Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital uvádí 4TB 7200ot. Caviar Black

Tuto politiku kdy je My Book levnejsi nez samostatnej disk nechapu. Narazim na podobny zhovadilosti stale casteji. Ten konzum-system nas jednou zahubi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ty disky jsou fakt stejné, tak je rozdíl v tom, že MyBook má 2r záruky a samotný Black 5let takže ber to jako příplatek za delší záruku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tisícovka, jako příplatek za delší záruku, mi připadá dost přehnaná částka, určitě by se mi 4TB hodil/y, ale za tu cenu už vyjde líp, když si pořídím 3TB, který vycházejí v součtu daleko míň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistí, že ten Mybook obsahuje Black a ne nějaký samostatně neuvedený green?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ceskych webech je ponekud divna kombinace 7200 rpm / 16 M cache, vyrobce se ohledne techto parametru radeji nevyjadruje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 10000% to Black nebude. Do prenosnych boxov nikto nikdy nedaval Black ako najvyssiu desktop performance radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V MyBookoch byvaju Black Caviare. Problem je, ze v tom mojom sa tie svine (boli tam dva 750GB HDD) stale prehrievali a zastavovali (nebol som sam, kto toto spozoroval v mojom okoli - kolega ma na to upozornoval den po tom, ako som si zakupil svoj MyBook...). Po roku a pol odisiel jeden znich. O dva mesiace ho nasledoval aj druhy.
MyBook si uz nikdy nekupim. Rovnaku nedoveru mam aj voci tym Green Caviarom. Mam jeden z prvych 2TB hdd, ktore sa zacali predavat WD20EADS-00R6B0. Ubuntu mi hlasi, ze bezi uz 2.4 roka a ma 347 zlych sektorov.
Oproti tomu mam jeden stary 400GB Seagate (PATA) ST3400620A. Bezi uz 4 roky a to nonstop (na rozdiel od toho WD, ktory ma nonstop prevadzku asi len poslednych 9 mesiacov). Tento Seagate je v tip top stave.

Tak sa pytam... wtf?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu Blacky v Mybook? Zatím jsem tam žádného nepotkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby radsej miesto tycho velko terabajtovych blbosti vratili cenu normalneho 1TB nazad na 60€, zmetci.

A to ani nehovorim o tom ze blue uz nema 5 ale len 2 roky zaruku, takze dalsi priplatok za black. zmetci^2

Vo WD musi buchat šampus kazdy den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V auguste 2011 som si robil porovnanie cien HDD. Zapisoval som si to do excelu. Dodnes mi tam svieti cenovka 59,75 € bez DPH za 2TB Caviar Green.
Dnes stoji 82 €. Ale uz necakam... uz som kupil... Seagate... za rovnaku cenu...

Smejdi jedni nenazrani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, taky jsem to uz nevydrzel a vcera koupil 4x3TB .... doufam, ze to behem mesice nesleti o litr:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ja zas doufam, ze jo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale fakt zaujimave, ze ked uvadzaju kapacitu disku v TB ako 4000 miliard bajtov, tak im ale vobec nevadi, ze zaroven pisu ze kapacita cache je v MB a ma uplne iny rozmer? (ked uz musim tak pouzijem MiB 64*1024*1024).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste jedna zajimavost - cip muze mit 64MiB, ale pro cache se z ni pouziva jen cast. V dobe 2M cache me system psal 1700 kB cache... zrejme si zbylou cast narokoval SoC v disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz uvazovat o 4TB tak jedine v podani pole RAID1 nebo kombinace 0+1. Vubec bych neriskoval ztratu takoveho obsahu dat. I kdyz je Black Caviar o 80€ lacinejsi nez Enterprise edice primo pro RAID, je lepsi si priplatit prave za RAID edici+externi kartu ktera to pole bude ridit vlastnym vykonnejsim procesorem s externi operacni pameti. Kto nechce toto reseni jeste se muze obhlidnout po externim produktu My Book Studio Edition II ktere se prodava v 2TB, 4TB a 6TB edicich. Vyhodou tohoto reseni je moznost disky servisovat(menit) bez ztraty zarucni lhuty ktera cini 60 mesicu(5let) + je toto reseni doprovazeno mnoha komunikacni porty(FW800+400, USB2.0 a e-SATA), coz myslim bude kazdemu dostacovat a zahreje ho pri srdci i kdyz osobne bych uvital uz neco jako Studio Edition III ktere by neslo i USB3.0 a GbE Ethernet. WD jeste prodava Thunderbolt reseni externich boxu ale sou nesmyslne predrazene+komunikacny kabel TB neni interne dodavan co je k smichu kdyz 4TB reseni TB je drazsi nez 6TB varianta s rozsirenou moznosti komunikace. Holt nekto ma nenazranou hubu a k cemu vlastne exklusivita Thunderbolt, kdyz boxy v tomhle podani maji zarucni lhutu jenom 24mesicu(2 roky)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedu nekolik let (do dob kdy 500G byl vrchol kapacity) na consumer discich, v sw raidu 5, prumerne mezi 6-8 disky v poli.

Vyhodu dedikovaneho radice, raid1 ci 10 nevidim - odejde vam radic a jinej vam to pole neslozi, odejde vam zdroj a znici se vam vsechny disky... to uz radeji odporucujte mirror v nezavisle lokaci (idealne minimalne jine okresni mesto).

A dalsi vec je - potreba kapacity roste rychleji nez zastaravani disku - takze jsem vymenil 500G, 1T, 2T, 3T v tom samem poli. Dnes nema smysl provozovat pole s malyma diskama kvuli spotrebe na GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak predne, SW_RAID neni v linuxu treba vubec hracka, ale je to velice rychle a profi reseni, ktere lze v pripade problemu i rekonstruovat, coz ne kazdy RAID umi ...

Z tech co to umi je treba ARECA, to je spickova karta, ktera jde porad koupit a to i starsi modely.

Ale na profi vyuziti bud prave SW_RAID, nebor skutecne RAID diskove pole ... ja treba preferuji Netapp v metrocluster configuraci ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja jen cekam, kdy klesne cena, jenze rekneme si to na rovinu, monopol nas drzi v sachu, dokud byl SAMSUNG, tak to jeste slo, ale ted jsou jen 2 a ja tvrdim, ze se domluvili na cenach ... te pohadce o udjanych zaplavach, ktere udajne nikdo necekal snad neveri nikdo, kdyz jsou tam kazdy rok ;-)) ... stejne jako fame ze chyby soucastky ... vazne to i ted ... to presli na socialistickou planovanou vyrobu ?

... no a uzivatel hold musi cekat, nebo preplacet ... jednou za to dostanou pokutu, ale co z toho ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.