Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výroba Playstation 3 definitivně končí

Zrovna mám u sebe leták s bílou PS4+2x dual shock za 6400Kč. Tomu se konkuruje těžko a nechápu jak za takovou cenu může mít Sony ještě zisk. Kdyby šla k PS4 lehce připojit standardní klávesnice/myš za nepřestřelenou cenu + nějaký použitelný OS pro základní věci, tak mě vůbec nebude trápit téměř nulová upgradovatelnost/opravitelnost a nižší fps než 60. Notebook za 22k taky nezvládá 60fps ve fullhd a to nemluvím o strašném zvukovém projevu notebooků v náročné hře. Nebýt destopů tak ze mě bude konzolista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze nema, proto tenkrat zakazali alternativni OS. Vydelavaji na prodeji her.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Píšeš o PS3, já o PS4. PS4 už nemá být dotovaná. Info o opaku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, ale ber to tak, ze ani na PS4 nejakej vejvar nebude. Proste vydelavaji na hrach.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

uz pri vydani PS4 sony prohlasilo ze zadne dotace ani bez vydelku PS4 prodavat nebude aze voli strategii aby z toho trhla prachy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena šla dolů kvůli PS4 PRO. A zase někdo věří tomu, že konzole mají nějaký extra hardware :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase. PS3 se kupovala i pro výpočetní využití. PS4 měla první (a zatím jediné) výkonné APU, které nebylo bržděno svojí pamětí:). Ne vážně, za tu cenu ten HW extra je a minimálně notebooky by se měly stydět. Rvaní k silnému APU nějakou zoufalou dedikovanou grafiku, jen max. čtyřjádrové jaguary/atomy atd. HW PS4 je jednoduchý, silný, levný a úsporný (vzhledem k výkonu a stáří architektury).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Porovnávat notebooky a konzole, nu zajímavé :) PS4 nemá silný hw, je to low end, hry podle toho také vypadají, máloco běží ve full hd a máloco překročí 30 FPS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta jednoduchost návrhu a použité APU svádí ke srovnání s notebooky. Výrobci notebooků brečí jak po nich zákazníci chtějí čím dál tenčí tělo a delší výdrž na baterku, ale ultralowendovou grafiku tam navíc stejně dají. Dále zbytečně kriplí výkon silných APU blbě zvolenou RAM. PS4 je lowend jen ve srovnání s dnešním desktopem - mezi notebooky by to byl slušný mainstream.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vubec nevim kolik bude stat notas s APU RyZen Mobile, ty uz jo?

Jinak doted AMD v podstate nic a Intel predvadel v kategorii do 20K tak zkriplene U procesory, ze by tam stejne silnejsi grafika nebezela a za HQ procesor si Intel rika nemale penize, takze potom lehce slusnej notas s HQ procakem a GTX1050 stoji 23K. Ta NVidia taky neni nejlevnejsi. Proto taky cekam co na to AMD a Zen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Notebook za 22k taky nezvládá 60fps ve fullhd a to nemluvím o strašném zvukovém projevu notebooků v náročné hře."
Tak to si este asi nepocul, aky hluk ta PS4 robi, akonahle sa zatazi hrou :D :D :D Koli tomu som sa jej zbavil a kupil PS4 Pro. Stale ju sice pocut ale uz sa ta to da zniest...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS3 nebyla dobře odladěná konzole. Na rozdíl od své předchůdkyně PS2 měla zejména tragicky poddimenzovanou paměťovou propustnost a byl to takový neefektivní slepenec výkonného Cell a nevýkonné Nvidia grafiky. Škoda, že nevyšel projekt Emotion Engine 2 - Sony se asi oprávněně bálo, že PCčkářští vývojáři to nebudou umět naprogramovat (což byla často smutná pravda u PS2) a tak onen slepenec Cell Nvidia. Naštěstí se Sony poučilo a PS4 je o poznání vyladěnější, byť opět kopírující PC - dnes ale asi jinak nelze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS4 je PC podobna zamerne aby byl port her co nejjednodussi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pametova propustnost byla jedina dobra vec PS3 :) Cell byl papirove vykonny ale diky sve slozitopsti prakticky nebylo mozne jednoduse optimalizovat jakoukoliv app. A bonusove GPU od nVidie naucilo sony ze lepsi se bude podivat co nabizi konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Playstation 3 meli prestat vyrabet uz minimalne v roku 2015, je to stara a jiz davno nedostatecna herni konzole.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslis v porovnani s Nintendo Switch? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.