Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vymetání skladů: Na trh míří GeForce RTX 3060 GDDR6X s jádrem GA104

Jo, jo, NVidia jede, jak by byli mistni radi, kdyby AMD vydala falešnou RX 6800.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo, pravá RX 6800 se dá v pohodě koupit, jen si člověk počká (~2 týdny). Už jsem kupoval takto dva kusy a vždy dorazily (ASRock).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bude se to prodávat jako rohlíky na rozdíl od AMD karet :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

nech, blbci si radi kupujú predražené 3,14čoviny. Nech majú radost, AMD aspon bude stíhat vyrábat a ododávat Epyc a Thready, to im viac zarobí a nemusia cenovo bojovat so sračkami.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o grafikách, ty epycu. A AMD si vyčkává s vydáním RX 7600,7700 a vydá to opět až po nVidii. Opět budou druzí, ale AMD evidentně chce hrát druhé housle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A je opravdu důležité kdo to vydá první a kdo druhý? Druhé housle jsou pořád lepší než tu mít monopol :-)

Ke kartě jako takové.....stejně to bude o tom jaké budou ceny tak si na ně počkejme a pak můžeme hodnotit :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Misí AMD není uspokojovat potřeby uživatelů po GK či být na určitém místě v žebříčku dodavatelů dGPU, ale vydělávat peníze. To jim jde patrně v jiných segmentech efektivněji. Dokud nebudou všechny SKUs Epyců Genoa dlouhodobě běžně skladem neočekával bych v GPU segmenu výrazné zlepšení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Facinujici, jak muze mit nekdo tak omezene vnimani..
https://twitter.com/TechEpiphany/status/1632836545810948096/photo/2
https://twitter.com/TechEpiphany/status/1632836545810948096/photo/1
..krome toho, ze NV ma samzorejme silnejsi znacku, ale dalsi arguement je samozrejme cena. Jak muzes videt na prilozenych prodejich z mindfactory, AMD dokonce prodala v danem tydnu vice karet koncakum nez NV..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak ty máš dost. Mindfactory není celosvětový prodej, ale dost selektivní trh :) Nikde jinde to totiž není vidět.

Navíc se nejspíše stane to, co jsem tu psal už před měsíci. Intel bude druhý hráč na poli dedikovaných grafik a zoufalé AMD se svými hardwarovými bugy skončí ve škarpě - https://www.tomshardware.com/news/intel-looks-to-be-catching-up-with-amd...

Docela vtipný. A co teprve až Intelí bitevní mág kopne Lízu do koulí :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, jen ukazujes dokola svuj minimalni rozhled a maximalni rajcatovost. To co ukazuji data jako je JRP, kteri ani nemaji skutecna data, kolik toho Intel dodal, ale jsou to pouze odhady, tak znamenaji ve skutecnosti jen to, kolik toho bylo dodano do distribucnich kanalu. Nikoliv kolik grafickych karet se nekde prodalo.
Intel, podle informaci MLID, vyprodukoval 4 miliony Arc karet.. kolik lidi znas, kteri si jakoukoliv Arc kartu koupili?
Intel to max nacpe do notasu, kde to v principu bude mit pro vetsinu lidi funnkci pridavneho tezitka. Neco se mu mozna podari procpat do nejakych OEM dekstopovych sestav a to je asi tak vse. Aby to nekdo zacal kupovat, nesmela by Arc 770 stat skoro desitku, ale tak mozna osmicku. A750 tak maximalne sestku. Ale to na tom ne ze bude Intel vydelavat, ale bude ty prodeje doslova sponzorovat, protoze to jsou 400mm chipy, neco jako je NV 3070/Ti, ktere se ale prodavaji za uplne jine penize.
Ty karty maji v soucasnosti nulovy vliv na trh grafickych karet a her jako takovych.

"Nikde jinde to totiž není vidět."
.. protoze se blbe divas, to je cely. Ja jsem nikde netvrdil, ze se NV neprodava obecne vic a lepe, ale neplati to tak, ze pro v hracskem segmentu 90% a AMD 10%. To jednoduse je blbost. Krome toho vetsinu prodeju grafik pro NV tvori notebookove grafiky, kde jak znamo ma AMD celkem prd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MLID žádný reálný informace nemá, jsou to náhodný prohlášení nějakého pablba. Ale samozřejmě své publikum si to najde.

V hráčském segmentu v dedikovaných kartách má NVidie 90%. Stačí se podívat na Steam statistiky jak úžasně si vede Polaris, RDNA 2 vs 1060/3060 a podobně, že? AMD míří někam ke statistické chybě. Tak to prostě je :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"MLID žádný reálný informace nemá, jsou to náhodný prohlášení nějakého pablba. Ale samozřejmě své publikum si to najde."
.. tak jestli prave popisujes sama sebe, tak si myslim, ze to sedi :)
"Stačí se podívat na Steam statistiky.."
.. opet jen dokolecka ukazujes svoji naprostou neznalost a rajcatovost. Evidentne vubec nehapes, ze nemuze brat Steam vazne. Ale kdyz by jsi to chapal, tak pravdepodobne tvoje prispevky maji hlavu a patu, coz opravdu nemaji.
Verim ze pro Tebe to tak je, protoze nekdo s tak houpymi nazory ve smyslu chapani techto topicu a souvislosti, se musi snad hledat..
:)
ps: ale jinak mas samozrejme pravdu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt lepsi nez cokoli z aktual ponuky AMD radeon odpadu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

bager tobe jednou z toho regulerne hrabne :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

tak jasně kupte si 1650 nebo 1660 za cenu rx 6600... jak je libo já vám to přeju :D :D :D. Specielně tady v Evropě jsou nižší modely Nvidie performance/price dost tragedie , nemluvím o tom, že kupovat 3060tku kvuli raytracingu do budoucna opravdu smysl nemá.. stačí si zapnout unreal 5.1, juknout na kolonku used Vram a nazdar, 12gb jak nic i při 1440p easy, 11gb usage uplně v poho při 1080p. Ostrý obraz prostě stojí no ray tracing jak bysme takže minimálně jedné z položek budete muset říct pápá, teda pokud se nebudete chtít prostutterovat na konec lvlu a říkat tomu vítězství.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenže 3060 je určená pro 1080p, tak žádný problém. To dřív s tím Unreal bude v troubě RX 6600.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to těžko když je vyvíjenej na rdna2 a rdna3 .... konzole , kde jsou prachy tim směrem se jde a kvůli chipum od Nvidie na kterých hraje ve výsledku menšina se to těžko změní. Navíc porovnávate jablka hrušky za cenu 3060 sezenete v pohodě 6700 a to je hodně jinde dneska už tedy.. řada 3000 byla dobrá, ale s malou vram si opravdu lépe neporadí , není to magie ale matika.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jenže 3060 má té vram nezanedbatelně víc, takže platí co jsem psal, RX 6600 dojde dech mnohem dřív.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

3060 je vykonove o parnik lepsi nez 6600, ale je drazsi. 6650XT je zase o neco rychlejsi nez 3060 a stoji v principu stejne. Takze jedina vyhoda 3060 je RT (v dane kategorii vicemene nepouzitelne) a 12GB VRAM, ktere ale pro FullHD zase nehraje zadnou viditelnou roli. Osobne bych z tech 3 vzal 6650XT, tech 8GB je bez pouziti RT pro FullHD porad na pohodu i na dlasi 2-3 roky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak se to vezme, pro toho kdo to chce na delší dobu, tedy víc jak rok je +4GB určitě jeden z rozhodujících faktorů. Já ji mám v druhém PC a tam rychlou výměnu nečekám, tudíž s fHD může sloužit i na zmíněné hry na Unreal 5+ enginu bez sekání kvůli plné paměti.
Něco jako svého času Radeony Grenada s 8GB. Jenže tam bylo zákeřné že když se ta velká paměť začla konečně využívat tak pro změnu zařízli podporu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kazdy ma svoje privilegia, to je v poradku. Osobne bych taky preferoval vic VRAM, v tomto pripade jsem ale spis nazoru, ze tech 8GB pro ciste FullHD bude ok. Vychazim z toho (mozna se pletu), ze 8GB bude/je min standard, se kterym budou v pohode fungovat, jinak by odepsali spousta potencionalniho HW.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak jaké jsou minimální GDDR6X, tuším 19Ghz takže s tím už by to byla hodně pěkná propustnost. Trochu se nabízí paralela s GTX 1060 co krátce před koncem vydali s 9Ghz pamětí, to byl pak dlouho top a referenční bod snaží pro všechny karty s jádrem Polaris od konkurence a nakonec až trošku předehnat s podařilo s modelem RX 590 - kde také nepochopitelně rychlejší VRAM chyběla a mnozí byly zklamáni ze standardního provedení.
Možná už je trochu prudí ty Radeony 6600 tak to trochu oživí, docela jsem zvědav zda to bude kompenzovat tu cache konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě zajímá o kolik to bude rychlejší než standardní rtx 3060 12gb se 192bit sběrnicí. Když už nic, tak u těch starších aspoň o to víc klesne cena a koupím další dvě na Tensorflow :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.