Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k WD SE: speciální pevné disky pro datacentra

24/7/365 je nějaká blbost, ne? :) kdyžtak 24/365, nebo 24/7/52

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ustálený zvyk je 24/7, tedy jeden celý den a sedm dní v týdnu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Intelliparking mají taky nevypnutelný a po čtyřech sekundách nečinnosti? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Parkování právě bude vyplé, to je totiž ta lepší technologie ;-) (vypnou kurvítko)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak co , půjde skutečně o nový produkt? Já si myslim že ne. Bude naprosto 100% fyzicky shodný s WD black, normální desktop spotřební disk.

Stejně jako celá WD red famfára dopadla tak že je to jen green s jinou nálepkou, trpí pořád stejnou nekompatibilitou s některými NASy, atd. Fyzicky 100% totožné. Jen to prodávaj se zárukou která 2 roky dozadu byla standard a nechávaj si za to připlatiti. Aleluja....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

WD RED/WD Green: možná bude mít podobný odlitek kde jsou umístěné mechanická zařízení a stejný výlisek, kterým je celý mechanismus disku zavřený. Vzal jsem si do ruky 2 disky obou edicí a minimálně elektronika disku má zcela jiné rozložení součástek.

Je možné/jisté, že marketing potřebuje vyzdvihnout výhody nové řady disků (proto byla ohledně uvedení WD RED poměrně intenzivní marketingová kampaň). Je otázka, jako jsou jejich jednotlivé technologie realizovány (jestli jsou to fyzicky jiné komponenty, vybrané lepší kousky ze stejných komponent, něco v SW nebo kombinace více faktorů), je ale zcela jisté, že WD Green nemá TLER (Time Limited Recovery) "omezený" a WD RED má TLER omezený na 7 nebo 9s.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TLER= Time Limited Error Recovery

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma 7 RED WD v RAID 6. a také green edici a jeden RE4 vše 2TB verze. Je naprostý nesmysl, že by měly být totožné. Stačí obyčejné single disky protáhnout nějakým bechmarkem. RED mají blíže k SE4 s tím rozdílem, že tolik netopí a nevibrují. GREEN je naprostá katastrofa. Stačí simultánně číst nebo zapisovat 2 soubory. Je to nepoužitelná edice pro tak jednoduchou věc jako je nahrávání streamu z dvbt a současně přehrávání FUL HD.. Mnohokrát vyzkoušeno. Ty disky nejsou stejné nebo blízce podobné ani náhodou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že to nebude taková katastrofa jako WD 3TB RED (WD30EFRX). Pokud se porozhlédnete - většina lidí je nešťastná, že uvěřila kecům WD o speciální edici pro NAS. Nejen komentáře na Alza a Heuréka, ale i na Newegg a dokonce na WD.

Proakticky jsou dvě možnosti - WD SE by měly nahradit RED a ty upadnou v zapomnění nebo marketing jen vymyslel "vylepšení" a budou stejně dobré/špatné jako RED.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asi mám štěstí, 4x3TB RED v NASu, musím zaťukat na dřevo. Primární použití pro backup.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Backup asi nebude 24/7. Každopádně REDka ještě nejsou tak stará aby se dalo říct, že jsou spolehlivá ;) Mimoto už dříve byly disky, které 24/7 vydržely s klidem (5 let nonstop Ťamťung F1, bez parkování po mžiku, bez cvakání při parkování, bez přehnané ceny). Až se dožijou REDka toho co dřívější disky (tzv. cirkulárky) tak si povíme...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je velký odpad a relativně hodně lidí si stěžuje na vadné disky hned po rozbalení. Co je ale zarážející - táhne se to od listopadu a stále lidé píší, že jim disky odešly. Mám připravený upgrade pro svůj NAS (D945GSEJT+2GB RAM -> DN2800MT + 8GB RAM), ale pozastavil jsem to a čekám, jak se vyvrbí situace s disky. Ve stávajícím NAS mi běží cca 3 roky 2x1,5TB WD EARS a musím zaklepat, v pohodě.

ATOMový dědek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to bude taky tim, ze treba Alza posila pevne disky v bublinkove obalce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.