Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel Linux Mint 15 „Olivia“

Zrovna testuji verzi 14 Cinnamon "Nadia" jako boot USB. To, že standardně nenamapuje lokální disky, a musí se pro správné fungování vytvořit adresář považuji za velmi trpnou chybu :)
Je to dobrá distribuce, ale zapomenout při kopírování z Ubuntu na takovou věc je dokonalý trapas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spis mas neco spatne ty, protoze ostatnim to disky mapuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemapuje, protože je to přímo z jejich fóra, chybí tam adresář.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je asi tim USBeckem, to jsem nezkousel, ale je to stejne divny, proc se to chova jinak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil jsem, že je to problém FAT32 systému na USB disku (NTFS také). Disky se v takovém případě potřebují namountovat na nikoli na adresář /media, ale podadresář aktuálního usera, který má oprávnění.
Tím se to celé řeší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tim je to jasny, ale je to nestandardni, takze moc nema cenu se divit, ze to v defaultu nebeha.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ne, ale systémy na USB disku jsou stále častější (hlavně díky možnosti vlastního živého systému, který si pamatuje instalace a nastavení) Těch distribucí jsem vykoušel hodně, Mint se mi líbil nejvíc, a kdybych byl líný řešit chybu, tak ho zahodím pro neschopnost.
Přitom stačí v celém ISO obrazu vytvořit jeden prázdný adresář pro uživatele mint. Vypadá to banálně, ale není, protože tak může distribuce lehce přijít o zákazníka. Mint totiž jako jediný USB systém nemountoval disky. I Ubuntu, ze kterého vychází je bral.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja si pak po dopsani vzpomnel, ze jsem Mint zkousel pred instalaci z flashky, takze bych si urcite vsimnul, ze mi to nenamountovalo disky, ale ja mam flashku na ext2, takze to asi bude tim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nezkouseli jste nekdo udelat update ze 14 na 15? Me se do toho nechce dokud nebudu vedet, ze to je v pohode.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neodporucam.
Pred 2 tyzdnami som updatoval len na skusku MATE 1.4 => 1.6 a skoncilo to tak, ze som na tyzden skoncil pri unity desktop :D

Ja som si tiez vravel, ako sa mi velmi do toho nechce ... ale koniec koncov, cista instalacia ma svoje caro :) Teda, ako cistu beriem ze som naformatoval "/" adresar a jedine co mi ostalo nedotknute je "/home" - tu sa da samozrejme este rozdelit, ci si nechas/vymazes zakladne subory k programom, ktore mas nainstalovane.

Samotna instalacia je v pohode, od 14ky resp. *buntu sa nijako nelisi. MATE mam velmi rad, v tejto verzii je pekne hranate co ocenujem!! :) Vyhrali sa s tym, dizajnovo nieje co vytknut, aj ked je to stale len gnome.
Potom je uz na kazdom co si ako pomeni, u mna tam zaraz lezie radiance/ambiance tema + nejake drobne vychytavky.

Inak uplna spokojnost, predtym som fungoval na ubuntu az do verzie 12.04 ale Mint s MATE desktopom je pre mna to idealne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:)
Mohlo to vyzniet blbo ... esteraz, neodporucam update priamo z prostredia.
Samotnu 15ku odporucam. Nenarazil som na nic, co by robilo problem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aky sofistikovany obrazok :)
Mint je pre mna velmi prijemnym prekvapenim. Som obycajny windowsak a Mint 14 som si najprv skusil na starsom ntb. No teraz mam dualboot aj na "hlavnom" PC (resp. triple boot nakolko som skusil Mageia 3 a zaroven si ju aj nechal na hranie)
Uzivatelsky jednoduche, vsetko intuitivne najdem tam kde to hladam. Neviem, asi to uz bude standart u vacsiny distribucii, ale napr. take ubuntu mi absolutne nesadlo a v podstate ho nemam rad :D
Kazdopadne 15-ka stiahnuta a tesim sa ako ju dneska nahodim :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli muzu poradit, jestli mas aspon trochu slusny PC, triple boot zrus, nech jenom Win + Mint. Na kterem systemu jses vic, tak tam nainstaluj virtualbox a do nej na hrani treba tu Mageiu nebo jakykoli jiny distro. Je to o dost pohodlnejsi, nemuset se kvuli pokusum bootovat do oddeleneho systemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A je to spolahlive? Myslim nerad by som sa dostal do situacie, ze nieco mi nebude fungovat ako ma a ja si nebudem isty tym, ci to nahodou nefunguje kvoli tomu ze to mam spustene cez virtualbox. A mageia ak som to spravne pochopil nejak priamo podporuje steam a rad by som to skusil. Zatial mi nevadi vzdy restartovat pc ked sa chcem dostat do ineho systemu. Len ma troska trapi ze cez mint neviem upravit grub a v mageie to tak pekne islo, akurat to na 100% nefungovalo spravne :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to spolehlivy, na hry to ale neni, Steam bude 100% fungovat i v Mintu, vsechno co funguje v Ubuntu funguje i na Mintu. GRUB upravit jde celkem v pohode, je to zase stejny jak v Ubuntu, procti navody na netu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Jak nainstaluju ovladače k mé grafické kartě Nvidia GTX560, tak aby jsem měl akcelerované přehrávání videa a šlapaly hry ze Steamu? Žádné proprietální ovladače nabízené v nabídce správce software či jak se to jmenuje mi nezapnou hardwareovou akceleraci přehrávání videa a i hry běží v software renderingu. Všechny mé dosavadní pokusy ztroskotaly tak, že systém naběhl maximálně do textové konzole bez grafické nadstavby. Průběžně to zkouším asi půl roku. Po neúspěšném pokusu to nechám chvíli být a pak to po nějakém čase zase prubnu... Ubuntu prostředí se mi nelíbí, takže v něm to nejsem ochoten zkoušet, protože bych ho nevydržel dlouhodobě používat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prijemny system, asi vyzkousim vic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.