Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vloni se u nás prodalo o třetinu méně počítačů

No, zrovna u Dellu bych se ani nedivil - jejich pozáruční servis připomíná spíše nejapný vtip. Chtít za výměnu ventilátoru 8 000Kč není normální, když za stejnou cenu je HP schopný nabídnout celý počítač....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a nebo je ten pokles dan tim, ze velke firmy si uz PC koupily a vydrzi jim rekneme 3-5let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak... v praxi pozoruju zhruba tyto trendy

1/ Ponechávat PC déle v provozu než v minulosti, protože prostě na kancelářskou práci stačí, dokud není potřeba měnit software (a tento tlak slábne), tak PC běží až do doby než začnou problémy se spolehlivostí ...

2/ Nahrazovat Desktopy notebooky, pokud se jedná o uživatele, kde cestování s notebookem má i minimální smysl ... resp. ti, co nutně potřebovali notebook k práci na cestách ho samozřejmě měli už před mnoha lety, ale nyní to postihuje i uživatele, kteří spoustu času tráví v kanceláři a počítač na cestách by nutně nepotřebovali (potřebují sporadicky, nebo jen kvůli pohodlí), ale díky tomu, že jsou velmi snadno dostupné, tak nahrazují desktopy notebooky.

3/ Nahrazovat desktopy tenkými klienty, zvláště s Linuxem je to levné a snadno realizovatelné a vhodný hardware je dostupnější než dřív (server Core i7 + 12GB RAM v pohodě obslouží nejméně 4 - 8 uživatelů, zvlášť pokud dělají výpočetně nenáročnou práci). Jako klient pak v nouzi postačí staší PC (zvládne-li grafika dostatečné rozlišení), nebo nějaké EEElike mini PC pověšené zezadu na monitoru. Tím lze docela citelně snížit i spotřebu techniky, tím víc, čím víc je uživatelů.

4/ Nechuť opouštět Windows XP, protože Windows Vista ani Windows 7 nepřinášejí z pohledu kancelářského uživatele vůbec nic užitečného, z pohledu správce malé firmy jen potíže a z hlediska majitele firmy zbytečný výdaj, ostatně podobnou nechuť k přechodu na nové Windows jsem slyšel od několika domácích uživatelů (kteří se ani zdaleka neživí IT). Skutečně se jedná hlavně o subjektivní nechuť, případů, kdy by tomu bránily objektivní důvody (nepojede starý HW) je minimum. Někteří z těchto uživatelů používají i Linux a WXP zároveň, takže to není jejich neschopností, s odlišnostmi jsou schopní si poradit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na me bys mohl pozorovat nechut opoustet Win Me. Od okamziku kdy je vydali planuju ze se presunu z Win Me na wine (aplikace, ktere nepotrebuji wine, samozrejme uz davno provozuju na linuxu) ale jeste jsem se k tomu nedokopal ...

(Pod slovy "aplikace ktere potrebuji wine" rozumejte hry :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted nevim ... koupil jsem si loni pocitac nebo ne? Totiz, kupoval jsem procesor, motherboard, krabici, zdroj .... pocita se to do tech statistik nebo ne?

Pokud ne, tak je lozene proc se kupuji jen notebooky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tam pochopitelně být nemůže. Sám si jistě zdůvodníš proč, že? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle v té statistice asi nebude. A proto to těžko může ukazovat reálná čísla o kolik klesnul prodej PC. Např. jenom skříní se za poslední rok prodalo cca 1/3 z počtů v minulých letech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou velice špatné zprávy, navrhuji proto zavést všeobecnou daň ze všech spotřebičů a vybrané peníze nějak neprůhledně přerozdělit chudákům prodejcům počítačů (výrobcům nikoliv) !
Připomíná vám to něco ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z mé zkušenosti se sice výrazně snížil zájem o nové PC sestavy, ale velmi výrazně stoupnuly nákupy notebooků a netbooků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.