Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšla Betaverze Windows 8 jako Windows Consumer Preview

I to je v článku napsáno. Odkaz jsem nedával proto, že bez přihlášení nefunguje (což je i případ toho tvého).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hej, zistil som neskor, z tohto linku sa da ist k downloadu servra 8
http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/hh670538.aspx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, ten bych tam dát mohl ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A VHD (nebo ještě lépe VDI) pro client verzi není?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kam se ulkládají soubory z té webinstalace? Díky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fuj, musím říct.

Přiznávám se po dobrém, musel jsem 10 minut hledat, jak se PC restartuje. Metro je sračka - nenašel jsem, jak ukončit aplikaci kromě toho, že ji vy-alt+F4-kuju. Kentus.

Na druhou stranu ta kopie Android marketu má určitou budoucnost, po nějakém repozitáři aplikací s možností seamless upgrade jsem volal už dávno, ale muselo to být za tuhle strašnou metro-cenu?

KDE JE MOJE TLAČÍTKO START?? Začalo to v Ubuntu (tam si ale člověk může pomoci sám a dostat se na použitelný windowmanager), tady to asi bude konečná. Naštěstí mám koupenou krabicovku W7, takže jsem celkem v klidu a čekám co bude, ale W8 nevidím jako moc úspěšný systém, budou to takové Vista2 ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám stejný názor. Hrál jsem si s tím chvíli a ukončovat programy jen Alt + F4 je na prd. Pořádně jsem ani nepřišel jak kloudně se dostat na tu pravou lištu, co jednou za čas vyjede když šmátram tam myší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myší úplně do pravého dolního rohu. Taky dobrý fór. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak kdy to šlo... dokonce myslím, že to fungovalo i jinde.. ne jen dole.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bud dole nebo nahore. Podobne to funguje se "Start menu" v levo..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Start tlacitko dodelat pujde. Asi to bude chtit nekoho kdo hodne dobre rozumi vnitrnostem systemu a WinAPI, ale pujde to. Koneckoncu nahrada za start menu u Win7 existuje.

Podle me je to moc peknej system s totalne nedomyslenym GUI. Metro samo o sobe se mi na tabletu ovlada vazne dobre (a to 12" tablet PC neni na tohle urceny ani idelani), ale bezna prace? Horor. A jako konzerva me samozrejme stve i vsudypritomnej skydrive a cloud nalevonapravo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jako konzerva me samozrejme stve i vsudypritomnej skydrive a cloud nalevonapravo.

:-))) No, jestli Vás to uklidní, tak zrovna tohle rozhodně nepovažuji za konzervativismus, ale naopak za projev rozumného úsudku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace pro metro jdou zavírat tak, že se myší najede do levého horního rohu, pak po okraji dolů. Zobrazí se černý panel se spuštěnými aplikacemi. Pak už stačí jen kliknout na aplikaci pravým tlačítkem a vybrat close.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Delam neco blbe, nebo opravdu prestal fungovat ten trik pro likvidaci Metra, kterej fungoval v DP? Polozku RPEnabled v registru marne hledam a kdyz ji vytvorim, tak to nema zadnej efekt. To uz pomalu prestava byt vtipny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem to zkoušel na virtuálce. Metro na desktopu fakt není žádná velká láska. První věc, co bych nejradši udělal po instalaci Osmiček na desktop, bude obnovení klasické nabídky Start a tlačítka Start.
Možná je to VirtualBoxem, možná je to Windows 8 samotnými, ale mě se poměrně často stává, že to vymrzne a musím resetovat virtuální stroj. Stále se mi to jeví, že ještě budou muset hodně na tom udělat, zamést piliny stačit nebude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mrznuti vypada jako problem VirtualBoxu, delala to uz DP verze. S VMware Playerem to jede bez problemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve VirtualBoxu mi i předchozí verze občas tuhla, ale po 1/2 minutě to zas jelo dál. Resetovat jsem nemusel nikdy. Když jsem to jen tak pro srandu pustil na P4/3GHz s 2GB RAM, tak to běželo mnohem rychleji než ve VirtualBoxu na C2D.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to jako Windows BFU edition :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokrok nelze zastavit, aneb optimalizace vypinani systemu:

Windows 7: klik na Start, klik na Vypnout

Windows 8: zmacknout Win klavesu, najet mysi do pravyho horniho rohu, chvili pockat nez se uraci vyjet menu, klik na Settings, klik na Power, klik na Shut down

Tak to me ted na zaver opravdu pobavilo. :) Napsat "shutdown /s" do prikazovyho radku v TC se zacina jevit jako docela dobra alternativa. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, nebudte naivni, tlacitko, plocha, vse je tam by default ...... fakt me nechtejte rozesmat! Ale radej to nainstaluju az zitra ................ hezky v klidu .........
Jako nikdy bych tomu neveril (a ani stale neverim a neuverim, dokud nevyjde RTM), ale je fakt ...... ze nejeden hloupy product management dokazal zabit produkt i firmu a bylo to i kvuli daleko vetsim blbostem .......
Jako zcela logicky: tlacitko start a normalni bezmetro plocha tam bude VZDY a bude VZDY nativne od Microsoftu podporovana, pokud jsou PM kreteni, tak je proste pri uvedeni systemu, Steve vykope na dlazbu a dodelaji to tam jeste pred vydanim nejakym windows updatem .... firemni sfera by tohle NIKDY neprijala, cimz by se mohli s touto verzi v naprosto drtive vetsine firem rozloucit, coz je proste (uz jenom jak to po sobe ctu), naprosta kravina ..... takze start, plocha, vsecko pri starem, BUDE!!! Muzem zrekapitulovat za pul roku......
Myslim, ze se MS pekne poucil z ribbonu a na vlajkovy software si tohle nikdy nedovoli ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz se mi libi predstava, ze pri vydani RTM reknou neco ve stylu "delali jsme si prdel, tady mate normalni Windows", tak se obavam, ze to myslej naprosto vazne. Dalsi nadeji pak je, ze se jim tyhle blby fory seredne vymsti a nezbyde jim nez dalsi verzi Windows udelat zase normalni a doufat, ze jim uzivatele odpusti. Jenomze ani na to se neda moc spolihat. Oni totiz nejsou blbi.
Ta aktualni ukazkova verze je sice na prvni pohled zprasena naprosto priserne, ale na druhej pohled tam vlastne skoro vsechno je. Nejzasadnejsi viditelna zmena je nevypnutelny Metro a chybejici tlacitko Start. Ale ke vsemu, k cemu se pres nej dalo dostat, se da dostat i pres Metro. Je to sice zase o trosku krkolomnejsi a zastanci tradicniho desktopu nebudou moc nadseni, ze se budou muset divat na ten fujtajbl vosklivej, ale k cili se nakonec dostanou. K prechodu na jinej system je to proste dodrbany malo. To nakonec udela jen par tech nejvetsich hardcore odpurcu, dalsi mala skupina si to opravi pomoci aplikaci tretich stran a zbytek si proste zvykne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak ted jsem to nejakou chvili testoval a musim rict, ze jsem opravdu mile prekvapen ...... clovek by nemel dat na to, co se kde pise, ale nejlepsi je si to osahat sam.
Clovek musi zapomenout na to, ze tam nekdy nejake start tlacitko bylo, to je v podstate jediny rozdil vseho toho humbuku. I ted, kdyz se najede do leveho dolniho rohu jak bylo tlacitko start a klikne se, tak se tam clovek dostane. Ja osobne jsem na nej mysi snad jeste nikdy neklikal:) To, co se objevi potom neni proste ta klasicka mala nabidka, ale nabidka start pres celou obrazovku, zadne tajemne a proklinane "metro", proste je ta nabidka start trochu vetsi:) Kdyz se nad tim clovek zamysli, tak cele slavne to, co se nazyva metro (a je pricinou vsech sporu) je JEN NABIDKA START, nic vic, nic min ..... no a pak uz to teda neni takova hruza. To, ze tam to tlacitko (logo) meli fyzicky nechat, je vec druha, ale funkcnosti to absolutne nevadi. Ty vychozi dlazdice tam jsou pochopitelne uplne na hovno, o tom zadna, ale daji se tam napichat vlastni programy, takze velke plus ..... ale dulezite (aspon pro me) je, ze kdyz kliknu na klavesu windows (start) a zacnu psat, ze se mi zacnou objevovat nalezene programy a to ve windows 8 funguje, podle meho letmeho seznameni, dobre, dokonce hodne dobre a dokonce lip nez ve W7. Ja treba nemohl odpustit microsoftu tu nabidku ala vista/w7, ale ted na ni nedam dopustit. Co jsem trosku zatim nepobral, kde budou klasicke seznamy a slozky programu (po spusteni atd) .... ale asi to tam nekde bude. Vytvoril jsem si na to panel nastroju na liste, kde se pres sipecku dostanu na to, na co jsem byl zvykly v nabidce start (network a computer + polozky nabidky start).
Kazdopadne, ovlada se to naprosto normalne a z meho subjektivniho pocitu o neco lip. Je dobre vyzkouset klavesove zkratky, treba win+d, "necekane" hodi cloveka do desktopu, kdyby se ztratil nekde v metru:) Vic ploch funguje perfektne, takze nejaka zrada v jinem ovladani oken a podobne neni, coz je pozitivni. Co me trochu vadi je to, ze i kdyz pridali polozku na zakazani aero peeku (nechapu kdo to muze pouzivat), tak tam stejne je a musi se v registrech nastavit vyssi cas zobrazeni (na nikdy) stejne jako u W7, kde ta moznost byla pro jistotu zasedla uplne. Taky me stve ten alt+tab ..... od te prvni bety uz zase zacal fungovat klasicky (jenom ikona, zadny strupidni obrazek), ale zas se tam nasackovaly nejake nesmysly z metra, navic metro aplikace asi nemaji vubec ikonu, takze to nevypada nejlip ..... asi to bude chtit pohrat se s nastavenim a ten nahled zmensit na minimum a bude to zas podobne jako ve W95:)
Jeste jsem si vsiml, ze uz tam neni pokrocile nastaveni zobrazeni oken, takze uz pujde tezko nastavit klasicke W95 prostredi (hruska high color pro znalce:), kdyz jsem naimportoval themes fajl, tak to ma divne barvy, mozna to pujde pres ty high contrast profily a upravit jim barvy, pak to vypadalo jak w95 (ale ne, ze bych to jeste pouzival:)
Takhle to mam s improvizovanou nabidkou start s nainstalovanyma programama (http://imageshack.us/photo/my-images/687/necor.jpg)
Shrnuti? .... metro neni zadne nove prostredi a uz vubec neni defaultne vnucene ..... je to jen vetsi nabidka start na steroidech, ktera se chova velmi podobne jako ta ve W7, pri WIN (start) klavese se objevi a pri ESC zmizne a skoci se zcela "necekane" zpatky na klasicky a defaultni desktop, ktery tam vzdy byl, je a doufejme, ze i vzdy bude!:o) Vsechny nabidky, menu, nastaveni, atd, atd, atd ... zustalo stejne jako v vista/W7, takze zadne zakernosti se nekonaji. Vlastne nebyt jine (metro) nabidky start, tak by se ani od W7 nedaly W8 rozeznat. Takze fakt nevim, co s tim lidi maji za problemy? Na tabletu budou pouzivat aplikace, ktere budou celoobrazovkove uzpusobene dotykovemu ovladani (metro) s tim, ze kdyz aplikace nebude mit metro rozhrani, tak budou mit otapavaci opicky celkem smulu ...... pro klasicky desktop a lidi, co jeste umi pouzivat mys se absolutne nic nemeni ..... no, cekal nekdo snad neco jineho???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne se teda Metro jako "velka nabidka Start" nelibi ani trosku, na takovou barevnou preplacaninu fakt nejsem zvedavej. A ta jejich "optimalizace pro poloslepy" (vsechno velky jak krava) me na tom vylozene sere. Ja chapu, ze chcou zkusit neco novyho, a tak to musi ve vychozim stavu zapnout, jinak by to nikdo nezacal pouzivat.
Ale proc to delat takhle nasilne, bez moznosti to vypnout? Ja mam rad desktop a chci zacinat primo na nem. Nechci pri kazdym startu pocitace videt priblbly Metro a muset pokazdy klikat na dlazdici Desktop, abych se dostal tam kam chci. Pro me je to zbytecne krok navic a oni me opet uplne zbytecne tlaci nekam, kde byt nechci. A jedinym vysledkem bude, ze zanevru na Metro jako celek. Kdyby mi dali moznost nastavit desktop jako primarni a Metro aplikace mi umoznili poustet i v normalnim okne na desktopu (a to by problem byt nemel, kdyz se musi vejit na nejakej miniaturni tablet, tak by se vesly i do mensiho okna na velkym monitoru), tak bych mel peknej pocit, ze me nikdo do niceho netlaci a nakonec bych treba zjistil, ze se mi Metro aplikace libi a zacal bych je pouzivat i na fullscreenu. Proste podle hesla "nejsem proti novym hrackam, ale neberte mi moje stary a nechte me, at si je zahodim sam". :)

A pokud jde o klasicky Win95 prostredi, tak tim me teda pekne nastvali. Protoze i kdyz z dnesniho pohledu pochazi z praveku, jeho jednoduchost, nevtiravost, prehlednost, atd.. jsou stale neprekonany. Podle me je velka chyba, ze to tam volitelne nenechali. Ale on to urcite nekdo udela jako tema, ktery pujde doinstalovat. A kdyz ne nikdo jinej, udelam to sam, do roku 2020 to urcite stihnu. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: Mylis sa, firemna sfera by toto VELMI rada prijala vsetkymi desiatimi. Dat uzivatelom iba Metro s potrebnymi nastrojmi na pracu. Nic ine, lockdown, ziadne nechcene veci, instalacie. Vlhky sen kazdeho sysadmina a securitaka - ako okliestit uzivatelov aby nerobili s pocitacmi blbosti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že kdyby počkali s vypuštěním na 1. dubna, tak to mohlo dost lidí rozesmát, takto to moc vtipné není.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osmičky mi startují přesně 3,61 sekund (UEFI, 2. gen SSD od Intelu). Upřímně - který systém tohle má?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je probuzení nebo boot? Osmičky prý při vypínání podvádí a jenom se uspávají. Já mám Debian za 5,45s, ale na 5400 otáčkovém disku a C2D 2.2Ghz, večer můžu zkusit restartovat server, ten je Sandy Bridge a má rychlejší disky. (A je fakt, že jsem pro dosažení lepšího času vypnul sambu a mysql server. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.