Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Výtažek z diskuze na serveru NeoWin o zabezpečených Wi-Fi a iPhone

Na serveru NeoWin vyšla zpráva o zranitelnosti WPA2, která mi přišla natolik nezajímavá, abych nad ní jen tak mávl rukou. Jde ve stručnosti o to, že uživatel, který je již do WPA2-zabezpečené sítě připojen (tzn. že zná její heslo), může bez brute force útoku snadno získat Pairwise Transient Key (PTK) nějaké oběti, která je tam také připojena, a odposlouchávat komunikaci, která je jinak šifrována. Nejde tedy o naboření se do zabezpečené sítě. Co mě ovšem přimělo napsat tento zápisek, je diskuze mezi uživateli pod článkem…
blog
Apple iPhone 4 s anténou - joke

Apple iPhone je mi celkem ukradený, když se někomu líbí a má na něj, nechť si jej koupí. Co se ale určitě nedá přehlédnout, je nejčerstvější prů… (…švih) ohledně antény, jistě mnozí z vás zaznamenali rady šéfa Apple Steva Jobse, jak máte iPhone 4 držet, aby nedocházelo v podstatě ke „zkratování“ vaším tělem dvou ne příliš chytře navržených antén.

Apple iPhone 4 umístění antén

Diskuze tří lidí se nesla vzhledem k tématu, o němž byla na serveru NeoWin řeč, asi v tomto duchu:

Diskutér A: Spousta lidí si prostě přinese domů bezdrátové APčko, zapojí a vůbec neřeší nějaké nastavení zabezpečení.

Diskutér B: Nesouhlasím. Procházel jsem se se svým iPhonem ulicí a prakticky každá WiFina, kterou jsem chytil, byla zabezpečená.

Diskutér C: Možná jsi jen špatně držel svůj iPhone :)

Tagy: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse k blogu Výtažek z diskuze na serveru NeoWin o zabezpečených Wi-Fi a iPhone

Čtvrtek, 21 Říjen 2010 - 09:02 | Pitrs | Respekt :-D

Zobrazit diskusi