Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel MPlayer 1.2 se skvělými novinkami

to jsem netusil ze jsou v linuxu ty prehravace takova bida

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Funguje to vicemene tak, ze jakmile vyjde nejaka novinka treba HEVC, tak je jako prvni podporovana v linuxu a az potom se dostane podpora do Windows. Takze z tohoto hlediska je linux jako samohrajka vylozene vhodny.
Co se tyka prehravacu, tak v linuxu jsou hlavni dva: VLC (znas i z Widows) a zde zminovany MPlayer. Druhy jmenovany je vsak pouze takovym zakladem pro jine prehravace, kteri mu dodavaji GUI, takze ja treba pouzivam SMPlayer, coz je jiz patrno z nazvu, ze je jen Mplayer vylepseny o poradne GUI, aby to bylo uzivatelsky privetive.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ok. ale i tak. 3 roky a nova verze? bud je ten mplayer tak dokonalej ze ani nepotrebuje aktualizace (coz osobne pochybuju) anebo v tom je neco jinyho a jeho zakladna vyvojaru je jaksi spatna

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

skor nie je nutne ho casto menit (nie, nie je dokonaly). ak poznas xbmc (kodi) tak live distribucia je postavena na ubuntu a prehras tam vsetko (poslednych 6 rokov mam postavene HTPC na xbmc/kodi a doteraz som nenasiel nic co by to neprehralo). oproti win je rozdiel v tom, ze akceleracia videa cez AMD GPU je problematicka (takze ja som fical az donedavna na NVIDIA ION, pred mesiacom krabicka odisla do vecnych lovist a presiel som na raspberryPi2, ktore zas fici na linuxe/debiane).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co byste na tom chtěl pořád měnit? Pokud si projekt drží vlastní linii, nemění se ovládání, tak skutečně jednou za x let stačí reagovat na změnu (v tomto případě reaguje na změnu v ffmpeg) okolního prostředí.

Nehledě na ten myšlenkový zkrat typu jeden projekt = celý ekosystém, přičemž ignorujete jiné projekty, které si klidně můžete kompilovat každý den nebo chcete-li, po každém commitu x krát denně.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak lepsi nez jak to dela M$ a to ze zmena je jen kosmeticka, nove funkce neprida a kdyz, tak ty nepotrebne, potrebne spis odebere = tomu rikam pokrok a nekteri ho chteji vsude, pokud neprijde tak beci. Delat zmeny pro nic za nic je hovadina.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak MS je hlavne schopen kdykoliv doprasit GUI, takze pak pulka lidi nevi, jak to ovladat a druha to dlouho hleda. Ale aby vyladili vnitrek, ktery postrada byt jen lehce pokrocilejsi veci, usnadnujici zivot a setrici cas, na to uz kasle. Jedine, co jim nemohu uprit je latani bezpecnostnich chyb, na coz v dnesni dobe vyrobci vice ci mene kaslou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, samozrejme ze aktualizace byly. :-)
Tohle je jen vetsi aktualizace, ktera vyznamne pridava nove vychytavky, proto se to zveda o jedno cele cislo nahoru, ale nejake ty bezne opravy samozrejme jsou prubezne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz rekl Heron, mplayer aktualizace prilis casto nepotrebuje, protoze vetsinou staci aktualizovat samotny ffmpeg.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co přesně je na přehrávačích v Linuxu bída?

MPlayer funguje v konzoli, framebufferu i GUI. Má různé skiny včetně možnosti mít vlastní. Zvládá celou řadu vykreslovacích knihoven včetně tak obskurních, jako je libaa nebo libcaca, která film vykresluje do konzole jako čb/barevný asciiart. Podporuje snad všechny formáty videí i titulků, snadno nastavuje kodování. Umí hromadu různých zdrojů, od souborů, přes streamy a DVD/CD až po dvb-t, webkameru a podobně. Narozdíl od Windowsích krámů umí přehrávat některé formáty ještě v době kdy se stahují a nejsou celé na disku. Má podporu LIRC, takže lze ovládat libovolně nakonfigurovaným dálkovým ovladačem. Atd. atd.

K dispozici je celá řada alternativ, včetně třeba VLC stejného jako na Widlích.

Tak při dalším trollování ze sebe nedělejte takového neznalého hlupáka...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Místo ASCII videa by se mohli zaměřit na jednoduché ovládání a přehlednost. To je asi největší nedostatek programů jako je VLC.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.