Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vypínač na „S Mode“ Windows 10 bude jednosměrný a najdete ho na Store

ocekaval jsem ze spravce bude mit moznost kdykoliv provest zmenu na jednotlivych uctech bez nutnosti reinstalu celeho OS >> takhle je to pekna chujovina dobra tak opravdu hlavne pro majitele W10 S kteri si tim pomohou :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak chcete vrátit něco tak rozsáhlého jako možnost instalace libovolných aplikací?
Vrátit veškeré změny v systému po pár měsících/letech používání je prakticky na úrovni reinstalace systému.
Ta reinstalace rozhodně bude rychlejší než obnovení systému do bodu několik měsíců nebo let zpět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, ne že bych chtěl něco namítat, ale já měl za to že správci měli odjakživa možnost kompletně omezit veškeré instalace a podobně.... takže za mě, pro správce se, kromě rozhodnutí zda tohle využijí nebo ne, nic nemění...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jenže úplné omezení taky nemusí být žádoucí. Tady je možnost instalovat jen ty aplikace, které by měly být prosté škodlivého balastu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho obecne moc smysl, protoze standardni aplikace typu web browser, pruzkumnik, etc tam jsou od instalace. Zbytek veci mas nejake bud firemni licence pro aplikace, nebo specialni Sw, ktery v MS store stejne nebude. Mozna tak office, ale tam si nejsem jisty jak to bude s firemni licenci fungovat. Za mne to moc smysl nedava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zalezi jak co :) i ve store uz je dost veci a i firmy vyvijeji vlastni UWP aplikace ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ve velkych korporacich je to celkem klasika... omezeni prav bez moznosti instalace. Musi se zadat o lokalni admin pristup. Takze tady je nejaky S-mod uplne zbytecny. Obchazi se to pres portable apps, na ktery je dle meho S-mod taky napykacu. Jinak co jsem zazil, tak vsude se delaj jako korporatni aplikace ..standartne nejake weby. Osobne jsem zatim nevidel ani jednu uwp..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. UWP ve firemním prostředí není moc rozšířené.
Ono se není čemu divit, proč by firmy vyvíjeli programy, které se dají použít pouze v jedné verzi Windows (kdo ví, co Micro$oft vymyslí u další verze) , když webové aplikace jsou kompatibilní skoro se vším.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak by so bol odkázaný len na Microsoft Store, bolo by to ako sa vrátiť k Linuxu v 90tich rokoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kladu si otázku, jestli to půjde i bez té „aplikace“ ze store nějakou formou dism /online /Set-Edition … (to je taky jednosměrka, proto mě to napadlo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.