Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výměna rozbitého displeje iPhone X: 8300 Kč, jiné opravy: 15 900 Kč

"Objevují se názory, že takto drahá oprava souvisí s cenou displeje, který dodává pouze Samsung a který je v podstatě unikátní."

Takže v podstate za to môže Samsung ? No to ma poser to hádam nie. Kúpim si drahý mobil a budem sa ho báť vybrať s tašky. Čo príde ďalej, zvýšený poplatok za pripojenie do siete...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečné obavy, protože už v minulosti měl Samsung zaznamenané případy, kdy díky chybě výroby, nebo kompletace panelu a ochranného skla Gorilla Glass docházelo k pnutí a sklo prostě náhodně praskalo. Sice už nemám (čti nemohu v tom bordelu v záložkách najít odkaz na popis děje), ale našel jsem alespoň návod na opravu se poznámkou o příčinách. Myslím, že i na Root o tom někdo blogoval a popisoval problém blíže. Další praskající aférou Samsung, to jim ještě nebouchala baterie, jen samovolně praskal rám mobilu. Zcela bez přičinění uživatele a způsobu používání.
https://www.sammobile.com/2012/07/18/hot-casing-problems-galaxy-s-iii-un...

Zase praskání nemusí být neštěstí pro všechny, stačí vzpomenout kreativitu prasklých iPhone a mánii, která se okolo prasklin seběhla:
https://mobil.idnes.cz/rozbity-iphone-moda-0qd-/mob_tech.aspx?c=A130620_...

Třeba se dočkáme oživení v desingu :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní hyperbola. Nikdo asi neví přesně, ale kolují zvěsti, že za ten displej Samsung Apple účtuje kolem 100 babek. Takže ten displej fakt hodně drahý i pro Apple při montáži. Což se projeví i na ceně opravy.

Unsurprisingly, the most expensive part of the iPhone X is the Samsung-made 5.8-inch Super Retina display. According to said industry watchers, Tim Cook & Co. are paying $80 for a single panel unit, far more than any other component found in the smartphone. Other sources have suggested that the cost is even greater at $100-$120 per unit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky dobry kseft za vymenu displaye si napalit priplatek cca 200 dolaru :D a za zbytek jeste vetsi palku :) to jen sen kazdeho podnikavce ....snad se protlaci zakony na jednoduchou vymenitelnost a opravitelnost tohle je proste ...hnus

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

prostě to nekupuj. ;-)

Já to tak dělám. Není jack - nechci to. Je to zalepené a drahé? Taky to nechci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to vyměnitelné? Je, na co zase nějaký zákony, který se stejně minou s realitou. Nekupuj to a basta.

P.S. byl jsi někdy v autoservisu? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Je to vyměnitelné? Je"

Samozřejmě, Fujfoun je vždy možné vyměnit za něco příčetnějšího. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

v autoservisu si nereknou o 5-10 tisic za 10-15 minut prace ;) a navic pekne rozepisou kolik realne staly soucastky :) stejne tak instalateri atd atd maji vetsinou normalni a transparetni cenu za odvedenou praci ...
rozdil vymen mnoha dilu auto vs telefon je navic diametralni rozdil a i prumerne zrucny clovek plno veci zvladne sam (napr. vymena kol vs akumulator v telefonu ) ... u dnesni elektroniky je to konstrukcne reseno umyslne tak aby to bylo obtiznejsi a clovek se musel obratit na autorizovany servis... pripadne je to chraneno i znefunkcnenim zarizeni viz. error 53 ktery po velkem humbuku honem honem opravili :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) co vám brání si to vyměnit sám nebo opravit neautorizovaně jako v tom autě?
2) jestli si myslíte, že cenu dílu co vám účtují je výrobní cena, tak jste fakt naivka (nikdo vám díl s výrobní cenou 100 dolarů za 100 dolarů nedá, to by byl šílenec a ekonomický sebevrah). Lamda sonda za 15 litrů a podobné technologické díly (nemluvím o výměně oleje) jsou naprosto normální, výměně displeje se rovná tak výměna převodovky v podílu hodnot na celku.

Předražené je jedno tak druhé

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten display je unikátní v tom, že špičku si nechává Samsung pro sebe a Apple dostává o malinko horší. Apple už zkrátka neví, co by za to chtěl - jestli to nebude až taková bomba, jak slibují - tak to bude průšvih - mimochodem - všechno z toho co umí, už tu je taky na Androidu a levněji. Beztak na tom stroji Samsung vydělá víc než Apple - neboť dodává víc, než jen display.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

because we can :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K te cene za opravu autorizovanym servisem si precti neco vice. Aby jsi byl akreditovany technik musis mit certifikat z applu a ten se dela jen u nich doma cca 3000$ a to bez nakladu na dopravu ubyovani stravu a ostatni. Mam dojem ze je platny jen rok. Pro Fa ktera ma ahreditaci to bude mnohem vice a mohou montovat dily certifikovane pouze applem, zjednodusene.
Ano muzes si jistou kvalitu koupit na ebay a znamej ti to presroubuje za mene penez ale automaticky stracis zaruku. Coz se u vymeny temer vseho v iphonech stava, mimo autorizovany service.
Podle znameho co je cert.Technik jsou seriova cisla vsech dilu ( ktera je maji) ulozena v kazdem telefonu. Pokud telefon napichnou tak jim ihned vyjede co bylo meneno a kde. Pokud treti stranou ( znamej ) zaruka se na opravu(vymenu ) automaticky ztraci.
Jinak ceny dilu u iphonu jdou rychle dolu (ebay atc..) nejdrazsich je prvnich 6-8 mesicu s dostupnosti ceny padaji rychle. Coz treba u samsungu neni tam se ceny snizuji velice zvolna. Ale kdo vi jak to bude u iphone X proste ten display je drahej uz od vyroby.
Nevim jak to je v CR ale v zahranici pokud kupujete telefon muzete si priplatit za pojisteni -rozbiti,utopeni ,ztrata a kradez. Stoji od 12€ mesicne u iphonu X zatim nevim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.