Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vysavač tepla z notebooků od Evercool

Hmmm sani je vzdy mene efektivni co se tyce chlazeni nez foukani. Lepsi by bylo to napojit na vstupni otvory a foukat do nich vzduch, ale to je zase problem, protoze ty byvaji zespoda NB.

Kazdopadne spousta NB ma vyfuk na rohu NB a to tak, ze cast vzduchu jde na jednu stranu a cast na druhou - tam by bylo lepsi ten vysavac napojit na oba vyfuky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som znizil teplotu o takmer 10 stupnov tak, ze som vycistil ventilaror a chladiace rebra :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak - jednou ročně otevřít a vyčistit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano to taky doporucuju - pouzivam tuto metodu:
1. Beznym vysavacem projet vsechny vstupni a vystupni otvory v NB
2. Pote profouknout vstupni otvory fenem s vypnutym ohrivani vzduchu - tim s chladice dostanu i prach, ktery vysavac nema sanci sebrat. Pouzit se da i jiny zdroj vzduchu.

A teploty v zatezi jsou razem o 10 C mensi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhodou je, ze se NB nemusi rozebirat (to bych spouste lidi nedoporucil delat) a mel by zvladnout kazdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto je dokonala p.covina. Ak ventilator vo vnutri pracuje, je sanca, ze vysavas ho uzenie na elektricku smrt - pretoze ventilatorom velmi vadi ak je nimi otacnane inak ako vlastnym pohonom.

Uplny overkil je, ked prefuknete nejaky PC ventilator kompersorom. Ventilator da aj 5-6 tisic otacok. Problem je v tom, ze na cievkach sa vtedy moze naindukovat take napatie, ze to spali elektroniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nikdy jsem ventilátor nerozebíral, ale podle hmotnosti se mi nezdá, že by obsahoval pernamentní magnet. Nebo jakým způsobem vyvolat magnetické pole, které je nutné pro vznik elektrického proudu? Viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Altern%C3%A1tor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jich pár rozebíral. A ujistuji te, ze ve vsech byly trvale magnety..... Ono mi to zcela logicky vyplívá z toho, že jsou na stejnosměrný proud, vedou do nich obvykle dva dráty a není zajištěný přenos proudu mezi rotující částí a středem. Vlastně je tam normální elektromotorek na stejnosměrný proud, jen někdy bývá "zaměněný" stator s rotorem (magnety sice z vnějšku, ale rotují, pevný je bývá střed).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen mala oprava. Dovolim si tvrdit, ze vsechny ventilatory pouzivane za poslednich 10-20 let v PC jsou stridave. Uz jen to ruseni, ktere by SS motor vytvarel. Napajeni je ss, ale motor je stridavy. Ps. stator je stator, rotor je rotor, zadna zamena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vyfukuju vnitřek PC od prachu takovým slabším kompresorem a ventilátory vždy držím. Protože vím, že roztáčení ložisek při vypnutém stavu není moc dobré a navíc ten vzduch z kompresoru roztočí lopatky na dost otáček, kterých se běžně nikdy nedosáhne. A to taky vůbec není dobré.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.