Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel MorphOS 2.0

Můžu se zeptat jaké výhody má absolutně neznámý systém se skoro nulovou podporou aplikací oproti třeba windows?:P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ace645:
Pro tebe zadne.
Pro ostatni je to zajimava informace.
A pro me duvod koupit Efiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grovik: Já si rád počtu o neznámých věcech, jen mi prostě uchází důvod to instalovat do PC :) Popřípadě kupovat PC výkonově na úrovni lepšího mobilu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ace674: Jenže ono to je pro PowerPC ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Já myslel že i pro PC podle věty "mimo jiné pro PowerPC "
Každopádně i pro PowerPC bude lepší linux, ne?:) Opravdu o tom nic nevím, rád se nechám poučit o skrytých výhodách:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

výhoda přece je že se staneš "ultra-4l334-hardkór-machrjaksviňa" a můžeš házet windowsáky s linuxákama bohorovně do jednoho pytle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k cemu je to dobry ? da se to v integrovat do auta ? nebo kcemu to vlastne slozit ? diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kuk: je to jistá reinkarnace AmigaOS. Se všemi výhodami i nevýhodami. Mně by jen zajímalo, jestli to poběží na mém BlizzardPPC-enabled Amiga klopýtači :o)  Že bych vybalil a oprášil Amigu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to TyNyT : aha a jsem uz tajne doufal ze z toho udelam pc do auta na navigaci,dvd a mp3 :( takze to nepujde jestli sem to dobre pochopil ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kuk: určitě ne. Tohle je OS pro nostalgiky :-) Nicméně, někdy je mi po amize smutno, třeba způsob jazykové lokalizace softwaru byl famózní..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tento nativní OS určený..."
Zajimalo by me, co se timto slovnim spojenim mysli. At delam co delam, nic smysluplneho me nenapada. Leda by autor slovem "nativni" myslel neco jineho, "prirodni", "prirozeny" nebo "tykajici se narozeni"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, slovo "vobecně" byl opravdu překlep.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muze to byt super system ale zavadeci cena 111 euro zvysena pozdeji na 150 je jaksi mimo misu. U minoritniho systemu je dnes rozumna cena 0 a k tomu otevreny zdrojovy kod. Jojo, byt amigistou je drahy konicek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ta efika vypada skoro pouzitelne, skoda ze nema usb 2.0, zajimava deska na ruzne male veci bude koncem roku beagleboard.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

F: no, ono je fatální, že ten systém lze shodit několika "nešťastně" spuštěnými programy. To je, řekl bych, největší kámen úrazu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amiga forever.. .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ebo: ale ani o chvilku déle! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to TyNyT:
A hlavně multitasking, muzika, AmigaOS, Workbench :-) V době, kdy se PCčkáři trápili s příkazovou řádkou jsme měli skvělej woknózní systém s ikonkama :-) A ty hry bože :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nostalgiky by mohla zajimat nove pripravovana herni masinka Pandora. Viz http://openpandora.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje poměrně velké množství alternaticních os (beos, inferno atd) viz http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_operating_systems

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

onevan: to sice jo ale ta doba je davno pryc. Sice mam doma A1200 s turbokartou ale ty soucasne pokusy nacpat to do toweru, upgradovat atd nejak moc nechapu, ty ceny za cokoliv jsou oproti PC (nebo cemukoliv jinemu) naprosto silene. Bezne PC a (Win/E-)UAE je dnes lepsi volba i pro nostalgickeho amigistu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 F: to se pleteš... nostalgickému amigounovi uae relativně nesmí přes práh a používá ho jen v nejnutnějších situacích (amiga zrovna není po ruce)... ty přestavby do toweru, shánění turbokaret, atd. děláme prostě proto, abysme svému mazlikovi udělali radost (a samozřejmě i sobě)... i ty si jednou svoji oblíbenou přítelkyni necháš na věčné časy (no dobře, to v tom nejlepším případě) a budeš si jí vymazlovat k obrazu svému dokud to půjde...
osobně si však myslím, že pro současné Amigisty-nostalgiky je zajímavý jiný projekt, který doufám, že se dotáhne do konce (byť tomu moc nevěřím)... natAMI http://amiga.webz.cz/view.php?cisloclanku=2008031301

a všichni ti, kdož tu plácají něco o okrajovém nesmyslu by si měli uvědomit, že tenhle nesmysl (Amiga) pomohl masivně k tomu, aby počítače nebyli jen na práci, ale taky na hraní :-) a relativně i k tomu, že uživatel se dodnes neplácá v příkazovém řádku, ale má k dispozici příjemné uživatelské prostředí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 peca_007: co by na tom nostalgika amigistu mohlo oslovit? kde to má custom chipset? kde to má nativní podporu AmigaOS? kde to má PALovské módy? ne, ne... tohle ne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: Hmm, takovemu pravovernemu amigounovi by nemela vonet ani ta natami ze stejneho duvodu jako mu nevoni UAE (nebo minimig nebo cokoliv co neni origos). A dobre mu tak :-) Neschopnost prijmout pokrok je znamka stari nebo hlouposti. Dnes jsou veci ktere Amigu prekonavaji naprosto ve vsem vcetne jakychkoliv pokrokovych myslenek ktere kdy mela. Samozrejme ze je soucast minulosti, to ji nikdo nebere. Kdyz se podival na specifikaci te NatAmi dychne na me minulost a jenom kroutim hlavou. Zadna nova myslenka, jenom 10 let stare veci jenom mirne prelakovane. I ta stranka 'concept' je mimo, to o cem tam pisou je bezne a lepe vyresene v dnesnich embedded systemech, mobilech, PDAckach. Vymezovat se vuci obycejnemu PC je opet znamka toho ze nekomu ujel vlak :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 F: je vidět, že pravověrným amigounem si nikdy nebyl :-) Amiga není jen kusem historie... Amiga je především srdeční záležitostí, je to počítač s duší, kterou PC mít nikdy nebude... Je to počítač, jež tvůrci dělali s láskou a péčí, do kterého otiskli kus svého já ...ne jen kus šrotu poskládaného z různých součástek...

neříkám, že natAMI je spása, která mě vyvede z pekel, pouze je to koncept, který se nejvíce blíží originální Amize a "trochu" jí vylepšuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 F: navíc máš trochu pokřivené hodnoty... nechat si v sobě kousek dětství není známkou slabosti, ale dospělosti... chudý ten, kdož se podívá na svou oblíbenou hračku z dětství a pronese "no a co..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: no ja myslim ze byl, v dobe kdy mela sve kouzlo. Ale s timhle myslenim bych musel zustat uz u sveho C64 a Amigu zavrhnout hned na zacatku (a taky zustat s prvni holkou kterou jsem kdy potkal ;-) Casy se proste meni. Dnes pro mne stoji na miste Amigy veci typu N810 a v budoucnu snad Pandora. Tam vidim pokrok stejne 'kvality' jako byla kdysi Amiga.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdil nechat si kousek detstvi (ten opravdu mam) a zustat ditetem. Dnesni pravoverny amigoun prestavujici si A1200 do toweru a kupujici si predrazenou usb kartu aby si mohl pripojit mys (to je jeden z prikladu, bylo by jich vic) pro mne zustal ditetem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 F: věc názoru a pohledu, každopádně postavit se proti sobě s těmito tvrzeními, každý za sebou budeme mít houf přívrženců :-) jestli podle tebe znamená lpět na něčem oblíbeném dětinskost, tak si to klidně mysli... narozdíl od tebe já na svou první pořádnou přítelkyni vzpomínám rád a i dneska bych si klidně nechal říct a pře*iknul ji (samozřejmě kdyby byla ve stejném stavu, jako Amiga - tj. stále použitelném a svěžím, byť by mi vedle ní někdo nabízel votuněnou modelku se silicon implántáty, botulinovými vylepšeními a jinými fičurami, které jsou dneska in)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proti tomu pre*iknuti nic :-) Ja mluvim o tech co maji na policce 10 let stary obrazek nekoho mrtveho a na zadnou jinou se uz nikdy nepodivaji a zijou v minulosti. Jak rikam, s timhle uvazovanim bych mel porad C64 a Amigu nikdy nepoznal coz by byla skoda, ne? Mluvit o tom ze ty dalsi nemaji dusi a nestoji za nic je lhani si do kapsy. A koneckoncu i urazka tech co davaji dusi tem novejsim vecem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2F: nikde jsem nenapsal, že mám na stole jen a pouze amigu... samozřejmě tam hnije i PC, nicméně jsem poukázal na to, že amigoun spíš šáhne po amize, když je k dispozici, než aby na PC emuloval pod UAE... (navíc mmu ti uae nenabídne ani když ho budeš přemlouvat)... a přirovnával amigu k mrtvole od tebe není moc hezké...
navíc, když sis chtěl zahrát nějakou hru na C64, pouštěl si opravdu na amize emulátor a nebo vytáhl commodora ze skříně a zapojil?
a ano, budu si stát za tím, že PCčko duši (jakkoliv zvráceně zní, aby počítač měl něco jako duši, byť s trochu jinými parametry, než je ta lidská/zvířecí) nemá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro C64 i Amigu je to stejne, vetsinou radeji emulator. To mi napr. dovoluje hrat stare pecky kdyz sedim na zachode :-) coz je jedine misto kde mam posledni dobou trochu casu a soukromi :-) Taky deti (nebo manzelky) moc neoceni kouzlo starsich pocitacu kdyz pred tim hodinu vybalujes zaprasene krabice, zapojujes spoustu dratu a pak cekas az se to nahraje z kazety/diskety a nakonec zjistis ze tam je chyba :-) Naproti tomu jeden shortcut na desktopu nebo polozka v emulatoru (at uz na PC, PDA nebo XBOXu) je neco jineho.

A s tou dusi PC, hmm, nevim, klasicke krabicove PC doma nemame, to je fakt hnus velebnosti, ale ty ostatni 'pocitace' (TC1100,XBOX,WL500gx,T2,Zodiac,770,N800,N810), to je neco jineho :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 F: no jo, ale amigoun by měl vědět, že slovem "šrot" se výhradně myslí PC :-) odtud asi vypramenilo ono nepochopení...
faktem je, že přítelkyně/manželka vytahování starého počítače neocení, nicméně není problém vyhradit si jednu místnost a nekompromisně poznamenat, že ta je moje a ona nemá právo v ní cokoliv měnit, či snad vynášet jakékoliv výhrady... ostatně ona si přivlastnila 90% prostoru ve skříních, celou koupelnu (pravda, malou přihrádku na zubní kartáček, hřeben a holení uctivě ponechala), kuchyň a jestliže se člověk pokusí vytknout ten naprosto nevkusný kytičkovaný přehoz na postele, riskuje přinejmenším veřejné lynčování...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mysticjoe a F:
hele prostě je to tak, pravověrní jí mají stále doma ale pracují a hrají na PC. Nemění to nic na faktu, že sice je dávno překonaná ale co se týče revoluce je pořád nejlepší :-) Je prostě dokonalá, i když jí nepustíte :-) Měl jsem v ní Blizzard 1260 s 16MB SIMM :-) a lightwave od 3.5 až po 5.0. PC si ani neškrtlo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.