Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k WikiLeaks se postaví OpenLeaks

Aha, získané informace se budou prezentovat přes media? Vskutku geniální plán. Hlavně, že je v dnešní době krásně vidět, jak se media nechávají manipulovat, jak se amíci nechávají oblbovat propagandou pentagonu aj. Je až k zděšení pozorovat ve zprávách nějaké informace o odvětví, kterému člověk rozumí. Media dnešní doby je jen žumpa. Prozatímní záchranou je internet a malé informační servery, nebo blogy, které umožňují diskusi nad danným tématem.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně již vidím nejdůveryhodnější xx na českém internetu, iheute. Diskuze na některá témata se nepovolují, články na ta samá jsou tendenční a lživé, v jiných teímatech se zcela neorientují a bud píší bludy beno přejímají ty, které vyplodil někdo jiný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ablosultni souhlas .. toto nema sanci fungovat pokud se ziskane informace budou prezentovat pres media ... uz ted to nefunguje par desitek let tak proc by to najednou zacalo fungovat? Jen proto ze si par lidi rekne a zalozi "neco"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak říkáš.. Pokud k tomu slutečně dojde, bude to v podstatě prohra pro wikileaks, ptám se proč? Protože nebude zachován samotný smysl fungování wikileaks, openleaks (můj názor) je nápad právě proti strany wikileaks.
Ovšem openleaks zní celkem důvěrně a jakmile jej TV proslaví, rázem tomu bude věřit dobrých 70% populace a je se vším ámen. :P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co mi přijde u nás škoda, je aktuální spojení "boje za svobodu informací" a spojení se slovy pirate/pirátská
Myšlenky povětšinou dobré, pokud nejsou dovedeny do demagogie. Ale pro většinovou populaci, při snaze nechat se zvolit, něco většího prosadit, bude slovo pirátské spojováno se snahou krást a tím pádem neprůchodné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna ze zacatku .. ale pokud to vydrzi tak se casem zmeni podvedomi tohoto slova u lidi ... snad to tak dlouho prezije :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no vzhledem k tomu, že historicky pirátství (námořní) je tu minimálně od dob Říma, například cestovní stále aktuální. Tak si myslím, že vazba v mozku je a bude ještě dlouho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi zdá poněkud nešťastné používání slova pirátství. Třeba pirátská strana tak získává (byť možná neúmyslně) řadu stoupenců, kteří si myslí, že jde hlavně o legalizaci pirátských kopií. Zatímco ono jde (snad) spíš o vymezení pojmu pirátství - aby se tímto pojmem nemohlo záměrně očerňovat nevinné a o boj proti regulaci internetu. Řada lidí tak může podporovat pirátskou stranu mylně, stejně jako řada lidí může piráty mylně odsuzovat. Pirátství prostě mělo zůstat pejorativním slovem (jelikož i počítačové pirátství je negativní společenský jev) a spíš by se mělo oddělit od věcí, které pirátstvím nejsou a bývají jím označovány.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlasování je nastaveno tak, že neobsahuje nesouhlasné hlasy a nutí je zapojit se do diskuze. Takže tedy konstatuji, že se mi aktivity skupiny WikiLeaks nelíbí a považuji je za v lepším případě vandalizmus, v horším měkký terorizmus. Ještě dodám, že tuto kauzu nijak moc nesleduji, takže vycházím jen z povrchních informací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pro kterou banku/vladu delate?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tiez ste mohli dat do ankety nieco v zmysle "Nesulasim s tym" Vacsina odpovedi je dost podobna...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se dívám na současné (x)Leaks šílenství? Jen do toho, přidávejte "těm u moci" další a další záminky pro likvidaci současné podoby internetu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pche ... kdyby soucasni mocni potrebovali dalsi zaminku k likvidaci internetu tak si ji opatri ... pokud se budeme jenom schovavat, tak mocni vyhraji. Obcas je nutne se za neco postavit. Nevim jestli zrovna za wikileaks, ale rozhodne za svobodu na internetu - svobodu nejen bez vnejsi cenzury, ale i bez autocenzury.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel lidi jsou tak posrani, ze jen slapou vyrytou brazdu. obzvlaste leta vymyvani mozku komunismem udelala z ceskeho naroda, narod zbabelcu. cemu s echces pak postavit?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chytraci z openleaks na tech informacich chteji vydelat velke prachy, co nebo v jake podobe se tyto informace dostanou k lidem je jim jedno. Jeste ze je ten zly Assange nenechal rust!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sam, a nebo vidim jako jediny velmi zajimavy paradox:
Pokud nekdo "praskne" nelegalni pouzivani SW, je svine,hajzl,praskac...pokud nejaka spolecnost posle do te firmy dopis, ze je nekdo prasknul, ze tam maj nelegalni SW, a at s tim neco delaj, jsou to hajzlove,svine,a dalsi podobna slova...
Pokud ale nekdo "praskne" neco jako dotycna wikileaks, potom to jsou spravni lide,hrdinove,jedini spravedlivi...

tohle mi prijde fakt strasne usmevne :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdejakou levárnu lze snadno prohlásit za tajnou, ať už se tím mají zakrýt válečné zločiny nebo jiné průšvihy. Úniky informací také ukazují jak mizerně celý aparát funguje. Dostane-li se toho tolik k nějakému Assangemu, kolik se toho asi dostalo k Rusům, Číňanům atd., kteří mají zcela jiné možnosti. Jenže já se vsadím, že americkým mocipánům vadí daleko víc ten zlomek co zveřejnil Assange...
Lidé by měli vědět, jak pracuje stát který si platí.

Iniciativa Openleaks je vyloženě trapná. Ti lidé musí být hodně naivní, nebo je to zpravodajská iniciativa. Klasická média jsou vesměs tendenční (soudím podle ČR) a propojená s mocenskými strukturami. I kdyby nebyla, lze na ně vytvářet účinný nátlak (žaloby, pokuty, vydírání atp.). V případě závažného odhalení, které by americkou vládu opravdu rozzlobilo, by si i hodně nezávislý vydavatel rozmyslel, zda zariskuje celou svoji firmu. Síť zrcadlených serverů po světě splní "zveřejňovací" účel daleko lépe. Openleaks by byl, v tom lepším případě, jen zbytečný prostředník.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nejde o informace označené jako přísně tajné tak by mělo být nejen právem, ale přímo povinností každého novináře je zveřejnit. Ostatně jedná o informace státních úřadů takže vlastně o informace všech lidí toho kterého státu. Činnost WikiLeaks nevnímáme jako protizákonnou. http://tdox.sweb.cz/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.