Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vidity: 4k video z Hollywoodu přímo na váš pevný disk!

Má to ochranu -> nepřehraju to, kde potřebuju a jak potřebuju -> budu muset pirátit dál.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Potiz je v tom, ze ono to neni tvoje, takze pouzivat to musis tak jak urcite ten, koho to je.

A nezapomen ze podle rozhodnuti EU soudu je i stahovani filmu pro osobni potrebu nezakonne :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dej prosím odkaz na to rozhodnutí soudu. Vytisknu si ho na toaleťák a použiju osvědčeným způsobem.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

§ 30
Volná užití

(1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak.

(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.

Takže pokud evropský dvůr učinil takové rozhodnutí jaké naznačuješ, tak není v souladu se zákony v ČR a můžou si s ním tak maximálně .. to co naznačil Wift.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se ze stary lokalni zakon nema vseobecnou platnost nad evropskym ktery jsme se zavazali dodrzovat...
Je sice hezky ze se tim ohanis ale kdyz prijde na lamani chleba tvoji osoby u soudu tak to skoro jiste skonci podle evropskeho prava....
Ono je to totiz i o soudci samotnem a o tom jak moc si chce nasrat na svoji karieru - coz asi kvuli tobe nechce. Ale muzu se plest, treba jsi megadulezita osoba, neco jako Rath :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Můžete alespoň stínem nazačit, který evropský zákon porušuje ten, kdo se bude řídit tímto paragrafem českého zákona? A on existuje nějaký evropský zákon (a tím nemyslím zákony ČR kterým se říká "evropské")? V ČR platí zákony ČR a EU může jen doporučovat nebo nařízeními tlačit určitou podobu zákonů. Naši poslanci musí udělt náš zákon a pak to zde platí. Do té doby to nemá větší váhu než opilecké řeči vrchního velitele vosjk ČR.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Když to přijde k našemu soudu, tak se bude soudit podle našich zákonů. Pokud je ten zákon v rozporu s unijním právem, na rozhodování našeho soudu to nemá vliv, zákon platí. EU může požadovat ten zákon změnit, ale to je mezi ní a státem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v ústavě je jasně napsané, že člověk musí dodržovat české zákony a ne zákony přijaté někde v bruseli. Jiná věc je, že EU nutí členské země přejímat ty jejich paskvily do vlastních legislativ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak ses probudil a ruku jsi měl v nočníku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

<i>Takže pokud evropský dvůr učinil takové rozhodnutí jaké naznačuješ, tak není v souladu se zákony v ČR a můžou si s ním tak maximálně .. to co naznačil Wift.</i>

Právní vsuvka (sice nudná, ale pravdivá): podle čl. 10 Ústavy ČR má schválená a ratifikovaná mezinárodní smlouva aplikační přednost před zákonem. Tedy Úmluva o lidských právech má ústavně <b>NADZÁKONNOU SÍLU.</b>
Přeloženo do češtiny to znamená, že pokud ESLP vydá rozhodnutí, které jde proti našim zákonům, tak se naše zákony mění a upravují. Děje se to naprosto běžně a de facto denně. A i když zákony ještě nejsou upraveny, tak platí rozhodnutí ESLP (aplikační přednost) před zákonem.

Soudci se tím sice moc řídit nechtějí, když je to v prospěch člověka, ale občas se nějaký advokát nebo žalobce nedá a pak je to toho hezký judikátek NS ČR, případně nález ÚS. Tam je už pak šance se ho dovolat u běžných okresních a krajských soudů, kde se to soudí tak nějak... různě.

Delší pojednání např. zde:
http://www.law.muni.cz/sborniky/dny_prava_2011/files/prispevky/05%20Rodi...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Důležité je to, že naše zákony se mění pokud nejsou v souladu s ESLP. Autorský zákon se nezměnil a podle mě se hned tak nezmění, protože by se muselo skončit s vybíráním výpalného.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

pokud je mi znamo, tak nic takovyho co tady rikas soudni dvur nerozhodl.. s tou prvni casti s tebou souhlasim, ale pak jsi rekl tu druhou cast a to uz s tebou nemuzu souhlasit

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nech si své dojmy na školení soukmenovců. EU o ničem takovém nemůže rozhodovat, protože jde o párování zákonů.
Ergo tam, kde se neplatí výpalné, je to problematické. Ale tam, kde se výpalné platí jsou stažená díla krytá výpalným. Takže EU by musela zároveň rozhodnout o nelegálnosti výpalného u nás.
A můžeš to přednést na dalším vašem školení.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mě to DRM vadí už z principu a také určitě bude problém s aplikací pro Linux.

Nicméně mám hlavně jiný problém, takový psychologický. Pokud nebude nasazena velmi rozumná cenová strategie a jak znám Hollywood, tak nebude, budu mít velký problém do toho investovat. Přeci jen, když si kupují Blu-Ray, většinou se jedná o nějaký Steelbook nebo sběratelskou edici a tady nebudu mít v ruce nic, jen spoustu zabraného místa na mém disku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A mě to nezajímá vůbec. Jednak se na ty srajdy dá dívat čím dál tím míň a jednak nebudu už NIKDY podporovat zloděje a vrahy v Palestině tím, že budu židovským magnátům cpát peníze, aby mě pak omezili tím, že tohle DVD jde přehrát jen v tomto regionu, toto jen v támhletom a na vypuštění filmu si počkám, protože jsem v tomto regionu a ne v tamtom... atd.

*N*A*S*R*A*T!*

A to říká člověk, který si vytvořil celkem slušnou sbírku region 1 (USA) DVDček:
http://postimg.org/image/ois3xvn65/

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mi ochrany jako takové zase tolik nevadí, ale nesmí to omezovat volné nakládání s médiem v rámci mé osoby (tedy pustit si to tam nebo onde oblíbeným způsobem). Tedy žádný specializovaný přehrávač co je jen k vzteku a do systému instaluje spoustu podezřelých služeb. Ideální by byl transparentní dekodér jako je kodek a já si to pustím na čem je mi libo. Nicméně toto bude kategorie vlhkých snů. Bohužel.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Mám 4K capapble zachytávací kartu, co mi zabrání ten film ripnout prostě tímto způsobem.... nic....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale kdyz to budes znova enkodovat, prijdes o cast kvality, coz je ale stejne irelevantni, kdyz vetsina BD ripu ma 8GB:)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Chyba. Smazat prosím

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zatím HDCP 2.0.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si moc nedovedu predstavit, ze vsichni najednou zacnou tahat desitky (spis se hodi rict mozna stovky) GB na film tak, aby to internet ustal ..... prijatelnejsi mi prijde teda to streamovani aspon teda jako vychozi a ulozeni na disk jako volitelne. Ale jak uz tu nekdo psal, soucasti bude "prehravac", cili uplna sracka, co si nainstaluje milion ruznych malwaru (mcafee, chrome...) a proste si tam stejne nenastavim sve gesta, nevnutim tomu titulky, rozlozeni zvuku jak chcu atd ..... navic a to je asi to nejpodstatnejsi nejde o kompletni "diskografii" techto spolecnosti za max 10USD mesicni pausal ... ale za stazeni nejakeho posledniho braku za cenu fyzickeho bluray, akorat, ze vyrazne usetri naklady za lisovani a distribuci ..... nakonec to "odserou" internetovi provideri, to je mimochodem duvod, proc jsem povazoval internetovou neutralitu za kokotinu. Proste dnes to je celkem nerealne z technickeho hlediska .... a to, ze to neni za pausal a nic se tim patrne ani neusetri vuci plastovemu kotouci, tak to v podstate neni nic noveho, jen se snazi presvedcit lidi, ze "ledy taji"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v cem je pro zatizeni internetove linky lepsi 5x streamovat 100GB, nez oproti tomu treba 1x stahnout stejnych 100GB ktere si pak uzivatel prehraje 5x na ruznych zarizenich lokalne a bez vyuziti te internetove linky? nejak me tvoje logika unika, zrejme me na vedeni musi stat minimalne celel Hollywood :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tady v tomhleto je to asi jedno ...... to stejne nikdo kupovat nebude ....... ale kdyby to fungovalo, tak jak to jednou fungovat bude, ze za pausal tam proste budou okamzite ty nejnovejsi filmy, tak az bude 100 milionu lidi chtit naraz stahnout cely film, tak to bude asi dost problem:) No a navic pocitam s tim, ze jednou tam proste bude cela diskografie, takze se jen podivas a po peti minutach to proste zavres .... a lepsi takto nez to cele stahnout a az zjistis, ze je to picovina, tak to mazat ..... rikam, stahnout ano, ale primarne streamovat .... taky proc ne, ze? Kdyz si tam budu platit mesicni pausal, tak by me ani nehlo neco tahat k sobe .....

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Treba protoze stream pres net nema bitrate offline prehravani? Nebo treba protoze ne vsude mam dost silnou linku? K cemu by pak bylo vsechno to 4K a HDR, kdyz pak diky kompresi bude v obraze min detailu nez na FullHD BR?

Nikdo presne nevi, co tahle sluzba bude poskytovat, treba bude i stream v nizsi kvalite s moznosti si po netu legalne koupit film v plne kvalite, ale ty uz vis, ze je to spatne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky problem aby sa to zaroven streamovalo a hned aj ukladalo na neskorsie pozretie ?
Dokonca by mohli davat napr 15-30 minut z kazdeho filmu gratis ako demo.
Tiez tipujem ze tie ich HW krabicky budu ma aj nieco ako P2P redistribucny system ktory im pomoze rozlozit zataz konektivity v pripade narazovych spiciek v dopyte.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zadne demo nebude:o) Proc myslis, ze se prestaly delat dema her? ..... tenkrat byly dema her epicke a naladily cloveka ke koupi hry, kdezto marketing byl v pozadi ...... dnes se udela obrovsky marketing, hra se idealne proda v predprodeji, protoze kdyz to skutecne vyjde, je to v naproste vetsine propadak a nepodobne trailerum ..... mit 15 minut kazdeho filmu, tak prijdou na buben ...... a to mnohdy treba i nepravem, kdy z 15ti minut toho moc nezjistis:)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

A kdo říka, že se to bude stahovat ze stejného místa. Nic nebrání aby jsi při stahování byl automaticky přesměrován na nejbližší méně vytížený server, který může být u lokálního poskytovatele/partnera .
A s tím streamovaním je to blbost - viď Netflix a jejich problémy s poskytovateli.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, ze to nepojede pod oceanem z USA:o)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nie nie, neunika a nie iba Vam. Ona unikla nam vsetkym a to uz docela davno. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to jeste neni ani venku a ty uz vis, co to bude delat a ze to bude sracka...

Prehravac nemusi znamenat jen SW do pocitace, ale vzhledem k tomu, ze se do toho namocili vyrobci spotrebni elektroniky, tak nejspis i settop boxy, predinstalovane prehravace v TV (ale to nejspis ne, protoze ty NIKDO, NIKDY, NIKDE nepouziva), mozna i domaci NASy. Prehravace AVI/MKV v TV nejsou nic moc, ale nemam pocit, ze by BR prehravac mel spatny obraz, nekoukatelne titulky, abych musel furt neco stelovat a zvuk mi receiver povoli nastavit.

Jasne ze studiim nejde o to, aby snizovali ceny, ale o to, aby zakaznik u nich utratil co nejvic...a toho dosahnou treba tak, ze si film koupi rovnou v obyvaku s dalkovym ovladacem od TV v ruce, nemusi nikam chodit pro placicku nebo ji objednavat a cekat, az mu ji dovezou. Ceny her na PSN taky nejsou nizsi nez vylisovane v obchode. Pokud ale zachovaji plnou kvalitu UltraHD BR, tak je to alternativa k 12cm placickam nebo k navsteve kina, dnes stoji 1 BR v bezne edici jako 2 listky do multiplexu. Osobne preferuju velke platno a zvuk, ale chapu, ze nekomu muzou vadit chroupaci, srkaci a mobilisti v hledisti (taky z nich nejsem nadseny), tak si radsi otevre vinko doma v klidu si vychytna film na velke TV.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

byla to otazka casu kdy s necim podobnym vyrukujou, lide kteri dnes maji dostatecny internet a zaroven volne kapacity k ukladani, a zaroven si kupuji original BD pribejva, a jsou to prave tito lide kterym takova sluzba proste schazi a pritom vidi ze konkurence v podobe treba Netflixu s tim problem nema

co se pirateni tyce, tohle jiste nebude mit ambice piratstvi vymitit (to se ani neda) ale spise usnadnit stavajicim "nepiratum" zjednodusit pristup k tomu obsahu na prodej, a zaroven vyrobcum jejen toho obsahu, ale hlavne elektroniky pomoci s dalsim prodejem rekneme "doplnkovich produktu s danou certifikaci", pirat si najde cestu k tomu obsahu tak jako tak, a stejne tak si najdou pak k jim zdilenym datum dalsi lide (tedy ta skupinka kam patri i vetsina z nas, co proste obcas nejaky ten film stahneme z torentu a podobnych ulozist)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Teď by to ještě chtělo nějaké levné domácí úložiště o kapacitě desítek TB, kam by se taková sbírka vešla. Aby to bylo pohotové jako kotouček, který vytáhnu z poličky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kolik BD filmu bude mit doma prumerny zakaznik ktery si je kupuje? 20-30 kousku? (vynechme chronicke zberatele co maji knihovny plne DVD a nebo disky plne filmu na ktere se pravdepodobne jiz nikdy nepodivaji, tem stale zustane ta moznost mit ty placky a spousty HDD s tisici ripy)

predpokladal bych ze takovemu prumernemu kupci by melo postacovat na podobnou sluzbu tak 3-4TB uloziste, kam se vejde 50-80 takovich filmu (nepredpokladal bych ze tato sluzba nabidne jen plnou kvalitu z UltraHD, ale spise v nejake kompresy kterou bezny uzivatel bude mit problem rozpoznat), tedy nic co by nebylo nejak nedostupne, radove otazka asi $140-150

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

průměrný zákazník???... O jakou průměrnost zákazníka jde??? Průměr zákazníka (asi IQ?) je irelevantní ;-) Myslíš nejspíš kolik BD budou mít zákazníci průměrně! Jde tedy o průměrný počet (ks) DVD a nikoliv o zákazníka :-))

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

jsou zakaznici co si kupuji na DVD/BD kdejakou ptakovinu a maj doma pak v knihovnach misto knizek jen stovky a tisice placek, pak jsou zakaznici co si na DVD/BD kupuji jen urcite vybrane filmy a maji jich doma treba jen par, a prumerny zakaznik je ten, ktery vzejde z prumeru vsech zakazniku kteri si kupuji DVD/BD ;) ale da se to pochopit jiz z predchoziho komentare ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

oni jsou fakt nepoucitelni. ale dobre jim tak. aspon nakrmi mnoho a mnoho firem zabivajicich se sifrovanim. ale v podstate z principu sifrovani je bezpecne jen pokud nikdo jiny nezna klic. pokud ano, tak je jen otazka casu kdy bude prolomeno. a pokud ta infrastruktura kolem sifry bude velka, tak o to vetsi je sance zue se to prolomi. nejslabsi clanek vidim v samotnym softwaru, protoze hardware ty klice dokaze vcelku dobre zasifrovat a znepristupnit tak, aby nesly vytahnout, ale jakmile mate mit nejaky software tretich stran, tak odtud vzdy byly prave zmineny uniky klicu. Dejte na ma slova ze nebude trvat dlouho a kvuli nejaky dire v softwarovym prehravaci se nekomu podarilo ty klice vytahnout a sifrovani pujde do pr****.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Je uplne jedno jestli je to software prvnich nebo tretich stran. Pokud mas film na disku a software na disku a tyhle dve veci maji stacit na prehrani, tak to znamena, ze mas i klic. Jestli ten klic pouzijes k prehravani nebo kopirovani neni zalezitost kryptografie, ale pouze obfuskace. Takze prolomeno to bude, otazkou je pouze kdy.

... a to je dobre, protoze cekat, ze "nebudou žádné obstrukce z hlediska přehrávání" je naivni. Budeme radi kdyz nebudou regiony a kdyz prehravac nebude plny reklam a nepretocitelnych FBI-warning, prehravani na linuxu je uplne scifi.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam mimo netflixu i blinkbox.com - jiny komercni model, zadne mesicni predplatne ale instatni platba za ten ktery konkretni film, serial etc. Vicemene asi podobne jako filmy z play nebo apple store. Moznosti jsou: streamovani SD (nejlevnejsi), streamovani HD, zakoupeni SD nebo HD (proste download). Prekvapilo me, ze Blinkbox nabizi i novinky (2015 filmy), netflix ma s velkyma blockbustery tak rok az dva zpozdeni. Dival jsem se ted na Blinkboxu na Theory of Everything v HD a kvalita vice nez dobra, v chrome pouziva HTML5 player, v ostatnich prohlizecich silverlight.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, but blinkbox movies and TV shows are currently only available in the UK - takze u nas by to nemelo jit a navic cesky titulky samozrejme nikde.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

diky za tip na blinkbox. skoda ze to funfuje len pre uk

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.