Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Všechny Ryzenové chladiče Noctuy krom dvou podporují AM5

To není nic výjmečného. Jsem si jist, že ostatní výrobci min. scythe taky udělají podporu pro AM5 u většiny stávajících chladičů. Nechápu proč Noctua je tak hypovaná oprosti ostatním výrobcům, když cena výkon nemají úplně nejlepší. Ano je dobrá, ale taky si nechá za to patřičně zaplatit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Proč hypovaná? Noctua oficiálně ohlásila, jak to bude s kompatibilitou - to je prostý fakt. Scythe zatím nic neohlásila - druhý prostý fakt.

„ když cena výkon nemají úplně nejlepší“

Pokud jde o poměr cena / výkon, tak první a poslední chladiče v následujícím grafu…
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/x38QQaUCgG282TvUnxSMjb-970-80.png

…stojí podle zbozi.cz:
Scythe SCMG-5100BK - od 1990 Kč
Noctua NH-U12S SE-AM4 - od 1767 Kč

Nevidím, že by poměr cena / výkon byl horší oproti Scythe.

Posledním bodem srovnání pak může být fakt, že Noctua posílá upgrade-kit zdarma, Scythe za €5.

Jinak tedy nepoužívám chladič ani jedné z těchto dvou značek a nějak nevím, proč bych měl některou z nich hypovat, ani jak by se to mělo projevovat.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna je hodnotna akurat ta informacia v predposlednom odstavci, pretoze mam prave ten jediny chladic, ktory na AM5 podporovany nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jestli je to ten samí Scythe SCMG-5100 akorát s ledkama jako že je tak stojí od 1300,-
https://chlazeni.heureka.cz/scythe-mugen-5-rev-b-scmg-5100/#prehled/

hype byl obecně ne jenom tady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na czc mají aktuálně Scythe SCMG-5100BK Mugen 5 za 1749. Mno a dej si chladiče a seřadit chladiče od nejdražších, Noctua okupuje první příčky nejdražších.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FCK YEA! Takže ta moje Noctua NH-C12P SE14 žije dál! Nemám rád věžáky, chci aby to ofukovalo okolí patice a VRM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ked mas vetraky na outtake vzadu hore a hore, tak mas airflow okolo patice paradny a nemusis ten teply vzduch z CPU rozfukovat chaoticky po celej skrinke. Podakuje ti minimalne grafika, RAMy a dost mozna aj M.2 disk.. ;)

https://i.imgur.com/rGW2Pmj.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu smysl cpat jenom vodnika na procesor..., nac prosim? kdyz tak vodnika na vsechno, za mne je to takove vousate/nedodelane...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvoli hluku? Ze muzu jet 200W na CPU a o chladici ani nevim? Ze nemusim mat na patici 1.5kg tower? Az to raz budes mat, tak mozna pochopis.. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těžko se vyjadřovat když nevíš jak to má použitý. Já mám C14S v malý kostce kde tohle je jediný větrák v bedně a výdechy jsou na bocích takže pro mě ideální :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napisal to obecne - ze chce, aby mu to ofukovalo VRM a patici. A ja taky reagoval obecne, ze pokud mu opravdu ide prioritne o tohle, tak su tu urcite lepsie riesenia, ako "ofukovat horkym vzduchom" a este to rozvirovat po celej case. Snad sa chapeme.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, takže moja 8 rokov stará NH-D15 ešte nejaký ten rok poslúži.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mám právě tu NH-U12S SE-AM4, tedy verzi kde byl úchyt jen na AM4. Potřebuji kvůli AM5 napsat na Noctuu pro kit nebo nepotřebuji nic? Asi jsem úplně blbej. Dík za vysvětlení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to pochopil tak, že pokud máš AM4 mounting kit tak žádnej jinej nepotřebuješ. Na tý stránce když kliknu u svého chladiče na modrou šipku v sloupci AM5, odkáže mě to na objednání AM4 mounting kitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo dobré. Před devíti lety jsem si koupil NOCTUA NH-U9B SE2, to ještě ani AM4 slot neexistoval a zadarmo mi na něj poslali montážní sadu a kdyby to fungovalo i na AM5, tak bych pak nemusel ani kupovat novej :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Posledný kit pre NH-D15 som kúpil len za cenu poštovného. Momentálne sa pre AM5 žiadny kit nepredáva. Asi treba počkať na oficiálne vydanie slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.