Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Video: Jak vzniká objektiv

podobne videa ma na svojej stranke aj Canon

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu teda neverim!!! Podle zasumenosti zvuku by spis bylo pravdepodobne, ze je to tak 30 let stare video.
Nebo chteli jen priblizit s jakou peclivosti se to vyrabi a oprasili nejaky super stary vyrobni proces a linku, kterou nasli v nejake stodole ..... ale ve skutecnosti je tam linka, ktera je stokrat rychlejsi, preciznejsi a presnejsi ..... jednou stranou se tam cpe pisek a druhou padaji objektivy:)
Sigma dela objektivy do kde ceho ... laserove se meri a brousi cocky a padaji jich tisice za hodinu do ruznych fotaku, kamer a mobilu ... no a na superdrahe objektivy maji tuhle predpotopni linku, kde meri tloustku cocky pomoci analogoveho *** (nemuzu si vzpomenout na nazev 1:40) .... spis to bude video poskladane ze zaberu nejake predpotopni linky a nejake vyvojove laboratore.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můžu požádat o příklad několika konkrétních výrobků krom zrcadlovek, pro které Sigmy vyrábí objektivy? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To me pobavilo :) To co je v první části je možná tak nějaký prototyp vývoj, nebo hloupá prezentace (jak si na tom dají záležet). To co je v druhé části už je pravda, klasická montážní linka, kde se lidi stihnout tak akorát napít čaje o přestávce (akorát sundali všechny tabulky s varováním, výkoností linky, dobou od poslední reklamace apod.).
Kdyby byla první část reálná tak uvidím automatizovanou linku, která chrlí hafo objektivů, jeden jako druhý. Jak psal BTJ.
Ale proč brát dětem iluze, když takhle je mnohem snažší za to vypláznout ty nesmyslný peníze :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by som netvrdila, nedavno bolo v How It's Made na Discovery tiez o vyrobe objektivov, bola reportaz z niektorej nemeckej firmy (meno si nespomeniem) a skoro cely proces bola rucna praca.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc koukáme na sci-fi filmy, ne? :-) Ono je to třeba o to, že z auta znáte, jak to linka bouchá roboty dohromady, ale roboty jen dávají celky k sobě. Spoustu těch podsestav někdo skládal v ručkách a nějaké nemoderní nerobotizované místnosti. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V ručkách to komletují, to je ta linka, o které jsem mluvil v druhé části. Díly z kterých to skládají se ovšem bouchají na automatických linkách ve velkém.
A se sci-fi filmy to spíš bude opačně. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.