Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Předpověď: Vyšší ceny HDD budou mimo jiné kompenzovat dřívější propady

"My to vidíme trošku drastičtěji, přijde nám škoda degradovat výkon SSD kombinací s HDD" - no a já to vidím zase jinak, na systém + nejduležitější programy SSD (128 GB) a k tomu hybridní HD (alespoň 1 TB) s SSD cache (64 GB) na hry a data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se bavíme o jednom kusu, tedy jednom disku. Hybridní disk je to, když se část SSD používá podobně jako cache, tedy na první a rychlé uložení dat a pak se to překopíruje na tu druhou část - tedy normální HDD. Vše v jednom boxu, v jednom balení a bez možnosti uživatele rozhodnout, která data chce mít dostupné rychle a která mají zůstat na HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a mě samozřejmě zajímá celý systém ukládání dat - v počítači SSD a hybridní HD a k tomu NAS s velkým prostorem.
Ten hybrid je dobrý právě k tomu, protože mám na disku vždycky nakonec desítky her (víc než 200 GB), ale v přítomnosti hraju jen jednu nebo dvě. No a to by mi zaručilo, že třeba ty mnou zrovna hrané hry budou na cache a spustí se mnohem rychleji, než z normálního HD. A samozřejmě, že na systém je lepší přímo SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Něco shnilého je ve státě Dánském."
V cenících samá SSDčka a HDD nám už 2 roky stagnují. Hoši z antimonopolního, hurá do práce, trh opět nefunguje jak má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kertel jak víno. Jsem zvědav jak dlouho jim to budou úřady tolerovat.
Hybridy ať si strčí za klobouk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Raději ať je to dražší, když jsou ceny příliš nízko, tak jednak každý bude silně tlačit na to, aby se ušetřilo, kde může (kvalita), navíc by jsme zase asi brzo přišli o dalšího výrobce.
Více než cena mě trápí záruky. Navíc to může trochu zrychlit nástup SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přijít o dalšího výrobce? o koho prosimtě?
stejně už je to jen habaďůra a hra na konkurenci
pokud já vím tak už jsou jen dva, a povodně se jim náramně hodily
1. mohli zvýšit ceny bez vymýšlení nějakých hovadin a zbytečného upozorňování na sebe
2. mohli snížit záruku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já jsem pro, ať nasadějí normální cenu a vydělávají. Podnikání je o vydělávání peněz a ne o přetahování se s konkurencí o 1korunu. To se pořád chrání spotřebitel, ale kde na ty nákupy má spotřebitel brát pořádnou výplatu když obchodníci a výrobci pracují s minimální marží a logicky nemohou platit velké platy? To by každý chtěl levné výrobky které vyrobili číňani a současně k tomu velké platy a sociální jistoty - za co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co si myslíš, že se stane teď? V Thajsku jim nikdo platy nezvýší, jen si pár akcionářů nahrabe víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jak z příručky za EU socialističtější a krásnější, v reálu je to blábol na ntou. Prozradim vám tajemství, čínané jsou násobně levnější a mají větší marže, čím to, že mají levné dělníky, ale kravina a lež. Zkuste si do té Číny zajet a podívejte se co si za svou mzdu koupí čínan a co podobný dělnas u nás, budete v šoku, čínan na tom bude lépe než ten čech. Důvod, jednoduché, v ČR reálně pracují 2M lidí, ti dělají v průmyslu a zemědělství a živí celý tenhle stát to je 1,2M státních zaměstnanců. 500.000 státních invalidních důchodců, 300.000 státních cikánů atd. To prostě nemůže fungovat. Koneckonců stačí porovnat První republiku a dnešek. Prvorepubliková vilka stála v roce 1934 45.000Kč a horník měl plat 1000Kč/měsíc tj na dlm vydělal za 4 roky. Dnes má stejný horník na stejném dole 18.000Kč, ovšem domek stojí 3M a on na něj vyděláná 14 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I ty experte! Poměr lidí pracujících za slušnou mzdu je u nás mnohonásobně vyšší než v Číně. V Číně totiž stále většina lidí v dobře placeném průmyslu nepracuje, jsou doma, ve svých provinciích, pracují na polích a živoří s minimálními výdělky.
Takže čínský dělník si za svůj plat koupí víc, než náš, jenže vesničan si nekoupí skoro nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je vec filozofickeho pohladu, "ten vesničan" maka na poli a je samozivitel, a je dost mozne ze zije spokojnejsi a stastnejsi zivot ako vystresovani Europania platiaci hypoteky a makajuci denne vo fabrikach, a firmach. A dalsia vec je ze v pripade krizy tu vacsina obyvatelstva nebude mat co zrat narozdiel od tych zivoriacich dedincanov. Cim viac je v Cine tych zivoriacich dedincanov tym lepsie pre ich krajinu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aby to nebylo za chvíli naopak. Vzhledem k rychlému rozvoji čínské ekonomiky to nebude trvat dlouho. My si zatím u nás budeme řešit své problémy se zkorumpovanými politiky a dále se propadat do bahna.
V česku akorát umíme kritizovat porušování lidských práv v číně. Ta se nám za pár let vysměje naší zaostalosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cinska ekonomika je prehrata a je pred krachem.
Slape proto ze vyvazi, vlada vyvoz dotuje oslabenou menou a lide delaji diky tomu za levno, ale nemuzou si dovolit zasobovat vlastni trh kvalitou, proto je treba vesele pozorovat, jak z Asie k nam proudi spatne naradi do hobymarkety, zatimco VN do asie vozi narex profi naradi ve velkem, ale jinak si vetsina Cinanu muze dovolit jen smejdy, ktere by u nas ani neprosly, nebot jsou zivotu nebezpecne.

Takze az se Cina dostane na vrchol, dopadne stejne jako Japonsko, lide zacnou pozadovat plat, dovolene a bublina splaskne.

Sranda ovsem je, ze zbozi vyrabene u nas by stalo +/- stejne, jen manageri by meli hold mensi marze ;-) ... viz sklenicka v CR za 16kc, v indii za 8kc, ale smejd, v obchode za 60kc ;-)) ... na internetu za 30kc ... takze proc kupujem jedovaty smejd z Indie, kde je ovsem ta sklinka velmi draha, kdyz si vezmu, ze delnik ma malo, nehledi na zivotni prostredi a podminky k praci ... a takhle je to se vsim.

Jo a Cina krachne kvuli jedne veci, ti co ziji u zlute reky, maji ve 100% rakovinu s tech tezkych kovu, tak si znicili prostredi, ze za chvili budou mit problem najit zravou pracovni silu, asi ji zacnou dovazet, no to ze jim vymre obyvatelstvo neresi, v horach prezije a zdravotni pece se tam neresi, proste se clovek necha umrit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znovu doporučuji si do té číny zajet, pak vás přejdou podobné plané žvásty. Jak zde již někdo napsal, kvalita života onoho čínského vesničana je pravděpodobně vyšší než u většiny pražáků honících se za nevím čím. Vaše představa o čínském venkově je asi něco jako český středověk, ale i v tom se pletete. Mimochodem jednim z mých největších zážitků je právě čínský venkov v prvincii Ťiang-si vy odborníku.
Ač evropan musím říci, jdeme do prd.. a takovým tempem, že tam už možná jsme, jen to nevíme. V čímě možná vládnou komouší, bohužel to jsou větší pravičáci a kapitalisté než ta banda mediálních blbců, kteří vládnou levé a levicové EU a USA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jsme strašně zlí propagandisti, zlatá komunistická čína, kde si člověk nesmí bez papíru ani uprdnout, že?

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/chude-oblasti-ciny-...

Čína je jedním z největších znečisťovatelů životního prostředí. A nejhorší na tom všem je, že tamním pánům nevadí, že sem tam nějaká vesnice pochcípá na rakovinu jen proto, že se v jejím sousedství nachází výnosná fabrika na těžbu/výrobu surovin. Čína je totiž již tisíce let autokratická země, ve které lidský život má značně nižší cenu než v "socialistické" Evropě.

A o tom to je, o rovnosti lidí a rovnosti příležitostí. Komanče se SANOPSem jsem už zažil a děkuji, už nechci znova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jdou nahoru. Kdežto zvláště EU jde dolů, a mám pocit, že zvláště někteří zelení z toho mají radost. Občas se zdá, že je tady cílená snaha o likvidaci průmyslu a výroby obecně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je úžasný, že jdou nahoru, ale za jakou cenu... Třeba zrovna ochrana životního prostředí apod. je důležitá, na druhou stranu si zbytečně házíme klacky pod nohy nesmyslama typu patenty a autorská práva (tím neříkám, že bych je zrušil, ale minimálně by si zasloužily naprosto fundamentální revizi).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na revizi autorských práv a patentového práva brzy dojde, o to se nebojím.
Oni i v té Číně postupně ty ekologické normy zpřísňují. Problém tady je v tom, že zde se to dělá nepromyšleným a fanatickým způsobem (odstavení jaderek v Německu nebo emisní povolenky jsou krásný příklad). Nakonec z toho často výde věc doslova škodlivá (řepková pole, FVE na zemědělské půdě, miliony kusů selhávajících elektronických zařízení z důvodu zákazu olova a nutnost vyrobit nové...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což to jo, proti tomu nic nenamítám. Ekologie je rozhodně třeba, ekoterorismus nikoliv.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono už jsme bohužel ve stavu, kdy nic jiného, než ostře proti tomu, co vyvádějí vystupovat, nebo by se taky mohlo stát, že si s to Čínou brzo vyměníme místa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S FVE a řepkou souhlasím, nicméně to naprosto nic nemění na tom, že žít v Číně rozhodně není idyla. A pokud to tak připadá naivním turistům, je třeba to uvést na pravou míru.

Je to asi totéž, jako nadávat na ceny elektroniky v USA a EU. Až do doby, než člověk zjistí, že má nějakou na léčbu drahou chorobu...

BTW nejsem idealista a nemyslím si, že EU je zrovna v ideálním stavu. Na druhou stranu je to z hlediska kvality života to nejvyspělejší, co se na Zemi vyskytuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem v US nějakou dobu strávil, a to využil jsem i jejich zdravotnictví - úroveň je značně vyšší než u nás. Navíc, pokud jste pojištěn, nemáte problém. Jediný rozdíl je, že Vás nikdo nenutí se pojistit (ale více jak 80% lidí pojištěných je), ovšem následky nesete sám.
Ono to nejsou jen ceny elektroniky, ale v podstatě všeho - energií, bydlení, benzínu, nákladů na zaměstnance, vymahatelnost práva je na jiné úrovni.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"FVE na zemědělské půdě" sorry, ale toto u nás nemá s ekologií (ev. se zelenými) nic moc spolešného - je to prolobovaný tunel do společných financí a naše znění zákona o Obnovitelných zdrojích je české specifikum, které nemá v sousedních ekologicky zaměřených zemích (DE, AT) obdoby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna v DE mají s FVE stejné problémy, jako my.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EU potrebuje odparazytovat, zakazat zde obchodovat lidem jako Goldmann Sachs, Rotchild, Rockefeller, vyvrazdit rodinu Rockefelleru a vratit Anglickou centralni banku anglicanum, zakazat pouzivat USD do doby, nez FED prestane vlastit Rockefeller.
Udelat z penez zpet smenu a ne produkt, zakazat uroky, misto nich pujcovat za vynos z obchodu, zrusit hypoteky, nechat to bezurocne delat stat (stat pak shrabne dane, takze na tom nakonec vydela). Stanovit max urok na spotrebitelske uroky na 3% a max sankci na 15% oboje rocne.
Zabavit majetky zlodejum a korupcikum, vyhodit vladnouci uredniky z EU, ktere nikdo nevolil a presto maji jako jedini pravo tvorby zakonu a predpisu.
Zrusit lisabonskoy zmocnovaci zakon a zrusit vznikajici centralni super banku, kterou ovladaji Chazari a jeji jediny ucel je nas okrast, smutny fakt je, ze nasi politici jsou podplaceni a vesele podepisuji smlouvy, kdy mi rucime za vse, ale jejich uredniky nesmime ani zalovat, muzou ty penize ukrast a mi nesmime ani ceknout ... nase politiky, co to schvali zastrelit za vlastizradu a rozkradani statu !

Pak u nas bude celkem dobre, jo a vyhodit 2/3 uredniku ;-)) zavezt zbrojni zakon jako za dob Rakouska Uherska a urady uz si daji sakra bacha, jestli pujdou proti zajmu lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a zacit regulovat burzovni obchody se surovinami, zakazat spekulace a vratit burse jejich puvodni poslani, investice do firem, aby ziskali kapital nutny pro rozvoj a ne kseftovanim a okradanim lidi, protoze spekulace neni nic jineho nez kradez !
Spekulativni nakup komodit, ve smyslu, skoupim vsechnu ropu, nic za ni nezaplatim, o 30% ji predrazim protoze jsem skoupil 100% a zaplatim, az ji prodam, je super business pro Chazary, ale pro nas pracujici je to nevyhodne.

Ostavit od korytek lidi, kteri maji penize za zbozi a hlasaji teorii, ze vyrabet a vymyslet je k jnicemu, protoze pak nemate cas na to, jak nad nekoho vyzrat, tedy jej okrast a presne to delaji spekulanti a bursiani, jen se staci podivat na Imperium Goldmanna Sachse, obycejnym lidem prodava papirky, kterych se chce zbavit, nastrci sve lidi do Recka a pomuze jim zfalsovat HDP vs Vydaje, preuveruje je a na tom vsem vydelava ... proc ti lide jeste nevysi s cedulkou na sloupu, zde vysi zlodej a financni spekulant ? Vzdyt tihle ldie uplaceji nase vlady, ale i vladu USA, uplaci si zakony, kazdy odbornik vi, jak zabranit kradezim na burze, ale vlady se tvari, jako ze je vse v poradku ... no bodejt, kdyz maji podil na zisku a oni se maji dobre, jak dopadne spolecnost je jim JEDNO.

Az se tohle zmeni, az se zbavime vsech parasitu az zavedeme spravedlivou spolecnost, kde mulsim vyhrozujici smrti bude vyhosten, kde cikan bude citit potrebu, za to, ze se o nej spolecnost stara jim to vratit jinak, nez ze zde krade, treba ze budou organizovat pomoc statu, cisteni rek, sekani prikopu u cest a jinou cinnost, dle kvalifikace, tak tehdy u nas bude dobre, nebudem mit potrebu vyrabet v nejlevnejsich tovarnach, ale budem davat praci zde, bude nam stacit mensi zisk a vyledek bude blahobyt, ze si to zbozi i o 10% drazi budem moci stejne koupit.

Cely boom Ciny stoji na bezohlednoti a to jak zapadnich investoru, tak jejich vlady. Predstava, ze budu levne vyrabet v Cine a prodavat v EU a USA, je hezka do te doby, nez to tak neudelaji vsichni, az budou lide bez prace, tak to zbozi nebude mit kdo kupovat !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tam úplně stejné, jako byla Evropa v 19. a začátkem 20. století. To tu byl také růst a sociální zabezpečení 0. No a výsledkem byl "vynález" komunismu a fašismu a 2 světové války. Takže bych to s tím obdivem růstu bez ohledů na lidi moc nepřeháněl.
Nakonec ekonomicky už dochází i na Čínu - některé výroby se stěhují do ještě levnějších zemí - JV Asie, Afriky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za Rakouska Uherska zde byl fungujici socialni stat !
Tresty za blbosti byly v radech dnu max tydnu, chudi mohli pokutu zaplatit v zalari za 5zlatek/den ... coz bylo vic, nez vydelali, mohli vlastnit zbrane, byla socialni prace (nebyly davky, ale chudy clovek dostal pracu u nejakeho statniho uradu, treba pomahat myslivcum etc.)

Fasizmus byl dusledek Versailleske smlouvy, bylo to pokracovani 1. svetove a byl to dusledek neschopnych politiku a to, ze Goldmann Sachs s Rockefellerem zdecimovali Nemeckou menu a hnali Nemecko do hladomoru (zabavili za nesplaceni uveru zemedelskou pudu a bylo jim jedno, ze zacne hladomor) ... a nenasel se jediny politik, ktery by rekl A DOST ... teda nasel a lide ho volili protoze nemeli na vyber.
Mimochodem, Bolsevici vcele se Stalinem zavrazdili 100M lidi v koncentracich, Polaci vyvrazdili mezi 1 - 2 sv. cca 11M nepolaku (Belorusove, Ukrajinci, Nemci, Zide) a Stalin by na nas zautocil tak jako tak, meli by jste podekovat Nemecum, ze bojovali za Ceskou Rebubliku na Riskem uzemi a nedovolili, aby k nam vstoupili v plne sile, dopadli by jsme jako Katyn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, ekonomika tu nefunguje a kapitalismus je v této podobě postaven na hlavu...no ale zpět k diskům, kdyby výrobci alespoň nechali 3+2 roky záruku, ale když to sníží na 2 roky a 1 rok tak to už je docela humus bez toho aniž by za "něco" ručili to prostě vypadá, že se jedná o předem domluvený plánovaný kartel. Připadá mi, že poslední dobou každý chce mermomocí být ve sci-fi světě, ale lidi se svým myšlením a chováním posouvají do doby kamenné :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám čerstvou zkušenost po 3 letech se mi odporoučel jeden z 1TB disku, naštěstí koupen ještě s 5let zárukou. Závada nejspiše hlavičky neb spiše analogové zpracování signalu z hlaviček, z disku šlo číst pokud měl teplotu -20C, tedy když byl vytažen z mrazáku, pak 5-10min četl na plnou rychlost, pak šla rychlost prudce k 0. Podstatná data jsme tak přečetel s HDD v mrazaku a disk jel na reklamaci, dnes by jel do koše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dnes mame 2 vyrobce disku a ti uz se umi domluvit ;-))
Korejsky Samsung porad zlobil, ted uz nezlobi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Disky že byly před povodněmi příliš levné? Možná, ale je to problém výrobců, nikdo je nenutil ty disky prodávat "příliš levně". A tak to teď jenom používají jako záminku. Za sebe říkám, že mají smůlu, prostě si s nákupem nových disků počkám, dokud se nedostanou na ceny před povodněmi, nebo se k nim aspoň dost nepřiblíží... Jen tak pronic zanic jim peníze do chřtánu cpát nehodlám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že máš spíš smůlu ty. Nakonec ti nic jiného, než je koupit za cenu, která v dané chvíli bude nezbude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám smůlu. Nějaké disky mám v plánu koupit, ale prostě si počkám. A kdybych ten disk potřeboval fakt moc nutně, tak si radši koupím třeba z Aukra použitý. Ale částky typu 2200+ za 1 TB disk prostě platit nehodlám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cena je výslednicí ochoty prodat a koupit za určitou cenu. ;-) klidně si kup ojetý disk s bůhvíjakou historií z Aukra - určitě mu budeš na 100% věřit.. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100% mu asi věřit nebudu, ale poměr cena/přínos tam bude nesrovnatelně lepší než u nového HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Na Aukru jsem teď kupoval několik pevných disků do Xboxů a pokud koupíš od člověka co tam má test a nejsou chybné sektory a necháš si to poslat řádně zabalené a jako křehké, není se čeho bát. I když je pravda že jsem narazil na kokota co mi to poslal v papírové obálce a ten disk je nepoužitelný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já si počkám až dostanou flastr za kartel, pak ceny padnou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zatim taky cekam, ale nevi nekdo soucasny stav prodeje HDD v novych zarizenich / primarne PC / vs. samostatny prodej HDD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme ze je to nesmysl, opravdu si neko mysli, ze je takovy rozdil v 100G disku a 2TB disku ? ... ne vyrobne zalezi na obalu, poctu ploten a hlavicek a elektroniky, presto ze nektery disk ma 1 plotny a jiny stejne kapacity treba 2, tak je cena podobna, takze plotna evidentne nestoji tolik, aby se nedala kompenzovat marzi.

Tedy ano, disky jsou predrazene a tohle cele je jen divadylko. Stejne jako FLASh 256MB chip stoji stejne, jako 16GB ... proze cena je dana obalem a poctem nozicek ;-)) a ty jsou stejne + zaplaceni technologie a vyvoje, proto kdyz se udela nova tech. zvysujici kapacitu, tak se zaplati vyssi cenou, ale az se zaplati, je mozno slevnit na puvodni cenu, protoze naklady na vyrobu, jsou pak podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V květnu 2011 jsem koupil 2 TB Seagate za 1 798,80 Kč s DPH a dnes za něj chcou 2 930,- s DPH. A to to chvíli stálo snad 4 500 nebo i víc. O čem se tu bavíme... Nedám prostě za tu samou pro mě podřadnou elektronickou věc o celých 1 100 víc, když jednoznačný trend v elektronice je pokles nebo maximálně stagnace cen. O čem se tu bavíme... kdo není kokot, ignoruje je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Loni jsem koupil 5x 3TB HITACHI po 3700,- Kč s DPH, dnes jsou ty stejné po 8400,- Kč s DPH. Minulý týden došlo ovšem k rapidnímu úpravě směrem k 6681,- Kč s DPH. Ovšem stále jde o 180 % původní ceny. A obávám se, že to je to konečné zlevnění. Díky bohu, NAS už mám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja sleduji ceny v Nemecku a tam tak nevylitli, klasicka cecharinka, kdy jsme zdrazili 2x vic, nez jsme museli ... ale ted uz jsme to +/- srovnali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen mě tak napadlo - podnikatelé v oboru cloudových služeb platí disky také za 180% ceny, nebo mají množstevní slevy pod úroveň těch předpovodňových? Je to další způsob nátlaku na přechod k cloudům? Nebo nám jen cloudy užírají disky z trhu a tak zajišťují převis poptávky nad nabídkou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.