Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k WikiLeaks již na 208 mirrorech

Lidi co symptatizují s J.Assangem si pár věcí neuvědomují. Není důležité jestli zvěřejnil nějakou špínu na zlé a mocné lidi, ale to, že zveřejňuje soukromou komunikaci lidí, co i kdyby nebyly politici a vládci světa, tak mají právo na soukromí jako ten nejobyčejnější člověk.

IMHO v tomhle případě účel prostředky nesvětí už kvůli zveřejňování válečných informací, které posilují tu válčící stranu, co by panu Assangovi bezproblémů uřízla hlavu před kamerou - teda pokud není muslim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná tě to překvapí, ale WikiLeaks před vydáním všechny materiály kontroluje (proto jejich vydávání trvá tak dlouho) a citlivé informace které by někoho mohly ohrozit na životě nevydává. Je moc dobře, že měl někdo odvahu do toho svinstva rýpnout a odhalit na veřejnost to, co všichni stejně dávno tušili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V každý válce jsou svinstva. Je to jako s válkou ve Vietnamu - zveřejňovaly se jen svinstva na američany, veřejné mínění úplně zblblo a nakonec museli vycouvat z témeř vyhrané války, takže všechny oběti a pozůstalí na straně jihokorejců a američanů dostaly plivnutí do obličeje. Jen kvůli zveřejňování informací a „palbě do vlastních řad", což je přesně to co dělá. Ať svoje hackarské schopnosti pan Assange použije proti Al-kaidě a dalším - prospěl by tak světu mnohem víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim Assange neni hyperuspesny hacker ale jenom zverejnuje co mu hackeri posilaji ... kdyz dostane informaci kde je bin Ladin, urcite ji zverejni taky (ale asi ji nedostane, protoze v afganskych horach pravdepodobne nemaji ani elektrinu natoz internet).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jihokorejců - mělo být jihovietnamců

Teroristi musí používat internet a přijde mi hodně nepravděpodobné, že by si bin Ládin nezařídil net a elektřinu kdekoliv na světě. Tajný služby pár úspěchů při odhalování teroristických kont a komunikací mají, tak proč je nemají tihle hackeři? Nechce se jim, protože by nikoho nepřekvapilo zjištění, že teroristi jsou zlí a hlavně - jsou hloupí a neuvědomují si na jaké jsou straně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli by je třeba nepřekvapilo, že ti teroristi ve skutečnosti nemusí být teroristi, nebo že třeba vůbec neexistují. (ne, vážně, mě ty řeči o teroristech fakt už vždycky rozesmívají, nemůžu si pomoct)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tady někdo věří, že si amící zbourali dvojčata sami a že bin ládin je agent CIA. Použiji svůj selský rozum a podle situace v Iráku a dalších x pokusů o letecký terorismus tyhle konspirační teorie spláchnu do hajzlu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To, čemu věřím, není tak podstatné. Podstatné je, že nad tím uvažuju a jenom bezhlavě nepožírám všechno, co se někde oficiálně prohlásí. A to tím spíš, že často jsou v tom díry a často se pak ukáže, že to byly lži. Ale ať si každý věří, čemu chce, je to jeho svaté právo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že Taliban CIA vyzbrojila není přece žádné tajemství. Ještě se s tím chlubili, dokonce o tom byly natočeny dokumenty, kdy Talibance popisovali jako ty správné bojovníky za svobodu. Tehdy ještě byli správní, protože válčili proti Rusům. Jen CIA nedokázala pochopit, že se stejným nadšením umí bojovat i proti Američanům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A taky podporovali Sadáma. Minulý přítel může být budoucí nepřítel a nepřítel mého nepřítele je můj přítel. To bych CIA nezazlíval, že nemají věšteckou kouli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mezi věšteckou koulí a znalostí partnera/protivníka je zásadní rozdíl. A zrovna ty znalosti by měly být náplní činnosti tajných služeb.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V té době je zajímalo jediné - měli lidi ochotné bojovat proti SSSR, které v tu dobu představovalo mnohem větší nebezpečí než celý taliban v afghanistanu dnes. Když by si to rozdali USA se SSSR, tak by to bylo o něčem jiném než to dnešní polní cvičení v Afghánistánu. Přesně předpovědět konec SSSR nemohl nikdo, takže to o znalostech není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obhajuješ neobhajitelné. Už tehdy islamisti měli spadeno na USA, také díky americké podpoře Izraele. CIA tedy už tehdy vyzbrojovala své nepřátele a jen doufala, že se dostatečně dlouho dokážou zabavit jinak. Vyzbrojovat je nemusela, Rusy v Afghánistánu dokázali zaměstnat i místní kmenoví vládci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to prave ani moc ne, zvlaste v situaci, kdy velke mesta Afganistanu vitaly Rusy jako osvoboditele ... a kmenovi vladci byli ochotni promenit jistou smrt se stretem z vyzbrojenou armadou za primeri ... preci jen to byli spise banditi, nez nejaci disciplinovani bojovnici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz mluvis o selskem rozumu, tak ty jsi ho moc nepobral kdyz meles takovy zvasty :o) staci si prohlednout fakta o jiz zminenych dvojcatech a selsky rozum ti rekne kdo to udelal (zrejme ti chybi selsky rozum i kdyz zijes ve sve iluzi o selskem rozumu)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejradši mám tu bandu imbecilů sepisujících/opisujících ty samé spiklenecké žvásty. Třeba ty, jak se dvojčata neměla zřítit, protože se přece ocel neroztavila:))). Jakoby ta ocel musela téct aby ztratila pevnost - články napsané od blbů co si myslí, že dokud ocel neteče, tak má při jakékoliv teplotě stejné mechanické vlastnosti.

A ten Sadám, ten to taky s amíkama zkoulel? A kolik mu vlastně zaplatili za to, že ho pověsili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak imbecilové, kteří v souvislosti se dvojčaty mluvili o tavení oceli se nacházeli na jiné straně barikády ;-) Trochu zvláštní, že i když většina paliva vyhořela už po nárazu, tak stejně ho zbylo tolik, že to bylo schopné zahřát ocel v konstrukci na takovou teplotu, že povolila. Stejně tak zvláštní, s jakou rovnoměrností to tu konstrukci prohřálo - dokonce tak dokonale, že došlo ke zřícení budovy na svůj půdorys. Nemluvě o tom, že veškerá ocel v celé budově naráz ztratila svou pevnost, takže budova se řítila k zemi cca rychlostí volného pádu. A to radši ani nechci vědět, co v USA používají za palivo do letadel, když z letadla, co narazilo do pentagonu, nezbylo vůbec nic, protože se celé vlivem hořícího kerosinu vypařilo :) (ale přesto borci dokázali identifikovat lidi, co tam uhořeli). A tak dále... Ale když tomu věříš, proč ne. Něco jako o tom hrachu a o té zdi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reknu ti Mirecku co si o tom myslim. To ze wikileaks zverejnili co zverejnili vitam. Lide plati dane a maji pravo vedet na co jsou jejich finance vyuzity. Pokud plati ze demokracie je vladou lidu, pak ti lide maji narok na kazdou informaci. Nedat ji k dispozici prakticky znamena potlaceni zakladniho principu demokracie. Chapu ale ze v dnesnim demagogickem svete se uz na zakladni kameny demokracie zapomelo a vsichni delaji radi poslusne ovecky. At chces nebo ne, lid kazdeho naroda by mel mit pravo mluvit do zahranicni politiky sveho statu, oni jsou stat. Pokud se nejaka vlada nechova v souladu s nazory lidi pak je na nich aby se v dalsich volbach rozhodli jinak, avsak to mohou udelat jen kdyz maji vsechny informace. Tva myslenka o utajovani, tak prave vede k tvemu dnes jiz byvalemu sssr o kterem tak neblaze mluvis. Btw. V te dobe bylo rusko asi takova hrozba jako usa. Oba narody meli ruku na cervenem cudliku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo, a presne z techto duvodu je demokracie velmi spatna forma vlady, a naopak idealni je republika.
Protoze v demokracii si pul naroda muze odhlasivat, ze okrade tu druhou pulku, a pravne to bude v poradku. A nebo si 3/4 naroda odhlasuje, ze se bude zit na dluh, a tak se zije na dluh...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dle prirodnich zakonu, vlada lidu nemuze existovat. lidi se odjakziva, tak jako zvirata, zhlukuji ve stadech a hledaji sveho vudce. inteligence stada klesne na uroven sveho vudce (je to krasne videt na urovni prispevku vetsiny lidi v teto diskuzi). z tohoto duvodu vlada lidu nikdy nefungovala, nikdy nebude. stado je ztraceno bez sveho vudce. jedina nadeje je inteligentni vudce a poslusne stado. pak muze nastat zmena v tehle prohnile a primitivni spolecnosti

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu, legovana ocel ?
... tak tu anoi to palivo, ani plyn z budovy ani nenarusi ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Která legovaná ocel? Je jich asi milion. To že dvojčata spadli v podstatě na svůj půdorys bylo dáno tím, v jaké výšce se to zlomilo.
Když se podíváš na video, tak vidíš že vršek začal padat šikmo na stranu, kde to do něj napálilo letadlo a kde nejvíc hořelo. Krom toho tam nehořelo jen palivo, ale bežný matroš. Krom toho konstrukci jaksi náraz letadla dost naruší, nemyslíš? Takže pak stačí málo, na to aby to hapalo.
To, že se "ulomil" a začal padat dolů je snad vcelku jasné. No a pevnost budovy při pádu více než desítek pater na konstrukci? Ta je v podstatě nulová, beton se drtí, ocel kroutí, prostě dynamický náraz je poněkud jiný kafe, než statická zátěž.
Zrovna pád dvojčat záhada není, některé okolní budovy jsou značně zajímavější z tohoto pohledu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak sam konstrukter Twin Towers rekl. budovy byly navrzeny na naraz letadla a kdyby do nej narazilo nejvetsi letadlo, nedoslo by k poskozeni jadra. i kdyby doslo k poskozeni jadra a budova se zacala naklanet, odtrhl by se pouze "nezdravy" kus. zdeformovalo by se jadro, poskodil by se venjesi plast budovy, ale v kazdem pripade by budova nespadla volnym padem ;-)

rika ti neco zelezo beton? beton se drti, ale armovaky vevnitr budou porad drzet. doporucuji ti Discovery channel a podivat se na dokument jak se stavi mrakodrapy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A říká ti něco konkrétní konstrukce dvojčat, která nejsou železobetonová, ale ocelová?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Teda nebyla...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jadro bylo ocelova konstrukce. patra byla zelezo beton ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zrejme toho o metalurgii taky moc nevis diky svemu "selskemu rozumu". pevnost v tahu uhlikove oceli pri 600 stupnich (regulovane horeni leteckeho paliva), a coz neni ani polovina bodu tani uhlikove oceli (cca 1250 stupnu podle slozeni). pri takove teplote, ktera tam ani nebyla jak vsichni videl na zaberech ze zprav kdy budova zbesila kourila diky nedostaku kysliku a tudiz neefektivniho horeni s nizkou teplotou.

Diky dimenzovani budov pri konstrukci a potencialni ztrate pevnosti oceli pri takove teplote (pevnost klesne az o 2/3 puvodni pevnosti v tahu/smyku pri pokojove teplote), budova nikdy nespadne jak domecek z karet aniz by nenechal zaklad poskozene konstrukce. tzv. progresivni kolaps jednotlivych pater by zanechal jadro budovy. jak bylo videt v novinach, z obou budov zustala jen hromada suti po rizene demolici profikama.

jestli si byl v armada, obzvlaste u zenistu pak asi vis co je to tzv. "bleskovice". v pripade neinformovasti je to kus pyro-dratu co je schopne prepalit cokoliv co se dostane do kontaktu s timto dratem. idealni na demolice stromu, mostu, budov za valky.

ze zaberu z novin bylo krasne videt pouziti tohoto druhu vybusniny ;-) PREPALENE hlavni nosniky pod 45 stupni ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O metalurgii toho asi nevíš moc ty, protože jinak bys věděl, že ocel má při 600 stupních míň než polovinu pevnosti. A taky bys věděl, že chladnutím z těchto (i nižších) teplot se ztrácí pevnost, které bylo dosaženo při výrobě regulovaným (je jedno jestli je to kalení, nebo poamelé chladnutí) chladnutím.
A BTW
Krom toho nepočítáš s narušení konstrukce samotným nárazem. Krom toho WTC NEMĚLO hlavní nosné jádro. Většinu pevnosti z hlediska větru zajišťovala nější ocelová konstrukce poněkud narušená nárazy. Většinu hmotnosti neslo velké množství malých sloupů.
A další problém je ten, že nemuseli povolit sloupy, stačí protažení podlah přesně podle toho, že mez kluzu se se zvyšující teplotou jaksi posunuje k sakra nižšímu zatížení. A tím pádem se ti začnou nosné sloupy, které se neohybají právě proto, že je drží ty podlahové nosníky, začnou ohýbat a tím opět ztrácet pevnost.
Odborníci doteď nechápou, jak to, že to nespadlo mnohem dřív. Pokud chceš zdroj, tak například http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBUQFjAA&url=http%3A...
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nez zacnes spekulovat o metalurgi, nauc se cist. psal jsem...pevnost klesne az o 2/3. 2/3 jsou vice jak polovina (matematika 5. trida cca ;-) ja jen doufam, ze inzenyri jako ty nenavrhuji nejake budovy. takovych expertu mame plnou firmu a nestacim se divit co mi prinesou vzdy za vykresy.

pokud si dobre pamatuji, dvojcata meli nosne sloupy uprostred, coz amici nazyvali jadro. dle expertu jadro nebylo poskozeno samotnym narazem, jelikoz se samotne letadlo poskodilo jen vnejsi plast. kolem jadra byli zelezo-beton patra. i pres progresivni kolaps pater nebudou v zadnem pripade padat vsechny patra stejnou rychlosti a uz vubec ne volnym padem :o) veskere expertizy, selsky rozum a fakta me porad nepresvedcili o nicem jinem nez rizene demolici. clovek se zdravim rozumem co neveri americkym pohadkam o pristani na mesici, terorismu a dovede si spocitat 1+1 vi jak to je s amerikou. statem neomezene blbosti jako je treba samovolne niceni vlastnich monumentu. to uz samo o sobe vypovida o mentalite zapadnich narodu. 6 let zivota v Britanii me o tom jen utvrzuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, pro zajímavost, jak buste nazval situlaci, kdy majitel dvojčat uplnou náhodou dva měsíce před 11.9. uzavře tučnou pojistu pto případ teroristického útoku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

historicky znama osoba pan Hitler taky vsude videl teroristy. Dale Al-Kaida je US skolena armada proti byvalemu Rusku(SSSR/CCCP) .... Bin Ladin sice existuje, ale jaka je jeho pozice ted nikdo nevi, kazdopadne Al-kajda v podstate neoperuje, US.gov tak oznacuje kazdeho spravneho muslima, ktery praktikuje podle koranu nasilny Jihad ... takze asi tak.

A to ze byly dvojcata podminovany je znam vec, Hitler tak zacal vaku a Bush taky ... dpokonce uz meli plan vypracovan z dob Kenedyho ... jen tenkrat za to ten agent CIA dostal padaka .... a Bush to oprasil ... nebo CIA bez Bushe ... ono to, ze se temer vsichni odtehovali a cirou nahodou shorel archiv FBI, kde byly originaly dukazu velkych kauz o necem vypovida.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je ulet. Prosim, nejprve trosku nastudovat historii, a potom az psat.Takto vypadate, ze jste totalni idiot.
Hitler zacal valku pro proto, ze by vsude videl teroristy, ale proto, ze Nemci citili jako obrovskou krivdu to, co se delo po prvni svetove valce. Takze pan Hitler mel moznost apelovat na tyto udalosti a hrat to na "vlasteneckou strunu", a za druhe diky svetove ekonomicke krizi to mohl hrat na strunu "zidi muzou za to, ze se mame spatne". A za teto situace nemcum rekl : Nemecko zase bude velmoc, bude vladnout svetu, a jeste k tomu zatocime s bidou a vsichni Nemci se budou mit dobre.
Coz je velmi zjednodusene receno,ale ve zkratce to sedi. Nasledne Nemci sli do valky dobyvat svet.
Osobni duvody, proc Hitler rozpoutal valku mohou byt ruzne, osobne se domnivam, ze opravdu veril tomu, ze muze dobyt svet a vsude nastolit idealni statni zrizeni tak, jak ho on jako idealni videl. Mimo jine to byl jeden z prvnich zastancu "Evropske unie", a dnesni EU se VELMI podoba tomu, co chtel zavest Hitler. Akorat nemel tu trpelivost cekat par desitek let a vybudovat ji politicky, tak na to holt sel vojensky.
Ostatne, nebyt shody mnoha stastnych nahod a okolnosti, tak je velmi realne, ze by sveho cile dosahl:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. svetova valka vznikla v touze po moci a nadvlade nad svetem. Germani stali za padem rimske rise. Hitler byl jen loutkar vykonavajici prikazy "z vrchu". Dle konspiraci a historiku (historie je veda o vizi stavajici vlady o minulosti jejiho statu) za valkou staly farmaceuticke spolecnosti jako BASF, Bayer, IB Norgen nebo jak se jmenovali.

2. svetova valka byla pouze vysledek buzerace Francie, Britanie a Ruska. V podstate si za to mohl "svet" sam kdyz se snazil vydirat valkou zdecimovane Nemecko. Hlavnim vinikem byla tusim Francie, ktera neustale pozadovala stupidni reparace, ktere nemecko nebylo schopno splatit a znicilo nemecko hyperinflaci. mimo jine USA, Britanie a jejich deti jsou na stejne urovni jako Weimarova republika pred skoro 100 lety :o) historie se opakuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, pokud o tom neco vim, tak ta data nebyla odcizena nejakym Hackovanim, ale proste tak, ze zamestnanec, ktery mel k nim pristup, si vypalil par CDcek, a ty pronesl ven a nekomu je predal. Takze tu ani nemame zadne hrdinske hackery, kteri pronikaji do siti tajnych organizaci, ale prachobycejneho zamestnance, ktery se rozhodl, ze by nebylo spatne podrazit svou vlast a jeste si u toho neco malo privydelat ci ziskat na popularite. A jelikoz byl zamestnan tam, co byl, muselo mu byt jasne, jak to dopadne. Ale asi to tak sam chtel no...asi mu to za tech par okamziku celosvetove slavy stalo, stejne jako nekterym vrahum, kteri vrazdili ciste jen proto, aby byli slavni a psalo se o nich.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vlasť, ktorá okráda, zabíja a klame vlastných občanov - ďakujem, neprosím, takú vlasť podrazím kedykoľvek a s radosťou. Aj Československo bola niektorým ľuďom vlasť, a práve preto že ju mali radi, podrážali režim, ktorý tu vládol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, IMHO byste tedy mohl s klidem podrazit jak současné Slovensko, tak Česko. Vaší definici vyhovují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak a mel by si to uvedomit kazdej jestli bude podporovat rezim kterej nas permanentne okrada. Ja takovej rezim taky podrazim kdykoliv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to ti prijde lepsi dnesni cenzura z boju. Pro pentagon nebylo prijemne kdyz lide videli sve krajany letat vzduchem po kouskach, protoze to zvedalo nevoli proti valce. A protoze valka je hlavne good obchod (a americani opravdu radi strili) tak byla zavedena cenzura. Dnes jde novinar ne kam chce on, ale tam kam ho pusti dustojnik jednotky pro psychologicky boj. Urci jim co ma fotit co nemaji a jak to maji popsat. Uprimne dost to pripomina povidani o uzasnych hornicich pracujicich na 110%...
jen si najdi jak to skutecne bylo se svrhnutim sochy saddama. At se proberes...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

2 Corwin78 | včera, 15:36
To ze "WikiLeaks před vydáním všechny materiály kontroluje a citlivé informace nevydává" je z myho pohledu obycejna a normalni cenzura. Takze me to nechava hodne chladnym.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimave...kde jste prisel k tem informacim co "posilujou tu druhou stranu"? (dle vaseho cernobileho videni sveta nejspis myslite "zle fuj musli...eee...teroristy") Ja se zatim akorat dozvedel jaci krivaci jsou Saudove, ze Pakistanu se neda verit ani "dobre rano", v Afganistanu nelze vyhrat a ze spicky EU politiky jsou banda chlipniku. A ne ze by se to vse nevedelo i predtim - jen se to nerikalo nahlas... (dnesni "info" o udajnych kritickych mistech pro utok "teroristu" je hoax nulove hodnoty - takovy pseudoseznam vam sepise kdokoliv kdo nema v hlave uplne nakakano)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nemůže popřít nemorálnost zveřejňování cízí korespondence. Když si mám černobíle vybrat, jestli wiki leaks škodí víc teroristům a diktaturám nebo američanům a jejich evropským spojencům, tak mám jasno. Saudové můžou být vypočítaví stejně jako všechny ostatní země o kterých se to jen nepodařilo zveřejnit/zjistit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako nikdo nemůže popřít nemorálnost takové korespondence....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A mne mozu spiclovat internet, mne moze operator uchovavat moje SMS a hovori? Pod hrozbou terorizmu nas spicluje stat. A nedajboze ked sa to otoci a vyjdu informacie o svinstvach politikov, tak je to nemoralne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budes mit zamestnance ktereho budes platit. On ti nerekne co cely mesic delal protoze to podle nej je nemoralni a ty mu to budes muset stejne zaplatit. Je to stejny vztah jako stat vs. danovy poplatnik.

Preci jen zverejnit neci dopis jen tak je neco jineho nez tento rekneme obchodni vztah

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jste nepochopil, že se jednalo o služební korespondenci a daňoví poplatníci mají právo vědět, co jimi zvolení panáci kde plichtí. Notabene v pracovní době.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že politici často zneužívají diplimatickou korespondenci k tomu aby se domlouvali na páchání trestné činnosti. V tom co zveřejnil Assagne najdete celou řadu příkladů, např. Clintonová a shánění hesel/DNA nebo třeba diplomati USA ovlivňovali prokurátory a soudce ve španělsku. Doufám, že si politici díky tomu uvědomí, že to na ně může v budoucnu prasknout a začnou se chovat slušněji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

použiji svůj selský rozum a je jasné, že zde je problém zcela naprosto jiný, než tebou zmiňovaný...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto, že jsou politici a vládci světa, tak žádné právo na soukromí nemají. Ono soukromí je totiž většinou pěkná špína.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1
verejna osoba placena danovymi poplatniky se musi temto zodpovidat (ok, mela by) a jako takova musi strpet i snizenou miru soukromi. pokud se to nekomu nelibi nemusi to delat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jako zamestnavatel vlady mam pravo vedet co delaji za me penize. nejzajimavejsi je jak ti co delaji jeste vetsi svinstva jsou vzdy nejvic poboureni kdyz jim nekdo udela to stejne ROFL

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenom 208? Cekal bych, ze to popadne nejaky vlastnik botnetu ... i kdyz asi je lepsi ze ne, pouzili by to jako dalsi klacek proti wikileaks.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uz jich je pres 500+

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už 750+

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bože, díky, že nežijeme ve Švédsku. Všichni, kdo máme děti, a nemáme je z umělého oplodnění, bychom šli sedět za znásilnění. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ten důvod pro obvinění ze znásilnění mě taky dostal (to se děti ve Švédsku rodí jen ze zkumavek, nebo se Švédové rozmnožují třeba pučením?) :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jim na to teda nepučil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pro investigativni zurnalistiku a otevrenou i duveryhodnou statni spravu ...

Bohuzel co Assange a Wikileaks prepiskli je nevyeditovani jmen akteru ...

jako priklad uvedu generala (mam pocit z Jemenu) co prohlasil, ze americke bomby a strely musi a budou vydavat za jejich, kvuli jejich parlamentu a jen tak na okraj okomentoval kvalitu whisky. Pokud se nepletu je muslim a ma o problemy zadelano.

A takto lze pokracovat je tam mnoho informaci o postupech a nazorech mnoha jedincu co budou nyni tercem extremistu nebo drogovych kartelu atd.

Proste to mnozstvi dokumentu je prilis obrovske na kvalitne re-editaci a i kdyby, ten pocet lidi co by to editoval by nemohl zajistit nemoznost uniku.

To jako ty jmena otcu a vesnic ci detaily o rodinach v tech hlasenich z Afghanistanu ci Iraku

Wikileaks se podaril husarsky kousek, ale bohuzel svet po nem nebule lepsi nybrz naopak horsi.

Informace bude jeste tezsi ziskat, diplomate si budou lhat nebo nerikat nic vic nez otrepana klise, v hlasenich nebudou potrebne detaily uz pro jistotu (nebo se budou pouzivat kodova oznaceni), diplomate a spojenci si nebudou verit nebot kdyz to 'uniklo' amikum tak to muze uniknout kazdemu, analytici budou mit tezsi praci nebot data uz nebudou pohromade pro znesnadneni uniku atd

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč vlastně diplomati potřebují něco utajovat? Oblíbený argument politiků pro zásahy do soukromí občanů je, že když lidi neporušují zákony tak nemají důvod cokoliv tajit před policíí a dalšími státními šmíráky.

Stejný argument můžeme aplikovat i na diplomaty. Pokud tedy diplomati neprovádějí špionáž a jinou trestnou činnost, nemají důvod cokoliv utajovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak Hurvínek válku...
A proč firmy nezveřejňují povinně své emaily? Moje emaily nikdo nezveřejnil a stát moje soukromí neohrožuje. Pokud tvoje soukromí ČR nějak porušuje, tak napiš konkrétní případ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč myslíte, že poslední dobou tak často utajované materiály z USA? Nejspíš proto, že USA mají na svědomi tolik lumpáren po celém světě.

Kdyby unikly utajované dokumenty jiných států nejspíš by to nikoho nezajímalo a nikdo by je nezveřejnil.

Pokud se Mirku11 začnete domlouvat na trestné činnosti po telefonu/internetu, doufám, že Vám policie rychle poruší vaše soukromí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ak štát neplánuje moje súkromie porušiť, tak načo potom zbierajú informácie o mne (telefonáty, sms, emaily, ..)? Nedáva to logiku. Ak poviete, že len tak pre istotu, že čo ak by niečo, tak to znamená, že ma apriori považuje za vinného z nejakej nekalej činnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

duvodem je tzv. "overrating" i materialy ktery by mohly byt zverejneny jsou klasifikovany jako confidential/secret/ts.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, to je na debatu o tom, jestli existuji informace tak dulezite pro bezpecnost statu a jeho obcanu, ze ma smysl je povazovat za tajne a nezverejnovat je, a nebo takove informace neexistuji.

Prirovnal bych to asi k tomuto:
Budete mit pronajatou bezpecnostni schranku, v ni budete mit milion korun, a ta schranka bude na heslo. Date toto heslo vsem k dispozici a budete verit, ze presto ho nikdo nezneuzije? Pokud ano, tak gratuluji, jste nejvetsi optimista na svete, ale o milion chudsi.
Pokud ne, potom se ptam, proc ne? Prece jste nic nespachal, tak proc byste nezverejnil VSE o svem zivote?

A podobne to je i s tajnyma vojenskyma/zpravodajskyma informacema. Ty informace nas chrani proti tem, kteri by nam radi uskodili. Pokud neverite na to, ze nam nekdo chce uskodit, potom nejspise stejne neverite na to, ze se na svete krade a zabiji. (me uz parkrat v zivote ukradli penize a podobne, takze na to docela verim, ze se krade)
Oblibene tema je, ze zadni teroriste neexistuji a vsechno je to vymysl. Mozna to nejsou teoriste, rikejte si tomu jak chcete, ale existuje dost organizaci, ktere by nas vsechny radi videli pod drnem, nekdy to jsou cele staty. a kdyz nepod drnem, tak by nas alespon radi okradli, napriklad. A nebo ti somalsti pirati,co okradaji na koho jen narazi, neexistuji? Napriklad.
A ted si predstavme, ze se nekde na netu docteme tajne vojenske zpravy o tom, co hodla USA udelat proti somalskym piratum. Budete tomu tleskat? Ja ne. to se teda priznam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš těžký... Já bych utajování informací v rámci institucí jako vláda a podobných schvaloval, pokud bych věděl, že tam sedí soudní lidé a mají dobré úmysly. Ale vzhledem k tomu, co se tam vyskytuje za pakáž, to nikdy nikomu (z běžných občanů) neprospěje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sveris mi prosim adresu sve emailove schranky, a heslo k ni? Prece nedelas nic spatneho, tak se nemas ceho bat...ja jsem jen moc zvedavy, zajima mne, co si s kym pises...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OMG. Já nejsem obrovská instituce a nezastupuju milióny lidí, kterým bych se navíc za své činy měl zodpovídat. Takže to je paralela poměrně špatná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze mi svou emailovou schranku nezpristupnis? A proc? Mas snad co zkryvat? Evidentne ano, jinak bys mi to heslo dal.
Takze jsi se odhalil, jses zlocinec, co si po mailu domlouva sve zlocinecke spiknuti, to je pomerne logicke, jinak by ti nevadilo, ze bych si tve maily precetl.

Pouze pouzivam tvou logicku, nic vic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mojí logiku určitě nepoužíváš, jenom se to snažíš tvrdit. Já jsem především nepsal, že by nikdo neměl mít žádné soukromí, což se mi tu snažíš vnutit. Až budu zastupovat houfy lidí (občany ve státu), budu de facto jejich zaměstnancem a budu se jim zodpovídat (jak jsem už uvedl výše), budu mít velké rozhodovací pravomoci a bude se jednat o moji pracovní schránku, tak potom koneckonců proč ne, ať si to přečtou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo Vy jste vážně Lojza, takové dětské a hloupé argumenty, ačkoliv Vám sumix kvalitně dopověděl, že není státní zaměstnanec, ale soukromá osoba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial tvoje dane budu chodit na moj ucet, tak ti vsetko poslem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tomu tleskat budu, ono to neco zmeni ?

kdyby rekli, piraty v Somalsku postrilime, tak to klidne zverejnit muzou a ne situaci, ze je daji oragnum, ty je pusti, protoze uz je nemaji kam davat a cely svte je bude zivit ve vezeni ... kde to jsme , potopit lod a zastrilet si do vody ... je treba preci krmit zraloky, coz je na rozdil od Somalce chraneny zivocich ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem na mysli situaci, kdyz nekdo zverejni PLANY VOJENSKE OPERACE, ktera bude namirena proti somalskym piratum. Protoze - zcela logicky - somalsti pirati se je dozvi a budou se proti tomu moct zaridit a cela vojenska operace bude K NICEMU, protoze nepritel bude vedet, na co se ma pripravit.
O tom mluvim.
Proste mi neprijde spravne prozrazovat nepriteli, jak se proti nemu chystam zakrocit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze plany vojenske operace by se meli uverejnovat az PO jejim provedeni ... jenze v soucasnosti se neuverejni nikdy a to hlavne proto ze operace selhala a autori planu chteji zamest pod koberec ze ty plany zvorali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli by na somálské piráty byla třeba nějak extra sofistikovaná vojenská operace. Ono by pouze stačilo NĚCO s tím začít dělat... ale proč, ze somálských pirátů ropa neteče, takže to strýčka Sama fakt nějak zvlášť netrápí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"NĚCO s tím začít dělat... ale proč, ze somálských pirátů ropa neteče"
To je presne ono, ted kazdej nadava proc se do toho amici "za svoje prachy" nehrnou. Pokud by tam slo o ropu tak by zase kazdej pistel ze se do toho serou, ze jim jde jenom o ropu.
Momentalne jsou USA v takove situaci ze at udelaji cokoliv tak je to vsechno spatne, protoze vzdycky bude nkdo remcat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ti kteří jsou nadšení ze zveřejněných dokumentů na WikiLeaks si možná nevšimli toho, že nebyl zveřejněn ani jeden dokument kritický k Izraeli. Čím to asi může být?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tys to fakt všechno četl? Já teda ne, jen jsem zachytil něco o plánování útoku Izraela na Írán - i když by si to Írán zasloužil, tak to lze brát jako použitelné pro kritiku Izraele.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš napsat, proč by si útok Irán zasloužil, když nikdy nevedl s nikým útočnou válku a jen se bránil napadení Irákem? Pokud máš na mysli atomové zbraně, tak Izrael má neohlášených asi 200 hlavic a nikdy se nepřiznal, že je vlastní. Já jsem ty dokumenty nečetl, ale četl jsem články kde se o tom píše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V čele Izraele není člověk co se vyjadřuje jak neonacista co veřejně prohlašuje svoje touhy o vymazání z mapy minimálně dvou států. Izrael je stabilní a prosperující země s normálními názory. Írán je pravý opak a pomalu si může podávat ruku se Severní Koreou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorsi a nejnespravedlnejsi je nakonec to, ze lidem, jako je napr Trashman se nakonec nic nestane a odsere to nekdo jinej. To je proste zakon schvalnosti. Ja bych nahodou Trashmanovi strasne pral, aby jeho manzelka a deti (pokud nejake ma, ci mit bude) jednou jeli autobusem a v tom autobuse se napriklad odpalil nejaky sebevrazedny atentatnik. Opravdu bych mu to uprimne a z celeho srdce pral. Bohuzel se tak proste nestane, a stane se to jinym, a Trashman bude moct i nadale povidat, jak se takove veci vubec nedeji, a nebo jak si za to ti lide muzou sami.
Ale holt se s tim neda nic delat no :-(((

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to se dá říct jenom jedno: LOL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, no...je to tak k pousmani. Ono je to teda spis k placi:-( Nakonec by mozna bylo zajimave se zeptat ten korejcu, co prisli pred par dny o sve pribuzne, jak se na to divaji, ze jim tam z druhe strany strilej granaty do civilistu. Nejspis jsou z toho celi nadseni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně by nepřišlo vtipný, kdyby někoho zabil sebevrah s turbanem na hlavě. Mně přijde vtipný (no, i když... vlastně ne), jak se někdo nechává ovlivnit vymýváním mozku ze strany médií a oficiální "propagandy". Já netvrdím, že neexistují sebevražední atentátníci ani třeba to, že ve všech arabských zemích žijí jen mírumilovní lidé, kteří by se rozdali pro druhého a ... Ale prostě to, jak tady líčíš, jak se terorista odpálí v autobusu plném lidí - jak často se to asi stane, tím spíš u nás, a kolik lidí třeba ve srovnání s tím umře v rozličných válečných konfliktech, které jsou daleko horší, ale nikde se o nich tak barvitě nemluví? Atd. atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A chápeš už jaký je rozdíl mezi Izraelem a Íránem a proč by si Írán zasloužil aby na něm amící využili veškerou munici s brzkým datem spotřeby?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl mezi Izraelem a Íránem chápu, ale ten zbytek fakt už ne. Zato ale začínám chápat spoustu jiných věcí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přestaň se vykrucovat a přímo napiš co si myslíš o Íránu a jeho vedení. Jsou vpořádku jejich prohlášení? Je v pořádku, že se tam děti vychovávají v propagandě proti Izraeli a USA? Že jejich děti co sotva umí mluvit prohlašují o židech, že jsou prasata?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klid. Já nekomentoval, co si myslím o tom nebo o tom. Pouze bych rád naznačil, že asi těžko tady jeden představuje ztělesněné dobro a druhý zlo, jak se tady ty snažíš naznačit. A jestli chceš názor - tak nemusím ani jednu z těch zemí, ale nemám tolik informací, abych to mohl nějak jasně posoudit. A neboj se, Izrael třeba nevypouští extrémní názory, ale taky bude mít máslo na hlavě...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo tady nepsal o atentátnících, takže si tuto rétoriku nech jiných diskuzí. Ostatně měl by tě zajímat důvod, proč to ten národ dělá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak oni to deklaruji zcela verejne, proc to tak delaji - oni miluji smrt, a nami pohrdaji, protoze milujeme zivot. A samozrejme s touhle mentalitou se docela lehce "dobyva svet". Zatim jedna z mala veci, ktere je drzi na uzde, jsou amici s par atomovkama, co jim tam muzou kdykoliv soupnout. Nebyt toho, a podobnych veci, uz je tu davno mame...
Oni tam maji neco jako bylo tady ve stredoveku. Kdyby jen trosku mohli, tak pujdou do valky a dobyvani novych uzemi a novych zen pro jejich muze...Tak zatim jen tak drobne skodej, kde se to da, a delaji to tak, aby nepresahli urcitou miru nasrani, kterou tim zpusobuji.
Nakonec cas od casu i v tom Iranu povolej na oko nejake kontroly..To kdyz uz videj, ze jde prilis do tuheho a uz by to nemuselo projit...A pak je zase rychle vykopou, ale para se uz upustila, a jede se dal...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viditelně lžeš, protože oni nemilují smrt, ale je to poslední akt zoufalství proti okupantovi jejich země. Nebo že by ti nevadil vězeňský tábor Palestina?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi, za co mne trestas. Veta "My milujeme smrt, a vy milujete zivot" je OFICIALNI doktrina, kterou arabove hlasaji. Pokud toto NEVIS, nema cenu se dale bavit.
Co se tyce Palestiny - myslis tu oblast, kterou Izrael zivi, dodava tam vodu, energie, a za to mu na oplatku lita par set raket mesicne opacnym smerem? Pokud ano, potom mas pravdu, opravdu mi vadi, jak se Palestinci chovaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkus pouzit Google, namatkove vybiram prvni clanek o tomto tematu, ktery mi padl pod ruku.
http://www.radio7.sk/buxus/generate_page.php?page_id=2091
vybiram z neho:
Palestínski teroristi z hnutia Hammas využívajú na svoju obranu civilné budovy a dokonca aj svoje deti. Hovorca Hammasu sa vyjadril, že sa nebojí izraelských jednotiek: „Ja sám pošlem proti izraelskej armáde svoje ženy a deti.“ Na otázku jedného novinára, prečo palestínski teroristi vraždia izraelských občanov, jeden z teroristov odpovedal: „Ako vy milujete život, my milujeme smrť.“

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"My milujeme smrt" je úplně stejná propaganda jako "My přinášíme demokracii". Lidi jsou všude stejní, to jen někteří se nám snaží nakukat že jedni jsou "dobří" a druzí "zlí" a cokoliv udělají ti "dobří" je určitě "dobře"....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano američani díky druhé světové válce přinesli demokracii do mnoha zemí - nechce se mně je všechny vypisovat. Po válce v Koreji ji přinesli do Jižní Koreje. Po válce v Iráku ji přinesli do Iráku. Chtěli ji přinést i na Kubu a do Vietnamu, ale tam se to bohužel nepovedlo. Ano občas to posrali, ale celkově vzato to heslo platí do posledního písmene.

Je mně u prdele jestli někdo smrt opravdu miluje - stačí se podívat na jejich výsledky a počty sebevrahů co nebojují proti „okupantům", ale proti vlastním občanům jen s jiným vyznáním - i když šíti a suniti, jsou muslimové.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je také spousta zemí ve kterých USA dosadily nebo podporovaly brutální diktátory např. Pinochet/Chile, Suharto/Indonézie atd. Za podporu teroristů v Nikaragui odsoudil Mezinárodní soudní tribunál Spojené státy k placení válečných reparací - samozřejmě že nic nezaplatili a od té doby neuznávají Mezinárodní soudní tribunál.

No a demokracie v Iráku? To má být vtip, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi se řídili heslem, lepší pravicový diktátor než levičák. Komunismus byl velké nebezpečí, takže zvolili jen tu méně blbou možnost, ale pořád ne ideální. Demokracie v Iráku není vtip - kvůli teroristům je tam peklo, ale pořád lepší než za Sadáma.

Nikaraguu moc neznám a je to jedno - proti těm zemím kde američani pomohli je to jako litr v menším rybníku. Půlka Evropy by jim měla být vděčná a ta druhá by si měla uvědomit, že bez pomoci z USA by SSSR nepomohl ani generál zima:).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a samozřejmě boj proti komunismu, terorismu a dalším ismům je pouze záminka pro rozpoutání války. Tak to vždy bylo, je a bude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, asi poslední úspěšná akce je ta Korea. Tam ovšem žádnou demokracii nepřinesli - dalších 30 let tam byla dost tvrdá diktatura a až konec 80. let jim přinesl demokracii. Od té doby je to spíš vytváření dalších problémů. Možná je to dáno i tím, že zatímco pomoc v 1., 2. i té korejské válce si ty státy vyžádaly, tak od 50. let nastal americký "export" demokracie. Nikdo je o ni nežádá, ale oni sami přece nejlíp vědí, kam ji poslat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že by se jižním korejcům špatně dýchalo, když by neměli za zády strýčka Sama:))). Kecám, oni by nedýchali vůbec.

Bush vs. Sadám
Ano, američani spojili příjemné s užitečným a kvůli ropě jen tak mimochodem zbavili jednu zemi mírně dementního diktátora. Ano, je tam spoustu teroristických útoků díky tomu, že jsou obyvatelé kreténi co demokracie jen zneužívají. Aspoň tam už nemůže proběhnout státem řízená genocida.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu vítězství. Místo jednoho (po válce v zálivu dost bezzubého) šílence se vytvořilo místo pro 1000 malých a z hlediska terorismu mnohem aktivnějších. Ale je to skvělá záminka k trvalé přítomnosti v oblasti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten jeden mohl napáchat/napáchal víc než 1000 šílenců. Teď už můžou mít špatný svědomí a zodpovědnost, jen samotní občané toho státu. A pokud vím, tak sadám ten terorismus taky podporoval(jako Kadáfí), takže ty šílenci vždycky existovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemohl napáchat víc škod. Vědělo se o něm a byl pod kontrolou. Maximálně mohl páchat něco doma, což normálně není nic, co by američany zajímalo :-)
A nevěř propagandě - terorismus nepodporoval. Byl to sice blázen, ale zas ne takový, aby věděl, že když chce doma v klidu vládnout, nepotřebuje kolem sebe nepředvídatelné fanatiky. I když se často zaklínal svatou válkou, pro "pravověrné" byl v podstatě bezbožným ateistou.
Napadlo tě někdy, že když v té zemi demokracie nikdy nebyla, ani není těmto krajům vrozená, asi nemůže fungovat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jéje a máme to tu. V některé zemi nikdy neměli demokracii, tak tam prý ani nemůže fungovat. A z čehopak se vyvinuly dnešní demokracie? Z monarchie na demokracii - a funguje to. Z diktatury na demokracii - a funguje to. Z klerikálního státu na demokracii - a funguje to. To jsou opravdu zajímavé názory na vývoj světa.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V zásadě ano, ale pak je ještě otázka, jestli to jsou demokracie, nebo "demokracie".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S uvozovkama nebo bez - vždycky je to lepší než ty země co USA definuje jako „osu zla".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš na to nejdůležitější - vyvinuli. Když někde panuje rodové zřízení a já tam vytvořím parlament, tak to formálně může vypadat jako demokracie, ale fungovat to nebude. Jediná země, kde se povedlo demokracii nadiktovat, bylo Japonsko, ale to pro ni mělo aspoň všechny ostatní podmínky. Kromě zbožštění císaře tam totiž samospráva fungovala i předtím.
Co je pro nás asi lepší - země formálně demokratická, ale nestabilní, která je základnou bůh ví čeho, nebo země vedená třeba králem, který občas poddané drží trochu pod krkem, ale neohrožuje svět? Porovnej dnešní Irák třeba s Marokem, Jordánskem, Kuvajtem nebo Emiráty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když sem napíšete svojí adresu, určitě se najde někdo, kdo by rád spojí příjemné s užitečným. Odnese si od Vás vše co se mu bude hodit a ještě dá přes hubu jednomu demagogovi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha. Odstěhuj se do Severní Koreje nebo Íránu a já do USA. Možná ti to potom dojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou "hlody" člověče. Ona v evropě před příchodem USA do války asi žádná "demokracie" podle tebe neexistovala a oni nám ji sem amící "přinesli" co? A te saddám je taky vtipnej, když ho ze začátku sami podporovali. A to ani nemluvím o hromadě zemí, kde podporovali vraždící diktátory...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oni nám ji jen vybojovali, když jsme to nedokázali sami. Banalizovat přínost USA na spíše pozitivní vývoj světa může jen debil. Měli jste radši Třetí říši, SSSR, Severní Koreu nebo jakou velmoc. Chci si přečíst to jméno té země, která měla podle Vás lepší vliv na vývoj ve světě. Ono se totiž jen tak nadarmo neříká - Kdo nic nedělá, nic nezkazí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád že jsi se konečně projevil v plné kráse. Btw. moc hezká demagogie napadnou něco co jsem neřekl....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jedno jestli nám ji přivezli jako poprvé nebo ji pomohli vybojovat a znovu obnovit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě nám ji podle tvé logiky pomohli vybojovat i sovětští vojáci (a odnesli to setsakramentsky daleko víc)... Ti by se divili za co všechno vlastně v té době bojovali.
Američani odjakživa bojovali hlavně za svoje vlastní zájmy (stejně jako jakákoliv jiná země), bohužel. Snad jedinou výjimku jde najít ve španělské občanské válce. A v amerických dobrovolnících v první světové.
Když o něco šlo, tak nás všichni spokojeně hodili přes palubu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ste opravdu tak blbej nebo navedenej? Opravdu si myslíte, že spojeným státům jde o něco jiného než o moc/peníze?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje prarodiče nebo rodiče by nežili pokud by to USA neudělali, takže mně to je jedno, že chtěli zastavit Hitlera jen proto aby jim nevyrostla konkurence. A některým Iráčanům je to taky jedno, že odstranili Sadáma jen kvůli ropě. Zeptej se v Jižní Koreji, jestli jim vadí američani a jejich „vnucování". Nazval bych to příjemným vedlejším efektem, kterým mnoha slušným a nevinným lidem zachránil život.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A mnoha jiným slušným lidem život zničili... Aneb ve jménu demokracie je vše dovoleno? A Koreu bych sem netahal. Tam se alespon USA mohli ohánět hlavičkou OSN..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze kdyz to dolozitelne sami rikaji jejich vudci, tak presto je to vymysl a propaganda, nebo jak to mam chapat?
Jinak - svet se deli na "my" a "oni". My se vnimame jako dobri, ONI jsou ti spatni. ONI to nejspise vidi opacne, logicky. V pripade konfliktu bych opravdu radsi, kdybysme vyhrali MY. Zvlaste proto,ze ONI by nas s klidem v dusi a s blazenym usmevem na rtech nejradsi vsechny pozabijeli. A ne, nemyslim si to proto, ze me to zle zidacke noviny vnutily. Myslim si to proto, ze JEJICH vudcove to mnohdy rikaji, klidne v primem prenose do televize. I kdyz, i tento prenos muze byt samozrejme bouda od CIA, ve skutecnosti to jsou herci a cele je to spiknuti.

Btw moc hezky film na toto tema byl Team Amerika. Defacto vsechno, co tam bylo predvadeno, byla pravda. Od toho, ze amici se nekdy chovaji jak namysleni frackove, po to, ze nekdo toho "svetovyho policajta" delat musi, a nikdo mimo nich to nedokaze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu se da rict jen jedno. Kdo jinemu jamu kopa,.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tím, že Assagne není sebevrah a je mu jasné, že by mu Mossad rychle zatnul tipec. Nebo se zatím k depeším z Izraele nedostal ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mně přijde jako přeceňování Mossadu. Američané a jejich tajné služby jsou minimálně stejně tak schopné jako Mossad a zatím nikdo tipec nezatnul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Assagne se neschovává, takže průměrně inteligentní studentík střední školy ho zvládne najít.

Hlavní rozdíl mezi CIA a Mossadem je v tom, že Izraelci jsou schopni čehokoliv a myslí si že jim to projde. A většinou jim to opravdu projde. Např. útok na USS Liberty ( http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident ).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si myslíš, že likvidátoři z CIA jsou nějaký čajíček?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Fidelu Castrovi si vylámali zuby asi třicetkrát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Izrael je spojenc slusnych lidi, uz jen tim, ze je barierou proti expanzi muslimu valkou, nebot jim ustedril nekolikrat takovy mindrak, ze se boji jit dal.

Dale Izrael je fungujici stat a tajne informace se tam nevaleji na verejnych serverech statni spravy, agenti mosadu jsou dobre cviceni a nemaji potrebu neco nekam vynaset ... oni sveho nepritele znaji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by se asi hodilo pripomenout jeden slavny citat, omlouvam se za nepresnost, pamatuji si ho zhruba.
Sveho casu pan K.Gottwald prohlasil : Kapitalista, to je clovek, ktery nam klidne proda provaz, na kterem ho potom obesime.
Presne to same se hodi na celou tuto kauzu.
Cela tato zalezitost poskodi spoustu lidi, kteri delaji svoji praci DOBRE. A pomuze tem, kteri nejakou svobodu slova povazuji za slabost, stejne jako snahu se domluvit a jednat.
V podstate jsme sami dobrovolne velmi nahrali svym nepratelum, kteri se musi smat, az se za bricho popadaji, jak lide z vlastni blbosti pracuji v jejich zajmu a jeste si mysli, ze delaji dobre.

Ono se na to da divat nekolika zpusobama. Podle mne nastesti nedojde k nejakym zasadnim problemum v diplomacii, pouze ti, co byli dobri, tak budou muset odejit, a na jejich misto nastoupi nekdo...stejne dobry. Par (stovkam, tisicum) lidi to pomerne znici zivot, ale z globalniho hlediska se nic tak hrozneho nestane.
Co je horsi, je prozrazeni urcitych zpravodajskych a vojenskych tajemstvi. Coz proste nepratele proti nam vyuziji, a pokud nekdo rika, ze zadne nepratele nemame, tak je dost slusny blazen. Na druhou stranu predpokladam, ze se(alespon doufam) tajnym sluzbam podarilo do toho vpasovat dostatecne mnozstvi dezinformaci. Jinak by to bylo fakt zle :-(

A na zaver osobni prani : Doufam, ze ten zamestnanec, ktery tu udaje vynesl, dostane minimalne dozivoti, i kdyz bych osobne byl spis pro provaz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale my opravdu žádné nepřátele nemáme :-) Kromě naší slavné vlády samozřejmě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No,jde o to, koho povazujeme za nepritele.
Osobne vnimam v CR tak 5-6 milionu lidi jako sve "lokalni nepritele", protoze chteji omezit moje osobni svobody a vzit mi co nejvice penez, ktere si vydelam.
V Evrope vnimam nekolik desitek, spis stovek milionu lidi tehoz razeni.
Ale tak tihle jeste nejsou tak hrozni, protoze mne nechteji primarne zabit, a nebo okrast o vse co mam, pouze o vetsinu toho co mam. To jeste neni nejhorsi.

Ale pak tu mame rezimy, staty a lidi za nimi stojici, kteri nepokryte deklaruji, ze by byli radi, kdybychom prijali jimi diktovany zpusob zivota, a pokud ne, tak nas zabiji, a nebo to minimalne nebudou povazovat za hrich,ale naopak za zasluzny cin. To je nepritel, ktereho uz se trosku bojim, i kdyz je zatim daleko. Presto ma cim dal tim vice prostredku k tomu, aby sve hrozby uskutecnil.

No a pak jsou tu nepratele, jako jsou somalsti pirati a podobne, ktere povazuji i za sve nepratele. To, ze jsem jimi zatim nebyl okraden ci zabit neznamena, ze se tam nemuze stat, a pokud bych jel do jistych lokalit na dovolenou, je to dokonce velmi pravdepodobne, ze se tak stane. Proto je povazuji za nepratele.

Samozrejme existuji lide, kteri nedohlednou dale nez na spicku sveho nosu a reknou si : to je daleko od nas, to se mne netyka. z historie zname, ze to pak vetsinou konci spatne. Nakonec, amici si take rikali, ze japonci jsou prilis daleko na to, aby jim neco zleho provedli, a jak to dopadlo...

S cim se da souhlasit, to je hodnoceni nasi vlady. Bohuzel nas nase vlada i nadale zadluzuje, chova se naporosto levicove, cim dal vice omezuje nase svobody a cim dal vic nam neco narizuje. Proto je samozrejme povazuji za sve nepratele, a povazovat budu, dokud tu nebudeme mit prebytkovy rozpocet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ale pak tu mame rezimy, staty a lidi za nimi stojici, kteri nepokryte deklaruji, ze by byli radi, kdybychom prijali jimi diktovany zpusob zivota, ..."

Ano. S tím naprosto souhlasím, jenom bych ale nemířil čistě směrem k muslimským zemím. Vlastně si nejsem úplně jistý, jestli jim o to doopravdy jde, nebo je to zase jenom mediální masáž (když se řekne muslim, komu se dneska nevybaví blázen s ručníkem na hlavě kolem dokola obložený trhavinou?). Zato bych sem ale zařadil režimy, které ve jménu "dobra a demokracie a boje proti terorismu a vůbec" protlačují omezování svobody a plíživou nadvládu nad ostatními - ano, tím myslím třeba USA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, ja chapu, ze takovym tem predposranym humanistum se to nepozdava, ale ono je to MY a nebo ONI. Bud vyhrajeme, a nebo prohrajeme.
Pokud si nekdo mysli, ze se ho to netyka, mozna ze ne, ale bude se to tykat jeho deti, a nebo deti jeho deti...Ten stret tu je, je tu dlouhodobe, a bude tu stale silneji. A pokazde, kdyz se podari prosadit "civilizaci" v oblasti, kde se ji prilis nedarilo, stane se svet PRO NAS o neco bezpecnejsi.
Ja, pokud si muzu vybrat, bych byl radsi, kdybysme vyhrali my, nez oni. Samozrejme existuji lide, kteri by byli nejradsi, kdybysme prohrali. Jsou pripady z historie, kdy se obeti nechavali dobrovolne vrazdit a jeste na krizi svym nepratelum dekovali. Ano, existuji takovi lide, ale ja to nejsem, ja bych radsi zustal na zivu.

Jinak s arabama to je jako s cikanama. Taky vsichni vime, ze NE VSICHNI cikani kradou,ze jich je spousty slusnych, poctivych. Ale presto , kdyz jdou vecer po ulici a kolem mne je skupinka 5ti cikanu, jaksi se bojim nejen o svou penezenku, ale i o zivot. Proste zkusenosti, moje i cizi, se schazi v jednom bode a davaji cloveku urcity navod, jak se chovat.
Pokud se rekne arab, vim, ze 99% jich jsou lide, jako kazdy jiny, slusni i neslusni, geniove i vrazi, proste jako kdokoliv jiny. Ale pak je to 1%, u ktereho vim, ze jim nezalezi na zivote, ze mne radi zabiji, i kdyz by u toho meli umrit. A tak jako u cikanu citim ohrozeni, i u nich citim ohrozeni. To neni nejaka iracionalni obava, to je zkusenost mnoha generaci vydestilovana do jedineho bodu, kdy proste se chovam tak, abych prezil.
A kdo si to neprizna, je bud pokrytec, a nebo blazen, alespon pro mne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych se zeptal, jak rozeznáváš "araba". Tím máš na mysli muslima, nebo někoho, kdo mluví arabsky, nebo jen skutečné potomky arabských kmenů?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jak rozpoznavas cikana? Mozna ho nerozpoznavas, a mas okolo sebe same super hodne cikany, co tak splyvaji s okolim, ze to nepotrebujes. Gratuluji.
Ja vsak cikana jaksi rozpoznam, a mozna se nekdy spletu, ale to se neda nic delat. Proste se snazim prezit a nebyt okraden ci neco podobneho. Problem je, ze to funguje na urovni jednotlivcu, ale jak se jednotlivci spoji v jedno velke levicove stado, potom tuto schopnost stado ztraci. Je to zvlastni, protoze naopak v prirode stado zarucuje lepsi bezpeci, no holt lide jsou velmi zvlastni zvirata...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejenže jsi pravičák jako poleno, ale ještě ke všemu máš fašistické sklony, nebezpečná kombinace. Už jen ty debilní názory, že se někde prosazuje nějaká civilizace... To myslíš jako že např. USA šíří v Iráku a Afghánistánu civilizaci? Jediné co tam ti kapitalističtí ksindlové šíří, je smrt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vis ty vubec, co je to fasismus?:-))) evidentne ne....
btw co z toho co jsem napsal ukazuje na to. ze mam fasisticke sklony? prosim konkretne, dekuji.
Snad ne to, ze kdyz vidim bandu cikanu, zacnu si davat vetsi pozor na penezenku?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cituji: "No, ja chapu, ze takovym tem predposranym humanistum se to nepozdava, ale ono je to MY a nebo ONI. Bud vyhrajeme, a nebo prohrajeme." "A pokazde, kdyz se podari prosadit "civilizaci" v oblasti, kde se ji prilis nedarilo, stane se svet PRO NAS o neco bezpecnejsi."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom fasistickeho? Opravdu nechapu....precti si prisim te nejdriv co to je fasismus a pak neco pis...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevykrucuj se a přiznej se kdo přesně je u tebe arab..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze to neumim popsat. Stejne jako neumim presne popsat, kdo je presne cikan. Nezalezi jen na barve pleti, i kdyz je to jistym voditkem. To same plati u lidi, o kterych mluvim jako o "arabech". Nastesti s nima zatim neprichazime prilis do styku, chvala bohu.Trebas v nemecku s tim maji lepsi zkusenosti.
Presto si jsem jisty, ze v pripade nejakeho konfliktu dokazu rozpoznat, kdo je nepritel. A nebo alespon ve velke vetsine pripadu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proste typicky pripad xenofobie;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

typicky priklad multikulti pseudohumanismu. kdy uz konecne pochopite ze vsechny "rasy" si nejsou rovne, ale jsou rozdilne? at uz naurelem, barvou, stavbou tela, predispozicemi k ruznym cinnostem, kulturou atd. na tom neni nic rasistickeho. at uz je to rozsevani demokracie made by usa ci muslimske bojuvky vse je pouze vysledkem jineho nazirani a nazoru na svet jako takovy. stejne jako cikanskou mensinu nepresvedcite ze prace je uzitecna tak nebude american kamenovat svoji zenu za to ze se vyspala s kolegou z prace nebo muslim neusporada veprove hody s ochutnavkou domaci palenky. kazdy je jiny a je totalni blbost nutit je zit dohromady na jednom miste. at si kazdy funguje v prostredi ktere mu vyhovuje, a ne omezovat jedny na ukor druheho. pokud se vam to zda xenofobni tak ok asi xenofob jsem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je dávno vyvrácený nesmysl. Mezi jedinci uvnitř "rasy" je větší rozptyl vlastností, než mezi jednotlivými "rasami". Žádná takové "rasová" predispozice neexistuje. Vůbec zajímavé by bylo zjistit jak by jste definoval "rasu"... Všichni jsme totiž jeden jediný druh. Rozlišoval by jste podle jazyka, náboženství, kmenové příslušnosti, nebo snad barvy pleti?? Nebo podle přítomnosti nějakého genomu (takže by jeden člověk patřil k více "rasám")?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Takze kdyz vezmeme nahodnych 100 cikanu, nahodnych 100 "belochu" a nahodnych 100 "cernochu" tak vyjde v prumeru vsem skupinam cca stejne IQ, budou mit cca stejne vzdelani, budou mit cca stejne socialni navyky, a budou mezi nima rovnomerne zastoupeni lide, kteri prosli vezenim.
Je to tak?
Ja se obavam, ze NENI.
Coz neni rasizmus - to je proste POJMENOVANI REALITY. Pokud se podivate do ceskych vezeni, bude v nich urcity pomer "cikanu" ku "necikanum". Nejspise to bude tak 1:1 , ALE - jaky je pomer cikanu a necikanu v nasi republice?
Nejspise nam z toho vyjde, ze zatimco u cikanu sedi kazdy - napriklad - tisici , tak u necikanu to bude kazdy - napriklad - desetitisici. Nejspise ten pomer bude jeste vice kontrastni.
Co z toho vyplyva? Ze z nejakeho duvodu cikani casteji pachaji trestne ciny. To je proste realita. Neco podobneho resi napriklad v USA s cernochama, mexicanama a podobne.
Jak je doufam videt, NESOUDIM, PROC to tak je, ani jestli je to dobre nebo spatne. Pouze POPISUJI realitu. A realita je takova, ze existuji zasadni rozdily mezi urcityma "komunitama" lidi, pokud tomu nebudeme rikat "rasa". Rikejme si tomu jak chceme - pouze v dnesni dobe se tomu nesmi rikat rasa, protoze to je politicky nekorektni. Ok, rikejme si tomu trebas komunita, je mi to fuk.
Mimochodem - proc nevadi, ze psi maji ruzne rasy? Nebot VSICHNI psi pochazeji z jednoho prapuvodniho divokeho psa. A nejmensi pudlik az po nejvetsi dogu maji jednoho stejneho predka. Presto se u psu rasy rozlisuji. Neco velmi podobneho je u lidi. Akorat rozdil je, ze psi byli umele slechteni, aby se z nich stalo to, co je ted. Lide byli "slechteni" spise prirodou a zivotnimi podminkami. Presto se proste vyvinuli v ruzne "rasy" stejne jako psi, cernosi jsou evidentne v nekterych detailech jini, nez cinani. Napriklad z nejakeho duvodu jsou v prumeru asiate mensi, nez cernosi.
Rikat, ze lide nemaji "rasy" je stejne, jako rikat, ze psi jsou proste vsichni stejni, ze je to proste pes, at je velky nebo maly. Ano, je. Ale i tak jsou mezi psi i mezi lidmi rozdily, viditelne na prvni pohled. Nakonec, i mezi psy jsou nektere rasy vice inteligentni, a jine mene....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš v tom guláš. Romové/cikáni patří totiž do stejné skupny jako Češi/Moraváci/Slováci ala Indoevropská skupina. Co se týká černochů tak předpokládám tam řadíš obyvatele Afriky tmavé pleti. A ano jelikož IQ nezáleží na vzdělání a kultuře (tedy pokud ho budeš měřit tak jak máš) tak všem třem skupinám vyjde podobná střední hodnota... Mimochodem lidi s vyšším IQ mají daleko větší tendenci lhát a podvádět a taky to daleko lépe umí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde spíš o to, že se cikáni vyčlenili sociálně a na tomto základě vysávají naši společnost. A kdo na to poukáže, je okamžitě někým "identifikován" jako rasista a mediálně dehonestován.

Veřejně prohlašuji, že cikáni nejsou jiná rasa, ale komunita kriminálních živlů a zneužívačů sociálního systému, se kterou je nutno jednat přísně a nepřiznávat jim žádné výhody proti zbytku naší společnosti. Protože jejich neustálé zvýhodňování poškozuje nás i je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vase oznaceni indoevropska rase je dost nepresne. kavzkazsky typ nebo chceteli europoidni rasa sice zahrnuje krome evropy i stredni vychod, stredni asii, severni afriku ale jen severozapadni cast indie. ovsem diky sirokemu zaberu tzv. kavkazskeho typu je tato jeste dale clenena na rasove skupiny kde cesko patri k alpske a cikani k indoafghanske rasove skupine.
k iw jsem uz reagoval v minulem postu tak jen pro info si vygooglete praci jamese d. watsona a iq and global inequality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mnohem vzdelanejsi lidi nez jsem vy nebo ja uz davno prokazali rozdily mezi rasami. napr. nositel nobelovi ceny za genetiku james d. watson prokazal napriklad zavislost mezi vysi iq a rasou (tzv. gen inteligence), stejne je to i s pocty cervenych krvinek nebo svalovymi upony. rikat sjou si rovni je stejny nesmysl jako tvrdit ze lama a dromedar jsou stejni protoze patri mezi velbloudy, maji 4 nohy a jednu hlavu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

typicky pripad xenofobie, ve smyslu strachu z neznameho, jsem napsal na zaklade lojzovych vyroku
pise, ze 1% Arabu by ho rado zabilo, ovsem neumi presne popsat, kdo to vlastne ten Arab je
zkusenost mnoha generaci vydestilovana do jedineho bodu mu rika, ze jeho obavy o zivot nejsou iracionalni, no nastesti s nima zatim neprichazime prilis do styku
spis to na mne pusobi, ze Araba zna maximalne z televize a s cikany se 'ze zasady nebavi'
BTW co je to multikulti pseudohumanismus?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Xenofobie je, kdyz posloucham, co lidi rikaji, a verim jim? Co totiz nekteri vudcove ruznych arabskych statu povidaji? Povidaji, ze nase civilizace je slaba a urcena k zaniku a nahradi ji ta jejich. A nebo vy takove projevy neznate? Mozna zijete na Marsu nebo tak neco. A nebo koukate na TV Nova a tam se pravda vetsinou o techto vecech nemluvi, tam se tak clovek dozvi, co maj noveho v akci v Lidlu...
S cikanama mam par zkusenosti - parkrat jsem v mladi dostal pres drzku "na cikanskou ferovku"(tobe je 12? nas taky...), kdyz jsem delal u kamose v bazaru s mobilama, byli jsme cikanama vykradeni, osobne jsem byl cikanem okraden tak, ze mi vyrval mobil z ruky a utekl..A marne vzpominam, kdy jsem s nejakym cikanem zazil naposledy neco pozitivniho. Vzpomenu si urcite, jeden zazitek mam. Je to cca 15 let, bydlel jsem kousek od Liberce a jeden cikansky deda delal vynikajici kosiky z prouti, byl to velmi slusny clovek...No, a pak od te doby jsem asi nikdy nic pozitivniho s cikanama nezazil. Naopak negativniho skoro kazdy den - zrovna dneska v metru se bavili 3 cikani, ve veku okolo 20-25 let tim, ze oslovovali pritomne zeny a divky jednu po druhe s otazkou, jestli by si s nima nezasukala (cituji doslova). No, nejsem az takovy hrdina, abych pacifikoval 3 cikany najednou, tak jsem se s nima vazne nebavil no...
Ale mozna jsem xenofobni a bojim se uplne zbytecne, byl jsem je mel asi slusne poprosit, aby teto cinnosti zanechali, a oni by se omluvili a uz by to nedelali. Asi jo, asi mate pravdu, jsem zly xenofob, kdyz si myslim, ze bych spis dostal pres drzku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to vis lojzo, vysvetluj neco pravdolaskarskemu multikulti uzitecnehmu idiotovi. :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>Xenofobie je, kdyz posloucham, co lidi rikaji, a verim jim?
ne, na tento popis by spis sedela otevrenost a duverivost
>Povidaji, ze nase civilizace je slaba a urcena k zaniku a nahradi ji ta jejich. A nebo vy takove projevy neznate?
znam, pripomina mi to napr. projevy na tema kapitalismu a komunismu
>Mozna zijete na Marsu nebo tak neco. A nebo koukate na TV Nova ..
na Marsu ne, spis casto v zahranici, obcas i v nejakem arabskem state. TV Nova tim padem sledovanost nevylepsim
>S cikanama mam par zkusenosti - parkrat jsem v mladi dostal pres drzku "na cikanskou ferovku"(tobe je 12? nas taky...)
predpokladam, ze vetsina kluku davala/dostavala pres drzku jiz od skolky a byvalo celkem jedno, zda slo o spoluzaky, cikany, chalany ze sousedni vesnice, vychodnary ze sousedni posadky, ..
>zrovna dneska v metru se bavili 3 cikani, ve veku okolo 20-25 let tim, ze oslovovali pritomne zeny a divky jednu po druhe s otazkou, jestli by si s nima nezasukala (cituji doslova)
proste nevychovani vyrostci, kteri se ve trech citili silni, na to nemusi byt cikani
>No, nejsem az takovy hrdina, abych pacifikoval 3 cikany najednou, .. je mel asi slusne poprosit, aby teto cinnosti zanechali, a oni by se omluvili a uz by to nedelali.. bych spis dostal pres drzku ..
no pokud jim nikdo nic nerekne, tak to budou delat do omrzeni
neni v metru ostraha, ktera by mela dohlizet ne poradek? pokud ano, tak by melo stacit jeji upozorneni nasledovane vyloucenim trojice vytrzniku z verejne prepravy
nejvetsi problem nastane v okamziku, kdy ti tri cikani narazi na manika, co jim zmaluje cifernik a soudce idiot manikovi napari napadeni s rasovym podtextem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo je to MY? Poznas snad niekoho kdo to cele riady? Niekoho kdo ti zaruci, ze ked porazime tych duhych tak vsetko bude dobre? Preco si myslis, ze v tych vojnach nejde len o peniaze? Ved keby chceli len zmenit rezim uz davno mohli opustit Irak aj Afganistan. Stale lementuju ake to je drahe tam byt, ale stale sa dufa, ze ta ropa predsa len pojde. V Sudane tiez vladnu muslimi ale nie su hrazba. V polke Afriky prebiehaju vojny, ale tam je to hola pust, takze tam netreba sirit demokraciu, ved cim by zaplatili zato ze sme ich oslobodili.
Za kazdym politikom stoji firma ktora mu platila kampan, su to firmy ktore potrebuju vyrabat, budovat, alebo predavat. Kazda vojna, znamena pre niekoho tucny prijem a o pesiakov sa nik nestara. Polial nie si MY a cele to neriadis, tak si pesiak a tvoj zivot je im lahostajny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsi napsal fakt pěkně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže se vrátíme do dob otrokářů a nebo dokonce křižáckých válek? Opravdu "civilizované". Bravo!
Tahle histerie ty radikály jen posiluje a přivádí k nim "novou krev".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Našel jsem zajímavý názor k tématu: Nastala válka o kontrolu internetu. Systémem „shock and awe“ bylo veřejnosti prostřednictvím „uniklých“ „choulostivých“ informací vyrváno jakékoliv právo na obhajobu svobody internetu. Také již slyšíme válečné bubny, které volají po radikálních opatřeních. A opatřeny budou. Obamův poradce Dr. Cass Sunstein takovou kampaň úniku informací doporučoval s tím, že to pomůže dostat internet pod patřičnou kontrolu úřadů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byl by to spíš krok k tomu vymanit internet ze závislosti na USA...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V zásadě jo... je to jak s Hydrou - usekneš jí hlavu a narostou jí dvě další ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

inu tak je to treba udelat tak jako herakles, zadne sekani, ale hlavu pekne upalit aby ty dalsi dve nevyrostly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem dneska browsoval confidental zprávami a řeknu vám, je to povětšinou nuda. Jedinné co si pamatuju je, že Norové si koupí raději F-35ky před Grippeny a že se to američanům pochopitelně moc líbí a mohlo by to inspirovat další evropské země, které by se tak mohly stát skvělým odbytištěm pro americké stroje. No jsem už vyřízenej, řekněte prosím rodině, že jsem je měl rád, až mě najdou oběšeného, přejetého, předávkovaného a pod. Děkuju. Sbohem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona informace, ze urcity arabsky stat preferuje zautocit preventivne na jiny, a oficialne se tvari, ze je to naopak, je fakt dost choulostiva. Napriklad.
Minimalne tim amici ztratej par pratel, kteri byli ochotni silene riskovat a podporit je, i kdyz neverejne. Nehlede na to, ze dotycni lide, kteri s timhle souhlasili, si ted nemuzou byt prilis jisti svym zivotem, a jejich rodiny taky ne :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky mě překvapí kolik primitivů pročítá tyto stránky a jakou si dají chudáci práci s tím se zviditelnit, obzvláště při probírání obecných témat. Pokud se budou autoři těchto stránek věnovat takovýmto tématům příliš často, budu muset číst něco jiného. Nemám zájem pročítat si diskuze plné Novinkových mudrců.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vítej mezi námi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

update: Wikileaks is currently mirrored on 507 sites (updated 2010-12-06 14:02 GMT)

-vypadá to, že mirrory rostou jako houby po dešti. Americká vláda bude muset vystřílet půl světa, aby to ututlala. Všichni proamericky naladěni čtenáři jim můžou držet palce

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý komentář je na http://blisty.cz/2010/12/6/art55862.html - po zveřejnění dokumentů z Iráku/Afghánístánu se nic nestalo, nikdo ani nezahájil trestní stíhání proti pachatelům zdokumentovaných válečných zločinů.

Teprve když byly zveřejněny americké diplomatické depeše, v nichž o životy lidí v podstatě nejde, jde v nich jen o mocenské spekulace, je oheň na střeše a američtí politikové se chovají hystericky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nenapadlo Vás náhodou, že se jedná o další dezinformace, které jenom prospějí Americe, protože se v nich v podstatě potvrdí všechny lži které amerika říká... (pomlouvají čínu, rusko, pakistán, irán) A potom možná to je záminka k cenzuře internetu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, mělo by to posloužit k tomu, abychom požadovali po politicích, aby se chovali slušněji a transparentněji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem premyslel nad tim, co tu vsichni pozaduji - a vyslo mi z toho, ze tu temer vsichni pozaduji, aby meli pristup ke VSEM informacim, ktere stat a statni organy maji. Platime si prece dane, proto mame pravo na to vedet VSE, je to tak?

Potom tedy predpokladam, ze tu temer vsichni lide pozaduji i to, aby Policie zverejnovala, pokud mozno online, jake vysetruje trestne ciny a jak je v tom daleko. Prece si Policii platime, proto mame pravo vedet, jak jsou na tom s tim chytanim vrahu, ze jo? Takze chceme vsechny detaily - kdo jsou podezreli, co na ne maji, kdy je pujdou sebrat, a podobne.
Pochopil jsem to spravne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si trochu pozorněji přečteš tuto diskuzi a máš zkušenosti i z jiných, měl by si podle mne dojít k závěru, že lidé diskutující na fórech se rozdělují více méně na ty co bez problémů nabízí odpovědi a na ty které je opravdu znají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.