Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VirtualDub 1.7.1 beta

Ještě přidat podporu MPG jako má VirtualDubMod (kterej asi už nepokračuje) a je to :-) Ale i tak klobouček dolů!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, já bych zrovinka potřeboval něco, co umí grabovat z video in rovnou do MPEG2. Poté, co u ATI totálně dojebali podporu mé grafiky Radeon 9600XT VIVO už se dá rozumně grabovat jen ve VirtualDubu (neboť MMC s tím už prakticky vůbec nechodí). Jenže VD neumí grabovat do MPEG2, takže grabuju do něčeho jiného a následně do MPEG2, pokud chci dělat DVD-Video, musím konvertit. A je to teda vopruz, to vám povím. Dost vážně začínám uvažovat o nákupu externí krabičky do USB, kde má člověk díky nízké propustnosti sběrnice jakous takous pravděpodobnost, že uvnitř bude přímo MPEG2 enkodér.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zachytávat video z her umí i Fraps, a to až v rozlišení 2560x1600 při 60 FPS. Sám bez problémů grabuju v 1280x1024 a 30 FPS na archaickém Northwoodu s HT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zachytávej v Mainconceptu Mpg encoderu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz na FrontCam vede na stránku s testy: Souboj Titánů: dva nové heat-pipe chladiče v testu. Slovo FrontCam nalezne vyhledávač na cdr serveru jen v jediném článku a to v tomto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: ty USB převodníky většinou dělají MPEG2 pouze SW, ne HW, takže i nároky na počítač jsou dost vysoký.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Asi tam nebude HW enkodér, protože propustnost USB 2.0 na PAL signál stačí:

720 x 576 x 24bit x 25fps = 240Mbit/s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Mne se osvedcilo grabovat pomoci VD a ffdshow enkoderu - DV kodek. Musi se to pak sice prevadet do MPEG2 nebo DivX, ale pohoda. A nebo grabuji primo pomoci ffdshow enkoderu do DIVX. V pohode stiha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> doubt:
Mno, těch 240 Mbit/s je nějakých 30 MB/s a to je tak na hraně použitelnosti USB... Připočítej ještě zvuk a začíná to koketovat s nepoužitelností.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to lupolupolupo: to je samozrejme v poradku, v tom clanku je ukazkove video zachycene prave pomoci frontcam, takze pro predstavu, co to vlastne je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mych zkusenosti je tech 30 MB/s i na hrane pouzitelnosti PCI sbernice. Respektive, nepujde o to mnozstvi dat, spis si tipuju ze ta moje karta nema poradne buffery a kdyz grabuju v plnem rozliseni a zaroven se neco deje (napr. uklada se na disk, ze :-)) tak sem tam kus obrazu vypadne. Na 512 x 576 x 24bit x 25fps je to v poradku, takze vzhledem k tomu ze to stejne odsumuju tak neva.

Pokud vyrobci karet jsou schopny postavit (interni) kartu ktera nezvladne PAL, proc by nemohli postavit externi prevodnik co to nezvladne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prošla mi nedávno rukama kartička jak malovaná, bohužel musela jít dál (nebyla pro mě, jen jsem i otestoval a nainstaloval do finálního kompu): http://www.yuan.com.tw/en/products/vdo_pg600-2.html
Byl to bazarovej kousek, takže cena pod litr - plně funkční - doteď mě mrzí, že jsem ji musel opustit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: Většina jednoduchých TV karet žádný velký buffer nemá, takže když to disk chvíli nestíhá, dojde k výpadkům. Mně to doma do nekomprimovaného PALu většinou stíhá, ale na to nemám místo, takže při nahrávání komprimuju do MJPG. Ten je kvalitnější než DV (vzorkování 4:2:2, ne 4:2:0) a přitom každý frame zůstává key frame, takže se to dobře stříhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Karty s hw MPEG2 koderom robi Hauppauge a Winfast (z tych znamejsich) na baze Conexantu, potom este je tu ATI Theatre 550/650.. mal som Hauppauge, ale nakoniec som skoncil pri Theatre 550 (PCIe verzia), ma ozaj najlepsiu kvalitu kodovania do MPEG2, problem je trosku so software - nakoniec som skoncil pri ChrisTV, to je asi jediny sw, ktory korektne spolupracuje s takymito kartami (a dokaze nastavit parametre onboard MPEG2 enkoderu ako bitrate a dalsie).. Theatre 650 ma mat este lepsi analogovy vstup a filtre, zial zatial nie je v PAL verzii.
Ako bonus je slusny support driverov pre Theatre 550/650 (32bit aj 64bit drivery pre Windows XP i Vistu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kupovat v dobe dvbt kartu pro analog je kokotina.
doporucuju terratec t2 usb + ovladaci soft dvbviewer - tato kombinace nabizi maximalni komfort a flexibilitu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pj: Zas taková kokotina to neni. V DVB máš jen pár programů a zatím žádné nepřibudou. Pokud máš kabelovku, programů na výběr je hodně, ale bez analogu se ještě dlouho neobejdeš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pj: pri tom multiplexe dvb-t (a bitrate), co je k dispozicii... dekuji, uz jsem blil, stvorcekovane video nemusim ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> pj:
Doba DVB-T ještě u nás na jihu hodně dlouho nebude, tak si nech kokotiny vod cesty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není nejlepší koupit DVD recorder (i bez HD) a mít to na placce? Převést se to na jiný formát dá celkem jednoduše. Já ho koupil už telativně dávno za 3tis. a má to i vstup DV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> eli:
To je řešení sice zajímavé, ale já potřebuju prakticky téměř vždy provést nahrávání, editaci (tedy vystříhání nevhodného materiálu) a následné vypálení (mezitím ještě možná authoring). Proces smažby na DVD RW a následný přesun do PC to zdržuje, nehledě na fakt, že takový stolní rekordér bude zřejmě dražší než solidní tuner do PC (o kvalitě nehovoříc).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.