Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vivaldi 1.13 vylepšuje organizaci panelů a stahování

Nechapu, proc to neudelali jako ve stare Opere 12.16... Tohle je neituitivni, zmatene a schovane v jakemsi bocnim panelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

az na to ze ten "jakejsi bocni panel" je presne to jak to je v Opera 12.16... navic "Side panel" je jedna z vychytavek te stare Opery kterou prave Vivaldi implementoval ;-)
akorat ve Vivaldi jsou tam zatim jen listy z aktualniho okna, v Opera 12.x jsou tam i vetve ostatnich oken...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ted jsem to vyzkousel a fakt to tam je :-D
ja to ale nikdy takto nepouzival, rovnou si to spravuju presouvanim ousek "nahore". Funguje to tak i ve Vivaldi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ve Vivaldi jdou pretahovat i ouska "nahore"(nebo dole/vlevo/vpravo, podle toho kam si listu s usima umistis), ale u "seskupenejch(stack) listu" je to problematicke, narozdil od Opera<=12 nejde seskupeni rozkliknout, ale jde jen o 1 ucho co ma za kazdej list podtrzitko, sice lze chytit podtrzitko ale pri pokusu o zmenu poradi v ramci seskupeni se to chova proste divne, nekdy skoci na zacatek, nekdy na konec, nekdy nekam doprostred, urcite by chtelo to opravit, jen me mrzi ze kdyz nahlasim do Vivaldi bug, tak mi sice prijde mail s VB-CISLO ale nikde se nemuzu podivat na stav/seznam nahlasenejch bugu...

btw: v Side Windows panelu preskupovani v ramci seskupeni funguje v pohode :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji i jako nahradu zmrveneho Firefoxu, Vivaldi je fakt dobrej prohlizec!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přihlásil jsem se jen abych dal plus k tomu dobrákovi, co dal mínus bez udání důvodu. Ne že by na tom záleželo, ale když lidi uvidí mínuska u někoho kdo chválí soft, často díky vlastní zkušenosti, většinou pak k němu mají negativní vztah a ani neví proč.
Sám jedu na Vivaldi skoro od začátku a až na trochu problematický začátek, což je pochopitelné, je to super náhrada za operu nebo cokoli jiného. Umí to doplňky pro chrome, je docela rychlý, stabilní (nepamatuji se, kdy mi naposled spadl, i když i to se občas stane), dobře nastavitelný a má hromadu vlastností, co měla opera 12. Něco je asi trochu jinak, ale po dělší době už si ani nepamatuju, že by mi z opery něco chybělo. Někomu může chybět synchronizace nastavení, ale na tom se pracuje, tak to snad brzy dokončí.
Jednoduše - kdo chce zkusit něco jiného než FF, Chrome a IE, ať dá šanci Vivaldi - třeba se mu zalíbí a bude spokojen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také se přidávám k chvalozpěvu na Vivaldi.

Sám jsem si (poté co opera přešla na nové jádro) prošel hledáním vhodné náhrady. Nějakou dobu jsem používal Qupzillu a ve volných chvílích pokukoval po Otter browseru. Bohužel Qupzilla mne začala ke konci dost vadit (začala se zasekávat/zpomalovat) a Otter byl v plenkách. Nakonec jsem zkusil Vivaldi a od té doby ho doporučuju kde můžu.

Asi 3x se mi stalo, že se mi po zavření nenačetly listy z minulého sezení, ale jinak vše jede na výbornou. A pokud bych měl být puntičkář, tak bych uvítal lepší speeddial (momentálně mi vadí, že nelze napevno nastavit počet sloupců - takže na různých monitorech mám jiný počet sloupců => nemůžu se v tom vyznat). Ovšem kromě těchto drobností mohu jen chválit :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem byl zaniceny fanousek Mozilly uz od puvodniho Mozilla Suite. Vsechno ma ale sve hranice a nekolikrat jiz jsem chtel od Firefoxu odejit, ani neznam jmena vsech tech alternativnich prohlizecu, ktere jsem zkousel. Asi nejblize jsem byl u stare Opery 12, ta byla dobra, ale doplnkama vyfinteny Firefox byl pro me stale jina liga. Nakonec me presvedcil Pale Moon a Firefox jsem odinstaloval. Takze kdo ma rad stare, tak urcite Pale Moon. Me napadlo, ze kdyz uz, tak co zkusit neco uplne jineho a tak jsem zkousel dal prave i QupZillu. Na to, ze to je one man show, je to super vysledek, ale neni to uplne tak efektivni browser, jak bych si pral. No a pak jsem uvidel Vivaldi a proste laska na prvni pohled. :-)
Takze mam Vivaldi jako jednicku a k tomu mi zustala ta QupZilla, kdyby neco, ale moc uz ji nezapinam, spis updatuju sem tam, protoze furt to autor vyviji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je důležitá synchronizace mezi počítači (záložky, historie...) a to Vivaldi zatím nemá. Také jsem uvažoval nad přechodem z FF na Vivaldi, ale poslední verze FF se tolik zlepšila, že jsem se rozhodl zůstat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zalozky chceme synchronizovat temer kazdy a nastesti na to existuji doplnky, ktere se neomezuji na jedinny prohlizec. Napriklad doplnek FVD Speeddial funguje jak na chromackych browserech, tak na starych Firefoxech. Na novem Quantumu je nejaky problem, takze tam to lidem nefachci. (Historie nevim, nemel jsem nikdy tu potrebu, takze jsem nezjistoval, jestli to nejak jde.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.