Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Webový prohlížeč Apple Safari 3 pod Windows

AppName: safari.exe AppVer: 3.522.11.3 ModName: corefoundation.dll
ModVer: 1.434.6.0 Offset: 00002917
no me se to ani nespusti, hned to chce komunikovat s panem Watsnem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: kedy si naposledy pouzil Operu? Lebo uz nejaky ten piatok v zdrojakoch syntax zvyraznuje, iked dalo by sa cakat trochu viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidi neblbnete a nic si neinstalujte. Je to deravy jako reseto. Hned prvni den a skoro deset kritickych bezpecnostnich chyb! http://www.macrumors.com/2007/06/12/safari-beta-security-slammed;-8-vuln... Kolik chyb to musi mit ve skutecnosti... Je-li vam bezpecnost vaseho systemu mila, tak radeji dal od vseho, na cem je nalepka Apple. Apple je proste porad stejna firma, co neumi nic udelat kvalitne. Vsichni mame preci sve zkusenosti s QuickTime a iTunes.
Navic jiz bylo odhaleno co je skutecnym duvodem uvedeni Safari pro Windows. Vydelat na vas dalsi miliony dolaru pro Apple. Ironii je to, ze to odhalil jeden z nejvetsich Apple evangelistu: http://daringfireball.net/2007/06/wwdc_2007_keynote

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koukam, ze vam to vcelku funguje (tedy az na obligatni zalozky), muzu vedet jaky system jste pro testovani pouzili? lidem na ceske XP to nejde ani instalovat a ja na anglickych XP (s ceskym regional settings) mam problemy s absentujicim textem, vetsinou tucneho rezu a mozna i proto rozpadlym layoutem, zvlaste tady na cdr.cz.. nekterym chybi text zcela..

jinak co se tyce podobnosti nastaveni s Firefoxem, je to mozne, ale geneze je prave opacna.. toto je uz davno defaultni nastavovaci rozhrani v MacOS X..

viz. http://volny.cz/needsoft/safari2.png a http://volny.cz/needsoft/safari.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prostě je to ku ho*nu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem si schvalne prehodil regional settings na English (United States) a vse je razem v poradku..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ebo: jako vsechno od shnileho jablka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to autor: Opera uz pekne dlouho podporuje prohlizeni zdrojoveho kodu vcetne zvyraznovani syntaxe, to jen tak na okraj. Jinak jsem zkousel "produkt" zminovany v clanku... funguje, ale bez zalozek, zda se mi relativne pomaly a rad a casto pada - nebrat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedu na MACu ve Firefoxu, Safari je sice rychlejší, ale rozhodně ne tak dobrej jako firefox, o podpoře rozšíření nemluvě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me se to taky nespusti.
Stejna chyba jako 1. prispevek

AppName: safari.exe AppVer: 3.522.11.3 ModName: corefoundation.dll
ModVer: 1.434.6.0 Offset: 00002917

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvedavost mi nedovolila nevyskusat. A vysledok? Na anglickych XP so slovenskymi Local settings sa sice da spustit, dokonca som otvoril vicero zaloziek, ale zobrazovanie stranok je oplne nanic a pada to pri kazdej moznej prilezitosti. Takze ziadna Beta, toto je ranna Alfa verzia, ktora sa uz dokaze nastartovat, ale pouzivat sa neda takmer vobec...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak moc mi to pripomina firefox a konqeror.....ale kdyz to nejde uzivatelum spustit, tak to asi bude neco uplne jineho....:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je na tom s rychlostí Safari proti Opeře ve Windows ?
 
Off topic: Může si platící uživatel nastavit nezobrazování příspěvků od některých (určitých) uživatelů ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Derryk: S rychlosti je na tom zcela tragicky. Wired jiz provedl nezavisle testy: http://blog.wired.com/monkeybites/2007/06/wired_news_benc.html Je to nejhorsi prohlizec co se rychlosti tyce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Derryk: Ne, taková možnost zatím aplikována nebyla. Ale bude-li o to zájem, platícím čtenářům tuto možnost nabídneme. Zde jsou veškeré možnosti, které předplatné nabízí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To stěžovatelé: Ale je určitě strašně krásný a o to jde ! To ofšem Vy widlmani nemůžete pochopit !
Váš Štrůdlík z AppleTownu. :D
 
Tak a teď je to konečně vyvážené. Nějak mi tu chybí přízpěvky Jablokového a ostatních. :D
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Worm: Díky za odkaz. Jak si tedy mám vyložit "všeobecně je považováno za velmi rychlý prohlížeč" z anotace článku ? Je to nesmyslné tvrzení, nebo na X OS je proti ostatním prohlížečům Safari bleskurychlé (i při své pomalosti)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem to zkusil a nic moc. Na idnes a lidovky nefunguje menu, zato tam skvělě běží všechny blikající, poskakující a točící se reklamy. Takový barevný cirkus jsem už leta neviděl.
Myslím, že zatím to není použitelné ani náhodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavy kolik lidi se necha dezorientovat. Safari pod Win je ve stadiu testovani, takze je jasny, ze nic nejde jak ma jit. V dnesnich novinach MF dnes byl clanek o Safari a nebyla tam vubec zadna zminka o beta verzi. Ale ted zpet.
Docela mne zarazi informace na domovske strance, kde ukazujou jak je Safari nekolikanasobne lepsi nez jine prohlizece. By mne zajimalo, kde to vzali. Rozhodne nesouhlasim, ze Opera je tam totalni propadak.
Az bude finalni verze, tak jej zkusim a porovnam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzali to u Jobse, ten ve sve keynote tento narust sam prezentoval. Jen vtipne z rychlostniho srovnani vynechal prave Operu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě tedy podpora pro gesta myší ve standardni verzi Firefoxu vůbec nevadí. Dle osobní zkušenosti (adminuji pro caa 600 uživatelů) využívají gesta myší tak 2% lidí.

Proč tlačit funkci, kterou využije málokdo do standardní verze, když si ji ten, kdo ji potřebuje může velmi snadno doinstalovat.

(Místo gest myší raději používám klávesové zkratky.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to sice na českých Windows XP nainstalovat jde, ale spustit rozhodně ne, okmažitě to oznámí chybu aplikace. Nevím, jestli mám dost chuti na to, abych si s tím kzoušel dál hrát... to si radši zahraju nějakou hru :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krom toho, gesta lze s pomoci programku jako StrokeIt pro Windows nebo xGestures pro OS X vyuzivat v celem prostredi operacniho systemu, takze zvlastni funkcionalita v kazdem programu zvlast neni zapotrebi (i kdyz se priznam, ze v Opere stale pouzivam jeji vlastni gesta)..

jinak po prepnuti na anglicke regionalni nastaveni mi v anglickych XP Safari beha relativne slusne a na rychlost si rozhodne stezovat nemuzu.. trva dele nez se rozjede a natahne do pameti, ale pak je prace s nim velice svizna.. vyhlazovani fontu a la MacOS X je mi docela sympaticke, tak nejak mi to zapada do celkoveho dojmu Aqua/Quartz..

pokud uz vas to svadi ke srovnavani, tak vezte, ze Safari si nedela nadeje byt nejnabusenejsim browserem s nejvetsi nabidkou rozsireni a ma inherentne nizky geek-factor.. je to defaultni prohlizec v uzivatelsky nejprivetivejsim operacnim systemu a proto snese srovnani spise s MSIE kdyz uz neco a v takovem pripade beru Safari na kazdy pad.. krom toho je to jedna z prvnich implementaci KHTML/WebKit na Windows, takze fanousci KDE muzou jedine zaplesat, protoze pokud se jen trochu chytne, bude mene problemu se strankami v Konqueroru (ktery udajne ve verzi 4 prejde na WebKit)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to hnus velebnosti. Na druhe strane nam apple pribalil darek v podobe Lucida Grande.ttf fontu akorat ho nenainstaluje do systemoveh font adresare.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 worm - kolik ti za to platěj..? :-D ale co se divim.. když sem před rokem nedobrovolně přecházel na os X, byl sem podobně zblblej jako ty, dneska sem rád že nemusim dělat po XP nebo Vistama :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Derryk: No v prostředí MacOS X je Safari jednoznačně nejrychlejší prohlížeč. Firefox je z mého pohledu z důvodu rychlosti na mém počítačí nepoužitelný. O dalších prohlížečích nemluvě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro "odpůrce" Safari a aplikací od Apple zde v diskuzi.
Opera ve srovnání byla a vycházela zhruba stejně.
Safari je pod OSX nejrychlejší a nevidím důvod aby ostrá verze nakopala p? všem ostatním (Firefox a Operu pod OSX mám jen jako doplněk kdyby náhodou něco nechodilo - no obyčejně mi stránky, které nechodí jak mají nestojí ani za spuštění jiného browseru - webdesignéři by se měli zamyslet nad svým způsobem kódování).
Safari má bezpečnostní chyby pod WIN, no to je u Bety a zadarmo opravdu "děs", že? To že používáte systém za který platíte nehorázné částky je děravý jak řešeto to je normální, no chápu.
QuickTime je skvělá technologie, která nemá konkurenci. On to totiž není jen player pro videa.
iTunes - lepší program na hudbu (potažmo s možností videí) nenajdete. Jen se jako uživatelé WIN produktu musíte odpoutat od složitosti a krkolomnosti ovládání stávajících programů. V iTunes je vše prostě jednoduché a Drag&Drop funguje skvěle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SaFari je pod macos nejrychlejsi prohlizec?
Camino je subjektivne stejne rychle, mozna rychlejsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou opravdu neskutečná prasata. Apple se pořád (správně) ohání konsistencí "user experience" a uživatelského rozhraní, ale při psaní pro jinou platformu tam klidně zanáší prvky ze svého OS X, místo toho, aby respektovali GUI hostitelského systému. Je to podobná čuňárna, jako u Firefoxu, ale ti si alespoň vytvořili nějaký OS-independent ksicht. Jak mi OS X, Safari (v OS X versi pochopitelně) a některé jiné produkty Apple velmi vyhovují, za tohle by někdo zasloužil nakopat do úsměvu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro J-J:
Proč nakopat do úsměvu? Pokud ti nevyhovuje ovládání, tak to prostě nepoužívej, to je jednoduchý. By mě zajímalo jestli považuješ ovládání jednotlivých programů v balíku MS Office za konzistentní. Podle mě na tom je tento MS balík podstatně hůř, protože vypadá, jako že ovládní je stejné, ale jednotlivé podobné funkce jsou v menu rozházeny různě, klávesové zkratky pro stejné funkce jsou různé, nebo třeba u některého programu vůbec neexistují, třeba PowerPoint v porovnání s Wordem, když jsem si zvykl na klávesové zkratky Wordu, docela neovladatelný. A přitom jde o programy na přibližně stejnou činnost, pouze výsledný typ dokumentu je jiný. U Safari je aspoň na první pohled vidět, že se bude ovládat jinak. By mě taky zajímalo, co by říkáš programům založeným na knihovně GTK, třeba Gimpu nebo Gnumericu? To pro tebe musí být úplné utrpení, co? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

standzx: Jistě, MS office je na tom ještě mnohokrát hůř, než Apple - tam nejde jen o vzhled, ale o podstatně elementárnější věci, přesně jak píšeš (já vždy zírám na předvolby Excelu, kde jsou v jednom tabu vedle sebe předvolby globální, properties dokumentu a nastavení zobrazení). Na druhou stranu MS si na konsistenci ovládání alespoň veřejně natolik nezakládá, alespoň co já vím. (Nebo ano? já jejich reklamy nesleduju a produkty skoro nepoužívám.)

A ano, GTK je přesně ta samá věc - honění si trika vnášením nekonsistence někam, kde to vůbec není potřeba. Ještě bych pochopil vlastní vzhled u widgetu, který nativní GUI daného OS vůbec nezná, ale tohle znovuvynalézání kola... Něco jiného by to bylo, kdyby takový ksicht mělo celé prostředí, tam je to celkem v pořádku, ať si to vypadá, jak chce. Jen to musí být stejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil jsem Public Betu, jde už bez problémů nainstalovat, zdá se, že i docela slušně pracuje, ale má to jeden velký háček - písmo je tak podivně rozmazané, že mě po několika minutách testování začala bolet hlava! Zkoušel jsem vypnout vyhlazování písma v OS, přepínat režimy vyhlazování v Safari, ale nic nepomáhá. Takže zatím nepoužitelné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.