Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel darktable 2.0.1

Koukam ze to vyjadreni ohledne Windows buildu je furt stejne: bla bla bla, bla bla bla Tucnak, Tucnak bla bla bla OS X, bla bla bla, Tucnak.

Pry jak je to slozite a pak ten Windows build zase udela jeden clovek za par dnu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

zrovna DarkTable má k tejto téme prekrásne vysvetlenie > Nikto z nás nepoužíva Windows, vytvoriť funkčný build na tento systém je možné, nič proti tomu nemajú, len nikto zo súčasných vývojárov si nechce zobrať na zodpovednosť spravovať tento build a opravovať chyby špecifické pre tento systém...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nie oni proste windows nepouzivaju tak nemaju dovod robit DT pre Windows.
Ale nebrania nikomu urobit verziu pre windows. Len vacsina uzivatelov pouziva "patchnuty" Lightroom alebo Zoner

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zabranit zkompilovat zdrojove kody nikomu nemuzou.

Ale staci si precist cemu byli vestaveni ti, kteri se rozhodli Windows build vytvorit a spravovat. Aspon slusne by bylo kdyz vyvojar napise tomu clovekovi ze je na to sam, ale ne mu jako prvni vmest za jeho snahu ze "your Windows build is considered hostile act".

Pravda je totiz takova, ze vyvojari Darktable proste nechteji aby build pro Windows existoval, tech lidi se nabidlo dost ze ho budou spravovat, ale vetsinou je to prestalo bavit kdyz zjistili jak se jejich prace ceni.

Klidne si stahni tu verzi 2.0.0 pro Windows, je to normalne funkcni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale ale, copak, chybi ti darktable windows build ? Zabavni, vzhledem k tomu ze tve posledni vyjadreni k darktablu co si pamatuji je "nedodelana kopie Lightroomu bla bla bla ...."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že za ty roky nevím o žádném pokusu o portaci. Asi se do toho nikomu nechce. Otázka zní : Proč ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tech buildu je pomerne dost, delaji je dokonce i nekteri vyvojari. Jenze oficialne je kompilace Windows oznacena jako nepratelsky akt.

Treba buildy od Parthy jsou vicemene plne funkcni, schvalne za jak dlouho bude mit tu 2.0.1:
http://partha.com/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ťa to nejako serie že pre tvoj úžasný windows niekto defaultne nerobí build, taká drzosť od vývojárov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Drzost od vyvojaru je predevsim to, ze na webu si napisou ze ti nic nebrani si ten build udelat sam a kdyz to nekdo udela, prvni co udela vyvojar je ze mu napise "your Windows build is considered hostile act". Coz tak nejak neni uplne v souladu.

Ta nenavist (aspon nekterych) vyvojaru k Windows bude pomerne velka (viz diskuse na webech projektu lidi kteri delaji Windows buildy). Stejne tak nekterych linuxaku. Kdyz oficialne zverejnim ze si ten build muze delat kdo chce, tak mu prece za to nebudu nadavat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Udelat build" jaksi nerovna se "windows support". Udelat build umi kdekdo. Uplne jina vec je, kdyz das ten build volne k dispozici a roztroubis to; nahrnou se na nej uzivatele woken jak mouchy na h**no, a pak zacnou *tvoji* bugzilu a irc (ne toho autora buildu) zaplavovat requesty s jejich typickou mentalitou tj "bugy chci opraveny do vcera, samozrejme zadara" ... Proste najednou mas kopec lidi co nechape rozdil mezi opensource programem a komercnim programem, a to *neni* prijemne. A samozrejme vetsina z nich ani netusi co je backtrace, natoz aby umela udelat pouzitelny bugreport..

Takze dokud se nekdo neujme kocirovat cirkus ktery doprovazi windows buildy, ano ty budou vnimany nepratelsky, protoze pridelavaji praci darktable vyvojarum... windows support chce mnohem vic nez udelat blbej build..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále nechápem že ťa to tak zobralo, však si užívateľ windowsu môžeš si vybrať zo stovák rôznych kvalitných programov.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.darktable.org/2015/07/why-dont-you-provide-a-windows-build/

One argument that pops up from time to time is: “darktable's user base would grow immensely with a Windows build!”. This might be true. But – what's the benefit from this?

Ved na Windows su najkvalitnejsie veci, tak naco nejaky opensource ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Providing a Windows build for darktable

The answer has always been the same: because no one stepped up doing it. None of the passers-by requesting a Windows build actually took the initiative, just downloaded the source code and started the compilation. No one approached the development team with actual build errors and problems encountered during a compilation using MinGW or else on Windows. The only thing ever aired were requests for ready-made binaries.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jenze to prokazatelne neni pravda. Tech vyvojaru co se nabidlo uz bylo pomerne dost.

Asi je ale jednodussi stale tvrdit, ze Windows build nikdo nechce delat nez priznat, ze jakoukolliv zminku o Windows na svem foru ihned mazou. Nicmene diskuse o Windows verzi jsou i jinde a neni to zrovna prijemne cteni, spousta osobnich utoku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.