Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 3D televize umřou, nikdo je nechce

Ešte to vytlačiť z kín, okrem špecialít aka Imax, a bude dobre.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no nevím, ale pasivní 3D je naprosto skvělé i doma, úplně jiný zážitek filmů
aktivní 3D je katastrofa, ale na pasivní nedám dopustit, bez pasivního 3D už ani ránu s lehoučkými brýlemi, které ani necítím

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že významná část obyvatelstva to nemůže z různých důvodů používat. A nikdo to většinou dopředu neví. Takže zklamání, když si to někdo pořídil a pak zjistil, že je mu to k ničemu, bylo dost velké.
3D jako technologie zkrátka nemůže být hlavním marketingovým tahákem, protože to nikdy nebude pro většinu lidí použitelné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Soused si poridil auto - a co cert nechtel - ani na sedmy pokus neudelal ridicak......

Takhle to dopadne, kdyz si poridi nekdo neco aniz byb si overil, jestli to bude moct pouzivat. Hlavne ze 3D domaci kino lze skusit v kazde prodejne s televizema.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nevím jak to děláte vy, ale většina normálních lidí si v prodejně nasadí brýle, chvilku na to kouknou a pak kupují.

Jenže když pak doma u toho sedí přes 2 hodiny, tak je to úplně něco jiného než na to koukat 4 minuty v prodejně :-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

V kinech to klidne muze zustat, tam nikdo nezustava 8 hodin v kuse a proto nehrozi bolesti hlavy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Aby tě z toho bolela hlava tak stačí klidně měně než hodina, což nestačí ani na zhlédnutí krátkého filmu. Doma taky lidi nečučí na 3D 8 hodin denně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase bláboly...

+1
-69
-1
Je komentář přínosný?

hlavně že váš příspěvek k tématu je konstruktivní a přínosný :-)...

+1
+75
-1
Je komentář přínosný?

A nemlich stejne splaskne bublina s "virtualni realitou" - nejake masove prodeje techhle nesmyslu zustanou jen vlhkymi sny kravataku z marketingu. Aby bylo pochopeno - nemam nic proti "skutecne" VR, ale pod tim si fakt nepredstavuju mit na hlave helmu s dispeli z mobilnich telefonu, tudy cesta nevede. Chapu ze se toho chytla spousta firem, zavetrili novy trh, moznost kde zase cpat lidem zbytecnosti protoze vse ostatni uz maji, ale neco tak nepohodlne a s pitomymi parametry nema sanci uspet. Neuspelo pred 20 lety, a nikam se to vyrazne neposunulo. Jo, stouplo rozliseni, je lepsi snimani pohybu, uplne jinde je vykon dnesnich PC atd. - ale VR v podobe "helma na hlave" byla, je a bude k nicemu.

edit: ne k nicemu, pro specificke pouziti to k uzitku je - chirurg operujici na dalku, pilot dronu atd. atd. - OK. Ale predstava ze sedim doma s necim takovym na hlave kvuli ZABAVE - holy nesmysl.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

By si chtěl rovnou virtuální realitu ala holografická místnost (holodeck) ze Star Treku a harém kde by ti to dali darem? :)

PS: jinak souhlasím taky mě ty "budoucí" helmy nelákají.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak - holodeck ze Startreku, nebo Matrixovsky neuralni interface. :)
Me nelakaji zadne helmy, a verim ze to bude stejny propadak jako 3D televize. Pamatuju si Virtual IO i-glasses ( viz https://www.youtube.com/watch?v=YbNUIwi5F6g ), mel jsem to na hlave, lezelo mi to na prodejne pres rok, neprodal se jediny kus. Je to zrovna 20 let, a pokrok? Vetsi rozliseni a vykon PC, nic vic - spatne je ale samotna myslenka "helmy na hlave".

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ve Score 21 z roku 1995 jsem si poprvé přečetl o VFX-1 přilbě a na některém z Invexů v Brně jsem měl na hlavě už nevím jakou přilbu, ze zajímavosti si tyhle nové vyzkouším taky po těch dvaceti letech :) Rozhodne cena, když by stála přilba 5tis tak věřím, že si to plno lidí koupí, kolem 20tis asi těžko.

EDIT: taky dobré retro o VFX-1: (https://www.youtube.com/watch?v=J0n5B3fl-bU)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Virtuální realita do 10 000 korun by mě možná přesvědčila, abych od roku 2006 poprvé něco utratil za nový herní hardware a hry. Trh her totiž jednoznačně stagnuje už minimálně 15 let. Furt to samé dokolečka dokola, akorát se na oko vylepšuje grafika a počty polygonů, což nemá žádný vliv na hratelnost, spíše naopak. Pořád ta samá koncepce už od plejstejšnu: pseudo 3D, klasická obrazovka, ovladač. Taky bych uvítal nějaké lehké brýle, co by nahradily monitor, aby mohl koukat na film či You Tube v leže.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na to nepotrebuješ žiadne brejle
http://i.imgur.com/SMRTviZ.jpg

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

"stagnuje už minimálně 15 let"

Rekl bych ze co jste napsal plati pro PC trh... takove Nintendo Wii nestavelo na vykonu ani uzasne grafice, presto to ve sve dobe byla bomba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VFX-1 stále vyzerá najlepšie. škoda, že to bolo iba 263x230 na oko.
tu je taká retrorecenzia http://vrtifacts.com/retrospective-photo-review-of-forte-vfx1-virtual-re...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Českou retro recenzi z dobového score najdeš tu http://www.oldgames.sk/mag/score-21/pages/1/ :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myšlenka helmy na hlavě mi úplně zcestná nepřijde. Mně by se líbilo něco jako měli v SAO (swor art online)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že já na hlavě nesnáším i sluchátka, tak mi to taky moc zajímavý nepřijde :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sluchátečka na hlavičce ti vadí? a co ještě? pochlub se, buzínku ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jo, ale tam ta helma byla "neural interface" a ne žádné trapné obrazovky z mobilu, atd.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Helma nebo bryle, hlavni je aby to bylo lehke. Coz zatim nehrozi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naozaj by som si nemýlil súčasné VR s 3D. Aj aktuálne VR je ďaleko lepšie. BTW Oculus a Vive nebudú mať obyčajné displeje z mobilných telefónov, ale špeciálne vyrobené displeje na mieru k tomu, čomu majú slúžiť.

"Neuspelo pred 20 lety, a nikam se to vyrazne neposunulo."

Aj si to skúšal? Ja som mal DK1 aj DK2 od Oculusu a poviem ti, že oprti 3D a tomu čo bolo v 90tych rokoch je to úplne o niečom inom. Half Life 2 s DK2 bolo ako hrať úplne inú hru. Vážne to treba skúsiť a neposudzovať len na základe obrázkov či videí z internetu. A to nehovorím o posune počítačovej grafiky za posledných 20 rokov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„A nemlich stejne splaskne bublina s "virtualni realitou"“

Měl jste přímo napsat, že se současným VR nemáte naprosto žádné zkušenosti a tak to nedokážete posoudit. (Stejně jako vaši pluskovači).

Místo toho sáhodlouhými odstavci plýtváte časem svým i čtenářů, když to přirovnáváte k pokusům před 20 lety. Pocit vnoření byl patrný už u prototypu Oculusu DK1, klíčové je vnímání hloubky prostoru a nízká prodleva mezi pohybem a vykreslením (motion-to-photon latency) spolu s přesnými senzory na určení polohy v prostoru. Není to nějaká prachsprostá evoluce starých prototypů brýlí, ale překonání minimální hranice potřebné pro identifikaci se s prostředím a vnoření (immerse).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Má to bohužel jeden nepříjemný efekt, který byl vidět už u modelů roku 2015. Samsung konce 3D využil k tomu, že do většiny TV osadil jen 50Hz panel, byť marketing dál vesele lhal o 400Hz a víc. Rozlišení v pohybu je tak horší než u modelů roku 2014.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na 3D se chodi jedine do "nativniho" 3D kina, velikost obrazu, tlumeni sten a ozvuceni bez toho se poradna 3D jednoduse nerozbeha a aby nekto nalil tisice € do domacnosti aby si uzil stejnou 3D zhlizecku, tak takovejch lidi/fanousku je proste malo.

Nejenze s domaci a vetsinou lacinou 3D sou problemy v podobe nedostatecne propustnosti dat(HDMI 1.3 ktere se nam v rozsirene mire usidlilo pred lety v nakoupenych plazmovych a LCD-LED televizich(efekt blikani pro kazde oko zvlast) s tym ze HDMI 1.4 potrebne pro plynule 3D je jako safranu, vetsinou jediny port na tech novsich zobrazovadlech), jeste se kombinuji k tomu pasivni a aktivni brile, dale musi byt ten film skutecne ve 3D dobre natocen, co vim kazdy si jen chvali jenom Avatara, tecka. Za slzeni oci, bolest hlavy a bez poradnyho multikanalovyho ozvuceni to proste takovato umela 3D jednoduse nestoji.

4K je ine kafe s tym ze jde skutecne poznat rozdil obrazu/zabavy, s tym ze vetsi zobrazovadla nam pekne zlacnili a tak neni dnes nicim vyjimecnym ak se v domacnosti usidli-lo 150cm+ zrkadilko, dale mame tu postupne nastupujici vysokorychlostni internet a budto moznost placeneho 4K stream-u nebo primo stahovani 4K filmu a nasledne jejich posilani skrze UPNP/DLNA GbE protokol do televize, Blu-ray je dle meho nazoru podobne mrtva technologie jako 3D, drzi ji jedine Playstation 4 a Xbox One, dalsi generace konzol uz dle meho nazoru vypusti podporu optickych nosicu uplne a pujde to jenom/vylucne na streamu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial 4K je zatial tiez len vlhky sen marketingu. Ono je stale predstava velkej vecsiny vyrobcov ze TV je uz tiez spotreba ako mobil (co tiez nieje uplne pravda) a nechcu si pripustit ze velka vecsina ludi kupuje TV tak ako pracku alebo chladnicku, t.j. ako investiciu alebo skor nakup na niekolko rokov a nie mesiacov. Ano ta obmena pride ale bude pozvolna a ani dnes nieje fullHD uplne vsade standard takze ak bude 4K za 3-4 roky tak rozisrene ako dnes fullHD budu si moc gratulovat. Dalsia vec je ze datovy tok je stale obrovsky a 4K dnes, s tymi tragickymi bitratami pri streamingu je dost zle.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Mobil mám tak na 4 až 5 let, televizi na 8 až 10 :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnit ten isty mobil 4-5 rokov bude asi skor nestandard v dnesnej dobe aj ked zalezi od vekovej hladiny. Skor to vidim na beznejsie 2 roky, ako dlho vecsinou trva pausal/viazanost u operatorov. Rozhodne ich ale vecsina ludi asi nemeni kazdeho pol roka ako ponozky ako by si zelali niektory vyrobcovia. No a pri televizoroch tych 8 rokov bude asi tiez skor horna hranica aj ked tazko povedat aka je zivotnost trubic/lediek a panelov na TV (a tych par rokov do zadu). Ale realisticky by som to videl niekde od 3-5 rokov ako slusnu zivotnost (pokial tam nieje nejake kurvitko alebo proste moralne ta telka nezastara - nepridu ine standardy).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mám mobil NOKIA 5110. Je to můj jediný mobil. Jsem hodně nestandardní? ☺

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

SG2 a už asi 6.-7. rok a zatím mě nic!!! nepřesvědčilo, že by stálo za abgrejt, neb neumí nic navíc a nebo nemaj pádům odelný AMOLED+ a pod... Asi u něj ještě roky!!!!! zůstanu :-) (nechci dát zase 18k a pak táhat větší a zranitelnější nový... (nový nerovná se automaticky leší!) krám a s menší výdrží a nebo stejně malý bez těch fičur a bez OLED :-( )

Ještě jedno +: deně i 50x-100x připojuji nabíječku/handsFree v autě, doma pak PC a nabíječka na 220V a stále kovové! micro USB funguje mechanicky i elektricky vpohodě a obsahuje dávnoi i HDMI :-) i USB Storage a rozlišuje externí USB paměti, Flashky, HDD a j. Aby se mi nevypl displej při čtení nejen tohoto webu, bylo jen otázkou Firmware, aby i SG2 umě sledovat přední kamerou mrkání oka, aby nevypl displej jak ty novší modela, když delší dobu čtu a nedotýkám se displeja. Tak kam se hrnout? ;-) )

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavny problem 3D je ze to doslo na trh dost nevyladene, skoro ako v style startupov - co najrychlejsie to dostat na trh. Blikajuci obraz, namahane oci, rozpadanie 3d vnemu pri pohybe hlavy, nekvalitny obraz pri 3D a podobne. A samozrejme chybajuci kvalitny obsah. Ono dost vidiet prave na VR (napriklad v Oculuse) ake su tie dnesne 3D filmy tragicke. Staci si tam pustit nejake full 360 stereoskopicke demo video a clovek hned vidi ten obrovsky rozdiel. To co sa dnes povazuje za 3d na TV ale aj v kinach je len nejaky podivny vystrih do 3d cez 2d okno, akurat roznej velkosti. Stale je tam dost vyrazny problem s perespektivou a hlavne hlbkou. Ostatne s tymto maju zatial problemy aj tie demo videa na Oculuse. Asi najlepsi 3d feel maju paradoxne 3d rendery hlavne od Otoy na Oculuse. Tam ma clovek fakt pocit ze je v tom priestore.
Toto bude asi najvecsi a najtazsi skok pre VR a full 3d - vytvorenie kvalitnych kamier a hlavne technologie vytvarania zaznamu ako aj samotnej produkcie a postprodukcie. Dnes su to vecsinou len rozne pozliepane a zmontovane poloamaterske rigy ci uz na GoPro alebo ine kamery. A aj tych par profi rieseni je profi len vdaka nazvu.`

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém "3D" v kinech a televizi je ta pevná průmětna, kde prostě nedává spousta scén smysl. Tragickým příkladem je třeba Marťan, kde když člověk pozoroval na plátně pohybující se rover na pozadí majestátních marsovských hor, vypadalo to jako model 1:37 na dětském pískovišti. Opačným extrémem pak byla třeba Gravitace, kde měla Sandra Bullock při detailních scénách 2metrovou hlavu.

Pak je to samozřejmě i o tvůrcích, jak se s tím vypořádají, Cameron si dal záležet, zatímco většina produkce dodělává 3D efekty často jako postproces nebo nesmyslně viz ten Marťan.

Naopak ve VR není problém vidět kilometry do dálky a skutečně to tak i vnímat. Tohle je podle mne to klíčové, co si spousta lidí, kteří VR brýle nezkusila, nedokáže představit. Že když se podívají z toho marsovského kopce dolů, tak dostanou realistickou fyzickou závrať. To před 3D televizí těžko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:) to pisali aj recenzie na Avatar, potom som prisiel do kina a zazrak sa nedostavil. V Avatarovi boli tak 2-3 sceny, ktore sa dali povazovat za 3D (ked vybehol prvy krat z miestnosti a nohou vyhodil strk do vzduchu a ked padali zo Stromu semena, tak som sa snazil jedno chytit rukou a to som sedel uplne vzadu :) ) a to bolo vsetko. Naopak, sused kupil 55" telku a sme pozerali Strazcov galaxie, uplne super to bolo.
3D ludia "nechcu" z 2 zasadnych dovodov. Nieje obsah a treba okuliare.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„a to som sedel uplne vzadu“

No tak tím se to myslím vysvětluje, u 3D v kině je třeba sedět tak do 1/3 vzdálenosti. Vzhledem ke vzdálenosti průmětny jsi měl 3D efekt potlačený a viděl maximálně tu předsazenou rovinu jako ten štěrk. Kdybys seděl správně, tak už úvodní scéna rotace v kosmické lodi by ti způsobila správnou nevolnost.

VR si člověk taky musí zkusit na vlastní kůži, ale tam aspoň odpadá to, že si sedneš blbě. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

double post

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim, ze je to blbost. 3D prinesl, co vim, jeden vyrobce - LG. Vsichni ostatni meli aktivni 3D, drahe bryle, bolehlav, neverohodnost .....
Dost si nedovedu predstavit, ze by jen LG melo patent, ktery by ostatnim znemoznil vyrabet pasivni 3D. Ale je treba rict, ze mame doma 2 tyhle televize ..... ta asi o 2 roky starsi ma mnohem kvalitnejsi polarizacni filtr nez ta nova, coz je celkem smutne. Jinak teda neverim, ze kdokoliv proinvestoval miliardy ... aktivni 3D je pouha vec jednoho sensoru za 3 koruny (+ enormni zisk za predrazene bryle s vyrobni cenou 10 korun ... ikdyz jak vidno, ten zisk zas tak enormni nebyl, mozna prave proto nikdo aktivni 3D nechtel:) ...... a pasivni je vec polarizacni masky ... takze krom polarizacnich folii v LCD se prilepila nahoru jeste jedna ... vyrobni cena 10 korun? Asi min ......
Kazdopadne o zadne vetsi investice snad ani jit nemohlo .... aktivni 3D jsem videl uz pred cca 20ti lety na prvnim invexu .... pasivni je v kinech uz taky par desitek let .... jedine, co je nutne fyzicky pridat je bud aktivni senzor nebo pasivni folii + par uprav do SW televize ..... za nejvetsi "gro", mysleno z hlediska pracnosti na vymysleni, povazuju prevod 2D->3D, coz je patrne za nejaky smesny peniz licencovany SW, ktery IMHO nikdo nepouziva, protoze je k hovnu. Je to asi jako smart funkce .... kazdy to jednou zkusil, ale nikdo to nepouziva:o)
Osobne absolutne nechapu, ze 3D (zvlaste pasivni) dnes neni naprosty standard ...... cekal bych, ze to proste daji vsude a basta, kdyz to nic nestoji .... takhle zacnou delat jen par, z jinych parametru nevyhovujicich, 3D televizi, ktere si patricne naceni ..... proste kokoti ..... ikdyby to skoro nikdo nepouzival, neni duvod to tam nedat, urcite ne ekonomicky nebo technicky .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To si piš že by museli tomu LG platit autorské poplatky za pasív ;-) Navíc marketingově zní lépe: "aktivní" a né "jen": pasivní :-( ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co nejvic prodrazuje 3D jsou veci, ktere by meli byt i na 2D televizi ale vyrobci to flakaji. Napr. zminena obnovovaci frekvence nebo pripojeni kabelem do ktereho se vejde dost dat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

3D na male TV je absolutne o nicem, neb sila hloubky zanikne v male minimalne 3m vzdalene TV coz je o nicem... Pokud sedite ony tri metry pred 3m uhloprickou platnem je jiz 3D o necem jinem... V projektorech to ma velky vyznam ovsem v TV je to utopie uz od zacatku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Malá úhlopříčka má, krom malých objektů, malou bázi, podobně jako malá báze - vzdálenost stereo reprobeden od sebe. :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

3D televize mají ten zásadní problém, že
1. minimum toho co na tom ve 3d pouštět
2. každý pes jiná ves..
Pokud je 3d udělané dobře tak rozhodně zážitek zatojí za to ale velká část je brak snažící se vytěžit na módě.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nemůže to být spíš tak, že technologie 4k a její samotné nasazení, se víceméně s 3D technologií vylučuje? Tedy ať už kvůli přenosu dat, tak i z hlediska samotného panelu, obnovovací frekvenci atd. Pokud by to tak bylo a výrobce by se musel rozhodnout, jestli 4k televizi, nebo 3D televizi (v rozumné ceně), vybral si prostě to momentálně víc IN, což je logické. Časem ale možná obě technologie zkombinují, až budou běžné 4k panely se 120hz obnovovací frekvencí. Tedy pokud se výrobci televizí nechytí jen čistě rozlišení a nebudou vydávat 8k, 16k, 32k atd televize. V současnosti o 3D víceméně nemá význam mluvit i díky VR, která má větší zájem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

4k je prakticky jenom počet pixelů na obrazovce (tzv. "rozlišení"), žádná konkrétní technologie

Takže 3D a 4k se vzájemně nevylučují, ale bylo by to nákladné udělat dostatečně výkonné panely, které by to zvládali zobrazovat. A když je něco moc drahé, tak to širší veřejnost nekupuje. Možná za pár let se vyvine levnější technologický postup.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ne. LG u dražší modelů zaručuje nejen 3D ale 4k 3D 50p až 60p!!! neb má 100Hz nebo 200Hz TM!!!!! panely a přitom IPS :-) Nazývá to 3D+ ;-)

Až 200Hz TM LG TV je asi rok běžné :-) Doporučoval jsem a testovali jsme takovu 65" u kámoše a dost dobrý :-) Ale 50k kč + ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na filmy by som IPS nikdy nechcel, alespon nie ten od LG. Jedine VA panel kvoli kontrastu a urovni ciernej. Taky ma napriklad Samsung a ma tiez 200Hz. Model UE55H7000 po celom svete hodnoteny ako TV roku 2014, takze bezne uz rok a pol. ;) Jedine este ako tak slusne IPS robi Sony. Ale nie, 80 tisic za TV opravdu nedam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U levnych 4k suntu se to vylucuje, protoze panel neumi vic jak 30 fps a do toho dat 3D fakt nejde (2x15 fps) Ale jak pise Eda jsou svetle vyjimky a chce to cas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo "love" pyčo!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Chcel si napisat 50Hz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůže to být spíš tak, že technologie 4k a její samotné nasazení, se víceméně s 3D technologií vylučuje? Tedy ať už kvůli přenosu dat, tak i z hlediska samotného panelu, obnovovací frekvenci atd. Pokud by to tak bylo a výrobce by se musel rozhodnout, jestli 4k televizi, nebo 3D televizi (v rozumné ceně), vybral si prostě to momentálně víc IN, což je logické. Časem ale možná obě technologie zkombinují, až budou běžné 4k panely se 120hz obnovovací frekvencí. Tedy pokud se výrobci televizí nechytí jen čistě rozlišení a nebudou vydávat 8k, 16k, 32k atd televize. V současnosti o 3D víceméně nemá význam mluvit i díky VR, která má větší zájem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevylučuje. A běžně jsou 4k panely i s 200Hz TM!!! A SW webový player podporuje 4k až 60p. ALe jen u dražších momdlů od značky: ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já doufám, že nějaké OLED TV s 3D budou, už proto, že mám solidní sbírku 3D filmů na Blu-Ray.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To, že je: NIKDO!??? nechce, je silné tvrzení... :-() Když už tak prosím solidněji! Např.: většina uživatelů 3D nechce. Ostatní - kategorické tvrzení, je demagogií, bulvárním vyjadřováním... :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud výrobci považují tuto menšinu za natolik zanedbatelnou, že pro ni přestávají vyrábět, nevidím důvod, proč by nadpis nemohl jejich pohled reflektovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to bral ..... Jako všudy přítomnou technologii zdarma bych to využil víc , než všemožné Smart technologie , které od zobrazovadla v pravdě ani neočekávám a snad ani nechci (Který markeťák řekl , že šifrování musím jako zákazník vítat ? ) .
Však proti 3D (i s jejími negativy) nic nenamítám , jen prostě nejsem cílovka pro ty , kteří jsou schopni stavět 3D TV primárně jen pro zákazníky neustále hledající přidanou cool hodnotu za cool cenu ...
Stačilo by z podpory 3D udělat běžnou featuru , na kterou budou připraveni všichni 3rd party noname výrobci a ono by se to dostalo mezi lidi ....
Však ještě není konec , minimálně nás tu čeká vlna VR ,až po které se teprve definitivně ukáže , zda 3D je skutečně mrtvé či bude odloženo opět na několik dekád pod složku - technologie na které stále nedozrál čas .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.