Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VueScan 9: skenujeme konečně i pod 64bit Windows, Linuxem a Mac OS X

toto sa mi paci. zatial mam blbe skusenosti so snimanim filmov. musim ho skusit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... základem je pořádný scaner, takové ty rádoby "filmové scanery" nebo dokonce "filmové nástavce" na klasické scanery jsou na ... s tím žádný zázrak neuděláš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to viem, ale zazrak nechcem. staci mi aby som vedel vytlacit fotku cca do 20 cm sirku. to by mohol zvladnut aj bezny scaner. najvacsi problem je sw ktory moc nevie. sak skusim a uvidim :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenže ani pořádný scaner bez sw není k ničemu. základní dodávaný sw přibalovaný ke scaneru má většinou značné mezery v databázi profilů filmových materiálů. a po pár letech "zastarání" výrobce přestává podporovat ten "pořádný scaner" úplně.
taky si říkám, že bych tohle mohl zkusil - co se mi podaří ze scanerů Agfa DuoScan HiD a CanoScan FS2710 vytáhnout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

VueScan je jednoznacne nejlepsi scanovaci soft, se kterym jsem mel kdy co do cineni. Chvalim DIIT za zviditelneni. S Edem jsem si mimochodem také vymenil par mailu, ze ma za sebou takovouhle karieru (JPL, Boeing..) jsem tedy netusil.. A jestli neznate, tak doporucuji mrknout na FastStone Image Viewer: rovnez velmi pekne odvedena prace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky souhlasím s tím, že prvořadé je mít kvalitní filmový skener, alespoň něco jako Nikon LS3000 apod. Počítat s tím, že se podaří něco slušného na běžném deskovém skeneru s dianástavcem je bohužel chyméra, taky jsem si prošel kdysi jistými pokusy, než jsem to vzdal a sehnal z druhé ruky filmový skener.

Co by mě ale zajímalo, zda někdo má srovnání VueScan s NikonScan, zda je tam nějaký zásadní přínos, abych věděl, zda do toho investovat, či ne. S kvalitou výstupu z NikonScan jsem celkem spokojen, i když i zde by mohlo být lépe, ale tak, jak je u Nikonu bohužel zvykem, je to velký neohrabaný SW, neuvěřitelně líný a především velmi málo intuitivní a prostě se sním moc dobře nepracuje.

Za jakékoliv osobní zkušenosti z takového srovnání předem díky.

Maarty

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No rekneme si na rovinu, ze ani epson nedodava vubec spatny SW, i ten amatersky se vyrovna mnohym profi, napr. umi 24bit hloubku etc. ... a myslim, ze dodava, nebo dodava prave profi variantu i k levnym scannerum ... byl za to chvalen.
Ale nevim, jak je to ted, ja mam tak 6let a mozna i vice starsi scanner, co umi i filmy ... funguje pod SANE i VueScan ... epsona jsem si koupil prave kvuli linuxu, ale ten win. soft mi prisel tez dobry, na rozdil od toho, co jsem videl u canonu a HP

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tou profi variantou asi narážíš na silverfastu V700 resp silverfast ai u V750. to vskutku nejsou levné skenery :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.