Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšla finální Opera 9

doplnil bych informaci, ze aspon podle mych zkusenosti uz se konecne identifikuje jako opera, a ne jako IE. takze bude zajimavy, jak se zmeni statistika pouzivani jednotlivych prohlizecu v ramci cr i svetove... necekam vyrazny skok, ale stejne bude zajimavy se na to podivat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

operu jsem prestal pouzivat, protoze nektery stranky spatne zobrazovala, nebo se mi stavalo, ze neaktulizovala treba fotky v profilech na lide.cz, obnoveni stranky nefungovalo a musel jsem vzdycky smazat cash a pak to nacetlo spravne a pak to bylo zase stejne...kvuli temto drobnostem jsem nakonec presel na Firefox a ten mi vyhovuje, jen nevim, proc mi tady v tomhle okne nezobrazuje nastroje pro editaci tohoto textu, jak v IE:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opera se tváří jako Opera minimálně už od verze 6.03. viz http://en.wikipedia.org/wiki/User_agent_string

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorat nevim proc by se mel instalator pripojovat na nakou adresa ktera primo s instalaci nesouvisi. Hmm. I pri zablokovani se to naistaluje takze v tom hlubsi smysl nevidim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na OPERU 9 som cakal dlho a priebezne som skusal beta verzie a zatial po par hodinkach pouzivania, mozem vyjadrit len absolutnu spokojnost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wap stránky nedokáže zobrazovať ako verzia 8 alebo 7 - tá bola na wap najlepšia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja jsem pouzival Operu dost intenzivne - byla skvela, ale nektere stranky se mi v ni nezobrazovali. Tak jsem take presel na FireFox. Ale zda se mi, ze Opera 9 uz je zase O.K. I ty profily a fotku na lide.cz zobrazuje bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu také kam se to při instalaci chtělo připojir,ale Sygate to zablokoval a instalace proběhla i tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

8.54 mela zasadni problemy s renderovanim, v 9 to opravili, ackoli dynamicka zmena border u <td> pomoci css ji stale jeste ne zcela svedci. ale po par minutach testovani mohu konecne rict, ze bych ji mohl konecne pouzivat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opera je nejlepsi!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu se s ní přihlásit na seznam do mejlu... Někde musím něco nastavit???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem ji chtel taky zkusit, mel jsem nainstalovanou a funkcni predchozi verzi. Dal jsem upgradovat. Po spusteni visi v pameti, zatezuje procesor, ale ani malinke okno nevyskoci. Zkousel jsem restarty odinstalaci, cistou instalaci a furt nic. XP SP2 + vsechny zaplaty :-(
Nevim, co delam blbe ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tlamik:

ze by prave tie zaplaty do windowsu ? viac poseru ako opravia. mam WinXp +SP2 a hned som vyhodil automaticke stahovanie aktualizacii, lebo horsia vec naozaj nemoze byt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem Operu verzi 8.54,stáhnul jsem si internacional verzi,rozbalil,dal upgrade a všechno bylo OK.Mám XP s SP2,též vypnuté automatické stahování oprav.Opravy jsem neinstaloval nejméně rok a nevidím,že bych měl nějak nestabilní systém.Nějaké problémy nepozoruji,jen není úplně vše přeloženo do češtiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byt to na mne tak taky neinstaluju opravy od Microsoftu, ale radeji to zabezpecim SW tretich firem (adware, Firefox, spyboot apod.), ale firemni politika je holt firemni politika ... Ze by to nejelo nikomu s aktualnima zaplatama ?!?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mi v Opere chybi oproti Firefoxu je Adblock. Nechci si hrat s zadnymi konfiguracnimi soubory, chci kliknout na objekt ve strance a bloknout ho pripadne vlozit regularni vyraz pro URL (s nabidkou existujich URL v aktualni strance). Umi tohle Opera nebo nejake jeji rozsireni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nainstaloval jsem verzi 9 a stále píše , že ji chybí nějaké knihovny. A padá s hláškou o chybě. Setkal se s tím někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Franta: staci si v Opere 9 kliknout na strance pravym tlacitkem a vybrat z menu "Block content". Narozdil od FF neni nutne instalovat zadne rozsireni :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, 8micka to neumela. Instalace 9ky byla bleskovka. Docela to funguje i s temi regularnimi vyrazy. Sice adblock je komfortnejsi (nabizi mi blokovatelne url ve strance, ma white listing a jine sikovne ficury) ale i tak vypada Opera 9 v tomto ohledu pouzitelne. Skoda ze jsem se nedavno zbavil jednoho pomaleho stroje ktery na firefox nestacil ale s operou bezel hezky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záplaty s Operou 9 nijak nesouvisí, ve firmě aktualizuju pravidelně (teď nedávno jsem dával 7 nových aktualizací) a se spouštěním Opery 9 nejsou žádné problémy.
Zkus toto: ve správci úloh klikni na kartu Aplikace, pravým na Operu a dej přenést do popředí. Jestli se ti nezobrazuje Opera 9 na kartě Aplikace, tak máš něco špatně v windows. Zkus restartovat do Nouzového režimu a spustit Operu 9 v nouzovém režimu. V nouzovém režimu se zavádí jen základní ovladače důležité pro chod systému a nespouští se rezidentní aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Radim: zkus odstranit cookies a vymazat cache, zavřít Operu a znovu ji spustit, pak by to mělo jít. Jde ti seznam otevřít i v jiných prohlížečích?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a do třetice, když už tu něco píšu, tak instalací záplat nic nezkazíte, ba právě naopak. Microsoft aktualizace nevýdává jen tak pro nic za nic, jsou to opravy systému. U linuxů vycházejí opravy mnohem častěji než u windows a stěžuje si někdo z uživatelů linuxu? Ne prostě je nainstaluje.
Vypnutí windows update je rozumná věc, aspoň vám MS nemůže do počítače nainstalovat WGA a podobně. Doporučuju stáhnout balík s aktualizacemi a instalovat jej offline. Jeden takový si sám dělám, v práci mám 40 pc s winxp a instalovat záplaty jednu po druhé na 40 pc ... to bych v práci strávil mládí. Bohužel jako řadič domény je winnt4, takže služby jako SUS nemohu využít. Navíc linka do internetu je jen 128 kb (HDSL modem) a je permanentě přetížená, takže musím aktualizace instalovat offline. V tom balíku jsou všechny aktualizace od vydání SP2, je jich 67. Balík má 100 MB a je určen pro české windows xp SP2 (pro/home) s media playerem 9.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doplnovani adres umela uz 7cka, staci si to rozumne nastavit, ja treba kdyz napisu do policka adresa cdr, tak to nejdriv skusi pocitac v lokalni siti a pak www.cdr.cz, sem na to dost zvyklej, .cz sem nepsal ani nepamatuju.(teda vlastne ted do toho prispevku)
To nastaveni rozliseni se muze hodin pro vyvojare stranek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=143747

Skuste sa tam pozriet, ja som sa pozrel a mam dalsi dovod zostat u FF, take trivialne chyby no neviem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Jedi: prave ze do popredi nejde prenest a v nouzovem rezimu se mi to ted nechce zkouset, ale snad si na to vzpomenu ... az budu kvuli zaplatam restartovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Tlamik:
Mam dojem, ze to je bug - v nejakem tydenim buildu je spatny soubor se zalozkama (opera6.adr?) - jsou tam unixove konce radku a kdyz si nainstalujes finalni verzi, tak na tomhle zatuhne a furt cte a cte a cte... Netusim, kde jsem to zahledl, ale existuje na to pry oprava a bude vydana i opravena verze Opery.. Jsem liny hledat, hledej:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem upgradoval verzi En i International na PC WinXP kde jsou vsechny aktualizace z MSUpdate a nemel sem zadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udelal jsem upgrade na 9 a vsechny zalozky a RSS kanaly jsou pryc :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a dost me SERE ze ve verzi 9 funguje 'Save with images' jako v IE - tj. vytvori se specialni podadresar na obrazky, skripty apod., misto aby se to dalo vse primo do jednoho adresare jako u starsich verzi. Doufam ze to nejak opravi, abyh si aspon mohl vybrat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Tlamik: Měl jsem se spuštěním stejný problém. Ale už jsem to vyřešil: stáhnul jsem si pouze anglickou verzi (ne international), a tu si nainstaloval (předtím je samozřejmě třeba odinstalovat původní Operu, doporučuju i smazat celý adresář v Programech Files). K tomu jsem ještě stáhnul na stránkách Opery český jazykový balíček, no a bylo to. Teď by ti to taky mohlo fachat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte všichni chytří, tady jeden blbej. Nainstaloval jsem si operu 9 a mám teď problém. Řekl bych že je v nastavení. Na všechny stránky se v pohodě dostanu, ale nemohu se přihlásit k email.seznam.cz. Píše mi to neexistující jméno nebo chybné heslo. V Exploreru se tam v pohodě přihlásím. A to že se nedostanu zrovna ke svým mailům je myslím velká závada. Kromě toho ve staré opeře jsem si na nějaké stránce otevřel obrázek, klepl pravým myšítkem, dal uložit a to bylo všechno. Teď se mi to bůhvíproč stahuje a vždycky mi vyjede ze zdola upozornění o stažení. To dřív nedělalo a vyhovovalo mi to. Může někdo poradit? Nejlépe na mail. Děkuju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdarec, chcu se zeptat, mám operu 9.23 a na nějakých stránkách mi to píše prvek vyžadující zásuvnný modul, nedávno sem přeinstalovával windows a teď mi to dělá a když si stáhnu macromedia flash player tak to stejně nejede, poradíte mi někdo pls???
díkec.
Čus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.