Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vlajková Nokia 8 nabídne vynikající fotoaparát

Vzdyt to ma lagDroid, tak k cemu dalsi tisicaty model.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ak vydaju aj nieco zaujimave s uhloprieckou mensou ako 5", tak budem osobne rad. Na trhu v tejto kategorii je vyber velmi maly.
Tiez tie dnesne kombinacie vybavy su u vecsiny mobilov strasne.
Pre Nokiu sa miesto na trhu najde. Vsetko zalezi od Nokie.

p.s. dufam, ze vydaju este nejake lepsie "hlupe" telefony.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

viz komentar dole, nevydaji nic pod 5", protoze to je jen licencovana cina a cinani miluji velke telefony (cesky padlo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaslechl jsem názor, že vyrobit tlačítkáč je dražší, než vyrobit čistě dotykové pádlo. Proto výrobci tlačí masám dotykáče.

Sada fičur "hloupých" telefonů není hloupá kvůli hloupý vývojářům, ale jedná se o rozhodnutí marketingových oddělení výrobců. Aby měl tlačítkáč 2Mpx foťák, modrozub s podporou handsfree, baterku co vydrží měsíc na jedno nabití, 3/4G data, wifi AP+client a navrch podporu více budíků během dne (= budíky jako umí/uměla microsoftí matlací Lumia 530 s Windows Phone 8 cca za 2000 Kč), to celé v odolném plastovém pouzdře, to nemůže marketing nikdy připustit, protože více budíků je přece killer feature "chytrých" telefonů = debilních matlafounů! Kolik práce dá zvednout nebo odmítnout hovor na matlafounu? A kolik je to práce na tlačítkáči, co má zelené a červené tlačítko a hmatem ovladatelnou klávesnici? Nedejbože aby byl displej čitelný na slunci, ale to už se opakuju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Můj příští mobil bude asi předražený iPhone, protože není z čeho vybírat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co má mít podle tebe za OS? Windows Phone už zlomil Nokii vaz jednou, iOS Apple nikomu nelicencuje, Symbian je mrtví, Ubuntu touch je nedodělaný a SailfishOS nemá pořádný ekosystém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doporučuji si přečíst něco o "HMD". Je to firma která jen licencuje značku "Nokia" čínským výrobcům lagroidu (foxconn atd). Číňani pak stojí nejen za výrobou, ale i kompletním návrhem telefonu, jinými slovy je to naprosto generická čína a tudíž neznám jediný důvod proč preferovat tohle před jinými již zaběhnutými a dobrými číňany (např One plus three). Není to nic jiného, než podvod na hlupáky

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1)ve foxconnu se vyrábí třeba takový iphone - takže jestli jsi chtěl narážet na kvalitu výrobku, tak jseš mimo. Ve skutečnosti foxconn dokáže dělat jedny z nejkvalitnějších výrobků, které jdou v těchto cenách koupit
2)Nevím, kdo stojí za návrhem, ale pochybuji, že vše dělá foxconn a už vůbec že je to China Only. Jestli máš nějaké relevantní info o tom, že HMD prodává jen značku Nokia, tak sem s ní ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O Foxconnu nepochybuj. Vyrábí to i konstruuje. A opravdu umí udělat kvalitní přístroje. Stejně tak umí udělat šmejdy - jako většina čínských továren. Záleží na tom, co se od nich chce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1). nenarážím na kvalitu, vím že všechno dělá čína, (však jsem i doporučoval i jinou čínu 1+3)
ad 2). JE TO CHINA ONLY NÁVRH, hledej na netu, další ti to potvrdí v diskuzi. Z toho tedy plyne, že to s Nokia nemá nic společného

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2)Jojo, nemá to s Nokia nic společného krom toho, že na tom makají bývalí zaměstnanci Nokie... Pro HMD to vyrábí Fih mobile (která patří pod foxconn). Microsoft nedávno prodal svoji divizi bývalé Nokie právě Foxconnu a ten ji naprosto nečekaně pojmenoval Fih mobile. v HMD makají bývalí zaměstnanci i z Nokie (a navíc mají někoho v představenstvu). Těch zaměstnanců je mimochodem přes 500.

Takže z toho plyne, že to s Nokii nemá nic společného krom výrobní linky a jejich zaměstnanců a mimo jiné i designu :)) a hmd taky nemá nic společného s Nokii krom toho, že tam snad 90% zaměstnanců je z bývalé Nokie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano já si prošel web HMD. Aktuálně mají otevřené pozice pouze pro "managery", což mi moc jako technologická společnost nepřijde. Krom toho i když tam jsou zaměstnanci z bývalé Nokie, to přece není implikace že ta zařízení i navrhovali. Žádám tě o jasný důkaz toho, že na těchto konkrétních zařízeních pracovali, protože nikde se o tom nepíše, ani samotná hmd se s tím nechlubí.
A s tou výrobní linkou to máme chápat jak, že na té čínské dělají finové z bývalé Nokie? Tomu snad nevěříš ani sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nokia se vyrabela co.vim tak bud v Madarsku, Polsku mebo Cine. Tim Polskem si nejsem jist. Ani 5110 snad nebyla vyrobena ve Finsku :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Baterka byla Made in Czech Republic. Telefon (ty dva, co jsem měl v ruce IIRC) byl z Maďarska. Ale BTW můj šuplík říká, že Nokia 6100 a 6070 se dělaly mimo jiné v Německu. V 3310 to z nějakýho důvodu napsaný nemám, asi to bylo na krabici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za upřesnění, já myslel hlavně to poslední stádium nokie - windowsí telefony a pokusy s androidem. Tu 5110 jsem napsal, aby věděl, že se nokie ve finsku snad ani nevyráběli (to jsem nezkoumal).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak "lagroid"? Tady někdo uvíznul v dávných dobách. Od verze 6.0 nic nelaguje. Možná tak něčí mozek :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu proc to potrebuje 835? (leda by tam bezely plnotucne windows) Jako to pomalejsi nezvladne digitalni stabilizaci? Vzdyt to ma tunu senzoru zrychleni, kteryma se to dela.
Jinak nejvetsi zklamani je ten trojuhelnik, ctverec a kolecko dole ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Nechapu proc to potrebuje 835?" - protoze na papire to vypada lepe

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, ja to nechapu z toho technickeho hlediska:o) Z hlediska PR je samozrejme, ze chcou lidem vnutit nalesteny prd:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty toho nechápeš víc. Takže kupříkladu 10nm fintet proces takže snížená spotřeba, vyšší výkon, bluetooth 5, lepší grafika, nový quick charge. Je to vcelku slušný generační odskok. Prosté navýšení výkonu je už u mobilů pro většinu lidí oproti 820 generaci nezajímavé, ale efektivita a nové technologie v soc jsou už pro zákazníky zajímavé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to ten příšerný Android, který neběží plynule ani na superpočítači.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak a teď tu Červené karkulce... Kecáš nesmysly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to 835 nepotrebuje, ale do premioveho SoC se to da schovat do premiove ceny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zpracování obrazu neprovádí CPU, nybrž specializovaný HW obvod, Qualcomm Spectra ISP. Na rychlosti CPU teda vůbec nezáleži, čistě softwarová implementace by byla ukrutně pomalá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim snazi se zakaznika zmast, Nokia N8 kterou osobne vlastnim byl a je nadale vyjimecny model, nejenze bezela na otevrenejsim a nenarocnem Symbianu ^3/Belle, ale mela i hlinikove telo a byla vyrabena ve Finsku, tahle nova 8:

-ma sice 6GB RAM ale uz to mi pride jako pekna Anroidi zhovadilost, tez 8 jader, baterii to sezere
-ma sice pekny fotak ale nema Xenonovy Blesk jako ma N8 a navic clovek ktery vynalezl Nokii technologii snimani/snimac PureView jiz sedi v Applu
-dale nevyjimatelny akumulator, tak tuhle zhovadilost si mohla "Nokia" odpustit

Nokia by se mela vratit ke Finskym korenum a zacit znova vyrabet retro telefony 3310, N95, E7 a podobne, ne kazdy se chce vrtat v Anroidu, internetu a fotit/natacet si 4K video, nekterym lidem staci nekolikadenni/poradna vydrz pri telefonovani a SMS/MMS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze hloupej telefon uz je dneska pase, ale samozrejme bych musel bejt uplnej idiot, abych si koupil obycejnej Android jen proto, ze to ma znacku Nokia.
Nokia se mela zamerit na alternativni OS. Nakonec ve Finsku se vyviji Sailfish OS, tak je mohli podporit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Hlupy" telefon nieje dnes v pase a stale sa najde dost pripadov kde staci alebo je to dokonca vyhoda. Problem je ze ale ho nedokazete na zapade a uz vobec nie v EU navrhnut a vyrobit alebo iba navrhnut tak aby bol cenovo konkurencie schopny lacnym cinanom a dalsim aziatom. Z toho proste ta firma nevyzije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně se na tom už nedá slušně vydělat. Je naprosté minimum lidí kteří by byli ochotni za dumbphone zaplatit víc než dva tisíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně, spíš kolem padesáti dolarů. Víc by se dalo leda za nějaký extrakousek. A v hloupém telefonu není zrovna moc možností nějak oslnit. A do fakticky prodělečného podniku nikdo nepůjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dufam ze nova nokia 8 (n8) bude mat nieco spolocne s fotomobilmi od nokie
a kedze xenon nema :(( tak aspon velky snimac aspon 1/2"
n95 (1/2.5") n8 (1/1.83") L 1020 (1/1.5") 808(1/1.2")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kurňa a co když budu chtít natočit nějaký horor coby roztřesenou kamerou? Když koukám na to video, tak tenhle stabilizátor mně mé umělecké ambice vyloženě vybojkotuje!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost pravdepodobne to pojde vypnut?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No doufám teda, když už mám skoro dopsaný scénář a casting je v plném proudu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevyjimatelny aku? Tak to si strcte...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pán Ježek, nechcem byť za rýpala, ale aký je to ten 3.0mm jack ? Nejaká novinka, hybrid medzi 3,5 a 2,5 mm? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Starý Android (7.0 namísto aktuální 7.1.1), ošklivá nástavba (a další bloatware) od výrobce, průměrný hardware. Nezájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.