Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výkon GeForce RTX 4060 je lehce nad GeForce RTX 3070

To naozaj? Mainstream na úrovni 300W??? A nižší mainstream 260W??? Tak sa mi zdá, že hráčska sezóna bude len od októbra do marca. Vtedy bude mať toto vykurovacie teleso aspoň nejakú pridanú hodnotu. .

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

S tsmc 4nm a 250W je karta která sotva překonává Samsung 8nm 220W rtx 3070?

To by teda musela architektura lovelace být podstatně horší než ampere když i s přechodem na skoro 2x tolik efektivní proces se tomu daří zhoršit poměr výkon/watt .

A pak je tu najednou RTX 4090 která údajně s 450W zvládá takový výkon na který by karta ampere s čipem u Samsungu potřebovala tak 750W.

Nějak to nesedí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mrkni na rtx3070 vs rtx3070ti.. par procent vykonu navic, tdp o 70w horsi.. jesli gddr6 nebudou rtx4060 stacit a daji tam gddr6x, tak mas proste podstatne vetsi spotrebu za nic..

jinak uz se nekolikrat psalo ze rtx4090 vydaj jako prvni, takze ma nizky takty aby byla spotreba pekna a delalo to peknou reklamu.. na necem ale vydelat musej, tyhla maly chipy pojedou na podstatne vetsich taktech = podstatne vetsi spotreba na fps..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě teda RTX 4060 na TSMC 4nm s horší efektivitou než RTX 3070 na Samsung 8nm(což je porovnatelné s Intel 14++++++++) mi přijde jako nesmysl a nebo absolutní fail nVidie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dyt ti pisu, ze jestli tam daj zravy pameti, tak to s procesem na kterym vyrobi jadro nema co delat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

8gb gddr6x tomu tolik nepřidá, bere to tak 6W na čip.

A stejně to nemění nic na tom že by bylo opravdu divný když by potom současně byly k mání RTX 3070 a RTX 4060, obě s podobnou cenou a podobným výkonem, a starší RTX 3070 by tedy vlastně byla lepší volba kvůli efektivitě.

Tedy kdyby se nVidii při přestupu na výrobní proces který snižuje energetickou náročnost na cca polovinu za daný výkon stejně podařilo s novou generací zhoršit poměr spotřeba/výkon byl by to obrovský fail.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduché – u těch xx60 se už skudlí a používá se menší GPU, už u Ti a vejš už je větší, jen trochu ořezaný, ale stejně to je furt o dost víc stronge, a protože se tomu musí výkonově aspoň trochu blížit, tak se to pak nahání takty a spotřeba leze nahoru... se divím, že se jim to tak vyplatí a nemají plno zmetků, co ty takty nedají, ale asi jim to nějak vychází, ovšem pak je cena stejně kvůli tomu taky pěkně přepálená i přes menší GPU... tady toto vychází výhodně asi hlavně pro Nvidii, ale ne už tak moc pro zákazníka kvůli té nadměrné spotřebě na ten výkon... já bych jim už tyto modely nebral a ať si je klidně nechají, něco podobného má i AMD s RX 6700 XT, kde to mají taky tak dojebané, takže pak to má horší efektivitu než ta 3060 Ti, což je pro RDNA2 už takový oxymóron, že je v tomto horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty xx60 jsou už celkově takové divné, mi se už ani ta 3060 moc nelíbila a bylo to tež takové meh... cena úplně mimo a ještě to žralo jak cyp na ten slabý výkon v té třídě o dost lepší bylo spíš až výkonnější Ti nebo alternativně RX 6600 a koukám, že se 4060 to bude asi zas stejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4060 bude o dost horší pokud se tohle potvrdí, bude to v době svého vydání žravější ekvivalent k RTX 3070 s cca stejnou cenovkou. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen dotaz - jak to bylo 3060 vs 2080? Spíš postaru nebo spíš ponovu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obyčejná 2080 má 17% náskok nad 3060
současně je 7% pod 3060ti
a 20% pod 3070

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to vypadá hodně plesnivě

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Každý kdo si koupí nenažraný hardware, tak přispěje k zadlužení České republiky a k její budoucí italskou-řecké cestě, která vede do...

Naše imbecilní vláda řeší problém cen elektřiny-plynu tím nejblbějších způsobem, který když aplikuje jedinec, tak je považován za ekonomicky negramotného blba. Nemáš na účet? Půjč si a pak kvůli úrokům přeplať i tu původní obří částku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zastropování cen elektřiny nebude stát stát ani korunu. Žádné kompenzace na to nebudou. Pokud teda nevymysleli Kočkopes který by počítal s nějakýma kompenzacema. Kompenzovat se bude cena plynu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jiříku, ty jsi ale naiva! :-)
Kde myslíš, že se vezmou peníze na nákup té "zastropované" energie? Myslíš si, že ti ji někdo prodá levněji? A proč myslíš, že si Síkela nachystal 130 mld právě jako náklady zastropování?

Tvl... tolik otázek, to asi nedáš! :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jediná naděje je, že regulaci prodeje energií zavede celá Evropa a hlavně přestanou s tím šílenstvím kolem burzy a pálením plynu (čemuž nevěřím, protože Němcům dojde v prosinci v atomovkách palivo a nové si neobjednali, a tudíž ho dostanou nejdřív za 18 měsíců)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To taková thermi z toho vychází jako na svoji dobu solidní architektura. Nechápu, jak tohle může nvidia v dnešní době vydat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně dle mého očekávání kde moje 2080Ti (umístěna pod RTX3070) bude konkurovat nově nějaké 4050(ti) se 150W

Za mě tede výkon i celková efektivita (výkon na Watt) naprosto parádní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xx60 karta s 220+ TDP? OMG...LOL... ROFL...WTF? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No co, když může AMD naboostovat cpu 47% zvýšením TDP a všichni se nad tím tady rozplývají jak to kulervoucně a krásné ukazuje jasnou efektivitu těch cpu, proč by to nemohla dělat i NVidie u gpu? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám pocit, že bych byl se tu někdy rozplýval nad rostoucím TDP u CPU (jakéhokoliv výrobce).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude mít výkon vyšší než současná 220w karta tak proč ne. Pokud nechceš kartu s takovou spotřebu tak si kup kartu s nižší spotřebou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že to bude mít vyšší výkon, než aktuální 220W karta, bych tak nějak očekával automaticky. Jen nějak špatně trávím u střední třídy spotřebu GTX Titanu z doby před devíti lety...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim s vami.
nemam rad "nariekanie" ludi... preco ma toto? preco hento? ...ved kazdy si vyberie co chce. chce niekto aby zrala karta menej? nech si kupi co zere menej. chce vykon? nech si kupi hi-end... tam nie je co riesit.

mi to pripomina niektore zeny, ked chodia nakupovat napr. topanky... len komenty typu: keby tam nebolo toto, keby boli o cislo vacsie.. atd.... vzdy najdu nieco, co vedia okritizovat, lebo maju v hlave nejaku predstavu, co chcu, ale v ponuke nic nesplna prestavy na 100%.

normalny chlap si pozrie ponuku, porovna (resp. precita/nastuduje), vyberie najlepsie, co splna jeho kriteria a co je aktualne v ponuke. nekritizuje, neriesi. jednoducho vyberie. je to spotrebna vec. a ak ziadna vec nesplna aspon zakladne poziadavky, tak nic nekupuje.

P.S: dufam, ze som zeny neurazil, nebol to zamer :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To víš, to je nVidia, nad tím se nejásá, to se musí pořádně proprat. Koho zajímá, že je to na Watt třeba výkonější (nebo možná není).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"normální chlap" asi opravdu kritizovat nebude, půjde do fronty na to rozbít huangovi hubu, za to že zastavil pokrok, který údajně zastavit nejde...
A pokud použije násobně lepší ( a dražší) proces aby dosáhl mírně lepšího výsledku, tak je tu něco špatně.
Možná je nějaká bota v tom úniku, nebo specifikacích a v to budu doufat. V jednom minulém článku někdo počítal nárůst efektivity asi 57% a tady se to smrskne na nějakých 10?
A dochází tu k tomu, že zákazníkovi se možnost výběru zmenšuje, nárůst spotřeby se nám propisuje i do těch nižších tříd a Dík nezájmu výrobců/zkriplení těch nejnižších kategorii nebude už jak klesnout... A to bude mít negativní vliv hlavně na nV, protože spousta lidí si koupí buď nižší třídu s nižší marží, nebo se opravdu uskromní a zvolí APU nebo konzoli a dGPU se stane oázou vyvolených za opravdu prémiové ceny, což asi nikdo z nás nechce...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to nedává smysl, aby 4060 měla 220W a stejný výkon jako 3070 s 220W

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Výkon má být vyšší. Pokud jsem četl správně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"lehce vyšší" teda ekvivalentný.
To je od novej generácie na o generáciu a pol novšom procese nečkané.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mozno v benchmarku je cca podobny, ale v hrach bude vykon mozno o dost vyssi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebo mozna o dost nizsi.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

aj tak nevidim problem.
ak pomer cena/vykon/spotreba novej 4060 bude horsia ako 3070, tak si kupim 3070.. problem solved.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě by ale nVidia kartu RTX 4060 v takové podobě nevydala, jelikož by to byl totální propadák.
A tohle by jim na 99.9% statistika předpověděla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá, že zůstanu u 2080ti. Ještě uvidíme, co AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.