Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vláda se pokouší bojovat s hazardem cenzurou internetu

Vláda se pokouší bojovat s hazardem? To asi tak stejně jako s korupcí a předražováním zakázek, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z hazardu vládě nic neteče, tak je potřeba ho zakázat. Korupce a předražování zakázek jsou pro ni naopak velmi výnosné záležitosti. Tedy ne pro vládu jako takovou, ale pro její členy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak, z hazardu ať již přímo nebo prostřednictvím lobbistů jim toho musí téct docela dost, protože jinak by ho okamžitě zdanili a přilepšili tak rozpočtu o pár miliard, které by následně mohli rozkrást. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já to myslim jako tak, že z toho hazardu, co je na webu (v zahraničí), že jim nic neteče ... tedy přesněji řečeno z toho, co jim nic neteče, to je třeba zakázat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pak jo. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs - žádný boj proti hazardu - vládě ja naprosto u pr***e, jestli se její občané naprosto hazardem zruinují, jen když to je ve státem požehnaných a především tučně zdaněných zařízeních!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, že společnosti provozující loterie a hazard zdaněny nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, v tom jsme asi unikát. Ukazuje se čím dál větší potřeba zásadně změnit Ústavu, kde bude zakotvena odvolatelnost a osobní odpovědnost představitelů výkonné moci, za jejich činy. O všech důležitých otázkách pak rozhodne všelidové referendum. Tihle tatrmani, kteří přivedli zemi téměř k bankrotu, si už zaslouží leda šibenici. Svůj nemalý podíl ovšem mají masmédia, vlastněná cizími korporacemi, která vytváří falešnou a nepravdivou agendu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Unikat jsme, ale cele je to jen lobbing Sazky, drive vicemene monopolniho organizatora loterii a sazek. Dan byla nahrazena povinnym prispevkem na verejne prospesne ucely, coz je svym zpusobem dobre, protoze se tim snizuje prerozdelovani.

Jina vec je, ze se na to nabalili "spravni" lide a diky tomu to byla jen velka rozkradacka (coz je ale stat svym zpusobem taky)

Tad uz se situace narovnava a pripravuje se zakon o standardnim zdaneni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Take bych zavedl aby nasi predstavitele meli odpovednost za to co provadeji ... klidne az do te sibenice. Co se masmedii tyce, nevsiml jsem si ze by statni CT1 informovala lepe ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Vláda chce bojovat proti hazardu"
Tak to som nejak nezaregistroval. Jediné čo vláda chce je namastiť si svoje vrecká(kapsy) a držať sa pri moci čo najdlhšie :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi to opět ve stylu "my budeme sedět na zadku a soukromé subjekty budou dělat naši práci" - na vlastní náklady. A jako bonus budou vědět o každém jednom převodu peněz. Není to skvělé? Je to skvělé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teda tohle je fakt ošklivý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uvedomuje si tu vubec nekdo, ze pokud by se §2a mel dodrzet, znamena to nejen zakaz VPN ale i veskere sifrovane komunikace? Prosto proto, ze jinak se vzdy se nejaky zpusob jak data protunelovat najde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a neni to spis o tom, ze si CZ kamenne sazkovky a kasina pokouseji ochranit lovny revir, aby ovecky neutikaly pres internet se svymi zlatymi rouny nekam jinam?
Pokud stat dosahne na zdaneni teto cinnosti, tak to milerad milostive povoli.
Zajimalo by me, jak daleko je doba, kdy vsechny online sluzby budou fungovat naprs. pres VPN tunely od kazdeho hrace na herni server. Se stat muze jit klouzat a dobre mu tak ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Anebo vsechny online sluzby budou fungovat vyhradne pres portal ministerstva financi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poskytovatelé a banky budou chtít po státu v arbitráži miliardy, protože tento zákon poškodí jejích investice.To už mají s poslancema domluvený dopředu a zase podojí stát.A ty menší poskytovatelé dostanou tu pokutu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Is this a joke???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v utorok uvidime :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi trosku pripomina situaciu, ako keby bola pozicovna aut zodpovedna za to, na ake ucely pouzije klient ich auto. No a nesmie ho samozrejme pozicat tym, ktory ho chcu pouzit na teroristicky utok. No a ak nahodou pozicia teroristovi, tak dostane pokutu. Uzasne....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... dětské po*no nevyšlo, tak tedy hazard? Účel světí prostředky. Supr návrh - snad si toho někdo všimne a zatrhne to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vida co všechno se může zrodit v hlavách našich posranců. Chtěl bych vidět fungovat tu část, kdy by měl provider blokovat stránky i s pouhou reklamou na takové hazardní hry.
No a druhý paragraf, nařizující bankám prověřovat platby, už je sra*ka značné úrovně a poslední část, nařizující bance ohlídat i účty nějakých bílých koní je vrchol absurdity...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to ma vice aspektu.
Kdo sleduje pokerovou online scenu, jako trebas ja, protoze online poker hraju, tak vi o tom, co se pred nedavnem stalo v americe. Tohle je v podstate snaha o to same. Obavam se, ze poker bude v tomhle ten nejvetsi otloukanek, protoze je nejvic na ocich (reklamy a tak)
Druha vec je, ze chapu, ze nekteri "konatele dobra" proste maji svuj cil, a jedou a neuhnou. No alespon tu mame dalsi argument pro to, aby si lidi UZ KONECNE prestali myslet, ze mame pravicovou vladu - nikoliv, mame velmi levicovou vladu. Takoveto "pachani dobra" je klasickym znakem levicaku. Oni vedi nejlepe, co je pro me dobre...
Ono se nakonec ukaze, ze se vyleje s vanickou i dite, coz je ovsem mozna zamer - nakonec z ruznych zdroju mam informace o tom, co rozjizdi za akce napriklad Fortuna, ktera touzi prevzit rajon po Sazce, a nejen po ni...A kdyz si vezmeme, ze "danove uniky" vycislili v americe v radu desitek miliard dolaru, a to jen u 3 heren, a kdyz si vezmeme, ze Pokerstars tu ma velmi dobre jmeno...Tak to dava najednou uplne jiny smysl :-)

Bohuzel to dopadne tak, ze se "zakaze hazadr" misto toho aby na to sli jako ted v Australii, kde se nad tim zamysleli a hodlaji napriklad online poker zdanit, cimz si stat prijde ke slusnym prijmum. Pokud teda pomineme myslenku, ze by samozrejme stat vubec do techto veci nemel kecat, tak jedina dalsi logicka vec je tyto veci zdanit a urcit jim pravidla - presne jako je to napriklad u kurzovych sazek v kamennych provozovnach. To by na tom ovsem vydelal stat, a ne jednotlivi politici :-)

Btw zaverem - pokud se nepletu, byli poslanci -temer kompletne napric politickym spektrem - ochotni hlasovat pro zmeny v techto zakonech za pomerne smesne castky, tusim jim nabizeli milion v hotovosti a kejvnuli na to skoro vsichni, koho se tenkrat ptali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd levice, klientelismus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, mafie nevymysleli a nedovedli k dokonalosti v socialistických zemích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tou levici myslim "konani dobra". Tedy situaci, kdy ja bych si rad o sobe rozhodoval sam, ale levicovy politik vi nejlepe, co je pro me dobre, a tak mi narizuje, jak se mam chovat.
Neco jako narizene zakazy prodeje "obycejnych" zarovek, protoze nejaci "konatele dobra" vedi nejlepe na svete, ze ty usporne jsou lepsi.
Tohle je ta sama situace - nejaky poslanec vi nejlepe, ze je pro mne nejlepsi, kdyz nebudu hrat poker po netu, a tak mi to pro jistotu zakaze, kdybych to nahodou sam nechapal...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si pořád pleteš levice x pravice a konzervatismus x liberální přístup. Při tvé definici levice by byla největším levičákem katolická církev nebo jakýkoliv středověký feudál :-)
Navíc ono už to dávno není o tom, že by to někdo primárně prosazoval kvůli tomu, že si myslí, že je to tak pro občana nejlepší. Primární je zisk z toho kšeftu, plky o škodlivosti, lepších zítřcích a podobně jsou jen propagandistická omáčka kolem.
Jinými slovy - nápad se zákazem žárovek nejdříve vyhovoval výrobcům zářivek, přes zelené magory to jen odůvodnili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

navrhovatele je pán z TOP09 - tedy křesťanská exKDU. a křesťané ví co je pro ostatní dobré. vlastně pro všechny

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toho si nevšímej, pro lojzu je levice prakticky všechno špatné. Díky tomu mu nezbývá žádná pravice :0) osobně bych taky spíše používal pojmy jako konzervativní/liberální. Třeba CPS je pro mě velmi liberální, kdežto většina dnešních parlamentních stran spíše konzervativní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se misto vymysleni podobnych absurdit venovali necemu uzitecnemu, treba reorganizaci celni zpravy.
Ono cekat I nekolik mesicu na odbaveni spolu s vysokym mnozstvim ztracenych zasilek zacina byt uz vice nez k nasrani :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když vydělá strát, vydělají i jednotliví politici - mohou pak přihrát větší částky svým kámošům a mít z nich víc pro sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

začíná to zákazem hazardních stránek a kontrolama finančních transakcí.... za 10 let budou kvůli kontrolám, aby sme nedělali něco ilegálního, i v záchodových mísách.... no jo, Orwelle, už se na Velkého Bratra těšíme....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cožpak o to, banky by to zvládly jednoduše tak, že by si nechali od MF posvětit prověřit každou transakci. MF, aby se z toho nepo...lo, tak by rychle zařídilo, aby se toto nesmyslné ustanovení zrušilo. Bohužel ISP by to odskákali, protože ti by nějaké to ministerstvo jen tak zahltit nemohli.
No, hlavně by bylo zajímavé, kdo a jak by to kontroloval. Tak kontrola, sama o sobě je dost nemožná. Nemluvě o tom, že uživatelé by jednoduše přešli na ssl, VPN, Tor a jiné variace na téma nekontrolovatelná komunikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pikantní je na situaci to, že návrh zákona o jednotném zdanění hazardu 20%, který vypracovalo MF jaksi nebyl předložen sněmovně. jen úprava sjednocující výši odvodů na veřejně prospěšné účely. takže jaký boj proti hazardu?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, podepisujte a šiřte prosím. Potřebujeme vaši pomoc, jde o svobodu internetu:
http://www.internetbezcenzury.cz/index.php

Internet bez cenzury!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani by mě nepřekvapilo, kdyby komunisté hlasovali proti tomuto návrhu. Zatím nezklamali. Kontrolujte si, kdo co prosazuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude tim ze jsou v opozici a opozice vetsinou ma neco proti navrhu koalice at jde o cokoliv. Za par let, pokud budou u moci, tak s necim podobnym prijdou samy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor. Dnes to bylo večer v TV a Sobotka (ČSSD) prohlásil, že je lepší to schválit a pak upravit, neboť je to dobrý krok v boji proti hazardu. Takže když prachy od lobistů přitečou, opozice se ráda přidá :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji shlédnout rozhovor s "poslancem", který tento paskvil vymyslel/prosazuje/obhajuje. Škoda, že násilí je postihováno zákonem, láká to, moc to láká.

komplet cca od 15. minuty, Farský cca o 2 min později

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/2114...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že je násilí postihováno zákonem, by mi ani tak nevadilo. Spíše bych se obával, zda by to něčemu v dané situaci pomohlo, já myslím, že by to teď, když zbývá tak málo času, bylo spíše kontraproduktivní.

Tenhle problém má podle mého názoru jen dvě východiska: 1. zákon schválen nebude, nebo 2. zákon (nebo ta příslušná část) bude zrušen(a) Ústavním soudem. Jsem přesvědčen, že se najde někdo, kdo stížnost k ÚS po schválení podá. Jak již několikrát zaznělo, ta legislativa naráží na dva základní problémy: je pravděpodobně protiústavní a podobná snaha (zákaz sázení ze zahraničí) už v některých státech EU tvrdě narazila. Narazila by tak prostě znovu.

Z rozhovoru s p. Farským zřetelně vyplynulo, že nemá tušení, jak funguje internet. Co mě tam ovšem taky zarazilo, když jinak rozumně hovořící pan Smejkal zmiňoval řešení v podobě nějaké mezinárodní úmluvy o internetu, čímž vlastně nepřímo zmínil ACTA a podobná zvěrstva, která vedou k témuž cíli: cenzuře internetu.

My jako provozovatel serveru (prostředku elektronických komunikací), který má diskuzi, nad jejímž obsahem nemáme stoprocentní kontrolu, bychom museli diskuze zcela vypnout, nebo moderovat každý jednotlivý příspěvek, aby nám nehrozilo, že do ní někdo postne odkaz na zahraniční neschválený sázkový server, což se pokutuje až deseti megama. To je něco, co si nedovedu představit a osobně bych byl i proti tomu, aby se to realizovalo, protože by to jen splnilo účel novely loterijního zákona: umlčelo by to nekontrolovatelně se dorozumívající občany. Spíše by to chtělo, aby se na ty "nepovolené" sázkové společnosti začala objevovat reklama úplně všude. ideální situace: najít Anonymous nebo někoho podobně šikovného a požádat je, aby umístili reklamu na vládou provozované weby.

Ono se to dá snadno zneužít: kupte si Go kartu, pošlete svému politikovi reklamní SMSku na nedovoleného provozovatele sázek a mobilní poskytovatel bude platit v tu ránu 10 mega. I takhle jednoduchá věc musela Farského napadnout při navrhování tohohle zvěrstva, pokud ne, není kompetentní k navrhování zákonů. A není kompetentní svou funkci vykonávat žádný poslanec, který pro tohle zvedne ruku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, a to nam pani poslanci odhlasovali i "zajimavejsi" veci, viz http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=6&CT=300&CT1=2
Z tohoto zakona vyplyva, ze provozovatel vozidla odpovida za vozidlo, i kdyz ho ridi nekdo jiny a ten s nim spacha prestupek.
Tim odpadlo to nejotravnejsi, co doposud stat musel resit - totiz zjistit, kdo prestupek / trestny cin spachal. Tohle samozrejme stat velmi zdrzuje a casto se to nepodari, proto se podarilo prosadit zakon, kdy neni treba pachatele vubec zjistovat, a rovnou zkasnem majitele vozidla.

Takze kdyz proslo tohle, nevidim problem, aby proselo nejake "omezeni hazardu". Predstavuji si to tak, ze kazdy, kdo ma pocitac, by rovnou 1x rocne preventivne zaplatil pokutu tak 100 000kc, kdyby nahodou provozoval nejaky hazard ...
Ted uz jen cekam, kdy me zavrou za znasilneni....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, řekněme si na rovinu, většinou víš, komu jsi půjčil auto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, o to tu ale prece nejde...
Jde o princip, kdy majitel auta je ZODPOVEDNY za chovani ridice, ktery muze byt trebas 100km od neho. Doslova se tam pise, ze se dopusti spravniho deliktu tim, ze NEZAJISTI, aby bla bla bla.
Ted si dejme priklad:
Ja vlastnim vozidlo, toto pujcim bratrovi. Ten pojede, spacha prestupek piratskou jizdou 55km/hod v obci. nasledne ME prijde AUTOMATICKY pokuta.
A ja mam 2 moznosti:
Budto se zachovam jako kripl a NABONZUJU vlastniho bratra, a nebo zaplatim pokutu.
To je ale opravdu vynikajici vychovny prostredek...Vracime se nekam na uroven "domovnich duvernic" a podobne - ostatne, Pavlik Morozov nas vzor, ze?
Nehlede na to - jaky VYCHOVNY smysl ma pokuta, kterou dostane nekdo jiny, nez ten, co spachal prestupek?

Pokud nekomu nevadi, ze se zde zavadi institut viny za skutek, ktery dotycny nespachal, tak potom....nevim. Potom si asi tento narod tento zakon zaslouzi.

Jen se obavam, az priste bude zakonem narizeno, ze napriklad kazdy kdo se krive podiva na policistu bude zavren na 10 let, tak tomu mistni lid bude take tleskat...
Btw dobry instruktazni film na toto tema bylo Equilibrium

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je samozřejmě úplně stejná kravina jako to o odpovědnosti providerů a mělo by být podle mě také zrušitelné u ÚS. Podle mě je to taky jen otázkou času, než to někdo udělá.

Equilibrium byl film stejně dobrý jako mrazivý. Někdy mám pocit, že tam nevyhnutelně směřujeme, jen se to dělá opatrně, aby si toho moc nevšimli ti, kterým by to mohlo vadit (což se úplně na sto procent nedaří), a aby s tím nadšeně souhlasila většina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V případě toho auta mi to jako kravina nepřijde. U auta jsem na rozdíl od providera majitelem dané věci. Stejně je to zavedeno u nemovitosti a nikomu to nevadí - pokud někomu spadne na hlavu komín mého domu, je to můj problém, i kdyby to zavinil nějaký podnájemník. S tím si to můžu následně vyřešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spadly komin muze mit 2 duvody :
Majitel baraku ho neopravil a nechal spadnout, protoze byl ve spatnem stavu - >muze za to logicky majitel.
A nebo nekdo vylezl za komin, bouchnul do nej palici, a ten spadl -> muze za to on, a zadny majitel domu.

Majitel domu tedy MA MOZNOST OVLIVNIT, jestli komin spadne nebo ne (opravi ho) a nenese vinu za trestny cin, ktery spacha nekdo jiny tim, ze komin ZAMERNE na nekoho shodi.

A ted si vezmeme auto: Majitel auta nese ODPOVEDNOST za to, ze ridic, ktery je prave 100km daleko porusi ci neporusi zakon. V realu by to vlastne znamenalo nemoznost pujcit nekomu auto, protoze VZDY existuje REALNA hrozba, ze bude porusen zakon (54km/hod v obci, napriklad).
A hlavne - komu pujcujeme auto?Predevsim rodinnym prislusnikum, rekl bych tak z 95%. Takze to vede k tomu, ze povinne budeme bonzovat sve manzelky a bratry a manzele a sestry. To je vazne super situace, uz se cely zhavy tesim, az manzelce - majitelce vozu prijde domu listecek, a ona cela zhava poleti na fizlarnu a tam jim rekne: To ne ja, to muj manzel, pro neho si jdete, jeho trestejte....
Sorry, ale pro nekoho je toto neprijatelne, jaksi z prncipu. Ja bych nenabonzoval svoji manzelku, i kdyby vykradla banku. Chapu, ze nekdo jiny by to udelal...Kazdy holt tu moralku ma nastavenou jinak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoho bonzovat nemusíš. Jenom si prostě stáhneš pokutu od pitomce, kterýmu jsi půjčil auto, a který udělal přestupek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A "stáhneš" si od něj i případné body?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim, podivej se do toho zakona, nez neco placnes. Bodu se to netyka, jen pokut.

Me jen mrzi, ze neproslo legalni a chytre reseni, ktere maji v DE. Nenahlasis ridice, OK, platit nemusis, ale povedes knihu jizd, aby se to priste nestalo. Bomba vychytavka na vychcanky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by trebas lepsi, kdyz uz ma Policie potrebu merit rychlost, aby ji merili zivi policiste a na miste pokutovali?
Jde totiz o toto: Vsichni tvrdi, ze pokutovat se musi kvuli BEZPECNOSTI silnicniho provozu. Tvrdi to lidi zde, policiste, politici, proste vsichni, kdo jsou pro.
Tak a ted trosku teorie : Aby si provinilec UVEDOMIL, co udelal spatne, je NUTNE, aby trest nasledoval OKAMZITE po tom, co byl prestupek odhalen.
Pokud tomu tak je, provinilec si spoji duvod trestu a trest a ma to na neho VYCHOVNY ucinek.

Je vsak prokazano zcela jednoznacne, ze pokud trest nasleduje az po dlouhe dobe, provinilec si NESPOJI trest s tim skutkem a nema to na neho ZADNY vychovny ucinek.

Ovsem o nejakou vychovu ve skutecni nejde, ze...Ve skutecnosti jde o to co nejvice svazat lidi predpisama, aby si nahodou nemohli delat, co chteji, a vybrat od nich co nejvice penez...
Na nejakou vychovu sere Bilej tesak, maximalne prihrajeme nejakemu kamaradovi par mega, at natoci nejake vesele klipy do televize...
Co na tom, ze pak sam jezdi ozralej, to je fuk :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

;-) Tohle funguje u psa. Clovek je vetsinou schopen odhadnout nasledky svych cinu a rozhodne si nemyslim, ze by trest po nejake dobe nebyl vychovny.

jediny problem je, ze v mezidobi ma ten parchant pocit, ze se nic nedeje a pokracuje v pachani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Re: Jirka: "V případě toho auta mi to jako kravina nepřijde. U auta jsem na rozdíl od providera majitelem dané věci. Stejně je to zavedeno u nemovitosti a nikomu to nevadí - pokud někomu spadne na hlavu komín mého domu, je to můj problém, i kdyby to zavinil nějaký podnájemník. S tím si to můžu následně vyřešit." (copy pastnuto kvůli návaznosti, ten příspěvek je už dost daleko ;)

U auta bude reálně zavedena presumpce viny. Já budu muset dokazovat svou nevinu, jinak jsem vinen. To mi v pořádku rozhodně nepřijde.

A to nařízení je skutečně nastaveno stejně dementně jako odpovědnost providerů v tom přílepku. Ta bude dána tím, že "provider musí zajistit, aby se klient nedostal na ty a ty stránky". Jde o odpovědnost za činy jiné osoby a to je špatně. Stejně tak u auta: "majitel musí zajistit, aby řidič nepáchal přestupky" - podle mě je to to samé v bledě modrém a obojí zcela odporuje zdravému rozumu. Já jako majitel auta, abych mohl zajistit, že s ním nikdo jiný nespáchá přestupek, bych ho nesměl nikomu půjčit. Provider, aby mohl beze zbytku zajistit, aby se nikdo nedostal na nepovolené stránky, by nesměl nikomu poskytovat své služby, protože to VŽDYCKY půjde obejít. VŽDYCKY, pokud nebude zaveden pouze whitelist (seznam povolených stránek). Tedy cenzura.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jediný důvod proč tohle bylo schváleno je ten, že české svině se snažily pořád vymlouvat na "osobu blízkou", aby se vyhnuly postihu. Např. machírkové co jezdili po dálnici 200 km/h a když měli platit pokutu, tak bylo po hrdinství.

Já s tímhle zákonem plně souhlasím - pokud nechceš mít problémy, tak auto půjčuj jen slušným lidem, nebo jej nepůjčuj vůbec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak co cekat od komunisty ze jo..
Napriklad moje manzelka se neustale vymlouva na osobu blizkou, protoze sice vlastni auto, ale nevlastni ridicak, a tak jezdim autem ja....
Takze podle tebe by mela spravne, kdyz prijde predvolani, poslusne dobehnout, a bonznout me, co?
A nebo ja bych mel nabehnout a nabonzovat sam sebe, ze jo? Jojo, to uz tady kdysi bylo no...Ja chapu, ze se po tom komunistum styska..
Btw - v cem je problem, pokud nekdo jede 200 po dalnici, nikoho neohrozi, nikoho neomezi, nic se nestane? Nejak nechapu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není bonzování. Když spácháš přestupek v cizím autě, tak samozřejmě půjdeš vyřídit a pokukutu zaplatíš. Jinak jsi normální hajzl. Tady opravdu není co řešit. Akorát jste se vyhýbali placení pokut. Tys mohl nadělat přestupků, kolik jsi chtěl a manželka to zatloukla, paráda. Pěkný příklad dětem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, to je ten spravny svazacky pristup.
A co ty, jdes detem prikladem? Trebas pospichas na autobus, prebehnes prechod na cervenou...Pak si to uvedomis, zastydis se a jdes se udat a dobrovolne zaplatit pokutu, protoze prece musis davat dobry priklad detem, a na cervenou se prece po prechodu nechodi....
A nebo trebas ridis auto, a najednou zjistis, ze jedes v obci a omylem jedes 55km/hod. Oooo, jaka hruza, okamzite zastavis a volas policii, aby ti dali pokutu? Davas takovehle priklady detem?
A nebo sis stahnul nejaky SW na internetu, a protoze to je zakonem zakazane, tak se zastydis a jdes se udat?

Jestli ne, tak jses normalni hajzl....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No sorry, ale ja skutecne jezdim tak, abych to nemusel detem okecavat. Takze ano - dodrzuju rychlost. ano, koupil jsem si BT handsfree, aby synek videl, ze v aute je telefonovani be HF zakazano. A ano, neprechazim na cervenou.

Kvuli de*ilum jako jsi ty to na silnicich vypada jak to vypada a ja to pak musim tomu klukovi vysvetlovat. Nastesti uz je ve veku, kdy mu staci rict: "Ano, je to hlupak, protoze nedodrzuje predpisy. My to nedelame."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsi nejel 54km/hod v obci?
NIKDY jsi nepresel na cervenou?
Potom gratuluji, Mirku Dusine...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nejel. Taky jsem nikdy neplatil pokutu za rychlost. Jen jednou jsem nedostatecne zastavil na stopce, zaplatil 200 Kc a klukovi rekl, ze jsem nedaval pozor.

Nesnazil jsem se vymenit s manzelkou nebo tvrdit, ze nevim, kdo zrovna ridil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jinak tady nejde o to, jestli porusujes nebo ne. Tady jde o to, jestli jsi schopen prijmout odpovednost a nest nasledky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nasledky ZA CO?
Ja jezdim tak, abych nikoho neohrozil / neomezil. To se casto naprosto pere s tim, jak bych mel jet podle predpisu...
Mimochodem - jezdim casto po republice, a napriklad posledni dobou potkavam vesele dopravni znacky za Strakonicema, kde probihala nekdy nejaka prace na silnici, a zustala tam cedule 30km/hod. Za ni je skutecne 1 opravena dira, ale jaksi tam chybi znacka konec te tricitky, takze podle predpisu bych mel jet 30km/hod cca 2-3km lesem k nejblizsi krizovatce, ktera toto omezeni rusi.
Jak by ses zachoval? Upozornuji, ze to je REALNA situace. Ja osobne proste tu tricitku nehodlam "dodrzovat" jen proto, ze tam nedali konec, a nebo proto, ze je nedele, stejne nikdo na te silnici nepracuje, ale ceduli tam nechali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nedodrzujes, OK. Ale pak se nevymlouvej na osobu blizkou, az te chytnou. O nic jineho tu nejde.

Ja to tak take delam, ale kdyby mne chytli, nebudu se vymlouvat. Porusil jsem, zaplatim, hotovo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Promin, ale ja nehodlam platit, pokud porusim neco, co odporuje zdravemu rozumu, veskere elementarni logice a je to urcene POUZE k ukradeni mych penez za naprosto nesmyslnou zaminkou.
Mimochodem, ted jsem z toho jelen.
Na jednu stranu tvrdis, ze jsi nikdy nejel asi 54 v obci, na druhou stranu rikas, ze "ja to tak take delam". Tak ted nevim, jak to teda je

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V obci si na rychlost davam extra bacha, kvuli tomu, abych nikoho neprejel. Tam dodrzuji bezvyhradne.

Tvuj pripad s tricitkou jsem si prevedl na svuj - na dalnici je to obvykle 60 km/h kvuli udrzbe a taky chybi ukonceni. Tam zpomalim, za delniky znovu rozjedu, ale kdyby mne nejaky polda chytil, zaplatim. Jenom se budu snazit dohodnout s odkazem na nesmyslnost toho opatreni. To je moje pravo a ja bych ho vyuzil. Ale opakuji - nevymlouval bych se klickama pres osobu blizkou apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jinak - JA SE OMFG NA OSOBU BLIZKOU NEVYMLOUVAM!!!!!!!
To uz fakt neni mozny.
Auto je manzelky. Kdyz bude NA MISTE stat policajt a chytne mne, ok, musim zaplatit, neni se jak vymlouvat.
Kdyz tam postavej automatickej radar, tak pokuta prijde MOJI MANZELCE, takze se "vymlouva" ona. Oooo,jaka je moje manzelka svine - ona tam nebyla, a vymlouva se, ze tam nebyla!!!! Jaka to sprostota....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty ne, ty muzikant. To manzelka. Hm, pekna rodinka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim...mozna by se na skole fakt povinne mel vyucovat predmet "porozumeni psanemu textu".
Tedy jeste jednou:
Manzela je majitel auta.
Ja spacham prestupek.
Manzelce prijde predvolani.
Ta samozrejme nic nespachala -> odmitne zaplatit pokutu.
Jelikoz jsem jeji manzel, odmitne mne nabonzovat.
Tecka.

V cem je nejaky problem? V cem jsme "pekna rodinka"?

Ono totiz jde o to, ze policie SAMOZREJME ma DALSI moznosti, jak prokazat, kdo prestupek spachal. Napriklad : Budu vyfocen, bude tam muj oblicej. Predvolaji manzelku, ta to evidentne neni, rekne, ze ridila osoba blizka. Policista nebude dement(tady je asi casto bod urazu) a zacne premyslet. Rekne si - oki, osoba blizka, tak to muze byt manzel/bratr/otec..mozna ne, ale mozna ano. Z registru si vytahnou fotku (trebas z obcanky) a porovnaji s fotkou z radaru. A ejhle, uz maji koho predvolat.
A pak nasleduje:
Predvolaji ME k reseni prestupku.
Ukazou mi fotku, jsem na ni poznat.
Probehne reseni prestupku s tou spravnou osobou.

Akorat ze policie tuhle "neprijemnost", jako je prokazovani nekomu nejake viny, nema rada, zbytecne je to odvadi od toho hlavniho , co maji v popisu prace, totiz inkasovat penize. A tak to zkouseji obejit, napriklad tim, ze lidem daji jako povinnost, aby se sami napraskali a usetrili jim tak praci....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chovám se tak, abych se sám před sebou nemusel stydět. Důležitější, než se "stydět", je dávat dětem příklad. A dětem nemůžeš něco vysvětlovat a chovat se v rozporu s tím. Takže hry (pokud je nutně "potřebuju") kupuju, předpisy dodržuju, nekouřím a alkohol konzumuju tak, abych to nemusel "okecávat" (a po jednom pivu neřídím).
---
Jinak, že se podaří jet mírně přes 50, to se stane. Není problém zase zvolnit, hned jak si všimnu. Nicméně překrucuješ podstatu problému. Ty tady otevřeně přiznáváš, že se se svými přestupky schováváš za manželku. To mi prostě přijde trapný.
Buď přestupek spáchá osoba blízká, pak nemusíš říkat, kdo to byl, ale zaplatíš za ní (jen pokutu bez bodů) a vyřídíš si to s ní. Nebo to není osoba blízká a pošleš jí vyřídit si přestupek. Když už někdo přestupek udělá, třebas nevědomky, tak ať si následky nese sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, takze se v kruhu vracime k tomu, ze pokud moji manzelce prijde pokuta za cin, ktery nespachala, ja mam jit a DOBROVOLNE se UDAT.
Promin, ale s tim mam ZASADNI moralni problem. Mam problem se chodit sam udat. Mozna je to divne, a vy Mirkove Dusinove se chodite sami udavat pokazde, kdyz spachate prestupek, ale me osobne to prijde zvracene..

Tim bych to asi uzavrel, proste mame oba dva naprosto odlisne moralni hodnoty a videni sveta..

Za valky napriklad bylo trestne prechovavat doma Zidy a kdo vedel o nekom, kdo zidy prechovava, mel povinnost ho jit udat.
Chapu, ze vy byste byl prvni ve fronte - no trebas ja bych tam nesel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že jsme se od diskuse dostali k demagogii. Tak toho radši necháme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimava diskuse, nicmene ma lojza pravdu v tom ze se zde zacina rapidne rozrustat, rozsirovat a znovuzavadet bonzactvi a praskacstvi. Jednou to muze dojit tak daleko ze nekdo nabonzuje souseda za to ze ma internet a at se to radsi proveri, protoze co kdyz ho ma necenzurovanej a to se prece nesmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co jiný model. Zloděj ti ukradne auto, honička s poldama, velké škody na majetku, možná nějakej mrtvej... a vše půjde za tebou. Líbí se ti taková představa? Že je absurdní? A co tu není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd, normálně nahlásíš krádež auta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pri prvni takove pokute pozenu ceskou republiku pred soud :) budu se dovolavat ustavniho prava ne presumci neviny... navic nase socialisticke (to neni nadavka) pravo stavi rodinu na nejvyssi vrchol... tedy zadna instituce me nikdy nemuze nutit udelat neco co poskodi mou rodinu i kdyz by to bylo v rozporu se zakonem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak snad aby ISP poskytující připojení vládě, začal cenzurovat veškeré, potencionálně nebezpečné weby, ne? :-) Vlastně všechny, vyjma těch explicitně povolených.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znamená to, že ISP bude muset odříznout všechny uživatele od internetu zahraničního webu, aby splnil zákonné povinnosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by nestačilo, bude muset nakoupit servery a vše nejdříve nahrát, zkontrolovat a pak pustit dál.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nestačí. Taky budou muset kontrolovat telefonní linky, aby si náhodou někdo nesděloval URL na zakázané servery po telefonu a kontrolovat morseovkou vysílané světelné signály mezi vesnicemi, kouřové signály místních indiánů a klepání klíčema na trubky ústředního topení ...

Nedej bože, aby někdo zapekl moták s URL serveru s hazardem do pečiva, nutno zavřít i pekaře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekař naštěstní není provozovatelem prostředků elektronických komunikací ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí.

Ale vážně. Jelikož poskytovatel připojení nemá možnost neustále/průběžně/trvale kontrolovat platnost licencí provozovatelů loterií a hazardních her (zatím?), tak si dovolím odhadnout, že - pokud k cenzuře dojde - tak chytrý/opatrný poskytovatel zablokuje úplně vše, včetně legálního hazardu plus jakoukoli nešifrovanou komunikaci, kde se vyskytnou "nebezpečná" klíčová slova.

Podobně, jako dneska funguje boj proti virům, kvůli kterému někteří provozovatelé freemailů nedovolují určité přílohy, byť virus neobsahují. Např. skrz GMail se mi nepodařilo odeslat bat soubor zabalený v gzipu obsahující 3 neškodné příkazy, po přebalení do bzip2 nebyl problém.

Žádoucím důsledkem takové plošné blokace poskytovateli připojení by mohly být velmi silné protesty provozovatelů legálního hazardu, neb na internetu defakto přestanou existovat včetně homepage (= potenciálně nedovolená reklama) a tím zrušení, nebo zmírnění přísl. paragrafů až k úplné nepoužitelnosti.

S šifrovanou komunikací to vidím všelijak a nejistě. Na jednu stranu jsem si jistý, že nebude snadné šifrování omezit, protože firem používajících všelijaké VPN jsou mraky a nevzdají se toho snadno. Zas takoví idioti ve společnosti nejsou, aby veškerou firemní komunikaci pustili do světa méně chráněnou, už kvůli konkurenci. Možná by to nepochopili BFU používající freemaily, ale korporace se budou bránit. Na druhou stranu si nejsem ani trochu jistý, jako sviňárnu na nás zákonodárci opět vymyslí.

Vcelku nemám nic proti tomu, aby byli postihování provozovatelé webů s hazardem a aby byly hledány cesty, jak je postihovat i když jsou ukrytí kdovíkde v "pustině". Ale k tomu tak snadno nedojde, zdejší vláda s hazardem ve skutečnosti bojovat nechce (jinak by nebylo tolik heren), chce pouze víc peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už se v tom chtěj hrabat, měli by udělat black list jako za totáče, kdy byl seznam oficiálně zakázaných zpěváků. Tam by byly ty největší herny a to by úplně stačilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně zlikvidují malé providery, kteří na to nebudou mít prostředky. Takže poskytovatel malé wi-fi sítě prostě zbankrotuje, protože nebude schopen splnit podmínky zákona a o to tu zřejmě jde také, zlikvidovat konkurenci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teraz neviem ci totu uz niekto pisal ..som celu diskusiu nemal cas citat ..mna zaraza viac slovo reklama v tom paragrafe .. lebo to by znamenalo blokovanie napriklad facebooku ..hmm a co sponzorovane odkazy.. aj google by moli blokovat ... a vlastne ktorykolvek web ktory nepriamo nabada ... ale co tak napriklad slovensky www.tipos.sk ... sranda ale je zriadeny podla ineho zakona umoznuje online stavkovanie takze to by mali tiez blokovat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PROTI CENZUŘE INTERNETU

Pod rouškou boje proti hazardu se stát pokouší donutit poskytovatele internetu k zavedení technických prostředů k jeho cenzuře. To mu v konečném důsledku umožní v případě potřeby rychle zablokovat jakýkoliv nepohodlný obsah, třeba stránky kde se domlouvají demonstrantni na svých akcích. Stát u nás získá nad internetem stejnou moc jako Írán, Saudská Arábie nebo totalitní Čína.

Nemám žádné přátele a internet je pro mě vším, sedím u něj pořád. Jakákoliv cenzura internetu je pro mě nepřípustná, protože jakmile se zavedou technické prostředky nutné pro efektivní cenzuru internetu, bude tím ohrožena jeho samotná existence, okamžitým efektem bude třeba snížení latence v online realtime aplikacích kvůli filtrování paketů. S tím se smířit nehodlám! Útok na internet je útok na mě samotného, nic jiného než internet nemám!

Pro dobro internetu, pro dobro všech jeho uživatelů:

POKUD V ÚTERÝ BUDE ZÁKON SCHVÁLEN,
TAK SE VEŘEJNĚ UPÁLÍM

rm -rf /

Vypijou odvar z makovic abych necítil bolest, poleji se benzínem a škrknu zapalovačem! Stanu se Janem Palachem českého internetu. Smrt za svobodu!

Linuxový Otaku

více zde:
http://www.lupa.cz/zpravicky/petice-za-internet-bez-cenzury/
http://www.lupa.cz/clanky/cesko-znovu-chysta-cenzuru-internetu-prilepkem...
http://www.lupa.cz/clanky/padne-zitra-internet-za-obet-hazardu/
http://www.internetbezcenzury.cz/

Pokud to nepřežiju, odkazuji veškerý svůj majetek na poplatky spojené s žalobou k ústavnímu soudu, který by tento právní paskvil mohl zrušit. Stát je zkorumpovaný, je čas na radikální akci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně řečeno způsobovat si takovéhle problémy kvůli tlupě sviní ... to za to fakt nestojí, tak špatně na tom zase podle mě nejsme. To už je fakt zajímavější proti těm sviním bojovat - i kdyby to mělo být se zbraněmi. Než dělat takovouhle blbost, určitě bych před tím nejdřív "vystřílel veškerou munici" (myšleno obrazně, když to bude nutné, i doslovně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, radei bych se omotal tim cim se omotavaji arabaci, vlitl do parlamentu a zmackl tlacitko :) treba by to odstartovalo defenestraci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si myslim, ze jakykoliv zakon pro zakaz hazardu je ve sve podstate dobry zakon (ikdyz tohle je asi vyjimka) .... hazard by meli uplne zakazat (herny obzvlast!) .... hazard pry neni dokonce ani zdanen!!!! takze stat z toho ma uplne hovno a navic tam tece 95% vsech socialnich davek pro cigany. Vyresilo by se hned nekolik problemu! ...... nicmene tohle tento zakon nedela, takze je uplne zcestny.
Jinak co se tyce smirovani, mam pocit, ze VSECHNY bankovni transakce musi jit pres CNB ..... takze vetsi smirovani bych v tom rozhodne nevidel:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rofl :-))
Hazard tu byl odjakziva, stejne jako prostituce.
A HLAVNE : tento zakon proboha neni zamereny proti automatum a hazeni davek do automatu, ale proti "hazardu" NA INTERNETU, kam vazne ze socialich davek nemizi temer nic.
Naopak je to zamereny napriklad proti Pokeru - a to VELMI SILNE. Kdo si mysli, ze poker je hazard, je podle mne mentalne retardovanej - coz bohuzel sedi na vetsinu poslancu napric politickym spektrem. A samozrejme je to loby Fortuny a spol, ktere vadi konkurence od zahranicnich sazkovych kancelari.

To, ze neni neco zdanene, je jen dobre - nechapu, proc tu musi byt vsechno 100x zdanene a pak to dopadne tak, ze clovek vydela 100 000kc svou praci, a poridi si za to zbozi v hodnote tak 20 000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, prave problem je, ze je vsecko zdanene ... a hazard nepochopitelne NE! ..... proste hazard zakazat .... realne by nebyl nikdo proti (krom par gambleru, provozovatelu gamblaren a vsech ciganu), dokonce ani stat z toho nic nema, tak by to nijak neoslabilo rozpocet, prave naopak!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak chces zakazat hazard? To je neco jako zakazat prostituci :-))
Btw - ty sis nikdy nekoupil los, nevsadil na nejaky fotbal, nevsadil se s kamosem o neco?
To vsechno je take hazard...a asi milion dalsich veci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduse .... proste se zrusi od 1.7.2011 licence vsem hernam a sazkovym kancelarim a stat usetri desitky miliard .... jak snadne? Kdyz socky vsecko neprosazi, tak si treba neco koupi (co bude zdanene) a treba nebudou ani tolik davek potrebovat a kdyz se nebudou mit kde srocovat, tak treba nekteri s nich zacnou treba i pracovat ...... jak snadne?
Je jen malo podobnych globalnich ekonomickych rozhodnuti, ktere nemaji naprosto zadne negativa ... za poruseni 10 mega pokuta, propadnuti veci a 10 let kriminalu ... jak snadne, muzem se inspirovat Polskem, kde to nedavno zrusili a jak se zda, zadny problem s tim nemeli ..... stejne jako maji obce pravomoce tyto automaty na jejich uzemi zakazat (a taky ze se tam v nekterych obcich CR stalo!) ... takze reseni existuje a je nadmiru elegantni a jak vidime z okolnich statu, tak maximalne ucinne. Navic by to nestalo navic ani halir.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL
Jinak jsi mi neodpovedel (schvalne?) na moji otazku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupil, vsadil ...
i tak bych to zakazal .... se podivej na sazku .... kdyz mi nekdo vysvetli, jak muze byt SAZKA prodelecna, tak mu zaplatim felaci od carmen electry:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sazka arenu neplatil stat ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sazka je prodelecna proto, ze :
1. Prilis mnoho penez slo na "vyplaty" urcitych lidi.
2. Management Sazky provadel rizikove operace (stavba tzv Sazka Areny, napriklad), pricemz pres spratelene a nastrcene firmy umele zvysoval cenu stavby. Posleze at agrumentacne, tak i financne "zaviral oci" kontrolnim organum (akcionarum), takze tito do posledni chvile netusili, ze se neco takoveho deje.

Tak, a ted prosim splnit slib :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja myslel nejak rozumne vysvetlit ...... ikdyz rozumne v tomto kontextu:o) ... jinymi slovy se to totalne rozkradlo:o) ..... ale i tak je to proste zvlastni a nepochopitelne, dyt takova sazka musi byt zlaty dul (samozrejme pro uzavrenou skupinu lidi), tak proc ji rusit.
Ja na tom proste nechapu, jak to mohli nechat zkrachovat. Ja mit business, do ktereho nemusim vrazit ani korunu, bude mi vynaset miliardy rocne, mit jasnou ziskovost v horizontu sta let (protoze lidi dobrovolne sazet neprestanou), tak ho prece nenecham polozit ne?:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to ze kazdej chce zbohatnout hned, takze je vyhodnejsi jakejkoliv podnik vytunelovat a mit tak obrovskej osobni zisk, nez mit desitky let starosti a nervu podnik rozvijet/udrzovat.
Doporucuji zhlednuti dokumentu
http://www.csfd.cz/film/280455-drnovicke-catenaccio-aneb-cesta-do-pravek...

mala ukazka zde:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10213328760-drnovicke-catenaccio-aneb...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Střípek do mozaiky o poslanci Farském:
http://www.semilskyzpravodaj.cz/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, je dobré vědět, s kým máme čest.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se na tom líbí, že Google cache ze 14. června potvrzuje, že ten text nevznikl na základě provalení Farského snahy zcenzurovat internet, ale že tam byl už před tím :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych od internetu odpojil (cenzuroval) prave onen parlament, snemovnu a dalsi srace co u nas tvori zakony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pohádka na dobrou noc:

Měl jsem sen, který není realita a to co v něm můj kamarád kapitán pirátské lodi jenž se jmenuje Swim říkal není myšleno vážně, ani to nemá za cíl nikoho k ničemu vyzývat, následující řádky jsou dílem fikce, odstavce z bláznivé povídky:

Pravil kapitán Swim, bojovník za svobodu: Vážení přátelé, zaměřme se spíš na páchání dlouhodobých ekonomických škod a opakování požadavku že nesouhlasíme s cenzurou. Pokud by každý den nějaký anonym někde nahlásil bombu s tím že pokud nebude zákon zrušen tak vybuchne, potom by škody po pár dnech šly do miliónů, ale doopravdy by nikdo o život nepřišel, takže bychom si nepoštvali veřejnost proti sobě.

Plavčík: Ale proč zrovna činit takto?

Kapitán: Je třeba škodit systému a využít jeho slabých stránek. Sílou by bylo, kdyby to takto nedělala nějaká organizovaná skupinka, ale prostě náhodní lidé kteří s takovým zákonem nesouhlasí. Policie musí dle zákona každé takové oznámení prověřit, a to povede k obrovským finančním nákladům a ztrátám podniků i státních složek.

Plavčík: Ale není lepší snažit se zabránit tomu, abychom museli za zrušení zákona bojovat?

Kapitán: Existuje také celkem jednoduchý způsob jak dnešní jednání parlamentu rozpustit, najde se nějaký odvážlivec (pohlédl na ostatní piráty, na palubě se rozhostilo hrobové ticho)? Jak to tam někdo nahlásí že to tam buchne, tak to budou muset vyklidit a policajti to budou muset prohledat. Nejlepší by bylo kdyby takových lidí bylo víc zcela nezávisle na sobě, aby ta akce měla pořádný efekt, jako když vystřelí řádně nabitý kanón.

Plavčík: Ale co když to přece jen nakonec schválí?

Kapitán: No zatím ale zákon schválen není, takže ještě je naděje že se systém tohoto vyvaruje. Pokud bude schválen, nejspíše dojde k DDOS útoku pár týpků z anonymous, i když se většině moc do toho zatím nechce, je to banda nevyzpytatelná a těžko se s nimi mluví, jsou jako stín. Pokud ani to nepomůže, tak kdo ví, co bude. Nejspíš to co říkám, že máme udělat. No má někdo lepší návrh? Nebo snad věříte v žalobu u ústavního soudu? Než ta bude vyřízena, pekelné strojky na cenzuru už budou dávno vrnět v serverovnách. To nesmíme dopustit! Nechte si to hoši přes noc projít hlavou, ale teď si dejte pořádného loka rumu, ať se vám lépe spí.

Paluba svorně: Rozkaz pane! A už chlastají. Ráno je čeká velká bitva proti těm prohnilým aristokratickým psům...

Konec pohádky. Dobrou noc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně řečeno věřím ve zdravý rozum soudů, minimálně těch vyšší, jako jsou ústavní. Optimální řešení je zákon nedodržovat, nic necenzurovat, pokutu neplatit a odvolávat se. Jestli tohle řešení selže, pak vzít opravdu vidle, flinty, bulldozery, možná i stíněný kroucený dvojlinky na škrcení a vyrazit do parlamentu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.