Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Raspbian 2015-01-31, připraven pro Raspberry Pi 2

Takova hloupa otazka: rozumim tomu dobre, ze kdyz si udelam upgrade/update systemu u stavajiciho rabsperri, tak pak staci jen prehodit SD kartu a nabootovat na novem Rabsperri 2 ?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si ze to bude tak jednoduche.. R2 je jina procesorova architektura.. IMHO by mohlo fungovat presunuti /home na novou instalaci po nainstalovani stejneho seznamu balicku jako v predchozi verzi..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jiná procesorová architektura to je, ale i tak by to fungovat mohlo. Protože si myslím že přidali podopru nového HW do jádra, takže s "novým" jádrem by měla přibýt i podpora pro nový HW. Až mi RPi2 příjde tak to můžu zkusit, ale doručení je v nedohlednu :(

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

nj, zrejme je A7 obsahuje instrukcni sadu z A6+neco navic, takze umi pracovat s binarkama starsi verze, neco jako 386 vs 486 v x86 svete.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ano presne tak
vytiahol som sd kartu z RPi 1 a dal som ju do RPi 2 a vsetko slape
az na seriove cisla ku kodekom

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

tak to je dobra zprava. Rad bych se zeptal, je znat vetsi rychlost procesoru i na samba transferu? (vsude pisou, ze lan/usb je stejny, nicmene ze jiste zvyseni rychlosti se da ocekavat)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pres tu sambu prehravate filmy tak silne doporucuji prechod na NFS. Radove rychlejsi zacatek prehravani etc.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

no, ja stejnak vzdycky par sekund cekam, nez se mi probudi uspane disky.... Spis mi jde o rychlost zapisu - kolem 2 Mb neni mnoho. Uznavam, ze brzdou je take ntfs formatovani disku, ale zase diky tomu usb disky jednoduse prehodim k windows a zapisu nova data...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.