Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VirtualDub pro začátečníky

Chválím, hezký návodek, já bych na to asi neměl nervy. Taky chválím použití slow encodig u DivX5 - vyplatí se počkat jednou tak dlouho na výsledek. Děláme to přeci tak aby to bylo kvalitní a hezké a ne rychle komprimované. Než jsem přešel na Xvid (kvůli trialovitosti DivX 5.2 kdy po půl roce vypne GMC, B - farmes a Slow enc.), jsem pro urychlení enkódovacího procesu používal fintu, kterou jsem nakonec nalezl i v dokumentaci k DivX totiž:
Na 1, 2, ...N-tý pass použít STANDARD encoding (tedy podstatně rychlejší) a na poslední průchod (tedy ten co vygeneruje video) použít SLOW ENCODING. Rychlost citelně vyšší, kvalita super. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
návod je pěkný, ale obsahuje pár chybek a nepřesností, které by bylo dobré opravit.
1) Zmínil bych pojem kontejner - AVI, OGM, MKV, MP4 atd.
2) OGG zvuková stopa je nesmysl. OGG je kontejner stejně jako AVI. Používají se v něm komprese Vorbis, FLAC, Speex a Theora. OGM není nutně spjatý s Vorbis zvukovou stopou.
3) Důrazně nedoporučuju instalaci jakýchkoliv kodekpacků. Vznikají z toho často problémy. Na 99% formátů videa stačí nainstalovat FFDShow a MatroskaSplitter (umí i AVI a MP4). FFDShow dekóduje všechny MPEG-4 ASP kodeky (např. DivX, XviD, 3ivX), MPEG-4 AVC (Nero Digital AVC, x264), MJPEG, DV, Theoru, HuffYUV a další už míň běžný. Zvukovej dekoder si poradí s MP2, MP3, AC3, DTS, Vorbis, FLAC a AAC kompresema.
4) Pokud vim, tak VD může komprimovat do WMV9, protože MS pod nátlakem vydal patřičný kodeky. Nikdy sem to ale nezkoušel, protože proč používat WMV9, když existuje plno jinych lepšich kodeků....
5) Hláška o VBR hlavičce - VDM to detekuje naprosto správně. AVI kontejner neumožňuje obsahovat zvukovou stopou v MP3 VBR, proto VD nabízí odstranění VBR hlavičky. Samozřejmě většina AVI je s MP3 VBR, ale je to zkrátka nestandardní.
6) Proč používat DivX, kterej je placenej, když XviD je zadarmo a lepší. Navíc považuju za nezbytnost zmínit se o Q-PEL, GMC, b-frames atd. Každej přehrávač podporuje něco jinýho. Všechny společně si ale vylámou zuby na Q-PEL+GMC a na GMC v podání XviDu.
7) Pokud je zvuková stopa například v AC3 (což bývá velice často), tak VD ji jako WAV neumí uložit. Musí se demuxnout a potom zkomprimovat do MP3 třeba pomocí BeSweetu (+BeLight) nebo přehrávače foobar2000.
8) 192 je pro film fakt roztaženost. 128 kbps by mělo většinou stačit. U filmu má smysl používat VBR spíš než pro hudbu. Ve filmu je plno tichych pasáží, ktde se moc informací nekomprimuje, naopak je tam taky plno náročnych scén. Pokud to jen trochu jde, tak u filmu vždycky VBR. Samozřejmě můžou nastat problémy s kompatibilitou a AVI kontejnerem, jak jsem už psal.
No a to je asi vše. Pokud máte zájem, kokněte se na moje stránky - http://jech.webz.cz, snad to něco doplní pomůže a tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bob> Tu fintu se zrychlenym prvnim průchodem používá XviD automaticky. Samozřejmě se to dá vypnout. Nevidim ale žádnej význam pro víc než 2 průchody. První zanalyzuje film, rozpočítá bitrate a druhej to zkomprimuje. Dalšich průchodů neni třeba, pokud je všechno správně udělaný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

opet slusne nastineni problematiky pro zacatecniky :-)
par poznamek:
1. je absolutne nezodpovedne doporucovat instalaci velkych codec packu (zvlaste nezkusenym uzivatelum)!!! velke codec packy zpusobi spolehlive tzv. "zaser" systemu (OS ma sice prehrsel vsech moznych kodeku a DS filtru, ale vsechno se to mezi sebou tluce a dostavi se problemy s prehranim i tech nejbeznejsich formatu, castecne muze pomoci ukocirovat tuto situaci utilitka MMCompView, ale vetsinou nasleduje format a reinstall OS) - K-Lite a zvlaste obludny ACE Mega jsou primo prototypy takovych codec packu - naleham proto na autora, aby misto doporuceni radeji pred takovymi "kodekovymi bombami" varoval (urcite nam na forum.codecpack.com ulehci trochu praci... :-)
2. ani u DivX nemaji vice jak 2 pruchody smysl (z hlediska vykonu je rozhodne lepsi u posledniho pruchodu zrusit "Update log file")
3. chapu, ze tento clanek je o nastineni zakladu VDM, ale presto musim konstatovat, ze pouziti vpodstate defaultniho nastaveni DivX enkoderu je ponekud zmatecne (melo by byt zdurazneno, ze takto vznikle video nebude kvalitativne zdaleka optimalni) - bylo by mozna rozumnejsi oddelit vysvetleni prace s VDM od detailnejsiho popisu DivXu (XviDu...) a jim take venovat clanek(y)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám jeden dotaz k tomuto návodu: psali jste, že si vdub poradí i s DTS. Docela rád bych si dvd s dts převedl do pc, ale netuším jak. s vdubem dělám už nějaký ten pátek takže si myslím, že nejsem úplný začátečník. Ale jak na dts opravdu netuším.Kdyby mi někdo poradil budu moc vděčný.díky moc

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co chces poradit s DTS ? Jak ho prehrat nebo jak ho predelat do jineho formatu ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

VDub si s DTS poradi jen v tom smyslu, ze ji umi pripojit jako stopu. Dekodovat ji neumi, takze pripadny prevod na mp3 je potreba udelat jinde. Ohledne baliku s kodeky - take zadne megabaliky nedoporucuji. Staci instalovat toto: DivX3.11 (spravna verze prida mp3 kodek, takze je mozne komprimovat do mp3 primo, ne pres wav a externi program), posledni verzi DivX a Xvid a potom nejaky AC3 a pripadne DTS filtr (Intervideo). Pro priznivce OGG/MKV pak prislusne demultiplex filtry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz tu nekdo psal: pokud clovek jen prehrava, nechce/neumi/nedela si svoje filmy, temer na vsechno (99%), moje zkusenost, postaci ffdshow (vcetne titulku, ac3...) + mmswitch na komfortnejsi prepinani zkukovejch stop.
Doporucit isntalaci kodekpacku, zvlast tech multi-mega-giga, je nezodpovedne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen malou poznamku co teda nainstalovat vsechny kodeky zvlast at se pak vi co v PC je a co ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Bob:
1) moje přezdívka :-)
2) fintu se standard enc. jo, ale třeba mě se nijak neosvědčila (asi dáno kvalitou mého TV signálu, Averem a bůh-ví-čím jěště

to Jech:
1) myslim že to částečně popisuje věta A jaký je tedy vztah mezi DivXem a avi formátem? , ale v příštím díle mám v plánu to rozebrat. Uvědom, si že kdyby mělo být vše v jednom nafouknutém článku, tak má 50 částí a nikdo by ho nečetl.
2) OGG zvuková stopa = zvuk s OGG Vorbis kompresí, držim označení běžné na internetu. Nebudu začátečníků tlačit do hlavy miliardy dalších pojmů, který je akorát zmatou. Na to je dost času :-)
3) Codecpacky souhlas, ale kupodivu jsem poslední K-lite rozdejchal naprosto v poho. Sám však defaultně používám buď ffdshow nebo VLC. Jinak si všimni, že to byla jedna ze tří možností, kterou jsem v textu nedoporučoval jako nejlepší (ale ani nezatracoval, fakt jsou lidi, kterejm to fachá, jen se tim umět správně proklikat při instalaci)
4) Tohle jsem třeba nevěděl (s tou kompresí). Teď jsem ale zkoušel otevřít wnw video, a opět mi to hodilo tradiční obrzovku, viz: http://djezek.wz.cz/zpracovani_videa.php
5) Samozřejmě většina AVI je s MP3 VBR, ale je to zkrátka nestandardní - co je dnes standardní, nechceš doufam tvrdit, že CBR mp3 v AVI je nějakej standard a VBR nikoli? Jinak Vdub u VBR samo píše, že to přepíše na CBR, ale dodává, když to bude na hov..., tak musíš celou stopu přeenkodit na CBR (což je rekomprese = ztráta kvality). Ale nechci se hádat o slovíčka
6) Xvid byl v minulém článku, QPEL+GMC+B bylo zmíněno tamtéž, v článku na to poměrně hodně odkazuji (na ten předchozí díl)
7) Tak nevim, pro jistotu jsem to zkoušel a jde to (vono wav je v podstatě taky jen kontejner, takže jen k AC3 přidá wav hlavičku), ale proč tohle zmiňuješ. Já přece v článku s AC3 nijak neoperoval? To až v některém z dalších dílů.
8) 192kB je rozumné minimum (u mp3 ne u oggu!). Na kvalitnějších repro je i tak znát degradace. mp3 ořezává frekvence jako prase - viz: http://djezek.wz.cz/sound_codecs.php - stránky jsou betaverze. Jinak o volbě bitrate opět více předchozí článek = každý volí, co mu vyhovuje. Já to tam uvedl JEN JAKO PŘÍKLAD.

to Demerzel:
1) viz JeCh
2) mě se 3. průchod osvědčil jako vyhlazovací na TV šum s naprosto zanedbatelnou degradací signálu, ale chápu, že třeba zkušenosti lidí s kabelovkou mohou být skutečně takové, že 2 průchodu stačí. Opět je to věc názoru a osobních preferencí.
3) njn ale lama potřebuje zkompresit film na 1CD a v tom případě mu bude pouhý popis Vdubu na nic, protože nebude vědět, jak nastavit kodek. Ten článek se jmenuje VDub pro zač. a tomu odpovídá i pojetí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K-lite apod. kodekpaky bych si po negativnich zkusenostech uz nikdy na sve PC nenainstaloval, nikdy nevite kam se vam to vsude do systemu nahraje - casto pak padaji ruzne programy jako Premiera apod. Nejlepsi zkusenosti mam s MediaPlayerClassic,DivX,Xvid,OggDShow,RealAlternative,QuickAlternative. s touhle kombinaci mi jede vse, s MKV jsem se zatim moc nesetkal a titulky ktere neumi prehrat MPC prekonvertuju nebo nainstaluju Vobsub na tu jednu session ;)
 
dalsi vec se tyka toho, ze pokud chcete neco prekomprimovat, je VDub skutecne nejlepsi reseni, programy jako Premiera jsou na kompresi do Divx naprosto neschopne, kdyz z Premiery exportuju tak jedine nejaky Frameserver rovnou do Vdubu a pak to teprv komprimuju, doporucuju DebugMode frameserver.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem tu zas. Chci dts jen vytáhnout z dvd a šupnout si ho do avi stejně jako ac3. Zvuk z dvd vytahuju přes dvd2avi ale ten si s dts nějak nerozumí. takže bych potřeboval vědět jak dts dostanu do samostatnýho souboru jako např. ac3 nebo mp3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wolf: misto DVD2AVI pouzij DGIndex (jedna se o vylepseny DVD2AVI, takze se v nem lehce vyznas...)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Maly update z #matroska@irc.corecodec.org (Cyrius, autor VDM je z tohoto prostredi):

VDM abandoned

Jinymi slovy soucasna verze je posledni, dalsi uz nebude. Ono to neni na skodu, doporucovat v dobe nastupujiciho AVC kodeku komprimaci do DivX+MP3 je precijen historicka epizodka, za rok uz o DivXu nikdo ani nestekne (vzhledem k tomu, jak jsou posledni dobou kompatibilni akorat sami se sebou a ne s MP4 standardem jim to docela preji)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Yusacu> Nj, nastupujici AVC... Ale Nero AVC to haze do MP4, coz je v podstate nepouzitelne (nedas tam AC3 a AAC, hm nic moc). A x264 ti asi moc nerika. Zatim to vypada, ze x264 bude docela dobra implementace AVC, neco jako Xvid. A ten se do AVI/MKV/OGG da dat. Takze VDM budoucnost ma urcite.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

<B>Wolf:</B> Ja pri ripovani DVD pouzivam DVDDecrypter v IFO modu... Odskrtnes vsechny ostatni stopy (video, dalsi audio, titulky) a vyberes Demux, no a pak uz jenom cekas az prechrousta cely DVD:-)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V uvode clanku sa pise o AVI, ze je najmenej kvalitny format ulozenia videa. Opravte ma, ak sa mylim (je to urcite zlozitejsie - kontajner), ale povodne bol avi subor postupnostou BMP obrazkov (zjednodusene povedane) - ziadna kompresia, ziadna strata obrazovej informacie. Je este nieco kvalitnejsie ? ... a samozrejme vacssie :-) Az neskor vznikly kodeky, pomocou ktorych bola v avi ulozena obrazova stopa (motion jpeg, ...DivX, Xvid...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potrebuje aj VirtualDubMOD VfW kodekz, alebo funguje aj s DirectShow ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak podstrcim VirtualDubu VOB soubor. Predpokladam, ze jen Open nepujde?
 
Diky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stano: autor tim myslel, ze avi je nejmene vyhodny kontejner (zvlaste z hlediska velikosti vysledneho souboru) - to nema nic spolecneho s tim, jak kvalitni je video ci audiostream v nem obsazeny
VanJ: ano, VDM nestaci jen DS filtry, potrebuje "plnohodnotny" VfW kodeky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gord: musis si z VOBu nejdriv pripravit .d2v project file (treba pomoci DGIndex), ten pak pouzijes jako source ve scriptu (soubor .avs) pro frameserver AviSynth - .avs pak uz otevres ve VDM a jedes - vsechno pohromade najdes napr. v baliku GordianKnot

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JnZ: Hmmm...

nechapu na co narazis, moje poznamka se tykala obecne AVCcka, nemluvil jsem o zadne konkretni implementaci (Atheme v Nero Recode, ani x264 - oboji implementace tehoz standardu)

Ale nest, proberme to:

Recode ma plne ISO kompatibilni implementaci .mp4 formatu, podporuje vkladani AAC formatu (naopak, to je jediny, ktery podporuje). Pokud by ti nahodou neco prelitlo pres cumak a chtel jsi vyuzit moznosti muxnout do .MP4 mp3jku nebo AC3 (pri vyrazne mensi efektivite nevim proc), jde to tusim udelat pres mp4iptools (nevyzkouseno, ale melo by to jit).

Vedle toho tu mame x264ku, ktera zvlada mj. enkapsulaci do avi formatu. Pro lidi, kteri znaji trosku lepe vnitrni strukturu avc je tohle jasny oxymoron; pro ostatni reknu jenom tolik, ze avi neumoznuje ulozit nektere veci potrebne v avc. chytri hosi na to v x264 vymysleli dalsi hacky (podobne jako podpora asp b-frames v avi je na implementacni urovni silenost). To ma nekolik dusledku:
1) vetsi overhead (ale na to uz dnes zda se nikdo nebere ohled)
2) nulovou kompatibilitu s HW prehravaci (nero je velmi dobry evangelizator MP4 souboroveho formatu)
3) zkus si seekovani. At uz pouzivam nero nebo haaliho mp4 splitter pro MP4, vysledek je vzdycky stejny: x264 enkod po seeku zmrzne a dve vteriny chrousta harddisk. MP4 funguje plynule, jenom vyskoci zatez CPU kdyz dopocitava framy od posledniho Iframe.
4) ackoliv takhle vytvorene AVIcko zmuxujes do matrosky, budes mit velike problemy ho nekde prehrat (pujde asi na vetsine SW prehravacu, HW vyrobci si tezko budou pridelavat praci s podporou AVC in AVI in MKV). Navic veskere problemy zustavaji (viz bod 3)

Takze - vazne si nemyslim, ze v dnesni dobe ma cenu cokoliv rvat skrz VFW interface z roku ~1985.

avc je zatim prilis cerstve na masove rozsireni (nero DShow filtr ma jeste nejake musky ohledne plynulosti, podpora v mplayeru/vlc/ffdshow atp. je zatim na urovni nightlies, cili take ne zrovna nejstabilnejsi), takze je prilis brzo na to se ho snazit protlacit mezi masove uzivatele. Ale az jednou bude, rozhodne je lepsi prosazovat standardni format - splittery na fileformat tu jsou uz pomerne dlouho a jsou stabilni.

K ostatnim narazkam:
* o x264 jsem uz neco slysel. Dovolim si dokonce odhadnout, ze jsem v nem zaenkodoval vyrazne vic videa nez ty - i kdyz prevazne do .MP4 formatu a ne do AVIcka :)
* "jako XviD". Hmmm... to by nebylo nic moc, pokud si vezmeme dnesni stupnici kvality videokodeku (lavc>DivX>XviD). "jako XviD" znamena pate kolo u vozu? Samozrejme, lavc vychazelo z kodu XviDu, takze jestli ma byt x264 zakladnim kamenem pro nejaky fork, z nehoz vyleze dustojna konkurence komercnim enkoderum, tak vsechna cest.
* od verze mkvtoolnix 1.2.0 se do MKV da dat MP4ka take. Naopak tam funguje vyrazne lepe, viz vyse :)
* VDM budoucnost nema, i kdyby nakrasne format AVI prezil dalsich dvacet let. Jeho vyvoj byl ukoncen. Tecka. Nebude podporovat nove funkce matrosky, nebudou opravovany chyby... a v neposledni rade nebude nikdo, kdo by do nej pridaval podporu pro muxovani dalsich formatu, ktere podle selskeho rozumu do AVIcka muxovat nejdou (zvlast u zvuku). Jedna se o hlavne politicke rozhodnuti, ale bylo udelano a tim to konci (VDM vznikl v soucasne podobe jako editor pro MKV format. Nicmene jeho VFW minulost podporu videa v MKV prakticky orezala na uroven AVIcek; a lidi nejak prestalo bavit porad poslouchat "Rikali jste, ze matroska tohle umi, ale ono to nejde").
* Muj nick se pise jinak

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Demerzel, Gord > VOB lze ve VDM otevřít úplně normálně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na vasom mieste by som sa zmienil v clanku ze mkv,ogm,avi su kontajneri
podla mna aj ked vsetci hovorite ze VDM nemal buducnost tak ja hovorim ze mal. nepotrva dlho a zacne sa rozsirovat HD-DVD a bude to velmi drahe tak sa filmy budu prerabat na DVD.
osobne radsej by som neukladal filmy do ogm. je to mrtvy format a pochybujem ze sa bude dalej vyvijat. radsej matrosku, ona ma buducnost a stoji za nim silna komunita vyvojarov.
co o ogm hovori komunita xiph:
http://www.xiph.org/container/ogm.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s Pej...ty ruzne megaultrasuper codecpaky nadelaji vice skody nez uzitku...jiz nikdy vice...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně ty lidi, co si rozes**ou systém multimegacodecpacky, odměňuji (v případě jakýchkoli problémů, které mám řešit) rovnou reinstalací systému ;-). V ojedinělých případech to dělám až třikrát, než uživatele přestane bavit díky těmto praktikám přicházet o svá nastavení a podobně ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AleX: mas pravdu, ja mam jeste z doby ripovani DVD do avi zafixovane, ze otvirat VOBy ve VDM je nesmysl, presto bych AviSynth doporucil (a to i pro zpracovani avi)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) 2 bob van sikorski : Ale moje přezdívka je to taky. Se dívím, tak netypické "jméno" :-)
2) VDM (tedy MOD, nikoli "originál VD) VOBy otvírá přímo bez potřeby frameserveru. Jen si jej projde a pak už si s ním můžeš dělat co libo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam dotaz trochu z iheho sudku. neviete niekto ako ulozit 1 frame z filmu ako obrazok?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bob: to s tim nastavenim prvniho prubehu na standard je fakt dobre. Usetrilo mi to 50% prvniho prubehu. A vzhledem k tomu, ze si DivXuju 4x tydne 20 minut TV zaznamu, je to prijemne zrychleni. Skoda, ze jsem to nevedel o par mesicu driv. :-)Diky za tu informaci!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Zahorak:
označíš si oblast, kde chceš sejvovat snímky (třeba i ten 1) a pak: File - Save Image Sequence

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zahorak> Na uložení screenshotu z videa je nejlepší VirtualDub. V menu Video můžeš zvolit uložení jak zdrojovýho snímku, tak snímku po zpracování filtry ve VD.
bob van sikorski> Nikdy jsem komprimovat ve VD do WMV9 nezkoušel, pouze sem někde četl, že by to mělo pomocí VCM kodeků jít. Každopádně VD nepodporuje kontejnery ASF a WMV, viz. ta hláška.
Yusaku> Koukam, že víš o čam mluvíš, proto bych se Tě chtěl zeptat na pár věcí. Chci dostat do matrošky video zkomprimovaný pomocí x264, ale nevim jak. VDM ho samozřejmě uloží v AVI, takže bych ho potřeboval dostat nějak do MP4. Netušíš jak na to? MPEG4iptools umí jenom h.263 (ASP).
Taky je pár věcí (i když menšina) ve kterých s Tebou nesouhlasim. XviD je podle mnoha testů nejlepší implementací MPEG-4 ASP, DivX daleko víc rozmazává obraz. Samozřejmě oba zase mažou víc než x264, ale to se nedá srovnávat, je to jinej formát.
Taky s Tebou nesouhlasí, že VDM patří do koše. Některý filtry který obsahuje jsou opravdu vynikající a těžko je najdeš jinde. Samozřejmě VfW je obrovská brzda stejně tak jako nepodpora YV12 kódování barev. Můžeš sice namítnout, že AviSynth to zvládne taky, ale přinuť začátečníka aby si psal AVS skripty. Uvítal bych nějakého nástupce VDM, který by používal DirectShow nebo ještě lépe GStreamer a ovládal se podobně. Zatim ani nevim, že by nějaký vývojář něco podobnýho plánoval. Prostě nevim, čim jinym komprimovat video než VD, žádnej vhodnější progra mě nenapadá.
Ostatní> Na většinu otázek ohledně programu DGIndex, Avisynthu DVDDecrypteru atd. najdete odpověď na mych stránkách - http://jech.webz.cz, jsou to čistě nekomerční stránky, tak snad ten odkaz nebude nikomu vadit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mel bych dotaz, prave sem si zkusil stahnout pana prstenu z orig. DVD - pomoci DVD2AVI, pak VFAPI - dostal sem link na obraz a wav. V VirtualDubu sem to zkomprimoval, pridal k tomu ten wav a on je jenom stereo. MOhl by mne please nekdo porad jak to udelat abych tom dostal do AC3 v 5.1? Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vaskic> Kdyby si se kouknul na ty moje stránky co tu odkazuju, tak by věděl. Ale v jednoduchosti - musíš použít DGIndex a v něm si vyextrahovat AC3 zvuk z VOBů, pokud si to neudělal už v DVDDecrypteru, což byla chyba. Jinak místo starýho a nekvalitního VFAPI doporučuju radši AviSynth.
Potom ten AC3 metodou Direct Stream Copy spojíš ve VDM s videem.
Jenom taková jedna zvídavá otázka - jak máš velký to video, když si vůbec nevěděl, kolik Ti bude zabítrat zvuk? Musíš přece nejdřív vědět, jak máš velkej zvuk aby si mohl komprimovat obraz. Doporučuju používat starý dobrý pravdilo davkrát měř jednou řež.
JeCh

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spojování avi - Teď jsem převáděl staré filmečky ve formátu .flc spolu s .wav. Jednotlivě je vše v pohodě. jen některé wavy mají jinou (kratší) délku než příslušné avi. Takže když to nakonec dám spojovat, tak se zvukové stopy zařadí za sebe a ne na počátek příslušného avi. A věru se mi nechce editovat wavy na příslušnou délku. Nebo je tam někde možnost tvorby avi, aby utvořil vnitřně zvuk ve stejné délce. Při delším zvuku má možnost jej ořezat, ale kratší ... :-((
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To JeCH -> Thank that's it..!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JeCh: http://www.aziendeassociate.it/cd.asp?dir=/mpeg4iptools, pro zacatecniky je asi nejjednodussi zaenkodovat to rovnou v klikacim prostredi - http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=87567

XviD dlouho _BYL_ nejlepsi implementaci ASP. Nejnovejsi beta DivXu je malicko lepsi (i kdyz samozrejme vyrazne pomalejsi, na to si u DivXu musi clovek zvyknout). Zvlast dobre je to videt u kvantizeru 1 a 2 v cernych oblastech obrazu. Doporucuji ale zaexperimentovat s lavc, vazne je ted nejlepsi. Pro zacatek, tady je prikazova radka kterou pouzivam:
mencoder vstup.avs -o vystup_pass1.avi -nosound -ovc lavc -lavcopts mbd=2:trell:v4mv:mv0:cmp=2:subcmp=2:preme=2:dia=5:predia=3:last_pred=3:vmax_b_frames=2:vb_strategy=1:qns=2:subcmp=6:vpass=1:vqscale=2
mencoder vstup.avs -o vystup_pass2+.avi -nosound -ovc lavc -lavcopts mbd=2:trell:v4mv:mv0:cmp=2:subcmp=2:preme=2:dia=5:predia=3:last_pred=3:vmax_b_frames=2:vb_strategy=1:qns=2:subcmp=6:vpass=3:vbitrate=1178

druhy (resp. Nth) pass doporucuji nechat bezet dvakrat, vic uz to nema cenu. Muzes take pouzit MeGUI zminene vyse, pokud ti commandline nevoni

VDM do kose patri - veci, ktere umi navic oproti VD umi specializovane programy vyrazne lepe, VD je dale vyvijen - proc nepouzit ten? Pokud zrovna nepotrebuju otevrit AVIcko s VBR MP3, tak pouzivam VD. Nepouzivat ani VD ani VDM je samozrejme pri enkodovani velmi tezke - i kdyz popravde posledni dobou jej pouzivam hlavne jako preview pro AVISynth.

no a v neposledni rade - pozor na DGIndex. Miva obcas problemy s nahodnym seekovanim, tj. ma tendenci rozbijet slozitejsi AVS skripty (kdyz misto frame c. N dostane N+1, nektere predpoklady jdou najednou do kytek). Stare dobre DVD2AVI ma sice znamy bug s tim, ze "zere" par framu na zacatku a konci - ale zadne jine problemy neprinasi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chce někdo udělat rychle XviD+MP3(AC3) z DVD doporučuju použít DVD Decrypter a Auto Gordian Knot. Pomocí DVD Decrypteru to dešifrujete a hodíte na disk, v AutoGK si vyberete zvukovou stopu a na kolik CD to ma být, zmačknete Start a za pár hodin máte AVI ve skvělé kvalitě.
Profík možná ohrne nos, ale pro lamu jako já je lepší nechat rozhodovat program, který ví jak na to.
http://autogk.net

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podobny navod by som uvital aj na GraphEdit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yusaku> Díky moc, zkusim ty MPEG4IP tools. Jinak mencoder to umí rovnou do MP4 nebo jenom do AVI? No a poslední otázka je k LAVC - to je součást LIBAV kodeku? Potom by to vlastně mělo být dostupný z FFDShow, nebo ne?
Pokud je opravdu tak dobrej, je zvláštní, že v posledním srovnání kodeků na Doom9 se vůbec neobjevil. Jejich test se mi přitom vždycky líbil a zdá se mi objektivní.
Každopádně zkusim mencoder, jak se mu povede. Ale příkazovej řádek abych řekl pravdu moc rád nemam. Neni to jenom o lenosti, ale u GUI vidim, co můžu zvolit a co ne, případně tam mam i nápovědu. Tady musim dlouho studovat manuály, ale jde asi jenom o dobu než se to naučim. Ze začátku jsem AviSynthem taky opovrhoval, dneska na něj nedam dopustit. Každopádně zkusim to MeGUI.
Co se týká VDM a VD, tak VD pořád má tu nevýhodu, že podporuje velmi málo zvukovych formátů (i když to mě tolik netrápí), neumí načíst MPEG-2 a vůbec celá práce se streamama je ve VDM lepší. A ty věci, který mi na VDM vadí jsou u VD stejný - nepodpora DirectShow a YV12. A když jsem mluvil o filtrech, tak jem měl například na mysli Deinterlace MAP, jinej lepší free deinterlacer jsem ještě neviděl. To samý platí o filtrech Smooth HiQ nebo 2DCleaner. CNR a DNR existujou i pro AviSynth, ale ve VD vidim hned výsledek, můžu to pohodlně poladit. V tomhle ten program nemá srovnání, škoda těch nedostatků. Máš ale pravdu, že pro kompresi videa a použití filtrů je na tom VDM úplně stejně jako VD.

Díky za odkazy a rady,
Vláďa

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mencoder umi jen do avi nebo raw. a raw jde premuxovat MP4IP do MP4. LAVC je zkratka z LibAVCodec, trefa do cerneho :) Uvnitr ffdshow to odmitam pouzivat, aspon ze zacatku tam bylo zbytecne moc bugu - a ted uz jsem zvyklej na commandlajnu. Doporucuju ti i na lavc vyzkouset MeGUI.
K objektivite testu na doom9 se nebudu vyjadrovat. Ten clovek toho udelal pro komunitu dost a neni slusne jej pomlouvat :)

K filtrum: v avisynthu jdou pouzivat i VDub filtry, staci je nahrat. Mimochodem, kde dneska najdes prokladany video? Krome veci z DV kamery, tedy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> podporuje velmi málo zvukovych formátů (i když to mě tolik netrápí), neumí načíst MPEG-2 a vůbec celá práce se streamama je ve VDM lepší.

To je prave ono - v dobe mkvtoolnixu tyhle funkce proste nejsou realne pouzitelne. a MPEG-2 podpora je na vyrazne horsi urovni, nez d2v>avs>vdub.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar!
Chcel by som sa opytat, ake kodeky by som mal mat v PC nainstalovane... Ako prehravac pouzivam BSplayer, vyhovuje mi...
Dalej instalujem K-Lite Codec Pack, ale ako pisete, nie je to dobre... Ja osobne nevyberam vsetky moznosti, velmi dobre si rozmyslim, co nainstalujem a co nie... Ale aj tak by som chcel prejst na nieco ine, aby som v tom PC nemal bordel... Niekedy sa mi dokonca stava, ze mi vide o pri prehravani seka...
Takze by som poprosil radu, ktore kodeky (encoder aj decoder) su v PC najcastejsie potrebne... DivX a XviD nie je problem, skor ma zaujima co s MatrixMixerom, AC3, AAC, OGG a podobnymi... Takze co by bolo najlepsie nainstalovat, aby som nemal problem s prehravanim filmov a komprimovanim do .avi? Prosim nejaky podrobny popis... A co je to tan ffdshow? Mam to chapat ako nejaky univerzalny kodek, co prehraje vsetko? A co Matroska? To co je zac? Sorry za vycerpavajuce lamerske otazky, ale bol by som rad ak by to niekdo vysvetlil normalne, zrozumitelne... THX

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Frosty:
Jen se ptej na sebevětší lamovinu, od toho jsme tady.

Já sám jsem si v poslední době hrál s Klite taky a musím říci, že ta poslední verze je nejméně rozes...cí ze všech, co jsem kdy zkoušel.
MatrixMixer ... je to další "kodek", který se aktivuje při přehrávání videa se azvukem, vhodný třeba na nastavování posuvu, hlasitosti (pokud nestačí mixer ve Windwows)
AC3 ... potřebuješ pro DVDripy, kde jejich tvůrce zachoval 5.1 zvukovou stopu
AAC ... tak tady by se mohla nastartovat flamewar, ale já sáms oblibou dávám zvuk do aac, takže se nic špatného nestane, když si to nainstaluješ (ano, je to tedy něco jako mp3)
ogg ... taktéž komprese na zvukovou stopu, viz můj předchozí článek http://cdr.cz/a/13355
ffdshow je univerzální přehrávací (a nyní již i kompresovací) kodek, kterej přehraje jakýkoliv DivX, XviD atd... Současně umí i nějaké zvukové formáty (ale chce to co nejnovější verzi).
Matroska je "file-container", čili formát pro uložení video a audio stop do souboru (je to takové lepší, novější avi, které je méně podporované). Více opět můj předchozí článek: http://cdr.cz/a/13355

Další dotazy? Jen je sem napiš!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oki, díky... Chcel by som vedieť ktoré kodeky by som si mal nainštalovať...
Asi to bude samozrejme samostatný DivX a XviD a potom by som asi mal aj AC3 a Matrix mixer... Stačí to? Alebo ešte niečo?
Prípadne kde na nete nájdem ten AC3 a MatrixMixer...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Frosty:
http://ac3filter.sourceforge.net/
http://matrix-mixer.sourceforge.net/

Jinak, pokud enkoduješ třeba jen do Xvidu, tak ani nemusíš instalovat Divx, můžeš to dek=odovat Xvidem. Nebo třeba taky můžeš udělat to, že budeš enkodovat v Xvidu a všechny filmy potom dekódovat pomocí ffdshow. Jinak bez Matrix Mixeru se taky obejdeš,. Já ho využiju jen u videí, který maj strašně tichej zvuk. Taky by se ti mohl hodit ogg ds filter a třeba i ta matroska.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky :-)
No videá budem asi dávať do DivX alebo XviD, takže si dám oba kodeky... No ale čo so zvukom? Mal by som dať nejaký MP3 Lame alebo Fraunhofer? Ak chcem zvuk MP3... A čo OGG alebo AAC?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jsem naprostý začátečník. Mám nahraný film z TV karty v MPEGu. Když to udělám přesně dle článku do DivXu a MP3 na velikost 1/3 DVD bude ten film koukatelný na normální televizi ze stolního přehrávače? Bohužel nemůžu to DVD vyzkoušet na přehrávači, filmy chci zatím jen do archívu místo videokazet. Dík za radu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde môžem nájsť najnovší XviD Codec??? Vie niekto?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

XviD 1.0.3

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...hm - treba sa preklikať...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Mike:
Záleží, co je to za MPEG:
1) je to MPEG1 - pak je to asi 384(352)x288, 1150kbps CBR - pak ten film můžeš klidně hodit i třeba jen na 500MB (můj subjektivní názor), ale asi to taky bude chtít použít nějakej smooth filtr, protože to zdrojový video určitě kostičkuje
2) je to MPEG2 - no pokud je to něco jako 720x576 a nějakej slušněj bitrate, tak si s tim pohraj dle libost, ale FullPAL bych dával max 45-60minut na 700MB podle akčnosti filmu (opět subjektivní názor)
3) pokud je to MPEG4 - zkus vypálit zdroj, jen vraž zvuk do MP3

Každopádně: pokud se ti výstupní hotové video nebude líbit, přeenkoduj ho znova s jinak nastavenými filtry/větším bitrate atd...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Frosty:

Xvid najdeš třeba taky na jeho homepage:
http://www.xvid.org/downloads.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uvítal bych tento článek také ve formátu pdf,

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to John:
No, vždy je možné kliknout na "Tiskovou verzi článku" (odkaz pod obsahem) a třeba si to naházet do ooo.org a exportnout do pdf. Ale jinak nápad to nění špatnej, poptám se a uvidíme :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se diky JeChovi a jeho strankach http://jech.webz.cz naucil ripovat:-) Ale presto mam porad par problemu:
1.)Kdyz stahnu zvuk do AC3 tak je dost potichu, protoze pouzivam 5.1 tak bych to rad nechal v AC3, ale chtelo by to zhlasitit. Nevite nekdo v cem a jak nejlepe?
2.)Mam sirouhlej film, ale protoze nemam sirokouhlej zobrazovac tak to neni uplne idealni... Zkousel nekdo laborovat s oriznutim, deformovanim prip. nejak jinak carovat aby to bylo min sirokouhly? Ja to podle doporuceni Ripnul do 656x280 - pomer 2,33 ale to je celkem hodne siroky a malo vysoky..:-)
Diky za rady...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad1) jsou na to nastavení v AC3 fiteru
ad2) no pokud bys to eště ořezal (těch 656x280) na 4:3, tak z toho dostaneš cca 370x280 a to je méně než HalfPAL a tudíž by si DVDrip pro to dané přehrávání degradoval v rozlišení někam na úroveň kvality VHS kazety :-) (a to fakt nekecam).
Jinak Jechovo str. jsem neviděl, ale pokud někdo radí 656x280, tak je to docela síla (no flame). Usuzuji toho, že je to 1CD rip s MP3 anebo 2CD rip s AC3 (tvuj případ) ale v tu chvíli sis mohl v poho dovolit vyšší bitrate, typu 720x300 (cca). Xvid to zvládne, pokud mu dáš aspoň nejakj VHQ, bez kostiček a rozhodně to bude lepší, než resize na 656.
Ale znovu říkám no flamewar, je to můj osobní názor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to <bob van sikorski>
ad 1.)a jak mam prohnat tim filtrem ten soubor a zhlasitit ho? Primo v nem nic nevidim a nejakej programek kterej toto umoznuje sem taky nenasel... Jedine me napada primo pri tom ripovani - tos myslel? A prip. mas nejake doporuceni na nastaveni - o kolik, kdy je to moc a tak...?
ad 2.)Komprimoval jsem to XviDem a to s celkem vysokym bitratem - 1400kbps pri tom rozliseni a vysledek je hodne kvalitni (soubor bez zvuku ma skoro 2GB, ale ja to budu davat stejne na DVDcko...) Jinac hned napoprve sem to zkousel v 720xcosi , ale to ma problem u kamosa na Duronu 1300MHz - vyzere mu to celej procesorovej vykon... takze jsem radsi sel do vyssiho bitrate pri nizsim rozliseni a myslim si, ze to je moc pekny (mam 17"LCDcko s 1280x1024)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ad1) nene, ac3filter se jenom takhle blbe jmenuje, ale jinak se pouziva pouze pro prehravani!!! Tj. pustis ten film a podle sveho sluchu si poladis Master Vol/Gain (nebo jak se to tam jmenuje, ted z hlavy nevim)

ad2) Samo ze to vypada krasne, ale jesli tvuj kamos neda na D1300 plynule 720x??? tak ma bud blby drivery nebo totalne zpraseny okna, protoze tohle se da dat plynule (mam na mysli DVDrip treba 720x400) na Duronu 750@820 (mam vyzkouseno), ale chce to samo ffdshow nebo VLC apod. DivX kodekem ne. Na tom D1300 tu proste MUSI dat levou zadni.

Jinak samo ze to s tim 1400kbps bitratem pri 656x280 vypada pekne, tam totiz nema kodek co pos...t

Soude podle tebou uvedenych udaju ma film delku cca 3hod10min?? Tipuju pana prstenu? :-)

Este me napada, phraj si pri prehravani v tom AC3 filtru s matici jednotlivych kanalu. Pokud jedes 2.0 repro, tak on rozhazuje 5.1 do tech dvou a zhruba s koeficienty 0,1xx tak si to klidne zvedni az na 1,0 (nebo jak ti to bude vyhovovat)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vaskic: pri ripovani bych rozhodne obraz neorezaval (krome cernych pruhu samozrejme) a zachoval puvodni AR; pokud je ti pri prehravani hodne sirokouhle video neprijemne, muzes aktivovat orez v nejakem DS filtru (ffdshow urcite bude mit takovou moznost, osobne mam dobrou zkusenost s DivXG400)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nakonec jsem zjistil, ze v Media Player Classic, kterej pouzivam umi upravovat pomery stran i pri prehravani, takze to necham jak to je a kdyztak to zmrsim az pri prehravani...
Ale jeste bych precejenom rad upravil ten zvuk, opravdu nevite nekdo o softu ve kterym by se to dalo upravovat (myslim hlavne hlasitost u AC3) Kdyz v toom AC3 filtru to nastavim na max tak je to ok, ale to pak jsou moc hlasity i nektery veci ktery by nemeli...
Jo a jinac trefa, je to pan prstenu v kratke verzi..:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No AC3 zvuk je lepší již dál nemrvit (už tak je dost zmrvenej, když vezmeš v potaz, že na 6 kanálů připadá dohromady 384 resp. 448kbps). Pokud to vyladíš na přijatelnou úroveň a některý pasáže jsou pak příliš hlasitý, pak to byl možná záměr autora filmu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty, kteří budete tuto diskusi pročítat v budoucnu, provedl jsem registraci nového uživatelského jména, aby v tom nebyl chaos

bývalý Bob van Sikorski, nyní David Ježek

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam takovej problemek. Nejak mi zacal padat virtual dub mod. Kdyz dam pregrabovat avicko v xvidu do divxu tak mi to samovolne v prubehu zpracovani videa spadne. Nenapise to zadnou chybu nic , proste se celej vdm vypne. Nemate stim nekdo nejake zkusenosti. Do nedavna mi to fungovalo skvele. Zkousel jsem to na jinym pocitaci a tam probehlo vsechno ok. Uz vazne nevim cim by to mohlo byt. Preinstaloval jsem kodeky a vysledek je porad stejnej.Ma nekdo podobny zkusenosti nebo nejakej napad cim to muze byt, nebo co vyzkouset aby to fungovalo? Jinak pouzivam virtual dub mod 1.5.10 a WXP SP1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

am takovej problemek. Nejak mi zacal padat virtual dub mod. Kdyz dam pregrabovat avicko v xvidu do divxu tak mi to samovolne v prubehu zpracovani videa spadne. Nenapise to zadnou chybu nic , proste se celej vdm vypne. Nemate stim nekdo nejake zkusenosti. Do nedavna mi to fungovalo skvele. Zkousel jsem to na jinym pocitaci a tam probehlo vsechno ok. Uz vazne nevim cim by to mohlo byt. Preinstaloval jsem kodeky a vysledek je porad stejnej.Ma nekdo podobny zkusenosti nebo nejakej napad cim to muze byt, nebo co vyzkouset aby to fungovalo? Jinak pouzivam virtual dub mod 1.5.10 a WXP SP1.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem narazil na jeden problem pri uprave audiostopy na  mp3.... i kdyz jsem postupoval dle zverejneneho navodu tak pri pretazeni wav souboru na okno LameDropXPd vzniknul mp3 soubor x krat kratsi nez povodni wav... a vysledkem je jenom chrceni...... nevi nekdo jak bych tenhle problem odstranil nebo co delam spatne? Diky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak upravuju svuj dotaz. LameDropXPd je nejspis v poradku... ale chyba zrejme vznika pri exportu audiostopy do wav formatu. Vysledny wav soubor je dost maly (velikosti odpovida souboru mp3).... tak fakt nevim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při výřezu části nahrávky se mi automaticky ponechávájí na začátku sekvence asi 3sekundy nahrávky. nevíte čím to může být? Dříve jsem to nepozoroval. Díky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pavel: Ak ide o XviD alebo DivX, tak to je jeho štruktúrou - začiatok strihu sa vždy záčína predošlým kľúčovým snímkom (keyframe)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam z TV tuneru stazeny klip.[Philips na AIW.ATV2k,AVI,768x576,25,48000,16,St.FFDshow,MPEG4,XVid,YUY2,HigQ-Full PAL nekomprimovane.(V surovem stavu se vse prehraje v dobre kvalite.)]Nahral se do dvou 4G souboru.Potrebuji je spojit.Ve VDmod jsem postupovala dle Jecha.Vzdy to vyhodi chybovou hlasku (2499981 vs.2499991)Uz nevim co s tim.Strihala jsem,controlovala,upravovala intuitivne co se dalo.Neco me unika a nikde zadny navod. Krom par radku od Jecha na jeho webu. Poradite?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vas vsetkych skusenych borcov VDubu.Mam dost velky problem.Pokusal som sa previest 700 MB film avi do 3GP aby som ho mohol nahrat do Nokie 9300.Ked som vlozil titulky do Virtual Dub Modu cez filter zacalo mi spracovavat film ale po par minutach mi vyhodilo okno ze mam malo miesta na disku.Polovica filmu po uprave mi zabrala cca 25 GB.Ako je to mozne?Pomozte mi niekto a poslite mi riesenie problemu na moj mail.Dakujem vopred.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Mam stejny problem jako Petr - tj vytvori se mi cca tretinovy wav zvukovy soubor a je nepouzitelny pro dalsi upravy :-( Nastaveni by melo byt spravne. Kamaradovi jde tentyz film se stejnou verzi VirtualDubu upravit bez problemu (tj wav asi 3x vetsi nez muj)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, chtel bych se zeptat jestli je mozne zmenit barvu titulku kdyz je chci "narvat" do filmu. Dik za odpoved

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak nevím, mě připadá virtualdub velmi jednoduchý, žádný návod, ani rady jsem nepotřeboval, a to jsem upravoval víc formátů, dokonce jsem přišel na to jak upravovat i s proměným datovým tokem u zvuku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojky.Jsem pustý amatér a začátečník a potřeboval bych poradit.Stáhnul jsem si film/avi/ na 2CD.Protáhl jsem to přes Virtual a pěkně se mi to spojilo.Pak jsem ho protáhl Přes NeroVision,abych ho mohl přehrávat na stolních DVD přehravačích.Povedlo se,film jde spouštět a přehrát v dobré kvalitě,ale jeden problém se vyskytl - velice se snížila hlasitost.Musím mít TV na max,aby byla normální slyšitelnost.Poradí mi někdo?Děkuji všem,kdo se ozvou.Jenkys 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro oslavnou báseň na hlavu Tvou
musím napnout veškerou píli svou.
Dobrou radu zde dáváš,
ani jednu chybku neudáváš.
Buď Tvé snaze sláva nehynoucí,
jsem čitatel děkující.
P.S. Děkuji ještě jednou. Jsem ze skupiny 2-4, něco jsem věděl, něco jsem si přečetl. Nakonec se mi zadařilo a budu daný postup nadále používat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potřeboval bych poradit: Nevím čím to je, ale když tvořím Avi film za použití DivX nebo když udělám DVD formát, tak scény, kdy kamera se pohybovala jsou nepříjemně trhavé. A to i když jsem natáčel analogovou i digitální. Poradíte někdo v čem to může být?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Že by nastavený nízký datový tok?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Datovým tokem to není. To jsem zkoušel jako první věc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potřeboval bych poradit,stáhl a nainstaloval jsem všechny části vdubmodu podle článku.Ale při otevírání jednoho videa mi vyskočí okno s tímhle textem.
 [!] Couldn't locate decompressor for format 'DIV3' (Microsoft High-Speed     MPEG-4 V3 [Hack: DivX Low-Motion]).    VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to     decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media     Player, are not suitable. Only 'Direct stream copy' is available for this     video.
Podle mě zřejmně nemám nějaký kodek,ale video v pohodě přehraju v bsplayeru.Tak nevím jsem úplný začátečník.Dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

čau , mám stejnej  problém jako breva , pomuže  prosím někdo
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nainstalujte si DivX 3 kodek

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den. Mam takyto problem: Po preneseni wav zvuku z filmu do okna LameDrop XPd...neprebehne kompresia zvuku, ale vypise takuto chybu: Warning: "Invalid format chunk in wav header. Trying to read anyway (may not work)"... po potvrdeni OK vyskoci dalsie okno: "Wav file is unsupported type (must be standard PCM or type 3 floating point PCM) (1)". Neviem, ci je to dolezite len na okraj, spracovavany film bol nahravany rekorderom. Vedel by mi niekto vtomto poradit? Vopred dakujem za ochotu. S pozdravom danco.
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, doplnam k mojmu vcerajsiemu prispevku: VirtualDub mod mi nespracuje film do wav audio suboru! V Streams okne vypise tieto udaje: Desc: Avi audio stream 1 [tag 0x2000, ATSC / 52 Dolbz AC3]. Poradi mi niekto? danco

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to danco:
problem je v tom, ze ten wav soubor neobsahuje ve skutecnosti wav stopu. wav je pouze hlavicka souboru a za ni nasleduje ac3 stream. ten lamedrop neumi. musis nejdrive ulozit zvukovou stopu filmu jinou metodou. na tu budes potrebovat nikoli klasicky virtualdub (ten neumi s ac3 pracovat), ale VirtualDubMod. V nem otevres to tve video, vlezes do menu Streams -> Stream List. Tam nedas "SaveWAV", ale "Demux". Soubor se pak ulozi s priponou .ac3. Tu budes muset prevest pmoci nejakeho programu bud primo do mp3 nebo do wav a pak lamedropxp do mp3. ja jsem sveho casu pouzival program headac3he, ale rad bych ti ohledne zvukove stopy navrhl neco jineho:

Nic s ni nedelej. ac3 stream uz je sam o sobe komprimovan (v datovem toku 384 resp 448kbps je 6 zvukovych kanalu) a jako prosotrovy je zcela idealni jej zachovat. Pokud mas zpracovanou video stopu podle naseho postupu, nemusis se zvukem uz nic delat. Do mp3 ho zkratka neprevadej, nech si puvodni, kvalitnejsi, prostorovou ac3 stopu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, dakujem za odpoved, uz som si poradil pomocou programu DVDDecrypter, kde som zvolil pre audio stopu"Demux", >>a v BeLight konvertoval do mp3. Ale samozrejme, ze vyskusam aj vami popisovany postup.Teraz mam pre zmenu iny problem: film som spracoval do konca, no vysledny obraz je zuzeny (zrejme zly pomer stran-neviem).. S pozdravom -danco.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny. Mám problém se zvukem. Vše jsem zpracovala dle návodu, data přichystaná a zkontrolovaná na chyby (žádne nebyly) jsem vypálila v Neru, ale zvuk jde na DVD pouze první minutu, potom je ticho. V počítači je vše v pořádku. Poradí někdo? Ira

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ira: To bych viděl jako problém toho přehrávače, že si neporadí s páleným DVD. Zkus jiná, kvalitnější média, laboruj s rychlostí pálení a hlavně DVD+ dávej BookType DVD-ROM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo, jak dostanu do virtualu kodek DV video (jedná se o soubor *.dll, který jsem si stáhl odněkud z webu). Nebo jinak, jak ho nainstaluji do systému?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ppppp:                                                      

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte,prosím Vás,poradíte mi někdo co dělat,když se mi ve VirlualDubu seká zvuk??a jak vytáhnu zvukovou stopu z filmu nebo proste,jak si vyriznu treba cast rozhovoru,abych to pak mohla prevest na mp3 format???dekuji moc za radu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahojte. zachytil jsem video z letite vhs na pc. ulozilo se do dvou souboru s koncovkami x.00.avi a x.01.avi. pak jsem podle zdejsiho navodu zpracoval video stopu, nasledne tez audio stopu. potud vse probehlo vse v poradku. po finalnim exportu - ulozeni jsem ziskal finalni avi soubor, ktery po spusteni prehraval zvuk, a misto obrazu byla cerna obrazovka. video proslo dvema pruchody. audio se v poho ulozilo do wavu a tez bez problemu pres lamedrop prevedlo do mp3. velikost videa po druhem pruchodu cca 530 mega. audio v mp3 cca 93 mega, cele avi po ulozeni necelych 110 mega. kde je problem ? poradte. diqi

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

danpayda: ahoj, tak to dle mého skoro vypadá (pokud jde o ~ 1 až 2hod film), že do avi se muxla jen audio stopa. Zkus to video otevřít např. v gspotu, který ti poví, zdali je v něm i video stopa a případně jaký kodek se jí týká. Jinak si tento problém nedokáži vysvětlit, s něčím takovým jsem se snad nikdy nesetkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidi mohl bych se zeptat jestli se dá nějak odstranit ten divx ??? fakt dík za odpověď

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem úplná lama. Exportoval jsem soubor z kamery do počítače(vznikl soubor avi) a chtěl bych ho sestříhat v programu virtal dub, ale nejde mi to načíst, asi mi chybí nějaký kodek, a te se bude muset zřejmě nějak nastavit, jak říkám, jsem úplná lama..... Vyhazuje mi to hlášky:
Couldnt locate decompressor for format ´dvsd´(unknown). Virtual dub reqires a Video for Windows (VFW) compatibile codec to decompress video. Direct Show codecs, Such as those used by Windows Media Player, are not suitable. Only ´Direct stream copy´ is available for this video.
AVI: Type - 1 DV file detected -- VirtualDub canot extract audio from this type of interleaved stream.
Předem mockrát děkuji za pomoc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim cim to je ale proste nastriham video a kdyz tam pak hodim zvuk tak
se mi striha i ten zvuk nevim jak to udelat skousel sem snad vsechno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.