Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Virtuální žaluzie? S transparentním LCD žádný problém ;-)

Transparentní LCD už LG představilo ve filmu Iron Man 2 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Virtualni zaluzie? nad tim jsem premyslel uz jako dite kdyz byl boom digitalnich hodinek a ja si otocil polarizovanou folii a mel tak cernej displej a svetly cislice. (vsichni, bomba kdes to sehnal, pak jsem je docela vyhodne prodal :D) Na zaluzie idealni, nulova spotreba. Jen to chce velkou polarizovanou folii a hodne tekutych krystalu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem podobný nápad: pro automobilový průmysl - stínítko které by bylo v místě odkud oslňuje slunce a díky tomu by byl lepší výhled z auta než s klasickým stínítkem. Jen ta realizace by byla obtížná. Řidič by musel snímat 3D senzor(něco jako Kinekt) a venku by zase musel být snímač zdroje oslnění. Pak by to vypadalo jako kdyby Tě cenzurovali :) Trochu Sci-Fi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už by bylo zajímavější než detektor osvětlení udělat detektor kamer. Bylo by to jistě složitější, ale o užitečnosti nepochybuji ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice zajímavý nápad :-). Třeba s tím jednou někdo přijde. Jinak to použití (skoro) jako žaluzie se už pěknou dobu používá v automatických svářečských kuklách - není tam tmavé sklo, ale čiré v kombinaci s LCD displejem a při detekci záblesku (asi reaguje jen na UV záření, nevím) se ten displej zatmaví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj to znam uz dost dlouho, rychlost odezvy je tam docela solidni takze clovek fakt nema nablikano. jinak je to presne to stejny jako ty "zaluzie" ale v mensim. co vim tak v te kukle je jen knoflikova baterie a nevim o tom ze by se musela nekdy vymenovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dražší modely budou umět té kameře promítnout předem zvolený obrázek vašeho oblíbeného politika, komiksového hrdiny nebo domácího zvířete :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pripadne komiksove karikatury vaseho oblibeneho politika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i toto si dokazu dobre predstavit :) misto aby kamera zacla clonit, tak stmavi to stinitko na skle. Uplatnilo by se to i v noci kdyz protijezdec ma dalkace na plny koule, zatmavila by se vic leva strana predniho skla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... treba budou za par let transparentni LCD levnejsi nez sklenena vyloha ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu si pomoct, ale prijde mi to asi jako takova bomba jak leskle LCD .....
Nekoho napadlo: 50 let se zdokonalovali antireflexni vrstvy, tak proc neudelat LCD bez ni, vyjde to levnej, tak to zkusime, jaci jsou lidi pitomci ..... a ejhle, vyplatilo se to, pro normalniho cloveka se stala polovina obrazovek nepouzitelna, ale pro vetsinu tupeho stada je naprosta to bomba! Sice se na to neda divat, ale zato je to leskle jak psi kulky ......

To same pruhledne LCD, fakt revoluce, rekli si, proc se srat s podsvicenim, stejne vsichni nadavaji, ze je nehomogenni, tak to proste vyhodime, LCD bude stat polovinu a bude to bomba!

Na zakazku vam pruhledne LCD, z vaseho normalniho, vyrobim za 10 minut:) Kdo chce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Pruhledne LCD se nikdy nema pouzivat misto obycejneho LCD. Je urceno pro jina pouziti.

2) O te "vyrobe" pochybuji. Stejne jako drazsi leskla LCD nejsou totez jako "normalni" LCD bez antireflexni vrstvy (ovsem ty levne u tech bych se nedivil) tak tyhle transparentni LCD budou neco slozitejsiho nez jen bezna LCD s odsroubovanou zadni stranou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.