Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VLC dostane interní H.265 encoder, chystá podporu VP9 i Daala

Je fajn ze sa VLC vyvyja, ale nemozem si pomoct za tu dobu sa z toho stal neobratny moloch ktory mi vecsinou robi problemy. Pod windowsami je kopec lepsich prehravacou MPC,PotPlayer a dalsie. VLC mi pride dost nenazrane. Na Androide zasa dost pada a hlavne ma otrasny file manager a celkovo spravu medii. Jedina jeho vyhoda je ze existuje pre vela OS, inak skor nic moc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jedine souhlas.
Mraky funkci, ktere bohuzel nefunguji vzdy tak jak by mely, a to casto ani ty zakladni. Pripada mi, ze to tak ale je vesmes uz od pocatku VLC.

V cem ale na VLC nedam dopustit je velmi jednoduche prehravani streamu.
Uzasna vec, pokud chce clovek koukat na hokej pres tipsport a nechce se registrovat kvuli zobrazeni ve fullscreenu.
A vesmes to zvladnou i ratolesti, kdyz zrovna nepopletou odchyceni rtmpt paketu a handshake ve wiresharku.

Uzasny jednoucelovy prehravac :D
Jinak samozrejme MPC ve Win a SMPlayer/vdpau v Linu xD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mam pocit, ze je vyjmenovana miliarda formatu, ale ve skutecnosti se dnes pouziva tak maximalne 5 ...... GUI VLC je jednim slovem silene. Pouzivam MPC-HC, jak na desktopu, tak na tabletu a naprosta spokojenost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

MPC-HC VP9 dávno má. VLC ho mít bude... někdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plány sice fajn, ale co je to platné, když stále pořádně nefunguje HW akcelerace H.264 na Intel Baytrailu. Platí pro stabilní verzi, 2.2 rc i 3.0 nightly.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Heh, no jako ja to pred par mesici zkousel a nejelo to (bavime se snad o winRT/modernUI) ..... silene, bez HW akcelerace. Pritom i ten defaultni dotykovy prehravac jel v pohode. Chtel jsem to, ze tam budou titulky a tak, ale proste mizerie ... skoncil jsem u MPC pro desktop, naprosta spokojenost, odladene, nevyzira skoro nic, na 8" miix2 mi pres sambu a wifi prehraval H264 rovnych 7 hodin v kuse, proste CPU nevytezuje prakticky vubec. Chtel jsem si udelat pro to overlay pro dotykove ovladani a gesta (libilo se mi posunovani filmu a hlasitost v MX playeru na hovnodroidu, jinak zbytek ovladani stal za hovno), ale nakonec jsem se k tomu (jeste) nedostal .... pause/play a fullscreen je poklepanim a kdyz potrebuju posunout titulky nebo film, tak si vyjedu SW klavesnici a posunu ... jednoznacna vyhoda programu proti "apps" (LOL) je ta, ze je to odladene, prehraje vsechno, nic to nevyzira a proste f-u-n-g-u-j-e:)

PS: ta narazka na apps z tohohle:o) https://www.youtube.com/watch?v=3ncYApbYaig

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ne překvapivě se nebavíme o ModernUI VLC experimentu ;-) V tom je chybějící akcelerace dlouhodobě známým omezením.

Potřebuji v konkrétní ModernUI aplikaci přehrát MPEG2 a H.264 streamy. Aha. Přehrávání MPEG2 je z důvodu idiotského rozhodnutí MS tabu, takže nastupuje nouzové řešení z milé ModernUI aplikace spouštět desktopové VLC (MPC nelze). Jenže v tom ze záhadných důvodů nefunguje HW akcelerace - soustavně artefaktuje, zadrhává. Akceleraci je potřeba vypnout, pak to chodí použitelně. Až na nežádoucí vytížení CPU, zahřívání, vysávání baterky. Radost.

Jinak souhlas, MPC-HC/LAV funguje bezproblémově přes DXVA i Quicksync. Používám pro ostatní účely běžně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radeji nez encoder opravily chyby v decoderu, a hlavne at VLC nepada pri prepinani mezi DirectX aplikacema.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.