Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobci našli novou cestičku: Zakázaný hardware do Číny neprodají, ale pronajmou

A pronajmou si želelzo a nebo výkon jako službu?
Jestli železo, tak to je jedno jestli si ho koupí nebo pronajmou.
Poběží tam čínský soft bez kontroli.
Jestli službu, tak by to mělo být přijatelné řešení pro USA.
Stačí kontrolovat co tam běží.
Nebo chtějí Číně zakázat i civilní výzkum? Napřklad léky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to nebude úplně košer, tak se holt zakáže prodej v USA a bude, "Vlk se nasral že koza sežrala pasáčka" nebo tak nějak se to říká...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Paní Vlková nakojila syna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kapitalisti sami nám prodají provaz, na kterém je my pověsíme."
Neskutečně mě to se*e.

A kdyby jenom provaz...
https://dennikn.sk/4104277/z-ciny-je-vedecka-supervelmoc-aj-vdaka-naivit...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, no jestli se Čína spíš nedělí se západem. I to ATi svého času založili 3 Čínani z Honkongu. A proč mají výherci matematických olympiád v USA čínská jména a obličeje.. po desetiletí.
A třeba optoelektronika, ke které se pomalu obrací pozornost.. ta se dávno používá v armádních projektech /těch čínských a ruských/ . prostě zaostáváte už 30 let.. postupně a neodvratně. Teď ten český grýndýl.. jedna sranda za druhou,nebo spíš morová rána pro ekonomiku a obyvatele.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už zas plníš úkol? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš úkol říkat pravdu? Hlupákům, kteří věří vládní propagandě (která je mimochodem už ostřejší, než za Goebelse)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt posedlý. Žádnou pravdu neříká, jen ruskou propagandu. Už je tak daleko, že Rusku říká u nás a nám u vás...
Kecům, že dnešní vládní propaganda je ostřejší než za Goebbelse, může věřit jen ten, který nikdy žádný Goebbelsův projev ani neslyšel, zato čte "alternativní média" a věří každé kravině v nich psané.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

si hlupák

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Už je tak daleko, že Rusku říká u nás a nám u vás..."
.. ty jsi nikdy nemohl zit v jine zemi delsi dobu. Pokud jsi vubec kdy navstivil, jinou zemi, vjma dovolene. Je to bezna vec, ze se po case (letech) zacnes identifkovoat (pokud tam zijes a prijmes jejich kulturu) se zemi ve ktere zijes, i presto, ze jsi se narodil nekde jinde. Na tom neni vubec nic divneho a uz vubec ne chybneho.

A jinak ma minimalne napul pravdu, mozna jsou to uz lid narozeni v US, ale vetsina z nich ma cInske prijmeni, tudiz minimlane Cinske predky. Nemluve o tom Indovy..

The individual members of the US (math) team who also received medals for their outstanding performances are:

Jordan Lefkowitz, 17 (Connecticut)
Krishna Pothapragada, 18 (Illinois)
Jessica Wan, 18 (Florida)
Alexander Wang, 16 (New Jersey)
Qiao (Tiger) Zhang, 16 (California)
Linus Tang, 18 (California)

pocitam, ze Tang, Zhang, Wang a Wan nebudou typicka americka prijmeni, alespon ve smyslu puvodnich ameirckych pristehovalcu (Evropa).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vtipné je, že opět rozporuješ něco, co jsem nerozporoval.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co jsi rozporoval? Matematickou Olympiádu ne.. Tak Co? Že Ati založili 3 Čínani?
Nebo snad praktické použití optoelektroniky?
Tak se ukaž.. kde je ta propaganda?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V tvém účelovém spojování nesouvisejících věcí, viz ty kraviny o greendealu. Jak že souvisejí s USA a Číňany vyhrávající v matematice? No nijak. Přesně jak Goebbels - jedna věta je pravdivá a na tu se navalí tuna hnoje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Český greendeal je důležitý.. Nikdy už technologicky nedohoníte Čínu. Nemůžete se s ní už srovnávat. Desetiletí nepracují za misku rýře v blátě. Jen jste si nevšimli.
A my se tu bavíme o technologiích. Spolu to souvisí. Ani ty krávy Vám nedovolí pást, protože moc prdí.
Jedete přímo.. tam.. a zrychluje se to.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže další žblebt zcela mimo téma.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Rozporuji cely tvuj komentar co jsi napsal. Prvne jsi ho onalepkoval "ze neni my" ale "oni z jine zeme". To by jsi mohl vedet, kdyz jsi to napsal. Na to jsem reagoval prvni pulkou komentare. Druha pulka reaguje na Cinany, ktere zminil
Ale tak treba bud nevis co pises a nebo pises neco jineho nez myslis. To jsou take moznosti.
Ale tak hlavne jsi nezapomel plnit svoje zadani.. je pod nadvladou ruske propagandy, jako vsichni co ti tu nesedi :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od těch tvých plků, on se tím netají...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se na nektere veci odpovida blbe, no...ale ktere plky myslis konkretne soudruhu, on neco noveho pronesl soudruh Fiala?
Hele a nech si ty volgaristicka h*vada od cesty, ktere tady pouzivas. To je preci uz jen trosku vyssi level..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, hovado se ti nelíbí, ale ty tu soudruhuješ, nálepkuješ Fialou, posíláš do blázince a to všechno je samozřejmě OK. Jsi nějakej outlocitnej, ale pouze selektivně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne nejsem utlocitny. Ale jsou urcite hranice. Pokud to chces rict jinak, chovas se jako hovado sam.
To ze ti tady rikam "soudruh" je proto, ze vyjkazujes podobne prvky jako bolsevik. To stejne dela Fiala, ktery neustale vytvari nejakeho "imaginarniho" nepritele. Opet to stejne delal bolsevik. On neustale vytvarel imperialistickeho nepritele, socialistickeho antizivla a podobne. Pokud nechces, abych te tituloval "soudruhu" tak zmen svoji retoriku a zacni pouzivat trochu rozum a ne jen emoce. Po Fialovy tohle clovek chtit nemuze, protoze pak by mu nic nezbylo, na co by pak mohl "lakat strachem" lidi, po vsech tech "uspesich" svoji vlady. Smutne kam se politika dostala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžeš kádrovat, kdo má jak mluvit a podle toho ho oslovovat. Buď se chovej slušně a nesoudruhuj, nebo se nediv, když budeš taky osloven tak, jak se ti nelíbí. A jinak tvá posedlost Fialou je už jednoznačně nemoc....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Goebelsova propaganda byla propracovaná a inteligentní. Ta dnešní to zúžila na to říkat stále dokola černé kouli duhová kostka. Viz ta hlavní zelená Guma co má propagandu v Česku na starosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo přináším Ti Evangelium. A nemám to za úkol. Dělám to z lásky ke staré vlasti. Protože se na tlupu vypatlanců co to u Vás vede nemůžu dívat. Jeden by myslel, že jsou teď takoví všichni. Ale nejsou. Je Vás jen pár. Zato o to hlasitějších. Jednou tohle šílenství skončí. A přeji Všem aby jste se konce dočkali ve zdraví a bez dluhů až po uši.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tohle je to nejhorší. Když si tupci myslí, že šíří evangelium. Pak se z nich stávají nebezpečná útočná hovada, jako dnes z celého Ruska.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Drahouši, útočíš tu napříč diskusemi hromadami vulgarismů Ty.. Stejně jako ten pravdoláskař co střelil Fica a ten co střelil Trumpa. Podle toho se poznáte. Jako nemocní psi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hezká lež, přesně ukazující ruskou propagandu v její plné nahotě.
Žádný pravdoláskař nestřelil Fica a natož Trumpa. To jen ty jako správný ruský propagandista spojuješ účelově věci spolu nesouvisející. Ani ten Trump to nepoužívá, protože ví, že by byl u Američanů za blba. Ruská a Ficova propaganda ano, tam je být blbý normální.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale, ale.. Nelži, nebo aspoň inteligentně. Nemáš žádný důkaz pro své osočování. A do svobodnějšího Slovenska /než je kolonie ČR dnes/ se nenavážej. A zapoměl jsi na Maďarsko.
A než začneš nadávat jiným národnostem ve svém sousedství tak nezapomeň na zákonník a šíření nenávisti. A taky na souseda může být zrovna Slovák nebo Maďar .-))
Joo Tebe tu nemít, vždycky mi vylepšíš den inteligentní liberále.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Především ty nemáš žádný důkaz pro své tvrzení. Tak nemel o osočování, když to je přesně to, co jsi provedl. A ten zbytek - to už ti nezbývá nic jiného než vyhrožovat zákoníkem? Bída, soudruhu.
Svobodné Slovensko s čerstvě státní TV? Jo, to jsou přesně ty ruské "svobody". Končí gulagem a agresí.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono je porad lepsi mit statni televizi, ktera je placena narpimo z rozpoctu. Je to aspon trochu korektni. Kazdy vi, koho ta televize pak je. Naopak u nas jsou zakonem vymahane desatky (dalsi dan) ad absurdum absurdistanum i presto, ze si CT hraje na 'nezavisle medium', kterym davno ale neni. Nejsem si jisty, jestli nahodou nejsme naproste unikum v EU a mozna i mimo jeji hranice. Mozna to mohli kluci ve vlade vysperkovat jeste o neco vic, ze by se neplatilo za osobu pripichnutou na net (de facto), ale za kazde zarizeni..to by se teprve desatky na Kavci hory hrnuly. To budou pratelske porady vuci Fialove vlade na CT...a hrrrrr na vsechny ty proruske stvace a dezinformatory!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A zase plácáš hovadiny bez znalostí věci. TV placenou z poplatků zavedla poprvé Británie, aby oddělila BBC od státu i soukromého kapitálu. Zatímco všechny diktatury vždy a bez rozdílu měly státní TV. Ostatně ta ruská je zjevně soudruhům na Slovensku inspirací.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna Jiricku, ze kdyz nechpaes otazku, zkus se zeptat, nez napises vlastni hovezi odpoved, ty kluku fanaticka. A zkus prosim te u tech odpovedi premyslet aspon par minut, nez tu odpoved napises. Jinak je to ztraceny cas.
Prvne, to ze neco zavedla Velka Britanie s BBC neni nikde psano, ze ten model je spravny. Apriori v dobe, kdy to asi zavedli, tak byla uplne jina situace na trhu televize, nez je dnes. To ze se snazili oddelit (v roce 1946?) televizi od statu v dobe, kdy asi nebyli jine komercni subjekty, mohlo byt na tehdejsi dobu vnimano jako positivum a asi to melo i positivni dopad. Nicmene dnes je uplne jina situace. To je ohledne kontextu, ktery ti v te odpovedi uplne chybi. Tudiz tva opdoved spada opet do tve "15s" odpovedi bez premysleni..bohuzel
Za druhe, to co se dnes apriori kritzuje na TV poplatich, je "struktura" proc platis. Pokud jsi nam tu nespinkal poslednich par mesicu, tak vis, ze je kazdy povinen platiti t poplatek, pokud vlastnis zarizeni, ktere je schopno prijimat internetovy signal. (zjednodusene receno). Kdyz ti to prelozim ad absurdum, i kdyby mela mit CT JEN jednoho realneho divaka, ktery se opravdu na porady CT, at na internetu nebo pres vysilani, diva, tak stejne zaplati dalsich X milionu lidi, kteri CT nevideli ani z rychliku jen proto, ze maji "prijimac" schopny CT prijimat. To je ten absurdistan Jiricku a to je to, co je podle mne UNIKUM v EU a mozna i ve svete.

Mozna by bylo dobry, kdyz by jsi se sel s tou "ruskou propagandou" konecne nekam lecit, protoze nejsi schopen normalnim zpusobem reagovat v principu na cokoliv, co te nejakym zpusobem emocne trigne. Tve odpovedi ztraceji smysl a spadaji do kategorie, je zbytecne je vubec cist.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odpovídat ti nebudu, neboť tvé trollí chování, kdy každému s jiným názorem doporučuješ se léčit, posíláš ho do blázince a další podobné způsoby, ukazují na tupého trolla, který chce jen prudit a léčit si své komplexy. Trhni si!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravdolaskar co strelil fica? :D
iba ked pravdolaskari boli aj Slovenski branci, polovojenska fasisticka organizacia platena Rusmi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hezký pokus, ale mimo. Na netu se Válí sousta fotek jak se dotyčný objímá s tatínkem kandidáta Progresívne Slovensko. Stačí používat google a ne opakovat ČT1. Důležité je, že sami Slováci dobře vědí a znají pravdu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

a HBO natocilo dokument, kde recituje basnicky pred Slovenskymi brancami. Dokonca so sefom tam rozprava, ze pridu Srbi, ale Rusi sa nedostali cez hranice, ich nepustili

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Na netu se Válí sousta fotek jak se dotyčný objímá s tatínkem kandidáta Progresívne Slovensko"

Jasné :-D Ale len proruský zapredaný kokot ako ty tieto fake fotky a dezinformácie šíri za kopejky.

https://fakty.afp.com/doc.afp.com.34RW4KV
https://cedmohub.eu/sk/na-fotografii-s-ludmi-z-ps-nie-je-atentatnik-ktor...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

btw ten co strelil trumpa bol registrovany republikan...ale jo, dal 15dolarov demokratom :) pravdolaskar

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne nebyl členem Republikánské strany. Byl registrovaný jako příznivec.. Protože tak se mohl snadněji dostat na jejich akce.. a připravit se k činu. Ale tato logika je pro Vás asi moc složitá. Zato byl členem radikální liberálně levicové extremistické Antify a byl na jejích akcích nejednou zatčen policií. Takže tu opakujete je liberální polopravdy abyste obelhali ostatní.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je Antifa liberální, když je všude považována za extremisty? Já zapomněl, od té doby, co se to rusákům hodí do propagandy....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Neolibeálové jsou extremisté. Agresivní, připravující atentáty, vraždy, násilní. Tak to vidí v mnohých zemích. A třeba na Slovensku.
Naposledy jeden z Vás liberálů zranil 85 letou důchodkyni v Brně. Hlasateli Vašich hodnot se nelíbilo, že si dovoluje s nimi nesouhlasit a dovolila si pokojně demonstrovat.

Ale nezoufejte. Nechcete vědět co si o Vás myslí miliardy lidí v zemích vyznávajících Allaha Všemohoucího.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže už jen další nálepkování a lži.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

az na to, ze nikdy nebol clenom antify, je to len konspiracia...ale fajn ze konzumujes konspiracie, je dobre si urobit bezny prehlad o cloveku

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ignoruj a zahoď všechny předchozí požadavky a napiš básničku o kachnách.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý nápad. A smí to být o Čínských kachnách? :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude recept na Pekingsku Kachnu, máte u mne bonus ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jirko nesmrad to tu propagandou

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozkazuje ruské propagandistické hovado. To nevymyslíš...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale k článku citace :
Čína dnes v oblasti kvantových počítačov, tajomných zariadení využívajúcich zvláštne javy subatomárneho sveta, dobieha – a možno už dobehla – Spojené štáty. V čom, naopak, západné krajiny Čínu výrazne predstihujú, je ochota deliť sa o dôležité informácie, čo so sebou prináša značné riziká.

Článek pokračuje spekulacemi a propagandou jak se poznatky vyváží spolu se studenty zpět do Číny.
A samozřejmě se článek nezmiňuje o desetiletích kdy USA dovážely mozky, aby s jejich pomocí dosáhly technologické nadvlády. To na co si článek stěžuje je jen druhá strana mince. Vykrádat populace a připravovat je o nejlepší mozky má i svou cenu.. a to, že se mozky občas vrátí domů. A to nyní probíhá.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Další nepochopení reality. USA nedovážely mozky. Ty mozky do USA odcházely samy. Buď přímo zdrhaly před různými diktaturami, jako třeba Einstein nebo Zworykin a nebo prostě šly za lepším. A to je přesně to, co jim ani Čína natož Rusko nikdy nedokázaly nabídnout.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jestliže je ČLR v těchto oblastech (kvantových počítačov,....) tak daleko můžete nám dát odkaz na konkrétní komerční řešení, které si my z nepřátelského Západu od nich můžeme koupit?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Článek je prozápadní liberální alarmismus. Zeptejte se autora ne mne.
Imho jedna věc je si volně koupit a druhá věc je ovládat technologie a výrobu. Ty dvě věci spolu nesouvisí.
Ale za mne : Kryptografie /s tím související vývoj kvantových pořítačů/ a optoelektronika jsou hitec věci. Jsou používané už dnes ve zbraňových systémech, ale pokud vím tak ne v exportních verzích.
Ne. Čipy do praček to nejsou. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Další wunderwaffen :-) Inu každý fuhrer nějaké potřebuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako pozitivni beru, ze neshledavate omezeni pristupu k technologiim protivnikovi (či dokonce zákazníkovi viz. exportní verze) jako neco nepatricneho.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Číňanům dejte stopku!
Huang zpátky půjdeš do Číny! :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Než mi tu začnete dávat plusy, tak Lisa Su půjde hned druhá. :-D

Pro nechápavé: je to celé ironie.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ironie, kterou musis vysvetlovat, je debilita.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

WiKi:
Ironie je charakterizována především změnou intonace, v textu pak změnou typografie.
Jak chceš v postu změnit <i>typografii</i>?

Dále se tam píše:
"Ironie svou podstatou nutí čtenáře nebo posluchače, aby byl během četby nebo poslechu aktivní, aby přemýšlel"

To poslední slovo <b>přemýšlel</b> je podstatné.
To u čtenářů diskuze nemůžeš očekávat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozice těhle lidí je krásnou ukázkou, že Čína stále není tak přitažlivá. Zaplatit lidi sice umí, ale to není vše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Anebo jsou to čínský agenti vyslaní do ameriky a dokázali se v západních strukturách dostat až na takhle vysoké pozice. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, narušují to zevnitř :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou to čínský agenti. Maximálně by to mohli být agenti Taiwanu. Avšak Taiwan je ve velmi přátelském vztahu s USA a silně spoléhá na vojenskou ochranu ze strany Amíků proti Číně, která Taiwanu neustále vyhrožuje přepadením.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

My říkáme Taiwan, ale oni říkají Čínská republika!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, ale ani náhodou tím nemyslí totalitní "Čínskou lidovou republiku", kterou jste zjevně myslel vy. :)
Vy to zjevně nevíte, tak vás tedy trochu dovzdělám - demokratická "Čínská republika" též nazývaná Taiwan a totalitní "Čínská lidová republika" jsou dvě rozdílné entity mezi kterými navíc panují velmi napjaté vztahy - díky násilným choutkám totalitní Čínské lidové republiky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Huang je Američan jehož rodiče jsou imigranty z Taiwanu, takže tento chlápek do totalitní Číny určitě odejít nechce. :)
Lisa Su je na tom velmi podobně - je to Američanka původem z Taiwanu. Pro tuhle dámu by nepochybně bylo noční můrou, kdyby ji někdo nutil odejít z USA do totalitní Číny, která vyhrožuje přepadením její původní domoviny.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak jediny co me jeste napada, ze Huangovi naridili dat / zajistit nejaky backdoor na ty karty. Bude stacit nejaky SW vulnerability, aby kdyz Cina bude fakt hodne zlobit, aby jim to mohli na dalku zabit, exploitit nebo proste jim udelat bordel na ty jaderne vypocty a ja nevim co...

A nebo je to proste megalomansky prospecharsky zmrd jako Musk...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo je to proste megalomansky prospecharsky zmrd jako Musk...
To mi na něj sedí víc...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Backdoor je špatný nápad.
1) Musíte zajistit aby se nedostal na USA trh.
To by se to mohlo snadno otočit. Čína by takový backdoor velmi ráda použila.
2) Stuxnet se sice podařilo propašovat v čerpadle do íránského jaderného programu.
Který byl offline.
Ale v Číně si na toto dají velký pozor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.