači... Sečteno podtrženo, v podstatě už několik let nehraji pro jistotu nikde nic nového, doma mám staré Xboxy, na nich nepřekonatelné pecky jako Moto GP 3, Halo, Star Wars Battlefront, Rallisport Challenge 2, Richard Burns Rallye... A hraní na PC že není mrtvé? Ale kdeže. Co tam vlastně kromě odfláknutých portů z konzolí vychází exkluzivního. A to vůbec nebudu zacházet do debaty o omezenosti těch co ze sebe udělají takové kokoty že jdou a utratí ti tisíce do těch nesmyslných 300W+ GPU aby vůbec jakože něco rozjeli! Je to do nebe volající.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je na čase aby Sony ovládl nějaký schopnější Shogun a nastolil pořádek. Někdo jako Sakata Gintoki, Hasegawa Taizo či Katsura Kotaro. Uhum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ja som bol vzdy playstation positive, ale toto je uz na mna veru dost. Dost som nepochopil uz politiku pri ps3, kde prenechali superovi co sa dalo, pritom mali naviac (hry, exkluzivitu, bd). Tu v UK, len na reklame nechal MS pre xbox hadam 10x viac, ps3 reklamy vidno tak raz do mesiaca v tv a v obchodoch (game, hmw a ine) su pri vchode reklamy na xbox ci wii a vo vnutri jeden regal na ps3 hry. A akcie firmy klesaju a klesaju... a taka dobra firma to bola:( hadam uz povyrazaju tych niektorych "managerov" co dostali sony tam kde je...

PS: a co bude VITA za pruser uz zacina trocha vidiet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.