Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyznejte se v procesorech AMD řady K8

Dik za tento super clanek, pomohl mi zorientovat se v uP AMD. Nedam na Vas dopustit a tesim se v novem roce na vice recenzi, odbornych clanku a vubec :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fakt vybornej napad, jeste by to chtelo udelat neco podobnyho s intelem, v AMD se jakz takz vyznam, ale Intel s jeho rejtingem mi v tom udelal gulas (doufam, ze slovo gulas uz nemate registrovany a nebudete po me chtit licencni poplatek:-), coz byl asi zamer, takze Intel rating slavy uspechy:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OPN - nešlo by to raději přeložit jako pořadové číslo? Order přeci neznamená jen požadovat (objednávat), ale také řadit, pořádek, pořadí ... :(. Mě tyhle "doslovné" překlady štvou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podrobnejsi informace o identifikaci Intel CPU lze nalezt na:
http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sSpec=SL6WF&Pro...
a obcas to shrnou do pdf, na priklad pro P4 (distribuji se ale i CPU s S-Spec, ktere v pdf nejsou uvedeny) :
ftp://download.intel.com/design/pentium4/specupdt/30235210.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímaly ceny těch mobilních hlavně LV verzí Athlonů 64 (Oakville). Určitě budou tak drahé, že si je nekoupím, ale aspoň pro klid v duši. TDP 33W je podle mě do desktopu tak akorát :)
BTW: nevíte někdo jaký se dají zehnat nejlepší zdroje? Jde mi hlavně o účinnost. Běžný low end má účinnost kolem 65%, lepší zdroje jako fortron 75%. A ještě by mě zajímalo jak je to s účiníkem. Vím že to má vliv na to co vám hodiny změří (a co tedy zaplatíte), ale nevím jestli hodiny měří víc nebo míň, když účiník ku.vím (jde dolů). Podle mýho odhadu je rozdíl ve spotřebě mýho PC při nahrazení lowend zdroje zdrojem s účinností 75% kolem 20W což mi ročně udělá asi 100KWh (300kč). Fortron se dá pořídit do 700kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milda - nejlepsi by to bylo zmerit - bud watttmetrem, nebo primo na hodinach - (staci sledovat pocet otacek v danem case, nebo blikani LED). U tech hodin ale davat pozor na zapinani lednicky :-), doporucuji vypnout vse u ceho kolisa spotreba (lednicka, TV, sporak).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lybor:
Ono to tu ale opravdu figuruje jako takové objednací číslo. Takhle velkoobchody u AMD procesory objednávají - podle těchto čísel.

Ad. Intel: I pro Intel něco jednoho krásného dne vyjde, ale letos to určitě nebude.

>> MildaIV: O cenách si můžeš udělat orientační přehled v oficiálním ceníku AMD (www.amd.com/pricing). Jsou to velkoobchodní ceny při odběru 1000 kusů, ale dá se v tom určitá závislost najít, když znáš i ceny některých procesorů u nás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekny clanek. Ale nejak kolem sebe slysim hlasy "kdy bude 4163 ???"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2MildaIV: Ucinik NEMA s tim co meri hodiny NIC spolecnyho. Hodiny (pokud jsou certifikovany) ti VZDY meri jen cinnej vykon. Jalovej vykon nelze totiz zpotrebovat, nelze ho premenit na teplo ani na praci. To by se ti musely hodiny tocit i po pripojeni kondenzatoru, coz je temer idealni kapacitni zatez ;).

Nevim kdo posledni dobou na netu siri takovy voloviny ze ucinik ovlivnuje to co merej hodiny.
Ucinik ovlivnuje proud, ale ne spotrebu, protoze ten proud (stejne velkej) tece i zpatky do site. Proto musej velky fi. kompenzovat ucinik, aby nerozhodili soustavu a aby po tech dratech zbytecne netekly kA tam a zpet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> peklop:
Recenze na 4163 by měla být téměř na beton tento pátek. Ale to jde mimo mě (chci říci, že to, že vyšel tento článek, recenzi 4163 nikterak neovlivňuje).
A něco malého navíc vytáhnu z rukávu: od LG čekáme v dohledné době oficiální vyjádření k tomu zvláštnímu modelu 4121B :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: Rozdíl nezměřím, protože mám jenom ten obyč zdroj (ale změřím aspoň ten). Byl to spíš takovej orientační propočet.
Wift: Dík za link, ta LV verze vychází proti desktopový asi o 50% dráž.
J: A to si myslíš nebo víš? Není skutečnej výkon udávanej ve VA? Já nevím jak kdo, ale já platím za KWh. Ze školy si matně pamatuju (je to přes 10 let), že u velkoodběratelů se používaly jiný hodiny, který s tím účiníkem počítaly. Možná že to bylo jenom z toho důvodu, že velkoodběratelé musí účiník kompenzovat, ale moc se mi to nezdá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje utilita na identifikaci procesorů AMD na http://homepage.ntlworld.com/terry_butler/OPN-462/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza:
the page cannot be found.
Ale to je jedno, procesor umí identifikovat více utilit, např. Central Brain Identifier (http://cbid.amdclub.ru). Neinstaluje se, jen se spustí. Šikovné a malinké (http://cbid.amdclub.ru/files/cbid730.zip - 267 kB).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem to zkoušel a na podruhé to šlo.
http://homepage.ntlworld.com/terry_butler/opn-462/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza:
Nojo, velký a malý písmena v URL zpravidla nejsou jedno a totéž ;-).
Nicméně ten program nedetekuje procesory, pouze o něm napíše informace, když se mu zadají tři kódu z toho procáku. To jsem tak nějak nečekal ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akosi mi tam chýbajú Semprony na socket 754...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.