Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIP o roce 2009: od přeznačování k DX11 a GPGPU

Štastný nový rok ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že nedostal slovo rADo, ale ten už se zajímá jen o mobily :/

Do nového roku mnoho zdaru, rád to tu čtu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někteří si očividně spletli roky - např. Adam Vágner a Radeon 4870X2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už zase stejné kecy? Přehlídka dobře známých diskuzních trolů doplněných o hrstku redaktorů opět nezlamala. Jsem rád, že mi nějaký student (bůhví čeho) opět vysvětlil, kdo je v prdeli, a kam se kdo bude ubírat. Přitom zeptat se někoho, kdo tomu rozumí by neměl být zas až takový problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukulele> Napsal jsem jen, že HD 4870 X2, přímý konkurent a karta, kvůli které GTX 295 musela vzniknout, na tom nebyla o moc líp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>punisher: Ach, zase další samozvaný odborník, který se cítí ukřivděn, že jsme ho nevzali mezi sebe?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukfi =>

Máte snad vzdělání v některém z příslušných oborů? Nejlépe postgraduál? Kolik chipů jste navrhnul? Rozumíte materiálovému inženýrství? Fyzice pevných látek? kolik kódu jste již naprogramoval?

Nejspíš jste nějaký tuctový náctiletý trol z něeho jako je PCtuning forum, v lepším případě student VŠ něčeho jako sociologie či ekonomie co s daným tématem vůbec nesouvisí a jediné co jste měl do článku napsat je, že se necítíte kompetentní cokoli komentovat. Nevypadal byste aspoň jako šašek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>punisher: Co jste vystudoval vy a kolik čipů jste navrhnul? Jediný troll jste tady vy. V první řadě nevidíte, že aby mohl člověk ohodnotit kus hardware, nemusí umět navrhovat mikročipy. Jestlipak najdete někoho, kdo tohle umí a má takovou praxi, ale neživí se tím a místo toho testuje grafické karty? Mé zatím dosažené vzdělání v programování a softwarovém inženýrství mi při psaní tohoto článku byly taky pěkně k ničemu. To už se spíš dá využít mikroekonomie. Mimochodem jste si v článku mohl přečíst, jaký je background všech autorů včetně mě, že jste to nečetl a přesto se tady hádáte, vypovídá něco o tom, kdo je tady šašek. Abych to upřesnil, píšu novinky o hardware už pátým rokem, to je moje hlavní kvalifikace pro tento článek; máme však mezi sebou také služebně výrazně mladšího kolegu a vsadím se, že když vám neřeknu, kdo to je, podle odpovědí to nepoznáte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MultiWweb clanek - takovyto styl bilancovani mi pripomina okurkovou sezonu - za kazdou cenu neco napsat. Ctenari sami zajiste taky bilancuji a maji kazdy svuj nazor na to co se delo - deje a dit bude. My sve nazory vyjadrujeme v diskusich, autori v clancich. Takze i muj prispevek je vlastne trochu out, ale vyjadruje muj nazor. A ted flameWar! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukfi:

"...jeden z nejdéle působících českých "novinkářů" se zaměřením na CPU a GPU..."

Takže nejspíše opisujete něco, co jste si přečetl na zahraniních portálech. To jste tedy skutečně VIP. Tomu říkám kvalifikace.

"...Pokud je někde záhodno zdůraznit, v jakých sra... závažné situaci se nyní nachází nVidia, pak je to právě zde..."

Podobné, takzvaně odborné, výklady myslím nepotřebují komentáře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>punisher: Ono to psaní novinek je tak jednoduché, že? Co na to říct, zkuste si to někdy sám, jen tak pro radost. Zrovna v oblasti GPU to nejspíš dopadne tak, že opíšete nějaký blud, jakých je v zahraničí na tohle téma mnoho, nebudete to vůbec umět zasadit do souvislostí, dát tomu nějaký komentář... a to byste nevěřil, jak málo lidí dneska umí pravopis a alespoň trochu stylistiku.

Ale teď tedy nevím, jestli vám vadí moje (pro vás) nedostatečná kvalifikace, nebo to, že jsem si dovolil vyjádřit znepokojení nad situací nVidie, jejíž nabídka pro hráče momentálně stojí na dva roky starém čipu G92.

=>DaGu: No, divil byste se, jak složité je ten článek každý rok zorganizovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LukFi:

A o je přesně váš problém. Bez vzdělání a praxe nejste nic než jen opisující automat. Nevíte kde jsou fyzikální limity které technologie, nevíte nic o počítaové grafice, a vaše rozumy zakládáte na opisování vám podobných ze zahraničí. Jak jste schopen posoudit relevanci a pravdivost informace, když jí odborně vlastně ani nerozumíte?

Pak tady přijdete, a žvaníte něco o tom, kdo je v jaké prdeli. Na základě čeho? Nějakého herního Benchmarku? Co vy o tom víte? Kde je lukrativní bussiness s IGP?

Skočte si do Kina na Avatar, koukněte se, jakým způsobem se to točilo s využitím realtime renderování a pak přemýšlejte, proč všechny filmy tohoto typu vznikají výhradně na nVidii, ale co vy víte o profesionální grafice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukfi: S tím pravopisem máte bohužel pravdu. Na českých webech, které se zaměřují na hw a sw, není jediný autor, který by ho ovládal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>punisher: Zato vy určitě víte, kde jsou fyzikální limity třeba 40nm procesu u TSMC, když je to s velkou pravděpodobností obchodní tajemství :)
No, jsem rád, že jsme si to vyříkali a že nakonec vyšlo najevo, že nejste žádný titulovaný odborník, ale obyčejný troll v diskuzi, kterému se někdo odvážil kritizovat jeho milovanou nVidii.
Takže vám přeju příjemný zbytek svátků a šťastný nový rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>Honza748: Za sebe, zbytek redakce EHW a kolegy z CDR se cítím uražen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

punisher: ale, ale, tady má někdo chuť se v Novém roce pohádat :-) Předpokládám, že nick "sxznam" na abclinuxu.cz je také váš.

Co se mě týká, nemám poslední léta mnoho času sledovat dění na poli HW pro PC, a proto mě takovýto shrnující článek vcelku zajímá a potěšil.

Pokud se příteli cítíte více kompetentní něco takového napsat, tak to prosím udělejte, rád si to přečtu, ale jinak se raději zdržte vašich zbytečných komentářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LukFi =>

Já, narozdíl od vás, nepíši "odborné" články o GPU/GPGPU. A nehodlám s vámi diskutovat na téma ATI vs. nVidia, to si nechte pro děti a trolly z portálů pro které píšete. Moje připomínka patřila vašemu bulvárnímu vyjadřování, které jsem citoval.

Nekritiuji vás, ale CDR.cz, že publikuje články s takovými totálními profesními nulami jako jste vy, s tak bulvárním nadpisem VIP o grafice. Nevěřím, že by na tom bylo CDR až tak špatně, že by se nemohlo zeptat někoho, kdo se počítačovou grafikou profesionálně živí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:Lukfi
Cítit uražen se můžete, ale bude to naprosto neoprávněné. To, že na českých HW serverech čeština dostává na frak a projevuje se neznalost základních pravidel českého pravopisu, je holý fakt. Na CDR, EHW, PCT, SHW. Většinou to autoři v diskusi přejdou mávnutím rukou s tím, že důležitější je hodnota informace. To je smutné. Nebo jak teď koukám, se dokonce urazí. To už je spíš směšné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>punisher: Jistě že jsme se mohli zeptat détépáků z našeho vydavatelství, ale co ti by nám asi řekli o grafických akcelerátorech pro spotřebitelský segment? Vy nám vnucujete věci, o kterých ten článek opravdu není.
Nadepsat to "VIP o roce ..." vymyslel pro ročník 2007 Mirek Jahoda a ujalo se to. Původně to bylo takové recesistické, přeci jen většina autorů asi nebude zastírat, že jsme parta kamarádů/kolegů, co se prostě jednou do roka sejdou na společném projektu. Snad vždycky se alespoň na jednom ze serverů najde někdo, koho to neskutečně dráždí. Musím ale říct, že vy jste z nich zatím nejsrandovnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=>notorius: Na EHW si na pravopis dáváme velký pozor. Občas se nějaká chybka objeví, zvlášť v delších článcích, ale na upozornění chybu opravíme, nikdy nad tím nemáváme rukou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

adams: Nesouhlasím, takhle to určitě nevyznělo, ale každý ať si udělá obrázek sám. Prostě jen nechápu proč v článku bilancujícím rok 2009 zmiňovat kartu, která byla uvedena v srpnu 2008.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

punisher: KALe zdravím tě, i přes proxy tě dokážeme odhalit ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

punisher: jesteze neni vic takovych.. znam hodne lidi co ma vzdelani a o dane veci nema ani paru, jo dulezitej je titul pred a za jmenem ze. hromada takovych co se jen titulem chlubi vi prd a dela v praxi jen zmatky a skodu. danej clovek bez patricnyho vzdelani ale se skutecnym zajmem a samovzdelavanim je pro spolecnost daleko prinosnejsi nez titulovani nuly. howgh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukulele> Vzhledem k tomu, že se HD 4870 X2 prodávala ještě po většinu roku 2009, by se to myslím díky velmi volně položené otázce dalo stejně ukecat :)
Pokud si to někdo přebere tak, že HD 4870 X2 považuju za jeden z nejhorších produktů roku 2009, je to pořád přijatelnější, než kdybych ji nevzpomněl a vyznělo to tak, že GTX 295 považuji za významně horší než jiné grafiky se dvěma GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrušit diskuse, co je to tady za klauna?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LukasV: jak kdo ho dokaze odhalit, no sakra ted vypadam jak blbec :D a ja jsem si rikal, ta podoba!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jooo uzasne USB 3.0 :(((( a sample rate mysi zas 125 Mhz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejný článek jako na živě.cz? Kdo je autorem? Vy, kdo se tady tak vášnivě hádáte s diskutujícími, nebo redakce živě.cz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KAL: Stejně tak, jako noviny nepíšou politici, zdravotníci, hasiči a policie, tak ani o hardwaru nepíšou pracovníci TSMC, Intelu nebo AMD, ale novináři. Není třeba, aby člověk znal detaily výrobních postupů a chápal všechny patenty a technologie, na nichž čipy staví, ale aby dokázal posoudit jejich přínos pro zákazníky a jejich potenciální úspěch/neúspěch. Tvé urážení autorů je nemístné; sám jsi nedokázal víc, než pochytat bany na různých diskusních fórech pro neschopnost dodržování základních pravidel slušné diskuse. Než se naučíš jednat slušně, přestaň se laskavě navážet do ostatních.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi expert co se realizuje v diskuzi aniz by cetl alespon prvni kapitolu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: Igor Stanek uz napsal update ke svemu clanku, kde ti dekuje a velice vyzvihuje tve znalosti :D neni nad pochvalu od osoby na tak vyznamnem miste ne? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

adams: OK, já jen občas bývám hnidopich :-) Jinak s názorem samozřejmě souhlasím, hlučnost a teplota jsou u 4870X2 hodně vysoké (a raději ani nezmiňuji spotřebu) - sám jsem tuto kartu ještě donedávna používal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O nicku punisher...

Tak tenhle clovek by se mel kouknout jednou sam do sebe a zacit s neco delat, jinak ho budoucnost semele...

2 Punisher: kdyz se Vam neco nelibi ctete misto cdr.cz treba samotne patenty vyrobcu. Na Vase prihlouple pripominky neni nikdo zvedavy a ani jinych podobnych priblblych jedincu co maji tunu komplexu z toho ze je maminka nemela dost rada a leci si to kde se da... Prestante krafat a zacnete makat... na sobe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukfi: Zřejmě se, pokud jde o českou gramatiku, lehce přeceňujete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Punisher: Ty jsi neskutečný šílenec se zeleným zatemněním mozku.
Kde jsi přišel na tu zhovadilost, že se Avatar movie dělalo na nVidiích?
Raději si přečti tento článek, než zase budeš šířit zelené demagogie.
http://www.geek.com/articles/chips/the-computing-power-that-created-avat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukfi: Nechci mluvit jen tak do větru, proto jsem si namátkou otevřel http://www.extrahardware.cz/podil-fyzikalnich-enginu-ve-hrach: "A z těch, co měli buď podprůměrná hodnocení, rozporuplné recenze či jsou již staršího data..." Shoda podmětu s přísudkem - hry mělY, před 'či' chybí čárka. Takhle bych mohl rozcupovat prakticky každý článek, který na EHW visí. Zmínku o redakci CDR vůbec nechci komentovat, myslím, že zdejší redaktoři se nikdy nesnažili utajit, že česká gramatika je pro ně spíš španělská vesnice ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Punisher: Jen pro tvoji informaci, Avatara renderovali CPU Xeon 55xx a ty opravdu nevyrábí nVidia, ale Intel :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza748:
Něco mi říká, že Lukfi je na tom se sebevědomím o češtině podobně jako já, ale já se raději po tom, cos zde naposledy ocitoval, vůbec nebudu pokoušet se obhajovat, protože vím, že češtině dávám na frak, většinou záměrně, ale bohužel dost často nedopatřením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

honza748, wift
 
nevím jak zbytek čtenářů ale jakékoli chyby by mi vadily ve větším množství hlavně v knize. na webu mi je to celkem jedno. na cdr jsem ani myslím žádné nezaznamenal ale ani cíleně nehledal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Já to nemyslím zle, jde spíš o takovou formu sebeobrany. Přečtu denně desítky článků a před pár lety jsem si všimnul, že když nechávám chyby bez povšimnutí, tak moje podvědomí, svině jedna, je bere na milost a pak mi je automaticky podsouvá. Od té doby se kromě obsahu šťourám i ve formě, protože nechci na stará kolena mluvit a psát jako tatar ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že měkké a tvrdé i/y by měl umět správně používat každý, kdo vychodil základní školu. S chybou tohoto typu jsem se na tomto serveru ovšem ještě nesetkal (narozdíl od jiných, za všechny např. novinky.cz). Pokud to ale není do očí bijící, tak gramatiku neřeším, důležitý je pro mě obsah. Navíc je obecně známý fakt, že na chyby v gramatice upozorňují v diskuzích především ti, kterým došly argumenty a snaží se autora diskreditovat alespoň tímto způsobem. Stačí sledovat jakýkoliv rozjetý flamewar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Další pozitivní zprávou bylo vyplacení $25 milionů pojišťovnou v rámci aféry vadných grafických čipů pro notebooky "

koukam Nvidia vedome rok tajila vadnou vyrobu ktera padla na hlavu vyvojovemu centru ktere chtelo usetrit na vyrobe a dalo si zadat vyrobu levnejsi pajkou. A pojistovna to jetse zacaluje :). Ja bych jim nic nedal podvodnikům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@redakce: nešlo by vytvořit speciální formulář (s dvěma edit-boxy "chyba:" a "oprava:", a tlačítkem "Nahlásit"), kam by ti, kterým na pravopisu záleží, mohli hlásit chyby? Nejlíp pod každou stránkou článku a pod každou zprávičkou?
"Dobrovolní korektoři" by tak "nesvinili" diskuzi, pomohli by s korekturou, ale hlavně by ti, kteří prohlašujou, že jim je pravopis ukradený a chodí sem kvůli informacím, konečně přestali držkovat.

@ukulele: >> [..]je obecně známý fakt, že na chyby v gramatice upozorňují v diskuzích především ti, kterým došly argumenty[..]

Tak to je imho pěkná ptákovina. Na chyby upozorňují ti, kteří gramatiku/pravopis umí (líp než redaktoři a Word) a rádi pomůžou. Těch pár, kteří to dělají kvůli chybějícím argumentům jsou stejní pitomci jako ti, kteří upozorňují na vlastní neschopnost zvládnout na středoškolské úrovni mateřský jazyk (tímto se omlouvám všem dyslektikům apod) tvrzením, že jim na gramatice nezáleží. Ostatně sám to potvrzuješ tvrzením že "Stačí sledovat jakýkoliv rozjetý flamewar". Ano, pro flameware je každý "argument" dobrý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petr3: na diit je na toto implementována báječná funkce. jen označíš vadnej text, stiskneš tuším ctrl+něco a vyběhne ajaxové okénko pro odeslání té chyby autorovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza748:
Na jednu stranu ti rozumím, na druhou stranu ... ono to možná nebude zas až tak vadit, protože pokud budeš na stará kolena mluvit a psát jako tatar, bude ti rozumět většina a nebude se na tebe koukat jako na "vykopávku, co mluví a píše nějakou hyperkorektní staročeštinou" ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petr3: Pokud jsi to nepochopil, tak jsem měl na mysli, že mi nezáleží na gramatice ostatních, sám se pochopitelně snažím psát bez chyby a čeština byla vždy mou oblíbenou disciplínou. To jen na vysvětlenou ty imho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re Honza748 - pátek, 1. ledna 2010, 23:22
Díky, ta trapná chyba ve shodě opravena (a kousek výš jsem si našel ještě jeden překlep). Nicméně před spojkou či čárka v oné větě být nemusí, resp. v tomto významu zrovna ani být nemá (nejedná se o poměr vylučovací).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad "Výhled do příštího roku" - jednoznačne Gran Turismo 5, ostatné nie je také dôležité a máme sa dobre už teraz. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

velmi velmi velmi uzitocny clanok pre niekoho kto ako ja, len povrchne sleduje dianie v oblasti hardware-u. super. thx :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jebforce-ferment

FLAME...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejhorsi produkt poslednich let ? FLASH VIDEO ! tim myslim kodek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@dsa: nelze nez souhlasit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.