Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vivaldi 1.10 vylepšuje startovací obrazovku i vývojářské nástroje

vivaldi by bol fajn keby mal pokrocilejsie moznosti stahovania - napr. priame otvorenie suboru bez stiahnutia (resp. stiahnutie do temp priecinka a nasledne vymazanie) a zapamatanie lokality pre stahovanie podla typu soboru. takze zatial ostavam pri firefoxu, posledne verzie sa mi zda uz nie su take problemove z pohlau spotreby pamate.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

He? Vivaldi pouzivam asi rok a prime otevreni souboru (tedy stahnuti do docasneho adresare) normalne funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nefunguje. sice pri stahovani ponuka moznost otvorit, ale subor normalne ulozi do predvoleneho download foldra a po zatvoreni ho nevymaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam zatial Firefox(konkretne ESR verziu) a dufam, ze este dlho bude pouzitelny.
Nepouziva plochy dizajn (napr. ako Vivaldi) a nieje taky agresivny a je ho mozne este stale mat pod kontrolou(oproti Chromu).
Rychlost ma netankuje, nevsimol som si extra rozdiel oproti inym.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta low res ikona pidginu dokonale vystihuje kvalitu UI na linuxe.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co se ti na linuxu nelíbí? UI jsou čtyři zadele - vybere si každý co se mu líbí. A když se mu to líbit přestane, může plynule přejít na jiný aniž by přišel o systém. To že má nějaký program starou lowres ikonu je známka programátora/designera daného programu, ale určitě ne systému.

Nadruhou stranu - takový Win 10 je fakt systém k pohledání - když jsem byl posledně nucený na notebooku nabootovat W10 kvůli webexu (videokonference), tak jsem byl v práci za idiota co se neumí připojit, protože se systém rozhodl že je ten nejlepší čas začít instalovat nějaký milenium update (či co), což nejdřív vyžralo celou síťovou konektivitu a následně CPU. Konference skončila a notebook pořád instaloval - vivat microsoft.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To že jsou Win10 na prd máš sice pravdu, ale v tomto konkrétním případě si za to můžeš sám. Stačí si správně nastavit "dobu aktivního používání" a v té době se ti pak neinstalují ani nestahují záplaty(jen se čekuje ale to zabere nachvilinku max 3% CPU.
Na druhou stranu tu mám v práci McAfeeho a ten to zvládne zabrzdit úplně stejně :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, že si za to může sám, je trochu silný výraz. Ano, pokud by věděl, že tohle může nastat a věděl, že má možnost nastavit "dobu aktivního používání", tak je to jeho blbost. Nicméně od systému, který je dělaný pro uživatele, bych očekával, že si dokáže detekovat aktivitu uživatele a bude jeho činnost preferevat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem stará škola, takže předpokládám že systém nebude dělat nic co nechci. A pokud chce udělat něco tak kruciálního jako přestat na víc jak hodinu fungovat, tak se aspoň zeptá. Pokud si systém myslí že ví líp než já co vlastně chci, tak děkuji, ale nechci - o svých věcech si rád rozhoduju sám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tuto myšlenku prosazuji taky, ale obávám se, že tyhle časy končí. Vývoj jde jasným směrem, kde systém bude určovat co a jak, ne uživatel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám že nepřijdou změny ale jako uživatel mac os vidím pouze notifikaci o aktualizacích, té odklidnu instalovat v noci a hotovo...popřípadě zamítnu a hláška se objeví za 2 dny opět...v noci se vše naistaluje na vypnutém stroji který požaduje pouze zásuvku...nenapdá mě víc praktičtější userfriendly varianta...to peklo co umí win, to je fakt peklo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má to znamenat, že na Windows neexistují aplikace s low-res ikonami? A jakože jo, jakou to má souvislost s kvalitou Windows GUI?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, to bude nejaky problem grafickeho rozhrani, ktere pouziva David nebo to bude primo nejaky problem u nej. Pidgin ma samozrejme standardne highres ikonu. Takze v tomto konkretnim pripade se mylis, ale jinak je fakt, ze by "linux" (vetsina grafickych prostredi) mohla mit system ikon vyreseny lepe, ale lepe by se to mohl naucit i Microsoft ve Windows. Napriklad, kdyz dodas ikonu 256x256 ale chces ji zobrazit na 64x64, tak ji Windows neskutecne zmrvi. Pokud ale ve Photoshopu prevzorkuju ikonu z 256x256 na 64x64, tak je vysledek mnohem lepsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Frajeři mají příkazový řádek a na ikony kašlou tak proč se s tím zdržovat? Jinak jak to souvisí s vivaldim nebo prohlížečema?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to je jen nějakej bug lubuntu / lxde, kterej se objevil se 17.04. do tý doby to tohle nedělalo. stačí resiznout ikony v nastavení panelu tam a zpět o 1px a objeví se hires ikona. ale mě je to vlastně ukradený, tu lištu prakticky nepoužívám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych přešel už dávno, ale stále čekám na synchronizaci, bez ní se to prostě nedá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, kvuli synchronizaci jsem nakonec presel ze stare Opery 12.x na novou "Operu". Uz jsem si docela zvykl, a nektere potrebne funkcnosti lze resit pres rozsireni. Jen to stahovani je oproti Opere 12.x hrozne a zadne normalni rozsireni (jako Opera 12.x)jsem nenasel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firefox. S Classic Theme restorer je ve stavu v jakém mi vyhovuje. Používané doplňky momentálně všechny zvládají držet tempo s aktualizacemi FF.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna prechazim z Pale Moonu na Vivaldi. Dlouha leta jsem pouzival Firefox, dokonce jsem zacinal na Mozilla Suite, jeste predtim Netscape, potom jsem koncil na Firefox ESR, ale uz to neslo. Presel jsem na Pale Moon, ktery je urcite lepsi a dobre pouzitelny, ale potom jsem objevil Vivaldi a uznavam, ze s chromakem udelali neskutecny divy. Jak Chrome nesnasim, tak Vivaldi miluju, opravdu skvely browser a kazdemu doporucuji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nová Opera (Chromera) nepřijala většinu důležitých vlastností staré Opery (pořadí přepínání záložek CTRL Tab) a Vivaldi tyto vlastnosti přijal (alespoň tedy ty co chci) Je funkční jak na Linuxu, tak na Windows (jen v Linuxu to pokulhává s kodeky - např. HBO GO ve Vivaldi na Linuxu nefunguje v Chromu ano). Pro mě už není cesty zpět, Vivaldi jsem si od začátku opravdu zamiloval. Navíc mají dobrá fóra, kde se dá dost věcí vyřešit. Za mě jediný problém je, že to není open source, ale to ani Chrome.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HBO GO pouziva pro prehravani na Windows Silverlight. Na zarizenich typu Android a linux, kde SIlverlight neni, identifikuje HBO GO browser a pouzije nove beta HTML5, jenze zatim je to omezeno jen na Chrome. Ono uprimne pri technickych problemech, ktere HBO GO trapi, je nesmysl ocekvat, ze to bude fungovat v dohledne dobe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už od verze 0.3 se u každého release ptám "Už to má synchronizaci?". A pokaždé se dozvídám, že ne. Dokud nebude mít takovou základní věc, tak je pro mě nepoužitelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam Vivaldi uz pomerne dlho, snad od (mozno necelej?) 1.0 verzie. Synchronizacia mi obcas chyba, ale nie je to kriticke. Skor som si zvykla pouzivat ReadItLater teraz tusim Pocket na ukladanie rozcitanych veci a zaloziek.

V robote sa k tomu pridava aj Firefox na niektore intranetove stranky a nastroje, a samozrejme IE, bez toho to nejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V poslednej verzii 1.10 mi na niektorych strankach blbnu videa(napriklad ked prepnem rozlisenie, sa video tvari ze nacitava, ale video sa nespusti). V starsej verzii(1.9) mam overene ze to fungovalo normalne. Dal som im o tom vediet jak na fore, tiez som im nahlasil chybu.

Ak by sa dalo vratit na predchadujucu verziu presiel by som, ak by to slo. Takto budem musiet pockat kym to opravia a medzitim pozerat videa na niecom inom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tento problém mám také, již dříve se některá videa zastavovala, teď je to již však neúnosné. Na foru si toho lidé také všimli a řeší to, třeba tu: https://forum.vivaldi.net/topic/17545/bug-the-videos-does-not-work-well-...
Radí poslat bug report.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

report som uz posielal snad to skoro vyriesia. Prepinat na operu koli videam sa mi zase az tak velmi nechce(aj ked musim ked chcem vidiet :/ )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v praci firefox a classic theme restorer

doma palemoon a ako druha moznost vivaldi, nebyt toho, ze v novej verzii palemoonu nie je Jetpack/SDK a tym padom nejdu niektore doplnky, zostal by som pri nom asi navzdy

kazdopadne, mne vivaldi vyhovuje a vidiet, ze na nom vyvojari makaju, zatial teda bezi ako druhy browser a casom sa mozno posunie ako na prve miesto

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám Vivaldi a Firefox, na některé weby IE. Vivaldi měl ze začátku problémy s přehráváním videí, ale to mi přijde, že už je eliminované. Zatím mi vadí jen to, že nezobrazuje záložky na kliknutí na ikonu jako FF, ale snad se dočkám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako milovník staré opery jsem na ní dodnes vydržel, nícméně pádovost a chyby webů byly už na nesnesitelné úrovni...po roce a půl jsem čekal u obou nástupců dost vyřešených problému a uživatelských vítek...a jsem u opery, ač vivaldi vypadá jako stará opera není jí, naopak opera je s 10ti kousky rozšíření téměř tam kde stará opera, nějvětší problém byla stará RSSka a zvyk an její styl/vzhled který je naštěstí českým pluginem vyřešen...
Chybí mí snad jen spodní liště s posuvníkem zoomu a informacemi o stránce..velikosta atd...ale dnes už mě to nepálí...kdyby měl někdo tip na svuj oblíbený doplněk z nové opery na ostaření po vzoru té původní at hodí tip :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.