Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vzorek mobilního Tiger Lake má GPU o 5,6 % rychlejší než Ryzen 7 4800U

... nebo 3x vyssi cenou

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je u Intelu samozřejmost, nebo ne?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

15% narust IPC oproti IceLake? Nejak moc ne. CO jsem tak videl po webech, tak jsou odhady mezi 5-10%.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepopírám, že to v průměru může být méně. Výsledky, které indikovaly ~15 %, mohly být „best case“ a účelově vypuštěné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V pohode. Mne to jen dava vic smysl, pokud je pravda, ze Willow Cove maji byt jen evoluci Suny Cove jader. Spis bych podle tech stripku na netu cekal zlepseni vykonu tim, ze se TigerLake vylepsi na 10++ frekvence o nezanedbatelcnych 10%..coz v kombinaci s vyssim IPC z nich nakonec muze udelat jeste dost zajimava CPU a opravdu konkurenci Zen3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence možná ano, ale pouze v low-endu, více jak 4 jádra asi Tiger Lake nenabídne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ULV radu ano. Nicmene i tam by se dalo za dobrych povetrnostnich podminek, slunecniho svitu a drzeni taktu cekat, ze by se mohl vyrovnat MT 6C R5 rade od AMD, protoze bude mit vyssi IPC a ST vykon temer jiste. Ono pro tenke "bussines" rady tenkych placek vic jak ty 4C stejne nepotrebujes, takze tam si to Intel s vyrobci nejspis patricne ohlida a jako low-end to prodavat nebude :)
Krome toho ce ocekava, ze by mohla vyjit i 8C H rada TigerLake pristi rok. Tam by to byl pak primy konkurent Zen 3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím překonáním šestijaderných AMD APU čtyřjaderným Tiger Lakem bych si nebyl tak jistý, IPC možná bude vyšší, ale velkým otazníkem budou dosahované frekvence. Tam se hodně projevuje zaostávání Intelu ve výrobních procesech, 10nm Ice Lake efektivitou zrovna nezáří, zato 7nm AMD APU zatím vypadají více než dobře.
A té mobilní 8C řadě Tiger Lake bych moc nevěřil. Jádra (nebo grafika) v Tiger Lake budou zjevně mnohem větší než současný Coffe Lake - u 4C Tiger Lake se odhaduje plocha čipu na cca 150mm2, a to je ještě zvlášť chipset. Pro srovnání, např. 8C Coffe Cake má 149mm2, podobnou velikost mají nové mobilní 8C Ryzeny. Na problémové 10nm výrobě to nevidím moc reálně, nevěřím, že ji Intel dokáže vyladit tak, aby byl schopen vyrábět 8C procesor s rozumným poměrem výtěžnost/spotřeba/frekvence/cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Tiger ma mit oproti IceLake posunute frekvence o 400Mhz nahoru. Coz by aspon u tech ULV mobilnich chipu bylo 4,5Ghz. Ono je to totiz dalsi iterace jeho 10nm..10++ oproti 10+ u IceLake. Staci si vzpomenout, ze prvni broadwelly na 14nm taky zrovna neexcelovali frekvencema. Dalsi Iterace 14nm to ale podstatne zvedli.
Treba mas ale pravdu. Jak je to uvidime snad v lete, az vydaji Uckovy Tiger.
Jinak jeste k te cene..prave v tech bussines radach on tu cenu "svyma pakama" podle mne v pohode protlaci. Minimalne mu to vezmou korporaty. To ze bude mit 4xxx rada ryzenu celkove lepsi MT a pomer vykon/cena s tim soouhlasim, ale tam to nehraje moc velkou roli pro tuhle kategorii notasu. Ono se staci podivat, jak je zatim ignoruje Dell, ktery snad neohlasil jeste ani jeden notebook postaveny na novem Ryzenu. A kam dodava Dell..prevazne do korporaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je potom toto: "The Dell G5 SE will be the first laptop to feature SmartShift. It will pack the Renoir APUs along with the Navi based Radeon RX 5600M as well as support for FreeSync. Like most OEMs, Dell’s Renoir offerings will land in Q2." http://www.hardwaretimes.com/amd-ryzen-4000-renoir-mobile-apus-architect...

Upcoming Dell G5 Special Edition gaming laptop will be overflowing with AMD treats such as a Ryzen 4000 H-series APU and Radeon RX 5600M GPU http://www.notebookcheck.net/Upcoming-Dell-G5-Special-Edition-gaming-lap...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas pocit, ze toto je typicky "korporatni" laptop, ktereho doda desitky tisic kusu?
https://www.dell.com/en-us/shop/cty/pdp/spd/g-series-15-5590-laptop?gacd...
:)
Dobre, tak at mas taky pravdu..dell ohlasil jeden herni notebook postaveny na Renoire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty co hrají TimeSpy :) je to určitě zajímavé, pro ostatní asi bude rychlejší Ryzen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono 4800U stejně není nejvyšší model ne? Má být i 4900U, o 35 a 45W verzích nemluvě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.