Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výroba Pascalu prý bude spuštěna do poloviny roku

No a je to venku. :-)

to bylo řečí, že Q1 to jistí. ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřit! Já už mam Wooden puppy doma!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Q1 to jeste porad muze byt - aspon tedy pro vsechny modely.

Samo mysleno Q1 2017

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

To bude určitě zase nějaký komplot... :)

PS: třeba se zopakuje situace s Fermi a Nvidia použije čipy z risk wafferů :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže to vypadá na další půlrok s 28nm.... Možná vydá něco AMD ze Samsung výroby - nějaké malé čipy. To by bylo super oživení alespoň v segmentu grafik do SFF skříněk. Už dlouho tam je letité Cape Verde od AMD a o něco mladší ale dražší maxwell, takže změnu by to chtělo jako sůl, obzvlášť u AMD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

<i>Hm, takže to vypadá na další půlrok s 28nm...</i>

V případě nVidie rok. Konec 2016 bude za rok a to bude doba, kdy nVidia Pascal čipy budou dostupné - pokud vše půjde dle plánů (a ono nikdy nic nejde dle plánů). Tou dobou bude mít AMD už své 14nm čipy venku 1/2 roku ... možná dokonce déle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to pral AMD at si trochu polepsi a nemame tu casem jenom Modro-Zelenou kombinaci. Ale porad je to spekulace, kdo vi jak to bude a jak ma TSMC ten proces odladeny nebo ne..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A neprotiřečíš si nějak? Na jednu stranu tvrdíš, že nikdy nic nejde dle plánů a na druhou, že AMD bude mít koncem roku své čipy už 1/2 roku venku. Ale to je založeno na plánu AMD mít čipy venku na "back to school" a jak sám tvrdíš, plány nikdy nevycházejí. Nebo plány AMD ano a NV ne? :-) Ale jo, každý má mít svůj názor, ale abych se přiznal, tak některé názory na diskuzích jsou zcela vaření z vody a k pousmání. :-) Takže se nechme překvapit, co a kdy nám tento segment HW přinese.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

musis si zviknoyt ze tady na Diit v diskuzich se holt plany a sny AMD plni a jsou skutecne, a plany Nvidie jsou jen obslehnute od AMD a vpodstate nemaj sanci se uskutecnist v planovanem terminu, tady na Diit v diskuzich Nvidia krachuje se ziskem jiz nekolik let a AMD prosperuje ke svetlym zitrkum se ztratou take jiz nekolik let :) a jak je to v realite je jiz jina pohadka, tak tu nikoho vpodstate nezajima :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já v trodasově příspěvku protiřečení nevidím, prostě to tak už pár let chodí, AMD zvládá lépe přechod na nové výrobní technologie než NVIDIA. Ale nezdá se, že by náskok v lepším HW nějak výrazně pomáhal AMD k zvýšení podílu na trhu s grafickými kartami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mistni odborniky kasli a precti si ty zdrojove clanky, bude to pak na tebe pusobit tak trochu jinak, nez informace zde uvedene. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl jsem. Kromě toho, že se to tam hemží slovy "rumoured" a "will", tak je tam i kouzelná věta, která říká, že první GP100/200 budou použity prioritně pro Tesly, protože nvidii tlačí bota právě zde a prastaré Keplery už jsou totálně mimo.

Mně zdejší článek přijde ještě hodně střízlivý. :-) Když si totiž odmyslíš tu 100x promletou marketingovou masírku parametrů Práskala, tak ti z toho vyjde jen to co je tady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak Pascal je programovací jazyk, takže nechápu, jak je možné, že se podle toho jmenují nějaké čipy.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

:-))
On to byl ale take slavny Matematik a Fyzik :-)
https://de.wikipedia.org/wiki/Blaise_Pascal

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale to já přece vím. Učili jsme se o něm ve Fyzice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.