Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobu čtyřjádrového APU Trinity s 35W TDP odstartuje AMD v lednu

Hezky, AMD se snaží. Mobilní APU řady A, která jsou mimochodem plně konkurenceschopná core i3 cenou i spotřebou (navíc lepší GPU) se na trhu ani neohřejí a už je bude střídat Trinity

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD je za intelom tak rok dva. Keby sa nesnazili, tak skoncia niekde na smetisku dejin. Teraz intel pride s 3D technologiou a co ma AMD? Zase bude v tatam. Mam AMD a fandim AMD, ale je to bohuzial tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí má AMD stále nápady. Nebýt AMD, tak si stále kupujeme Pentium, asi tak v pátém vylepšení P4, nějaké Pentium 4.5, stále na 32 bitech se super hyper, kdy se jedno CPU v systému tváří jako 4 jádra, i když má ve skutečnosti jen jedno jádro. Výkon by se pak doháněl RIMM třetí generace, které vlastně nikdy nebyly RAM, protože nemají náhodný přístup. No a vývojáři SW by optimalizovali kod tak, aby jim to P4.5 dokázalo se svou ultra long pipeline přechroustat co nejrychleji. Hrozná představa. A kdo by chtěl 64bit CPU, kupoval by Itanium za 2000 US$.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nabízím ti úžasný dvouvláknový procesor Pentium 4 s uctihodnými parametry 5.2GHz na 32nm spolu s 8MB L2 a 38 bitovým paměťovým rozšířením, to vše jen za neuvěřitelných $29 999!!! A silnější verzi na 5.4GHz s 10MB L2 jen za neuvěřitelných $49 999!!!! A nebo taky si můžeš pořídit Extreme Edition s odemčeným násobičem a základním taktem 5.6GHz za $69 999!!! Nabídka je časově omezena!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Anebo by si člověk koupil nějaký SUN Ultra-SPARC 64-bit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel a GPU? S kvalitou anizotropní filtrace jsou 10 let za AMD a Nvidií a s kvalitou driverů tam, kde AMD ani Nvidia nikdy nebyly. Pořád je to tatáž písnička - supervýkonné CPU brzdí prakticky nepoužitelné GPU. Rozdíl je jen v tom, že to GPU přesunuli z čipsetu do procesoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hezky napsane :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše záleží na kupujícím, samozřejmě je řada lidí, kterým to velké kladivo v CPU částí a mravenec GPU u Intelu připadá perfektně vyvážené, tohle chápu, je to prostě jen typ uživatele, který GPU nepotřebuje a veškeré požadavky klade na výkon CPU. Co mě ale štve, je arogance lidí, kteří nadávají na APU a říkají mi, že já GPU nepotřebuji a brutální výkon CPU potřebuji, jakoby se mi snažili diktovat co vlastně potřebuji (totáč). Kdybych se choval stejně, prohlašoval bych, že je Intel šmejd, protože například hlavně hraji hry. Takhle se samozřejmě nechovám

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To obvykle říkají lidi, kteří ani nevědí, jaký účel grafická karta v systém zastává (nejednou jsem se setkal i s takovými, kteří chtěli poradit s výběrem komponent do sestavy a přesvědčovali mě, ať tam tu grafickou nedávám, že by jí ani nevyužili, protože s grafikou nedělají a jen jim stačí když na tom pojedou ty hry a video...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém je v tom, že Intel má obrovské zdroje financí, lidí, výzkumu, atd. AMD bohužel moc peněz celkově nemá, proto je velmi obtížné něco vyvíjet na takové hladině, když nemáte pořádné zdroje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.