Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Warner Bros rozjede ve vybraných zemích prodej filmů přes P2P

len dufam ze ked si kazde studio spravy vlastny soft tak budu medzi sebou kompatibilne. nexcel by som mat nainstalovanych 10prog na pozeranie filmov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a) snaha se ceni
b) mohlo by to byt drive nez v kinech
c) melo by to o neco levnejsi nez original DVD z obchodu (preci jen, neprejde to pres cca 4 prodejce a o samotnou vyrobu nosice se - snad - postara sam zakaznik :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj Wall Street Journal: http://online.wsj.com/public/article/SB113858875415059685-BRDbFwW653bFI5...
Citace: "The service will feature movies dubbed into German, including "Batman Begins" and "Harry Potter and the Goblet of Fire," for a fee that Warner says will be similar to the cost of a DVD."

Takze neni nad cim jasat, i kdyz ja bych si stejne radsi pujcil / koupil DVD (spousta i novejsich filmu se da koupit za cenu okolo 500 Kc nebo jeste mene) i kdyby to nakrasne bylo za polovicni cenu nez pracne stahovat neco co zcela urcite bude mit urcita omezeni tykajici se prehravani, at uz DRM nebo nemoznost jednoduse prehrat na standalone prehravaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Formát filmu a rozlišení neznámé. Ale tuším, že HDTV to nebude. Lidé jsou záhada. Koupí si cosi, s cim maji praci se stahováním, zaplatí si sami účet za stahování, zaplatí za vlastní úložný prostor na HD, nebo si to vypálí na nosič který si zaplatí, který má menší životnost nežli lisované médium, sami si na to vyrobí obal... aby za to zaplatili stejnou cenu jako za lisované DVD a za dva roky to nepřehráli, až si koupí jiné PC (DRM). Ale možná nejsou sovy tím, čím se zdají být.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle memá moc šancí, pokud to bude vycházet ve stejný den jako dvd a bude to stejně drahé. Když už člověk to chce tak si dojde do obchodu a koupí si to a nemusí den nebo dva to stahovat odněkud. A ostatní si to půjdou v klidu vypůjčit do půjčovny a přepálí si to na DVDčko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetli mi nekdo, jak jdou dohromady spojeni "prodej svých filmů za využití P2P technologií" a "Data se budou k uživatelům dostávat z centrálních serverů."? V nize zminenem clanku z WSJ je to ponekud jinak... ("But instead of getting a movie from a central server, pieces of it could come from other people on the network who also bought that movie.")
Ze ten prvotni seed nespadne z nebe je snad jasny, to neni potreba zduraznovat, jestli jste tim mysleli tohle..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Aragon: Nezapomen, ze v Nemecku neni problem mit doma 10Mbit (samo ze take ne vsude) za rozumny peniz bez omezeni. Tudiz DVD (prumerne neco kolem 6GB) stahnes za necele 2 hodky.

Jen se obavam, ze cena je naprosto nekonkurenceschopna, vzhledem k vynechani prodejce (30%) a distributora (10 - 15%) a vlastnim nakladum uzivatele na ziskani by cena musela byt maximalne 50% ceny DVD v obchode. Jinak bych musel byt opravdu blazen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidímjako krok správným směrem. Pokud má člověk dosti rychlou linku, tak než by šel do půjčovny tak si to prostě stahne. Hezky doma v pohodlí, před večeří vybere filmeček, no a po večeři se začne koukat. je to o ceně. Očekávám, že na to nejvíc doplatí půjčovny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nehovorilo se u te ceny o cene za PUJCENI DVD z pujcovny? To by pak vcelku odpovidalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotr: jj ... nastesti ale DRM uz lze prekonat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom slovicku: "ve vybranych zemich". U stale nebezi ani jeden MP3 obchod typu iTunes, kde by si clovek mohl legalne koupit "CDcko". A zda se ze ani dlouho nepobezi. I kdyz Apple mel uz nekolikrat plnou hubu kecu ze "uz to bude", nakonec to vsechno v tichosti zapadlo.

DVD/Filmy pres net se k nam nedoatnou uz vubec, m.j. proto, ze je cilova skiupinka je tragicky mala. Broadband je rozsirenejej u velmi male skupiny lidi a ta velmi mala skupina lidi co ho ma, ma od ISP jeste tak sileny FUP, ze by si stahli tak jeden film do mesice a bylo by po limitu.

DVD pujcovna je v kazdy prde*li, takze kdyz jdes pro lahvace, pujcis si i film. A kde neni DVD pujcovna, neni ani broadband.
Cele to je urcene pro Severni Ameriku, Nemecko, Britanii a mozna par dalsich co maj aspon 50 mil. obyvatel a je tam nizka mira piratstvi. (tedy cina, ukrajina, indie, taky ostrouha)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Smiricky

A co takhle www.moviezone.cz. Pry se snad ani napriklad u CTC (at se nam to libi nebo ne, jeden z nasich nejvetsich "broadband" ISP) nepocita do FUPu. </sarkasmus>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Itokar: Ale to je pořád o tom samým. Lze nelze DRM překonat. To k tomu stažení za poplatek, vypálení na vlastní náklady atd mám ještě navíc překonávat nějaké DRM, namísto toho abych užíval filmu za který jsem zaplatil? To se mi ale fakt nechce....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: stoura. Nevim co mate s tim moviezone.cz na mysli. Nejakej filmovej portal, registrovanej na soukromou fyzickou osobu, kde je mozny si stahnout reklamu na filmy (Trailery). I kdyby se to nakrasne u nejakeho ISP nepocitalo do FUP tak co?
Telecom ma prej nejakej portal kde nabizi nejakou hudbu a mozna i nejaky filmy a pokud jste u ISP Telecom, tak se vam to nepocita do FUP. Ale co s tím? Není tam "všechna" hudba - jako treba na iTunes.

Pravdepodobnost, ze si tam najdu zaplatim a stahnu tu hudbu, kterou zrovna chci se blizi nule. Je to navic jen doplnkova sluzba urcena pro klienty telecomu, ktera je ma presvedcit ze byt pripojen pres Telecom nabizi nejake vyhody co jini pripojeni treba pres VOL nemaj.

Ale poradnej internetovej kram s hudbou tady proste neni a jak to tak vypada ani v dohledne dobe nebude. A to rekneme jedno CD v MP3/WMA je velke tak 100 MB, cili by to s FUP nezamavalo, nebot malokdo si koupi 10 CDcek za mesic.

A kdyz tu dodnes neni kram s hudbou, patrne tu nebude ani s videem, nebot je to z duvodu ktere jsem popsal vyse pro warnery a ostatni nezajimave. A krome toho jako dlasi problem vidim to, ze udajne nejcastejsi zpusob placeni za zbozi v ceskejch webovejch obchodech v je DOBIRKA. Lide se boji platit kartou, coz u lednicky, nebo videa nevadi, ale pro placenou hudbu a video je to ponekud problem.

Tzn. stale si myslim, ze plati co jsem psal vyse(nize). Maly narod, s malou nasycenosti broadbandem, u ktereho je zatim ostre FUP spolu s problemy s placenim kartou pres net = z 10 milionoveho naroda se smrskne pocet klientu na tisice, mozna destitise = zadnej on-line shop s hudbou/videm v cechach v dohledne dobe 3 let, protoze se to nevyplati realizovat. Toliko jen muj odhad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Smiricky

1. Moje chyba, myslel jsem samozrejme www.starzone.cz (a vzhledem k puvodnimu tematu i casti Vaseho prispevku jsem si dovolil psat o filmech a ne hudbe).
2. Ale to, ze to cele byl pokus o sarkasmus jste mohl pochopit i kdyz tam chybel uvodni tag a byl tam pouze ten uzaviraci :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: stoura OK:-))) <sarkasmus> nevedel jsem kde to zacina :-)))</sarkasmus>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.