Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co se stane, pokud systém sám stáhne Windows 10?

Nevím, jaká je současná česká verze, ale když se to objevilo poprvé, tak ta druhá volba zněla "později". Což je ještě víc matoucí než instalovat v noci. Protože takto se běžně označuje odložení instalace na jindy.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

„Aktualizovat nyní“ a „Aktualizovat večer“

Naša spoločnosť sa rozhodla že Vám nainštaluje náš najnovší sledovací, pardon operačný systém Windows 10.
Chcete ho zadarmo inštalovať ?
Vyberte možnosť:
Áno / Áno s radosťou

+1
+67
-1
Je komentář přínosný?

sledovaci system, aha... takze vas ty 7 nebo 8.1 nesleduji, ze? nebo trpite paranoiou ze jste si zkompiloval gentoo?

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Noo ... sledují samozřejmě, ale ještě jim to nikdo nedal písemně nebo minimálně neřekl, tak jak se to stalo u Windows 10 :-D

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Pisou to v licencnich podminkach uz leta, ted to prenesli jen vice do praxe. Je to pro dobro uzivatelu.

Porad je tu moznost nebyt dal otrokem a sahnout po otevrenem reseni nebo pro ty co potrebuji komercni podporu, koupit napr. SLED.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možnost samozřejmě je, ale pouze pokud nepoužíváte aplikace, pro které v Linuxu neexistuje ekvivalentní náhrada ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pak existuje nekolik moznosti, jak situaci resit. Kdo chce, vzdy si najde reseni.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

...Ano všichni se s radostí a odhodláním drbeme levou rukou za pravým uchem .... Linux systémy bohužel penetrují tak málo i díky tomu , že lidé jako vy snad ani svým slovům nemohou sami věřit . Jistě to co v linuxu naleznete bude ALTERNATIVA ... ovšem mnohdy taková , že uživatel bude muset přistoupit na kompromisní řešení , ke kterému např. pod Windows stále nemá jediný důvod .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, proto si dal uzivejte microsoft a jeho diktaturu.
Ve firme mame par stovek linuxovych stroju, na kterych denne pracujeme. Jakto, ze to jde?

Holt cesi uz jsou takovi, plna huba kecu, ale aby neco sami udelali, to ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co na gech sgovkacv linuxu delate?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sledují toho, kdo si tam ty špiclovací KB nainstaloval (nechal nainstalovat). Pořád je - na rozdíl od W10 - ale může odinstalovat.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Další akce na podstrčení W10. Věřím tomu že MS chce dosáhnout vyšší bezpečnosti, desítky jsou už vcelku použitelná. Ale zase z principu nevěřím něčemu co se doslova vnucuje, obzvlášť od velké korporace. Osobně mám desítky nainstalována v laptopu i v sekundárním pc, ale na hlavním budu držet W8.1, přece ta kompatibilita není pořád nejlepší. A docela mě zamrzelo že MS vydal aktualizaci která znemožnuje spouštění namodovaného Rome Total War i na osmičkách. Takže to dopadlo že aktualizace od května m.r vynechávám a beru jen updaty officů a ie. A vyhledávání updatů mám raději vypnuté, podrazů od MS už bylo dost.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

MS je nejaka bezpecnost u zadku (minimalne stejne jako jim byla u predchozich vidli). Pokud nekdo neni priznivcem konspiracnich teorii "za vsim hledej NSA" potazmo Skynet ;-) (coz nerikam, ze nemuze byt zcasti pravda) tak se nabizi mnohem jednodussi vysvetleni. Mrkvosoft je komercni firma na burze a v prve rade MUSI generovat zisk. Generovani zisku je v principu mozno 2 zpusoby.. zvysenim prijmu a snizenim nakladu. Vynuceny update (Velebnosti to je fakt prasarna) na W10 jim v dlouhodobejsim horizontu snizi naklady na udrzbu jinych verzi Windows, ktere meli. Tudiz budou moci generovat vyssi zisk. Jednoduche..bohuzel...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

bezpečnost nemůže být kdesi, příliš děravý os také škodí byznysu a mohl by se začít snižovat podíl na trhu. Jinak si myslím že se v MS zhlédli ve free-to-play (pay) modelu který je pružnější a nabízí potenciál vyšších zisků.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Reknete mi... v cem z hlediska komercni firmy, muze byt vyhoda dat neco "zadarmo", tak jako cpou WIn 10 update. To je preci uplne proti logice komercnich firem. Aby se jim neco takoveho vyplatilo (a za vsim hledej penize, ne bezpecnost..) tak by na to museli navazat neco jineho, co jim ty penize vygeneruje. Pokud je mi znamo, tak updatem na W10 k zadnemu dalsimu zmonetizovani (zpenezeni) daneho uzivatele nedojde.
To ze tady napisete neco o free-to pay je sice hezke, ale dokud to neni podlozeno necim hmatatelnym, potazmo seriozni statistikou, tak je to jen s prominutim placnutim.

ps: netvrdim, ze se nekde ve Win10 nezvysila bezpecnost, ale podle mne jde uplne o stejnoui evoluci, jako byla i u jinych verzi Windows. Zkuste odhlednout od Marketingovych blabolu, kteryma nas komercni firmy "krmi" a zjistitte, ze pravda je nekdy mnohem jednodussi a bohuzel v drtive vetsine zalozena na jednoduche obchodni matematice..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zadarmo??? Třeba níže se jeden (Mixal 11) co si koupil neOEM verzi za větší prachy, zaplatí daň sv podobě ztráty neOEM! Viz odpověď od RasTr :

Podle informaci pochazejicich os MS a zverejnenych zde: http://www.expertreviews.co.uk/software/operating-systems/1403593/how-to... je mozne provest upgrade prenositelne verze Windows na 10-ky a po dobu platnosti nabidky na free upgrade na desitky je i mozne prenaset takovou licenci mezi ruznimy pocitaci. Po uplynuti teto doby (aktualne je oznamen konec na 29. cervenec 2016) jiz nelze tuto licenci prenest a musi zustat na poslednim pocitaci.

... Tedy i proto je cpou "zadarmo" :-) Nic!!! není zadarmo! ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Primo z odkazovanyho clanku:

"You can, however, after this date install your boxed copy of Windows 7 or Windows 8 on another computer, provided you're no longer running them or their upgraded Windows 10 versions on another computer."

Tzn. puvodni licence napr. Sedmicek zustava prenositelna, jen uz z nich po uplynuti toho terminu nepujde zdarma udelat Desitky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zadarmo bylo v uvozovkach..tudiz ne-zadarmo ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

[...v cem z hlediska komercni firmy, muze byt vyhoda dat neco "zadarmo", tak jako cpou WIn 10 update...]

Zcela zjevně chtějí vytěžit zisky jinde. Kde, to můžeme leda spekulovat, ale nabízí se příjem z cloudových úložišť, z dat o uživatelích, z reklamy, něco ze Skype, něco samozřejmě i z licencí, protože ono to zadarmo není, ve skutečnosti všichni, kterým to je vnucováno, zaplatili starší verzi a pravděpodobně s novým počítačem zaplatí novou.

To, že zaplacené W7, 8, 8.1 Microsoft převede na verzi, která lépe vnucuje a umožňuje další příjmy rozhodně není dobročinnost.

Bezpečnost, jak psali jiní, je pro Microsoft důležitá jen do té míry, dokud přílišná děravost nesnižuje zisky. Narozdíl od leckdy velmi paranoidních vývojářů, kteří to dělají více z nadšení a zájmu, v rámci výzkumu a studia, nebo v rámci zaměstnání u nějaké firmy vydělávající na *nixech a sítích atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom, co Microsoft zamysla a sleduje "zdarmo" windowsami som pisal tu: http://diit.cz/clanek/windows-10-redstone-preview-build-11099/diskuse

Kedze rast Win10 sa vyrazne spomalil, tak pristupuju k nasilnejsej forme - donutit ludi k upgradu. To sa podla mna stretne s docasnou vzburou aspon tretiny uzivatelov.

Ak sa im nepodari navysit pocet uzivatelov do konca jula/cervence tak este predlzia cas. Aby donutili firmy programovat pod cloudovym uloziskom Azure, potrebuju mat dostatocne portfolio uzivatelov (moj odhad cca 30-40% windows uzivatelov, resp. 30% vsetkych uzivatelov systemov (linux, android, stare win). Vtedy multiplatformy .Net Core bude mat velky bonus pre firmy.

Ja len dufam, ze ludia sa zacnu stazovat a pre ich "BFU" potreby poziadaju o migraciu pod linux. Pretoze, ak Windows 10 ma prepracovane spehovanie, tak pod cloud Azure, to bude mat pre firmy prave nevycislitelnu hodnotu (vediet o svojich uzivateloch vsetko). A o velmi sukromne data bude mat NSA tiez postarane.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tušil jsem, že chtějí ovládnout celý svět :-)

Ale vážně, je to dost děsivé. Zdá se, že o svobodný počítač budeme muset docela hodně bojovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne (bojovat) - stačí odpojit internet ;-) To propojení se světem, ale i s MS!..., je ja paradoxně tou dílčí nesvobodou! :-( Děsivé to tedy je!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mezi home a smb usery (vyuzivajici zejmena OEM) je skoro nulove procento prodanych upgradu, tim, ze prejdou na novy system ms klesnou naklady na podporu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"příliš děravý os také škodí byznysu"

Kdyz mate monopol, ani ne... ovecky domaci si nainstaluji antivirak a hotovo (a nemala cast rovnou vypne updaty), bezpecnost je netrapi; a firmy/vlady, ktere si na tom OS postavi svuj sw+hw ? No tak ti po par letech zjisti, ze muzou mit security updaty i po EOL, pokud tedy hezky prispeji par mega rocne do kasicky... vsechny updaty ktere dostava uzivatel zdarma, stoji firmu penize, tak proc by je davala zdarma kdyz na tom muze hezky ryzovat ? Treba takove updaty pro XPcka, tipnul bych ze na tom MS vydelava par desitek mega rocne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ted bude jeste treba k cracku na SW potreba jeste crack na OS :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako je to s licenciami?

Mam Windows 8.1 na notebooku, stale ma otravuje upgrade.
Aj by som upgradol, len Windows mam prenosny (tj nie OEM) a chcem si SSD preniest do leta do noveho notebooku, ked sa nieco zaujimave objavi.

Nechcem ale prejst na Windows 10 a spravit zo svojej licencie OEM.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podle informaci pochazejicich os MS a zverejnenych zde: http://www.expertreviews.co.uk/software/operating-systems/1403593/how-to... je mozne provest upgrade prenositelne verze Windows na 10-ky a po dobu platnosti nabidky na free upgrade na desitky je i mozne prenaset takovou licenci mezi ruznimy pocitaci. Po uplynuti teto doby (aktualne je oznamen konec na 29. cervenec 2016) jiz nelze tuto licenci prenest a musi zustat na poslednim pocitaci. Je ovsem mozne ji smazat a vratit se k puvodni prenositelne licenci starsich Windows. Prakticky bude asi toho dosazeno tak, ze diky podpore aktivace Windows 10 klicem ze starsich Win od listopadoveho release instalacek, bude az do 29.6.2016 fungovat aktivace pomoci reg. udaju retail verze Win7/8 bez omezeni a potom nastane utrum. Co jsem zatim nezkousel je, zda projde aktivace ciste instalace Win 10 pomoci OEM klice na jinem nez puvodnim HW, ze ktereho to OEM pochazi, cili jinak receno, zda ta Windows 10 budou nejak overovat SLIC na novem HW, skoro bych rekl, ze asi ne, takze prakticky je ted mozne provest cisty install Windows 10 na cokoliv a aktivovat jakymkoliv starsim OEM klicem, i kdyz legalni to samozrejme neni, fungovat to asi bude. Ale at to zkousi nekdo jiny :-) !

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo jak by to bylo? Kdyby mě MS postavil před takovou volbu. A byl bych nusen si W10 nainstalovat.
Jenže já si koupil Win7, za které jsem zaplatil a Win7 nechci. Nejsem žádný IT odborník a nevím ani nechci pátrat jak si co kde povypínat, aby mi výrobce systému můj zaplacený OS nezkriplil.
Je to na žalobu o náhradu škody? Škoda mi vznikne že někomu budu muset zaplatit aby mi tam dal nazpátek Win7

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft nenese žádnou odpovědnost za škody, výpadky nebo ukončení služby. Proto je nemůžete žalovat za nic a do Windows 10 se zakomponovala formulace, kterou se po odsouhlasení též vzdáváte práva na hromadnou žalobu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A to je prave ten zisk, o ktery m$ jde. Rozdili v licencnich podminkach..... Proto je upgrade zdarma.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokial sa ale dobre pamatam, je to proti regulam EU a tak tato cast neplati v EU. V USA platia cele ich pravidla, ale v EU len tie, ktore niesu v rozpore so zakonmi EU/danej krajiny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam vychytraly plan! ;) Ta vyhodna nabidka je cimdal vlezlejsi a otravnejsi, kdo to ma furt hlidat a bat se, kdy se nekde uklikne a vleze mu to do pocitace. Co kdybych rekl, ze teda ano? Nechal bych to nainstalovat a hned bych pouzil tu funkci, ze se mi to nelibi a chci zpatky svuj puvodni system. Microsoft pokud vim tvrdil, ze to neni problem, tak optimisticky ocekavam, ze bych dostal zpatky svuj puvodni system v nerozdrbanym stavu, presne tak, jak jsem ho mel. A ted ta zasadni otazka, dali by potom s tou supervyhodnou nabidkou uz navzdy pokoj? :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní odpověď: svůj původní systém dostaneš v rozdrbaným stavu, pak si nainstaluješ teda ty W10 a pak budeš mít navždy pokoj.
A nebo v PC zavřeš wokna a pustíš tam ptáčka. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Odvážným štěstí přeje, do it! :-D

A odpověď na zásadní otázku? Ne nedali. Věřím tomu, že pokud přejdeš z W7/8 na W10, tedy vyhovíš vlezlému GWX, a nainstaluješ si v něm virtuální 7/8 třeba do VMWare nebo Virtualboxu, bude tě to otravovat i tam.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je ještě lepší než když jsem dělal referendum v Rakousku, obrovská možnost Ja a vedle toho schovaný malinký Nein :D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Stejne driv nebo pozdeji bude mit 10ky v pocitaci kazdy tak uz prestante brecet a nainstalujte si to.

+1
-73
-1
Je komentář přínosný?

To je výborná rada.
Stejně tak dřív nebo později zemřeš, tak proč si to nehodit hned?

+1
+80
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle:

1) Nejdřív jsem měl v PC MS-DOS 3.3 + Norton Comander = absolutní spokojenost a trvdošíjně jsem odmítal nainstalovat windows 3.0, protože to stejně není žádný operační systém ale jen barevná nadstavba MS-DOSu která nic kloudného neumí a myš funguje i v DOSu. Pak jsem tedy byl nucen nainstalovat 3.11 protože s T-602 se už jaksi vystačit nedalo.

2) Pak jsem tedy nainstaloval ty 3.11 které furt padají a vůbec se v nich nedá dělat protože modrá smrt a kdesi - cosi a v nich jel zase nějaký ten rok. Úspěšně jsem ignoroval windows 95 protože ty jsou přeci nenažraný a mají problémy s kdečím - hlavně se starším hardwarem nebudou fungovat a vlastně není důvod si je instalovat. Tedy nebyl do okamžiku kdy mi jaksi přestal stačit Corel 5 protože mi permanentně někdo posílal soubory v Corelu 9 a ten se jaksi nechtěl ve win 95 nainstalovat.

3) Takže jsem nainstaloval aktuální windows milenium - s největší nechutí protože přeci každý věděl že to je absolutně nejtragičtější windows od Microsoftu který pořád padá a o nějaké smysluplné práci v něm nelze ani uvažovat. No ale ten Corel v něm běhal a instalovat si nějaké windows 2000 profesional se mi zrovna ani nechtělo.

4) No a ty nenáviděné milenia mi na počítači vydržely snad 8 let. Úspěšně jsem ignoroval windows XP, Visty, 7čky, 8čky protože nebyl důvod. Ony ty windows umí z mého pohledu v podstatě pořád to samé - spouštět programy které mne živí. No ale jelikož už třeba Corel 14 a více do XPček nejde nainstalovat a Photoshop novějších verzí také ne tak uvažuji o upgrade. Prostě mi chodí stále více souborů v nových verzí programů a kdo se s tím má pořád otravovat že mu to nejde otevřít.

5) No ale nakonec mne situace dohnala k tomu si ty XPčka nainstalovat. To bylo přibližně v době kdy jim skončila podpora a už byly skoro venku 8čky. Důvod byl zase stejný - nefungoval mi software v miléniích a já ho potřeboval.

6) Teď se situace pomalu opakuje s XPčkama - nemohu nainstalovat co potřebuju. Takže aktuálně hodím na komp rovnou desítky a doufám že mi zase 10 let vydrží než budu muset přeinstalovat systém kvůli tomu, že mi na něm nejedou aplikace které docela potřebuju.

S klidným svědomím ale mohu říci, že kdyby mi běhal Corel 16 v MS-DOSu 3.3 tak mám na počítači MS-DOS a vůbec to neřeším. Jsem ultra brutálně konzervativní a co funguje nechávám fungovat dokud to jde a právě proto si troufám tvrdit, na základě 25let pozorování mého počítače, že windows 10 bude mít jednoho dne v PC každý (krom statisticky zanedbatelné skupiny linuxových a jiných fanatiků)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina lidi na pocitac nepotrebuje zadny Corel ani zadny Photoshop. Na to s*re pes.
Staci kdyz funguje internet, hudba a filmy. Pokud by vyrobci zacali nabizet takove pocitace s (rozumnym) linuxem distrem a windows by byly drahsi, budou je lide kupovat. Kdyz si zvykli na 8 a 10, zvladnou i prechod na linux, kde je tech rozdilu pro bezneho Frantu kupodivu mene. Ikony tam jsou, programy se spousti stejne, mys i klavesnice funguje stejne. Tak co vic resit. Je to ale jen blbost uzivatelu, sami se rozhodli zustat zavisli. Ti co tomu nerozumi, tomu stejne nebudou rozumet a pujdou se stadem - holt je to lehci.
Dnes korporace jako Microsoft, Apple i Google prave ryzuji na zavislostech lidi a uzamcenych systemech, ktere vas prinuti pouzivat jen ty jejich. Ale kdo chce kam, ...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Já bych neřekl že jsem úplné dřevo - linux jsem zkoušel několikrát různé distribuce na různých strojích a NIKDY jsem se s tím nebyl schopen skamarádit. Pro běžného uživatele windows je to takový nějaký skoro stejný ale trochu podivný. Trochu problém ale pro běžného uživatele nastane když chce nainstalovat programy které má rád. Kde je vezme? Když už něco najde tak to třeba v jeho distribuci vůbec nemusí fungovat. Prostě je to takový uživatelsky nepřátelský. Prostě linux je guláš o který běžný uživatel nestojí. Co na tom že si tam můžete nastavit absolutně cokoliv - to skoro nikdo nepotřebuje. Na druhé straně stojí Apple se svými uzavřenými systémy. Několik let jsem pracoval na mecích. Vůbec se nedalo říci že by to bylo nějak výrazně stabilnější než normální windows. Co se ale dalo říci zcela spolehlivě že to bylo ultra nenastavitelný. Prostě buďto něco fungovalo ihned samo a nebo nikdy. To je tedy druhý extrém absolutní uzavřenosti - o kterou také moc lidí nestojí na počítači.

Ano - většině lidí stačí prohlížeč a nějaký texťák. Ale ono i propracované Open Office je ve srovnání s wordem takové trochu polovičaté. Já to třeba používat prostě nemůžu - nechci něco co funguje skoro jako word. Já prostě nechci žádné skoro.

Myslím, že windows je správná kombinace funkčnosti a otevřenosti - proto to většině vyhovuje. Kdyby bylo něco výrazně lepšího tak za dva roky neštěkne po windows ani pes. Ale ono přes všechny snahy prostě není a žádné wine a pod to nezmění.

Nakonec bude na drtivě většině počítačů windows 10 kam si nějakým způsobem nainstalujete skoro cokoliv si vzpomenete.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To že si sa ty neskamarátil so žiadnou distribúciou automaticky neznamená že to platí aj pre ostatných.
Programy, veľa ľudí už teraz používa programy čo sú OSS.
Napríklad moji rodičia majú winows 7 a notebook používajú len pozeranie webu (majú Operu -multiplatformový prehliadač), maily (gmail a thunderbird) Skype (tiež je multiplatformový) dokumenty (Libreoffice) PDF (do verzie do verzie 9.5 je tiež multiplatformový)
A čo je čerešnička na torte ten notebook je už s Win7 nepoužiteľný a to len z dôvodu updatov od MS, tak zalagovaný notebook som dávno nevidel, čistá inštalácia krása všetko behá ako má po updatoch slimák je proti tomu rýchlik.
Uvedomuješ si že ty si už tak navyknutý na veci z Win že si nevieš zvyknúť a čakáš od ostatných systémov že sa majú správať ako Win, ale tomu tak nieje, MS nemá patent na rozum a jedinú pravdu. Čiže to že tomu tak je vo Win alebo v Office neznamená že je to tak správne.
Tak ako neexistuje jedna pravda neexistujú veci čo budú vyhovovať všetkým.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas. Znamym a rodine davam linux a bez problemov ho pouzivaju. To s win8 malo kopa ludi vecsi problem ako s prechodom na linux.

To s tym wordom je pekna rozpravka. Problem pana Bocha je, ze je velka konzerva,ktora podla mna z principu neche nic ine a hlada preco nie a nie preco ano.Poznam minimum ludi, pre ktorych je word nutnost. Pre zvysnych 99,99% ma aj LibreOffice mnoho zbytocnych funkcii a vsetky funkcie, ktore pouzivaju su rovnake ako vo worde.
Je to o pristupe. Nikomu nic nevnucujem a kazdy nech si pouziva, co chce. Ak im napriklad nevadi uzasna licencia Skypu, tak nech si ho pouzivaju(odporucam si ju precitat kazdemu).

"Myslím, že windows je správná kombinace funkčnosti a otevřenosti" Toto je fakt perla. Funkcnost, to platilo niekdedy a dnes ide dole vodou, otvorenost o tej u MS nemohla byt nikdy rec, dnes uz vobec.
MS smeruje tam kde je Apple a Google s Androidom. K uzavretemu systemu, kde uzivatel bude rukojemnik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sám používam linux ale rodičom som ho ešte nedal a to z dvoch dôvodov:
1. Nemal som dôvod, kúpili si Notebook s Windows a fungoval im (tento dôvod sa pomaly míňa)
2. Pri administrácii ma ešte nesral natoľko aby som to riešil lebo majú mobilný internet s FUP aj ten by sa minul pri reinštalácii ak by som nepoužil vlastný mobil ako WiFi hotspot.
A neviem si predstaviť ako by boli radi keby sa im samovoľne stiahol Win 10 a zožral všetky dáta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"windows 10 bude mít jednoho dne v PC každý (krom statisticky zanedbatelné skupiny linuxových a jiných fanatiků)"

Ja bych to videl spis tak, ze jednoho dne bude PC statisticky zanedbatelna skupina. A jak tak koukam kolem, ten den se blizi sakra rychle..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu mas. Toto spominali aj na DevDays. MS si je vedomy toho, ze uz nie su uzivatelia len PC a notebookov. Ale su aj uzivatelia tabletov a smartfonov, ktori su majoritne na androide. Velkej casti uzivatelov (mladym) staci ten obycajny smartfon a notebook v skole alebo v praci. Pomer mobilnych operacnych systemov:
http://sahrzad.net/blog/android-vs-ios-on-smartphones-worldwide-statistics/

Pomer operacnych systemov celkovo bol minuly rok rozdeleny takto (druhy slide): http://www.slideshare.net/spaceninja/july-2015-tempest-browser-stats

Microsoft je v problemoch, pretoze uz ledva chyta 35% vsetkych uzivatelov, a windows 10 je len 8-11% z nich. Teda 3.5% zo vsetkych zariadeni je windows 10.

A je dobre si pozriet aj tieto statistiky. Linux mal v minulom roku uz 1.77%. Zaujimave, ze statistiky prestali uvadzat pred vyjdenim windows 10 :)
http://stats.areppim.com/stats/stats_osxtime.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nebude.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

V okamziku kdy budes potrebovat soft ktery tvrdosijne bude trvat na 10kach tak bude

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě se duševně zdravý jedinec přihlásí přes RDP na firemní server, který tu konkrétní vybíravou aplikaci hostuje, a je po problému.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nie kazdy pracuje v korporacii s takouto moznostou, niekto robi sam na seba a v ramci kompatibility so zakaznikmi moze byt jednoduchsie a lacnejsie prejst na win10+ a tu tvrdosijnu aplikaciu ... hotovo, nic viac a nic menej v tom nebude ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není o korporacích, to jde i v malé firmě s 5 lidmi.

Každá firma potřebuje nějaké úložiště pro soubory, maily a to celé zálohovat. S Linuxem to může běžet na PC do 20kKč (nejmíň půlku z toho budou stát HDD, protože 3x do RAID5 a dejme tomu 2x záložní kvůli redundanci, jeden z toho externí pro případ poruchy napájecího zdroje, případně třetí v jiné lokalitě). Tohle levná NAS neposkytne a Cloud taky ne, pokud si firma dat váží a nechce platit za kdejaký prd.

Nic nebrání tomu, aby na takovém serveru (předpokládám třeba rychlejší Core i5 s min. 8-16G RAM) nemohl běžet jeden virtuál s Woknama, v něm třeba účetnictví a přístup pro 1 uživatele přes RDP odkudkoli, třeba i přes VPN z domova (stejně jako pro ostatní k souborům a mailům, jsou-li na cestách).

Mám podobná řešení dobře vyzkoušená a dlouhodobě to vychází docela levně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

RAID5 - tak to preju te firme hodne stesti. Uz jste nekdy zachranoval data z RAIDu5? Hadam ze asi ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezachraňoval, protože zálohuji (důkladně, duplicitně, automaticky, často a na více úložišť). Teda, nepočítám-li experimenty, kdy jsem různá pole záměrně zkoušel poškodit, abych si záchranu vyzkoušel.

Ale párkrát mi RAID 1, nebo RAID 5 hodně pomohl, když selhal některý z HDD. Přesně k tomu RAID je, abych mohl server provozovat v degradovaném režimu, než přivezu nový disk.

Jo a aby bylo jasno, velmi preferuji softwarový RAID. Není nic otravnějšího než shánět kompatibilní řadič k nějaké prastaré vykopávce, která bez poruchy běžela roky a zákazník očekává rychlé řešení a hardware se mezitím přestal vyrábět. Softwarový RAID se dá oživit na libovolném jiném PC a při dnešních CPU je režie snesitelná, nebo zcela zanedbatelná.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem data z RAIDU5 zachraňoval - čtyřdiskový NAS (4×4 TB), při startu jsem do něj trochu drknul a jeden disk se vyhodnotil jako nefunkční, nicméně fungoval pořád, jenomže už byl mimo, takže ze zbylých tří disků jsem prováděl rekonstrukci a dopadlo to OK a fšecko bylo v pořádku …

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I proto maj WD RED Pro gyroscopická čidla ;-)

Jen taková zkušenost - já chtěl jednou zálohovat systém (WinXP) z prokládanýho záznam na dva HDD v rejdu a chtěl jsem to zkopírovat jako jeden HDD (s jedinou partition) a Ghostem mi to nešlo ani nikdo s profíků z IT v mém i širokém okolí s tím nepomohli, ani jiným SW. Vždy takový SW viděl jen jeden HDD nebo to neuměl sloučit na jediný :-(

Nakonec jsem si to (to néééé na to mám přítelkyni ;-) , ale to zkopírování dvou HDD s prokládaným záznamem se systémem! na jediný) udělal sám.

Pomocí: R-Drive Image , který umí zkopírovat HDD i se systémem za chodu!!! toho systému i s bootovacím i s nultým sektorem :-)

Zná jej také někdo?

A tak mám zálohy systémů všech mojich PC a data vždy na jiném fyzickém HDD :-) Kdybych něco zboural, nebo neuhlídal já, nebo bezpečnostní SW a ráno mi něco nejelo jak chci, provedu nejprve nezávisle na jiném PC duplikaci teho záložního HDD se systémem a jen pak vyměním ten systémvý HDD s vadným systémem (a hned také n aněj překopnu dobrý systém) a jedu dál za pár minut, jakoby se "nechumelilo" :-)

Jen byl a bude stále větší problém sehnat na systém ne TB HDD nebo SSD, neb nepotřebuji víc jak 120GB na systém. (kopie v tom R-Driveru nejde na fyzicky menší HDD jen 1:1)

(nejsem z IT, jsem strojař)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já ale nemám WD, nýbrž servrové Seagate 4 TB - WD 4 TB tehdy ještě nebyly … A jinak asi nás nebude moc, kteří mají ještě i zálohu NASu na externím disku (WD Duo 12 TB) ;-) …

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jen upadl jeden disk z Raidu, tak to jste ještě nic nezachraňoval, ale jen prováděl rebuild - data byla stále přístupná. Sranda nastává až ve chvíli, kdy vám pole nenaběhne. Třeba jen proto, že by po stejném ťuknutí vypadly disky dva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jasně že jsem mínil rebuild, zdechnutí více disků najednou beru z principu za definitivní ztrátu dat … plus viz výše proto mám i zálohu NASu ;-) …

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prováděl jsem naivně instalaci W10 z windows update na firemním notebooku (win7) a k mému překvapení po stažení několika GB instalátoru se stáhla a nainstalovala verze TH1. Takže doporučuju starý známý postup, MediaCreationTool, udělat si flashku (stáhne se TH2) a instalovat upgrade z ní.

Stejně se dá provádět upgrade z 10 na 10 nebo i oprava bugu, kdy se v TH1 rozbila kalkulačka, nebo byla anglicky, nebo se neukládaly ikony na ploše... Vlastně je to takový tvrdší způsob SFC, aplikace zůstanou, jen se rozpadne asociace výchozích aplikací a zmizí úpravy overlay ikon zástupců z registru, případně úpravy kontextových nabídek. Pak je potřeba použít nějaký aktuální odstraňovač bordelu, např. O&O ShutUp 10.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu rikam moznost volby. Dojemny je popis u jednoho ze zelenych zatrzitek v obr. "Its fast, familiar..."
Opravdu rychle a velice familierni jednani, jeste jim clovek musi zaplatit.

"Pro zkušenějšího uživatele je nabídka čitelná a pochopitelná ... Pro méně technicky orientované uživatele..". Pardon neumet zavrit okno ? Obavam se ze takovemu uzivately nepomuze ani textove prostredi kde okna nejsou :D

Podobnym zpusobem se snazilo Ubuntu razit sluzbu Ubuntu One vnucovanim pri instalaci, pri spravne vykonanem kliknuti to nebylo treba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdy že už konečně končí to období pro bezplatný upgrade?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

období bude zcela jistě prodlouženo na neurčito. ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je jak u Mountfieldu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pak tam bude Koupit nyní a Koupit Večer :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Přičemž zavření okna křížkem vypne počítač a start bude probíhat do okna nabídky koupě W10 ;-) …

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze v tom stale nevidim nic skandalniho. Proste je to klasicka aktualizace ..... stejne jak threshold, tak ted i W10 .... pro 99% uzivatelu (cili BFIU) to bude mit jiste prinos a oceni to .... frflat bude jen pulka z toho procenta a jak uz to tak byva, tohle pulprocento "wannabees" je nejvice slyset:)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste fakt mimo jako mimozemstan :-) Co je korektniho na tom nacpat uzivateli novou verzi systemu, kterou nechce? S pozmenenym ovladanim, nemoznosti vypnout aktualizace, s moznosti nekompatibility, atd. atd. atd.
Reknme te mi.. jak dlouho v oblasti IT se pohybujete? Ja osobne 20 let a takovou prasarnu si nepamatuji.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Defacto je to jen vetsi update, nic vic. Licence zustava, je to zdarma a muzes to odmitnout. Stejne tak, jako kdyby chodily aktualizace a aktualizoval se ti lagroid 4.1 na lagroid 4.2. Proste nova verze. Uplne stejne jako byl update W8 na W8.1.
Cpat uzivateli neco co nechce? A jak to vite? Co kdyz treba nechcete KB9886347, tak co udelate? Muzete to zakazat? Nejak asi ano ...... ale proc by to kdo delal?
Navic upgrade na W10 je zcela bezpecny, pokud bude nejaky problem nebo nebude vyhovovat, je mozne se bez ztraty kyticky vratit ...... kdo tohle ma? ktery jiny system? no, ktery?:)
Existuje nespocet duvodu, proc chce microsoft aktivne podporovat jen jednu verzi systemu a proc to dava zadarmo (minimalne proto, ze uz NIKDO nemuze plakat, ze nema treba DX12 ve W7 a podobne). A taky existuje nespocet duvodu, proc je to vyhodne i pro uzivatele prejit co nejrychleji. Proste kdyz microsoft udelal zdarma upgrade na W10 u vsech starych verzi pocinaje W7, tak neexistuje zadny duvod, proc by mel nove technologie davat do starych systemu (proc by to delal? a uz jsou tu dokonce zpravy, ze nove cipsety proste nedostanou nove jadro pro W7 a podobne - viz nejaky clanek dokonce tady na cdr). Sam jsem si W10 hodil do prace jako upgrade z W8.1 a musim rict, ze zadny problem. Ani nikdo v mem okoli. Ten system ma par much, zvykl jsem si ve W8 treba na fullscreen start a podobne. Ale na desktopu neni moc duvodu proc neprejit z W7/8 .... na dotykovych tabletech a 2v1 je samozrejme situalce zcela opacna, W10 stale nemaji tablet friendly verzi, takze tam i nadale kralujou W8.
Nedokazu pochopit, proc lidi/pitomci tak kvici .... jeste bych to chapal, kdyby to nemelo stejny driver model a nejela tam pulka veci a pulka HW ...... ale ono to jde kuwa vyzkouset a kdyztak se v nejhorsim vratit ke starsi verzi, tak WTF? Podle me je to ze strany microsoftu spravny krok jak donutit BFU upgradovat ....... proste nechce zazit situaci s XP, kdy jeste nejakych 16let pote bezi ctvrtina (spousta jich nikdy nebyla v netu a bude jich patrne jeste vic) planety na naprosto nezabezpecenem a mrtvem systemu .... a nemusim pro pravdu chodit daleko ..... je to cirka tri hodiny, co mi tu pristal na opravu notebook s XPckama ... prvni moje reakce, kdyz jsem videl tu starou 4:3 plecku, ze ma vytlacit 1500 na SSDcko a kdyz jsem videl, ze jsou v tom jeste XPcka (takze hadam ani SATA), tak jsem okamzite rekl, at si vali koupit do tesca ten tablet za 16kil, ze ten bude po vsech strankach 20x lepsi, pripoji si tam klavesnici a nejaku mys, bude to o 8 kilo lehci a nemusime ztracet cas s touhle kurvou .....

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste teda sprymar..pardon spis to UFO... :-)

- "Defacto je to jen vetsi update" .. aha..takze z WIn 7 na WIn10 je to jen vetsi update..cece..zkuste se zamyslet nez vypustite takovou hloupost.
- "muzes to odmitnout"..opravdu? co pripady, kdy se jim cela instalace bez jejich povoleni stahla..to taky muzes odmitnout? Co ten 'bug', ktery nekterym lidem Win10 nainstalovali..to taky muzes odmitnout? Co Ty matouci tlacitka, ktere nedavaji moznost "NE NECHCI".
- "minimalne proto, ze uz NIKDO nemuze plakat, ze nema treba DX12 ve W7 a podobne" .. a co takhle se na to podivat z jine strany.. co kdyz je nekomu DX12 uplne ukradeny..to si ma podle Vas taky "updatovat" protoze nejakeho inteligentniho managera v mrkvosoftu napadla tato 'spasna myslenka'?
- "Navic upgrade na W10 je zcela bezpecny".. to jste si precetl kde..na blogu microsoftu? Jsou pripday, kdy ten upgrade uz nejde vzit nazpet. Kolegovi se to stalo.. takze "bez ztraty kyticky"? opravdu? Budete to kazdemu garantovat, ze tam neni absolutne zadne riziko?
- "Cpat uzivateli neco co nechce?" a jak tomu teda rikate Vy? Kdyz neco nechci a neustale mi tam nabiha neco co nechci..tak je to preci neco co nechci. Ale mozna se bavime kazdy v jinem jazyce..
- Uz jste nekdy premyslel nad tim..ze clovek "nemusi chtit 'nove technologie" a muze byt spokojeny s tim co ma? Asi ne...

Vy si myslite, ze kdyz umite o par veci "vic" nez "bfu", tak vite co jej pro ne lepsi, ze? No podle toho, co tady pisete, tak ano. Nicmene at uz se na veci divate jak chcete, porad by mela byt elementarni a naprosto zasadni moznost rict..NE NECHCI, dekuji.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

- BFU - ti to chcou/je jim to jedno (vypinaji jak debilove aktualizace a pak se rika, jak je neco nebezpecne, proto se nedaji kriticke aktualizace beznym zpusobem ve W10 vypnout a JE TO DOBRE!!! Stejne jako, ze se jim to timto zpusobem "nuti"!) = 99% lidi
- IT profesionalove - ti to chcou nebo si to umi vypnout = 0.5% lidi (BTW: primo novy tablet se me zeptal, jestli chci W10 hned, zeptat se pozdeji nebo dole bylo malym "uz se neptat (nedoporuceno)" ... asi staci umet cist)
- wannabees - ti neumi nic a budou se tim jeste chvalit (99% diskutujicich pod timto clankem) = 0.5% lidi.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Kde na ty hlasky chodite..."proto se nedaji kriticke aktualizace beznym zpusobem ve W10 vypnout a JE TO DOBRE!!! " ? :-)
Win10 nepovoluje vypnout ZADNE aktualizace pro bezneho uzivatele, je to primo proti licencnim podminkam pouzivani. Aspon si to pred tim nastudujte, nez tu budete psat zase hlouposti.

Coz je treba jeden z duvodu, pro ja osobne WIn10 nechci.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Muzes samozrejme vypnout doporucene aktualizace. Jinak kdyz jsem naposledy mel vyple aktualizace, tak to bylo u W7, kde jsem mel vyple licencni sluzby a clovek musel rucne davat pozor, aby nestahl "spatnou" aktualizaci ..... cili na rovinu, protoze nebyly windows legalni.
Tuhle vec ale clovek u W10 (zvlast kdyz si tak zakladas na licencnim ujednani) resit nemusi ..... proto by me fakt zajimal duvod, proc si nekdo chce aktualizace vypnout? Tu otazku myslim vazne, tak prosim o odpoved.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel W7 aktualizace vzdycky na manual az do doby nez prisli W10. Od te doby jsem aktualizace prestal pouzivat, protoze se mi nechce zabyvat tim, jak vypnout neco, co mne pak bude otravovat, abych si to nainstaloval, kdyz to vlastne nechci.
Takze u mne Mrkvosoft docilil presne opacneho "bezpecnostniho" vysledku..

ps: poku je mi znamo, tak updaty W10 nejsou moc dobre popisovany, poku teda vubec. Jedine co se snad da vypnout "normalne" jsou updaty jinych produktu MS. Takze mluvit o doporucenych a kritickych updatech snad ani nejde. Ale muzu se mylit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale ty spadas do te skatulky "wannabe".

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi Troll jak z ucebnice ;-) se divim, ze ti neni blbe tady zaplevelovat tu diskusi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

BTJ ma dost a uz se z toho nevyleci. Nema cenu jakkoli komentovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spadá možná jen do tvé!!! škatulky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že nechci aby se mi počítač restartoval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si BFU, tak stejne pocitac na noc vypinas .... pokud tomu rozumis, tak si to nastavis ...... no a pokud jsi lama, tak mas smulu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je lama nebo BFU, tak si vypne aktualizace, protože ty za to můžou a má klid. Pravděpodobnost, že se mu někdo nabourá do počítače je prakticky pořád stejná, ať už aktualizuje nebo ne.
Zajímalo by mě, jestli jsi takový troll nebo jestli Tě za tuhle práci plati. Byl tu bez Tebe docela klid, dneska se ta diskuze nedá číst, nemužeš psát alespoň slušně, když už píšeš takovýhle blbosti?.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nepotvrzuji .... skutecne mi nejde do hlavy, jak je mozne, ze prispevek, ktery tvrdi, ze "Pravděpodobnost, že se mu někdo nabourá do počítače je prakticky pořád stejná, ať už aktualizuje nebo ne.", muze mit plusove hodnoceni .....
Jinak presne to ultralamerstvi, co pises v prvni vete, se microsoft snazi v 10kach vymytit .....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

" proto by me fakt zajimal duvod, proc si nekdo chce aktualizace vypnout?"
Dovodov je viacer.
Napriklad vo firme mame mnozstvo zakaznikov, ktroym dodavame okrem ineho aj PC na beh nasich aplikacii. Na takytoch PC si jednoducho nemozme dovolit povolit aktualizacie, lebo s kazdou vyssou verziou Windowsow je to horsie a mali by sme tolko zbytocnych telefonatov a servisov len vdaka tomu(tym padom nespokojnych zakaznikov). Predstav si, zeby sme na vsetkych PC mali zapnute aktualizacie. Teraz by sa nam vsade zacal stahoval update na win10. Si to ani nechem predstavit, co by to bolo za nestastie.
Nevieme, co mozme od MS cakat a preto ich jednoducho vypiname. Keby bolo na mne, tak windows zrusim a nahradim niecim inym ale bohuzial o tom nerozhodujem.
Este doteraz pouzivame vyhradne win7, aj nakupujeme licencie win7. Dat win8 zakaznikom by znamenalo kopu zbytocnej roboty a nespokojnych zakaznikov. Win10 je prilis cerstvy a je tam kopa nejasnosti. Win7 budeme pouzivat dovtedy dokial sa to bude dat.

Domacim pouzivatelom to robim obdobne. Zaktualizujem a nalsedne vypnem aktualizacie. Kde sa da tam odporucam a instalujem linux.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele, jestli je to uzavreny firemni system, ktery se nedostane na net a jen tam nejake sekretarky pisou neco ve wordu, budiz ... ale v tom poslednim odstavci jsi ze sebe udelal uplneho blbce .... jestli fakt domacim uzivatelum vypinas aktualizace, tak to je proste jednim slovem diletantstvi. Sorry, ale vypinat bezpecnostni aktualizace u linuxu nebo windows, to proste normalni clovek, co tomu trosku rozumi, NEDELA! Cloveka jako ty bych to zkratka nenechal delat, protoze tomu NEROZUMIS. A presne lidi jako ty (budu se opakovat - wannabe andmini) zpusobuji to, ze je tolik pocitacu zavirovanych a v botnetech A JE TO NEJSPIS 99.9% VSECH DUVODU, PROC MICROSOFT V DESITKACH TY AKTUALIZACE BEZNE NEDOVOLUJE VYPNOUT!!! A ja rikam a takhle diskuze me v tom jen utvrzuje - NEDIVIM SE!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Experte..a uz Te nekdy napadlo, ze ty chyby v tom systemu jsou treba roky nez jsou vubec opraveny? To ze dostanes opravu treba 8.2. treba znamena, ze ta chyba, pres kterou se ti nekdo mohl aspon teoreticky nabourat do pocitace, tam je pravdepodobne od doby co jsi si to nainstaloval..tudiz X let. A ze nebyla znama? To nemuzes vedet, klidne mohla byt a presto nebyla opravena. Stejne jako ted mas pradepodobne i v tech Tvych "bezpecnych" 10kach nebo zapatchpovanych WIn7 ..X der, o kterych nevis. Nikdo nerika, ze je "lepsi" vypinat bezpecnostni aktualizace, nicmene to ale vubec neznamena, ze mas bezpecny system i pokud je mas zapnute.
A to nemluvim o deravem Flashi, Webovych prohlizecich a emailech s neznamyma prilohama, kde je daleko vetsi sance, ze nekdo neco na pocitaci chytne, nez to ze se Ti nekdo z venku opravdu naboura do compu.
Tak proc tady delas vlny a kazdeho nazyvas "blbcem"? Dochazi Ti vubec co delas?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protoze lidi jako ty si titul blbec zaslouzi ..... ani nebudu pocitat, kolik oxymoronu jsi stvoril v jednom prispevku .... zjevne vubec netusis, co je to chyba, co je to opravena chyba atd, takze sorry, timhle stylem ne ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Přestaň už urážet... Argumentuj pouze solidně! Bez osobních invektiv! Přečti si podmínky diskuse, ty hulváte...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To byla opravdu kvalifikovana odpoved. ANo vubec ani zdaleka netusim co je to chyba a oprava chyby :-)) Sice jsem treba nekolik let jeden system patchoval, ale to urcite neni podstatne ;-)

Diky za objasneni ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To BTJ:

Nieje to ziaden uzvrety system a bez problemov sa dostanu na net(nemaju v podstate ziadne obmedzenia). Zakazujeme updaty a to len na windowse lebo tam je bezne, ze narobia neplechu. Skus potom riesit servis na PC, ktore je 200km od teba a nenabehne po updatoch. A vysvetluj to zakaznikovi. U windowsu su skoro nulove moznosti manazmentu updatov. V linuxe si napriklad viem nadefinovat aky balik sa mi ma automaticky updatovat a ktory nie. V linuxe viem, co sa mi presne updatuje a co presne opravuje.
Clovek, ktory tomu trochu rozumie, to praveze tak robi a nic automaticky neupdatuje.
Zazil si uz, ze nastal problem pri updatoch? Ja ano a nie raz. Pri novsich windowsoch je to otrasne a MS si robi, co chce(vid priklad v tomtoclanku). S najnovsou verziou sluzby windows update sa aktualizacie dlho vyhladavaju a vytazuju jedno jadro naplno. Dakujem pekne za takyto update.
Potesim ta. Na tych PC nepouzivame ani antivirus a problemy s virusmi su minimalne(s antivirusom by boli rovnake). Som dostatocny diletant?
Ono to niesu virusy, skor s malwer a nechcene aplikacie, ktore antuvirusy casto nezachytia.

Na domacich PC je to podobne, s tym, ze tam to delim podla typu pouzivatela. Pre uzivatela niesu nebezpecne vypnute updaty, viac je nebezpecny on sam. Windows updaty su len castou systemu. Vecsi problem su aplikacie tretich stran,ktore si uzivatelia doinstalovavaju. V poslednom case riesim problemy v podstate len spojene s Google Chrome. Hlavne u mladych je to hit pouzivat Chrome. Pritom je to najhorsi prehliadac.

Windows 10 je fakt super priklad. Uz len to potrebujem aby sa mi tahali obrovske updaty a resetovali mi nastavenia a robili mi co chcu. To si ziadny admin nezoberie na tricko. MS to s kazdou verziou Windowsu zhorsuje. Ak by sme nemuseli, tak windows nepouzivame. MS a jeho terajsie praktiky su otrasne. Ak ti to vyhovuje, tak OK ale mne nie.

K tejto teme by som ti toho vedel napisat vela ale ty zjavne nemas zaujem ani trochu sa zamysliet nad svojim nazorom na MS.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kecáte! Prej licence pro ne!!!OEM verze je jen chvílu a pak vám ji zruší!... Tedy okradení těch co si připlatili za ne!!!OEM verze! :-(((((((

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Ja osobne 20 let a takovou prasarnu si nepamatuji." ..... ja ti tak zavidim, ze jsi nikdy nepotkat treba android:o) To musis mit pekne slunickovy zivot, kdyz za nejvetsi prasarnu povazujes upgrade zdarma, ktery se lidem/uplnym BFU pohodlne a bezpecne bez cracku a botnetu stahne jako aktualizace (ano, par venkovskych buranu instalujici crackle verze z ruska na tom asi zkrachuje) a jeste je dokonce mozne provozovat oba systemy naraz, kdyby nahodou neco .... o takovem failproof BFU, vyslovene pro debily, updatu se nezda ani stupidnim jablickarum, kteri by zacali panikarit, kdyby dostali moznost nejake volby .... proste ty se asi musis pohypovat v jinem IT nez ja:)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu Vam nekdo na Androidu nuti update? Si nepamatuji, ze bych na Samsungu neco takoveho zazil.
Ty jsi fakt dobry Troll...to ze nekdo o tenhle "update" nestoji a nechce jej..to ti stale unika a nechces to pochopit.
To ze tobe se Win10 libi, neznamena, ze se druhym libi taky. A je to uplne stejne tvoje pravo, jako pravo tech druhych.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"update? Si nepamatuji, ze bych na Samsungu neco takoveho zazil" .....:o)))))

Jediny troll jsi tu ty .... zkus mi rict nejaky heuristicky algoritmus, jak ma microsoft poznat, ze pan tombomino je jen wannabee, ktery o update nestoji? Ne, vazne ..... napada te nejaky zpusob?
Protoze NAPROSTE vetsine to bude uplne naprosto totalne jedno a kdyz se jich nejaka hlaska zepta, tak ji zavrou, protoze tomu nebudou rozumet, co se po nich chce .... v dobe, kdy apple prodava ctvrt miliardy iphonu rocne a tristni jednoduchost a zdanlive bezpeci techto technologii dela z lidi uplne tupce, tak se neni mozne zeptat ANO/NE .... ale proste vybrat to, co je pro NAPROSTOU vetsinu lidi dobre, a to se snad shodnem, ze W10 jsou, a proste tuhle moznost rozhodnout za ne ..... ale SAMOZREJME si ponechavaji i zadni vratka pro "znale", kteri pokud to fakt nebudou z nejakeho duvodu chtit, tak si to proste VYPNOU!
Dyt kuwa, svet je tak zpiceny, ze kdyz tu nedavno nekdo v diskuzi psal jaky je owner (v tomhle pripade totalni ichtyl a kokot) tvrdil, ze po instalu okamzite vypina aktualizace, tak ho tu lidi div nevzivali jako Boha .... pritom je to na kazdy pad naprosta picovina vypinat updaty ..... a u BFU stonasob! Ano, kdyz je nekdo vocas a chce si cist kazde RNko ke kazdemu updatu a podle toho nakonec stejne vsechno nainstalovat, tak budiz ..... ma moznost, ale musi to umet! Nenabizi se to samo ....
Vsechno je to o tom, ze se musi vybrat benefit, ze ktereho bude tezit vetsina a to je v tomto pripade tak jak to udelal microsoft, tecka! Kdyby dali pri instalaci na vyber, apropo na jakekoliv webove strance:
chcete zvolit heslo, ktere vas bude pri kazdem prihlaseni obtezovat: ANO/NE ..... tak co si myslis, ze dobrych 95% lidi zvoli?????????? Tak uz jiste chapes, ze za jistych okolnosti je treba rozhodnout za ne a dat jim, co je pro ne nejlepsi .....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Dobrou noc ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodl jsi za nej, to je pro nej nejlepsi a proto poslechl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dobre ti tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pán je dlaždič???... :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skandalní je za

1. neOEM verze to omezí ba po krátkém čase zruší! (tedy okrade zákazníka co si zaplatil! mnohem dražší! ne!!!OEM verzi :-(

2 . autoupgrejdem se prej stahuje verze TH1 s chybami!...

3. to se teprve uvidí až se to projeví a jistě se něco objeví, a bude i za 4., za 5, ....., na to vemte jed! :-(

Ale i kdyby okradla (jakákoliv) firma jediného!!!!!!!!!!!!!!!!!! zákazníka, skandální to je!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu bodu 2. Ono je otázka, která verze má víc chyb. V mém okolí jsem problémy s Win10 musel řešit víc po listopadovém upgradu na TH2 :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:-( Dík za podělení se o další osobní zkušenost s W10. Jen další důkaz o nabubřelosti a nepravdách jednoho arogantního diskutéra zde...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čím častěji slýchávám a čtu o win10, tím více jsem šťastnější s XP, radost mi navíc přidává fakt, že jedu na 10-let staré plečce, na které XP běží stále stejně a na kterou win10 rozhodně nikdo nenacpe popřípadě měl by jisté problémy, o to více mám radost, jak mi operační systém dělá užitek a od poslední instalace mi upravená verze bez balastu funguje více jak 3-tím rokem rozhodně bez služby aktualizace... Jo jsem téměř jako pan Ježek, na co mi je nový stroj když mi ten původní stále dobře slouží, proč bych měl jen kvůli výměně HDD za větší kupovat nový notebook? stejně na to nemám a nepotřebuji to, vše co potřebuji zatím zvládá má pécé plečka...

Já tedy spíše nechápu, tak jestli to cpou na všechny počítače bez faktu ověření kompatability HW-SW či stejné kompatibility programů, jako nechtěl bych být obyčejný uživatel na kterého pak spočine tíha problémů nekompatibility stroje se systémem či rovnou nekompatibility programů, obzvláště když tomu nerozumí (jako většina) a pak musí řešit problémy navíc bránící použití stroje jako doposud, obdoba příchozích Vist, najednou nic co šlo přestalo na novým systému jít, bejt ajťákej začíná být fakt jako naprd, no ještě že jím nejsem... Nicméně čím dál více nostalgicky vzpomínám na 386-486 a první pentia, byla bomba když kolega nacpal win95 ve své okleštěné formě 40MB na 386 kde bezvadně fungovali a stroj jel několik let bez zastavení krom údržby...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Stává se nám to tu serverem nostalgiků kteří pamatují 20MB hardisky a 5/25 diskety :-)

Musím říci, že já také už nějaký ten pátek +- 5-6 let jedu na noname krumpl počítači s XPčkama který za celou dobu nebyla přeinstalována a nejsou s nimi absolutně žádné problémy - krom nějakého toho občas zakousnutého explorer.exe a pod. - ale to je spíš vlastnost :-). Stačí minimální údržba, pořádek v datech + programech a funguje to navždy. Jen hlavně žádné antiviry a podobnou havěť která si dělá v počítači co chce. Na to nemám nervy. Poslední vir který mne potrapil byl Yenky doodle a to bylo prosím někdy v roce 92-93. Aspoň jsem se kvůli tomu ale naučil modifikovat exe soubory.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Legrace je, ze on se explorer.exe klidne kousne i na W8.1. To se mi stalo prave minuly tyden v korporatni siti. Jak znamo, explorer.exe je proces na kterem jede cela grafika vidli ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

S ikstéčkem s 20 MB HDD a jednou 360 kB pětačtvrtkou jsem s pécéčky začínal …

P.S. Pokud jde o diskety, tak v šupleti mám i osmipalcové ;-) …

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já taky - ale ty pětačtvrtky 360 kB jsem měl dvě - heč :-) Také mám krabici osmiček TDK a vypadají hodně zachovale. Jak když ji zrovna vybalíte z celofánu. Našel jsem je asi tak před 25ti lety ve střední škole na půdě. Co na nich je netuším - možná jsou nepoužité.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To já mám krabici osmiček Maxellek, se štítky očíslovanými pěkně za sebou 00M221 až 00M230, na 00M221 nápis "SIMULÁK - MZDY" a tak nejspíš obsahuje data pro ladění mzdového programu, zbylých devět prázdných. U nás v tom bordelu máme pořádek v evidenci až do dneška ;-) …

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Fuj, antivir... Stejnak prvni vec co vir udela je ze ho vypne. K cemu to pak je. Nejlepsi antivir je neklikat na to co nevim co je :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Čím častěji slýchávám a čtu o win10, tím více jsem šťastnější s XP, radost mi navíc přidává fakt, že jedu na 10-let staré plečce ................ rozhodně bez služby aktualizace" .... dal asi nema smysl cist. +4 u prispevku znaci, ze se tu v diskuzi zase sesli "odbornici" z zive nebo rootu .....
A presne tento clovek je duvod, proc se snazi Microsoft dostat vsechny na jednu verzi ......
Jinak se zeptam, kdyz jsi za poslednich 10 let nedal do PC ani korunu a je ti u prdele jakakoliv bezpecnost ..... jaky mas telefon? (pokud reknes neco s androidem, coz by tak bezpecnosti odpovidalo, tak laskave kolikaty uz mas a kolik jsi za ty telefony celkem zaplatil ... pripadne jestli mas tablety atd) ... neber to jako jizlivou urazku nebo tak, jenom me to zajima ..... vetsinou mam zkusenosti s takovyma lidma, kterym se kazdy den doma bootujou stare XPcka na nejakem obskurnim HDD (v roce 2016 ROFL!) jeste 10 minut, nadavaji na to jak cyp ..... ale pak maji dva android tablety, ktere lezi nekde na hajzlu a ipad za 15 litru ..... uz treti tamtung galaxy shovno za 25 tisic ... samozrejme rootnuty a zabotnetovany, aby nemusel platit celkove rekneme dve kila za aplikace a hry (srovnej s cenou telefonu) ..... ale do morku kosti mi bude vykladat, ze mu tam ty XPcka na P4ce jedou a ze by si zadne omalovanky nedal atd ..... mimochodem ten samy clovek, co pred 16ti lety nadaval na omalovankove XPcka, kdyz jel na W95:o)

EDIT:
Jeste ta 10 let stara plecka ... to bude tipuju tak v nejlepsim pentium D, ale patrne jen P4 s nejakou AGP srackou. Cili v idlu 100W krap, na ktere ani poradne neprehrajes 720p, mozna nejakou hodne nekvalitni sracku (kdovi jestli to vubec zvladne h264 byt v kinoshitu). O 1080p nemuze byt rec. Dnesni web uz ti taky moc nepojede, respektive to bude vyslovene utrpeni. Neustale tomu bude chrochtat klasicky plotnovy disk ..... takze na multimedia a web to neni, na hrani uz vubec ne .... mozna tak na nejaky wordovy dokument, kdyz se dostatecne dochrochta disk ..... to musi byt vyslovene utrpeni .... nemas lepsi si za 4 litry upgradovat nejakou J1900 deskou s SSD a mit 5W pocitac, co bude asi o milion svetelnych let rychlejsi a za rok, za dva se ti zaplati na usetrene elektrice?:o)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

...světelný rok není jednotka rychlosti ale vzdálenosti - to jen pro upřesnění - jinak souhlas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"kterym se kazdy den doma bootujou stare XPcka na nejakem obskurnim HDD (v roce 2016 ROFL!) jeste 10 minut"

Což je naprosto zbytečné; na relativně pomalém ULV notebooku a z notebookového disku mi XPčka bootují ve virtuálu asi tak za pět sekund. Jak to souvisí se starým hardwarem? Tedy kromě tradičního Microsoftího plánovaného zastarávání...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem souhlas, ale většinou videa přehrát jdou, když se správně nastaví Media player classic.

Zažil jsem si svoje, když známému nejel web v Chromu přes HTTPS na HTTP/2. Webserver měl nastavené jen bezpečné šifry s upřednostněním PFS a jelo to všude i na telefonech. Nicméně jemu ne. Ukázalo se, že měl XPčka. Firefox, používá vlastní kryptografii, ale Chrome spolíhá na systém, který v tomhle případě prostě a jednoduše umřel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, ze pro Vas je dulezite mit ony "moderni technologie", potazmo Vidle10, atd. Nekoho to nezajima a je spokojeny s XP. Kdyz je s tim happy, tak at ma preci 10 iPadu. Je to jeho vec, ne Vase.
Vzdyt do toho nikomu nic neni..vase volba je Win10 a druheho je 10 ipadu a WIn XP.

V cem je problem (krome toho ze to nechapete)?

ps: "A presne tento clovek je duvod, proc se snazi Microsoft dostat vsechny na jednu verzi"...vy jste jedna perla za druhou ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To se nam tu sesel pekny klub saboterskych XP fosilu :)
A me kazdy den bootuji XP-SP4 na core i7 ze SATA3 SSD behem par sekund, rychle jako blesk, delaji presne co potrebuju a neirituji me neergonomickym vzhledem, diky PAE patchi muzu vyuzivat i vice nez 4GB RAM a kriticke updaty (ktere obcas rucne nainstaluju ze stazenho ISO image) mam zajistene nejmin do 2019. A ne, nemam na mobilu Android (ani jiny chytry OS, hlavne ze to telefonuje a nemusim to kazdy den nabijet jak tamagoci :)
Ja bych se aktualizaci OS az tak nebranil, ale kdyz mi novy system diky nekompatabilite nedovoli pouzivat nekere pro me dulezite programy a specializovany HW, tak proste dekuji nechci.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

O virtualizaci jsi asi jeste neslysel co?
Tvrdou pravdou je, ze XPcka umrely presne v den nastupu vist. Visty byly revoluce, ostatni je jen evoluce. Dalsi revolucni zmenou byly W8, ktere umoznuji spoustet sandboxovane bezpecne aplikace. Castecnou revoluci jsou i W10, ktere prichazi se sjednocenim pro vsechny platformy.
Kazdopadne treba opevovane W7 oproti vistam neprinesly zadne revolucni zmeny .... mozna byly o trosicku lip optimalizovane a samozrejme o nekolik let novejsi, ale jinak tam stejne jako na vistach nebezely ovladace z XP (coz se vistam nejvic vycitalo), stejne jako visty byly podstatne narocnejsi, respektive ani ne tak narocnejsi, jakoze potrebovali modernejsi HW s novyma instrukcema atd ..... stejne jako visty, akorat to bylo o x let pote, takze na nejakych pleckach uz jeli jen uplni fosilove. Visty byly presne ten revolucni system, ktery prinesl cely prepracovany bezpecnostni model, vsechno zcela nove, proste NTcka pro desktopy ..... XPcka, nad kteryma tu BFU vsichni placete, byly pohrobkem jeste 95ek .....
XPcka, zvlast na siti, muze dnes provozovat leda uplny diletant ..... XPcka dneska pobezi na pentiu M jiste lip nez (teoreticky) desitky, o tom zadna ...... ale kuwadopc, nikdo normalni uz dneska pentium M nema! Tohleto provolavani XPcek bych fakt cekal nekde na novinkach, kde nejaky priblbly ozralec a vidlak z horni lhoty prohlasuje jak jsou skvele ..... ale na (rekneme) IT webu je fakt VELMI smutne ...................

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Virtualizace je na nic už ve chvíli, kdy potřebuju rychlý grafický výstup. A ještě je potřeba řešit problém s licencemi.
Je naprostý nesmysl, že XP poběží líp jen na PentiuM. XP samozřejmě běží rychleji i na nových systémech, pokud pro ně existují drivery. Tak nějak z principu - vždy se toho spouští míň. Výjimkou jsou aplikace, které potřebují a dokáží využít x86-64. Druhou výjimkou je boot systému, kde W2K i WXP inicializují pomalu HW, hlavně IDE/SATA, ale nebootuju každou chvíli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pro jaky program potrebujes rychly graficky vystup? Treba vmware ma HW virtualizaci. Jsou i hypervisory, co pristupujou ke grafice primo. Ano XP bezi rychleji na i7 nez na pentiu M. A neni to z principu, nove systemy pouzivaji daleko vic novych instrukci ..... treba verim tomu, ze na te i7ce pobezi W8.1 podstatne lip nez XPcka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si doplnit, že někdy nejde jen o skromnou spokojenost s XP a 32bit , ale nutnost! Novší systémy natož 64bit nezná PCI ale jen PCIe HW :-( I proto já mám jeden starší ale výkoný PC (C2D 2x4,5GHz ;-) , protože tehdy drahé starší profizvukoky, AV převodníky a j aj nemíním vyhodit a neustále obněnovat HW, co pod novým (nový nerovná se automaticky lepší) systémem nerozchodím :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, tak ale s tim PCI naprosto nehorazne kecas .... uz tak 10 let vyhradne pouzivam 64bit a jeste nedavno jsem tam mel AVmedia tuner a druhou PCI sitovku ........ ne, ted jsem se podival a vidim, ze kecam, PCI rtl8139 tam mam stale (akorat je zakazana, protoze ji nepotrebuju) a na 64bit W8.1 tak nejak "zahadne" funguje:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já že kecám??? Já konstatuji!!! (osobní zkušenost konzultovanou i s mnoha IT profíky!) Tak pokud nekecám, tak mi rozchodíš na w7 64 bit můj starší PCI HW! Jestli ne, omluvíš se zde veřejně! a nasypeš si popel na hlavu - prohlásíš žes kecal ty!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je ale treba rozlisovat mezi pci kartama obecne a nejakou konkretni. Novejsi systemy (minimalne Win7 urcite, vcetne x64) proti pci nic nemaj. Pokud vyrobce udela ovladac, tak vsechno funguje. Mne pci satelitni karta jede bez problemu, sitovka taky neprotestovala, ani adapter pci->pcmcia nijak nevzdoroval (coz uz se bohuzel nedalo rict o samotnych pcmcia kartach). Ze pro nejaky jiny karty vyrobce pro novy systemy ovladac nevydal, to je vec jina.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hadej kdo napsal tenhle blabol: "Novší systémy natož 64bit nezná PCI ale jen PCIe HW"?
To, ze pouzivas nejakou starou sracku, kde nebyly uz ani ovladace pro visty, nic neznamena ..... tak si proste W10 nekupuj, absolutne nechapu proc teda pises v tehle diskuzi, v XP se ti zadna nabidka upgradu na W10 nezobrazuje!!! A pokud ano, tak ani neumis poznat, jaky mas system:o)
Dalsi vec je, ze hyper-v umi primo pripojit primo hw (napr. PCI), dokonce tu o tom byla tak pred dvuma rokama diskuze .... hadam, ze to uz mozna umi i vmware, mozna i jine (jini?:) hypervisory (hypervisori?) .... nikdy jsem to nedelal, ale nejak to jde. A jestli skutecne potrebujes nejakou kartu, tak proc ne, tak si mej XPcka na nejake stare ludre, ale nepripojuj to k netu ne???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Starý = automatický špatný ("sračka")??? Tak soudíš i lidi, i víno i sýry!? Pak ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Starý = automatický špatný ("sračka")??? Odpoved je: (pokud se bavime o HW) ANO, rozhodne ANO!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Otestujte si vykon napriklad par dnesnich prodavanych notebooku a srovnejte s 8 let staryma ktery je strci do kapsy, v nejhorsim bude vykon stejny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pred osmi lety tu byly nejake core2 notebooky .... pulku instrukci ..... pomale HDD .... mozna v nejakem testu hrubeho vykonu by porazilo core2 nejaky mobilni atom, mozna .... ale kdo dnes potrebuje hruby vykon? zvlast na notebooku? kdyz budes dnes enkodovat video, tak to zvladne dnesni ultramobilni 2W atom s prstem v nose v realnem case, kde 60W core2 bude funet jeste zitra ... snazim se sirit evangelium (:o)))) o tom, jak jsou dnesni surove benchmarky totalne o hovne, proste protoze jsou! Nejaky neparalelizovatelny algoritmus (treba SHA checksum), ti patrne zvladne vypocitat rychleji 3GHz P4ka ze zacatku tisicileti nez nejnovejsi 2GHz i7 skylake .... a prece nemuze soudny clovek tvrdit, ze ta P4 je rychlejsi ..... a presto se najdou "benchmarky" (ja to nazyvam velmi slusne picoviny), ktere checksumy, kryptovaci algoritmy (AES, twofish) a podobne benchmarkujou a davaji jim dokonce stejnou prioritu jako ostatnim testum, konkretne treba SHA, konkretne velmi pouzivany geekbench ... byly doby, kdy jedno virtualni cislo mohlo vyjadrit nejakou rychlost CPU (az do dob AMD to byly megahertzy:o), ale ty doby jsou uz dobrych 15 let pryc a vyjadrovat rychlost procesoru nejakym jednim cislem .... dnes je je to dobre tak maximalne pro smartphoni onanisty s antutu, kde se predhaneji, kdo bude mit vyssi nejake nahodne, nicim nepodlozene cislo ....

Jinak s tim svetelnym rokem je to samozrejme hyperbola k vyjadreni enormniho rozdilu .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zadny testy a hausnumera, realny pouziti v prohlizeci, flash hry a youtube videa, to dnesni notebooky nedaji tak dobre jako zmineny C2D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není a nechápe to an iBTJ... Notebook se dělí na výokný a nevýkoný! A ne na starý/nový... Nejhorší jsou ty s integrovanou grafikou Intel se zavádějícím přívlastkem "HD"... Na tom nepřehrajete ani FullHD v 50p ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba dnesni HD jsou v pohode .... integrovana iris je urcite daleko lepsi nez par let stary notebook s dedikovanou grafikou. Co se tyce FHD, tak to prehraje s prstem v zadku i uplny lowend v podobe z3735 ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to dilema. Koupit AMD (rychlé iGPU, pomalejší CPU), Intel (naopak) nebo si připlatit pár tisíc za zbytečnou (často poruchovou) dedikovanou grafiku. Zase normální FHD přehraje snad i bez akcelerace pokud to není atom nebo podobná light verze (nebo HTML5 video).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To netdy nesouhlasím, neb HW se dělí na výkoný/nevýkoný a ne na starý/nový... I dnes koupíš pomalé komponenty, dokonce pomalší! Ale ano, koupíš i mnohem výkonější než ty starší nejvýkonější.

Tedy proto zobecnění jen na nový/starý je hloupé zobecnění... Každý není ochoten koupit nejvýkonější i7 , dnes stále dražší a dražší! (tuším 8-9k kč!)

I dnes koupíš malé slabé auto co nic neumí... A nelze srovnávat ani různé značky aut různých modelů - tříd... I nový Mercedes A bude méně komfortní, menší a nebezpečnější!!! jak stará škoda Octávia... Natož dokonce velestaré Ford Scorpio Ghia natož Executive - již tehdá s vícebodovým vtřikem a katem - to měly již i staré Sierry, kdy Feldy neměly ani monostřik natož katalizátor :-))

US Fords měly vícebod, dvě lambdy sondy a dva katy a vduchový kopresor do výfuku pro lepší dohoření již v roce cca 78! ;-) A co uměly věcí již tehdá :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nas se tehda zastavila doba nejenom ve vyvoji aut. Dnes se zastavila ve svete doba PC

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"U nás" se tedy vývoj aut nezastavil! Já su spokojený s novými modely u renomovaných značek :-)

A u PC také žasnu čeho jsem se dožil :-) (NAS dostupné i FO - amatérům, SSD, 6TB HDD, 4k/60p, OLED, aj aj aj aj )

Kdyby jsi zažil dobu, kdy na B&W monitoru blikajícím prokládaně o 200 řádcích..., jsme s jásotem byli schopni po hodinách programování vytvořit "obraz" nahé prsaté baby, spíše jen siluetu z písmenek... Spíše to chtělo stále dávku fantazie ji v tom textu vidět :-)) ...

Kdy do práce do státního... podniku musel kámoš Ing. vzít svoje Atari (na seocialistický ČSSSSSSS.....R bylo uvaleno embargo na HW natož SW!) a naládovat tam ručně strojnický tabulky...

Tak budeš jásat jako já :-) - odkojenej ještě děrnou páskou na NC strojích...

Jenže mladí jsou netrpěliví a nevděční :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak dobře, přesnější je, že už nikdo nedělá drivery pro mnohý PCI HW :-( ...

A proč bych nepoznal jaký mám systém???... M8m i XP i W7 ;-)

A XPčka mám na staré "ludře", ale že by byla pomalší než mnohé nové "ludry" to mi tedy rozhodn ě nepřijde! ;-)

A mám i výkonou "ludru" - i7 4x 4,5GHz a GTX 980 OC 1500MHz ;-) Ale dle tebe taky nejspíš stará :-)) ...

Inu nový nerovná se automaticky dobrý nebo dokonce lepší a i naopak! Nový... může být krám!!!

Prší ti docela dost do nosu, jak jsi arogantně namyšlený, pohrdající slepě... :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Inu nový nerovná se automaticky dobrý nebo dokonce lepší a i naopak! Nový... může být krám!!!" ... kdyz budeme porovnavat vykonovy HW, zvlast 10 let stary, tak ANO, novy rovna se zcela automaticky a VZDY lepsi! Pred 10ti lety tu nebyly jeste ani core procesory! Pentium D a Pentium M byly nejvetsi novinky .... troufnu si tvrdit, ze i Z3735G, co mam ted v tabletu za 18 kil je daleko rychlejsi i v hrubem vykonu ...... je o svetelne roky napred se spotrebou, rychlosti pameti, uloziste atd .... mozna tehdy byly vykonnejsi nejake serverove procesory, ale 100% jisty bych si tim rozhodne nebyl. Si prosimte uvedom, ze 10 let v IT je asi jako 200 let prumyslove revoluce ..... pritom ten boom byl tak obrovsky, ze treba pred 7mi lety tu byly uz i7, ktere jsou stale jeste vcelku slusne procesory .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svetelny rok je jednotka vzdalenosti aano souhlasim ze tak daleko budou pocitace mnohem vyspelejsi v pritomnosti nejake inteligence vyssi nez je zde na te modre opicarne plne arogantnich a agresivnich tvoru jmenem clovek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, 10 let a víc jo, to jo :-)) Ale ty jsi tady pohrdavě odsuzoval již 3-4 roky "starý" HW... A i7 jsou dražší a dražší a pro většinu běžných uživatelů cenově nedostupné, nebo nejsou ochotni tolik dát nenadšenci. Tedy i dnes koupí mnozí dokonce horší (pomalší) HW ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3-4 jsem odsuzoval kde?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si vymyslel ;-) jako řečnický obrat, soudíc nepřímo dle Tvého pohrdání starším, kdy již staré a "sračky"... je pro tebe vše nad 3-4? let...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je zajimavy postreh, dnes mnohem vice lidi koupi novy kram, aniz by mu mnohdy starsi prestal fungovat, ale je to pomalejsi strep. Toto driv nebylo v tak markantnim poctu jako dnes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, 10min startují XP leda z klasického pomalého HDD a né 10min, ale, a zasekané, přesněji max 2-3min, ale! Po překlopení na SSD se čas zkrátí cca na 20-30s! :-) (a to tam mám volovin nainstalovanecj a HW!, plné PCI i profi zvukovky a jak bych je asi tak rozchodil na 64bit novších WIn???... Zahodil že? Nejsem chudý, ale právě i proto, že nejsem zhýralý a rozhazovačný!)

A starej stroj s XP také ještě mám a je do C2D 2x4,5GHz/1850MHz BUS a na vzduchu a edituji progresivní FullHD o 50p! ;-) HDD rozeznají až 2T a když jich tam mám 3ks a Black ;-) , je to jak nejmodernější WD 6TB s 128MB RAM :-) (ten mám taky ;-) , neb na novším komplu s W7 a 4x4,4GHz edituju už i 4k video)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Co se stane, pokud systém sám stáhne Windows 10?"

No co asi. Pěkně se namíchneme!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Když vás tu tak čtu, tak děkuji MS za Windows Vista, kterým mne donutil poohlédnout se jinde. Kdyby místo OS Vista vyšly rovnou sedmičky, asi bych s vámi zde diskutoval, jestli se MS zbláznil či zkouší trpělivost uživatelů (viz socialistický vtip o Husákovi a řazení lidí do dvou či troj stupů při líbání zadků). Avšak díky tomu, že MS vydal OS Vista, jsem se od jejich systémů byl nucen odprosit a tak se jen usmívám nad nesmysly, které tu píše BTJ (hardcore MS fanatik), popř. uživatelé jmenující, které KB je potřeba odinstalovat z té či oné verze Windows a pak "to bude chodit jak má"... fakt pecka.

No, přeji úspěšné pokusy se systémem a jeho přesvědčováním (není sarkasmus). Přeji pevné nervy, děcka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Wow, ty ses pravy owner, bezis na linuxu nebo masoxu? Ja ti tak zavidim ......
Ale tva teorie ma dve drobne slabiny
1) Kdyby totiz misto vist, vysly v te dobe sedmicky, tak by byly mezi ultraBFU wannabes stejne "neoblibene" jak visty, jelikoz by mely brutalne vyssi naroky na HW (proste by byly pomale) a nebyly by ovladace na stare sracky ... naprosto stejne jako ve vistach.
2) Kdyby totiz misto vist, vysly v te dobe sedmicky, tak by byly mezi ultraBFU wannabes stejne "neoblibene" jak visty, jelikoz by mely brutalne vyssi naroky na HW (proste by byly pomale) a nebyly by ovladace na stare sracky ... naprosto stejne jako ve vistach.

Teoreticky jde o stejnou vadu v tvem uvazovani, ale prisla mi natolik zavazna, ze jsem ji zminil hned dvakrat .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je na diagnózu - M$ může zpusobovat agresivitu a pokles inteligence. By to měli dát před instalací jako varování podobně jako u cigaret.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Prosimte, je neco z toho, co jsem napsal, nepravda? Nebo sis jen potreboval odfouknout? ......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jedna nepřesnost je v otázce nároků na HW u Vist a W7 - W7 ho měli nižší. Nicméně je pravda, že XP byly výrazně úspornější.

Reagoval jsem na formu, nikoliv obsah(většiny tvojich příspěvků v této diskuzi). Názory co jsi psal lze podat i ve slušnější a méně agresivní formě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Milý BTJ, ty prostě nezklameš - Hulán v horším provedení. Nevím, jak si přišel na to, že jsem mluvil o HW nárocích a absenci ovladačů třetích stran pro starý HW pro OS Vista, jakožto důvod mého odchodu od MS a jejich OS. Je mi líto, ale nic z toho co jsem napsal ani vzdáleně nic takového nenaznačuje. Pro jistotu ti tedy napíši, že tomu tak není. Musím uznat, že se mi líbí tvá dedukce - je sice téměř vždy mimo mísu, ale zaručeně pobaví.

Čili vada zřejmě bude někde jinde. Jen se nad tím, prosím, nezkoušej zamyslet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na popud tohoto clanku ted Microsoft z daneho okna odstrani cerveny krizek,.... a bude po zizalkach :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja to poviem takto, kúpil som si Win 7, je milé od MS že sa ma spýtali či náhodov nechcem Win 10, odpovedám ďakujem ale nechcem (nevyhovujú mi ani Win7 a o Win10 po testoch vo virtuálke nemám dobrý názor). Tu by sme s normálnou firmou skončili maximálne keď príde nová verzia by sa mohli spýtať či som si to nerozmyslel.
Ale ak si niekto myslí že otravovaním alebo nátlakom ma prinútia zmeniť moje rozhodnutie sú na omyle skôr ma naserú a ja sa poobzerám po alternatíve. Viem že dnešná doba je taká že treba predávať za každú cenu ale toto raz skončí.
By som sa pýtal expertov na MS ako BTJ, petr22 čo by mal urobiť človek ktorý sa nechal zlákať prechodom na Win10 následne zistil že mu korektne nefungoval počítač (nepamätám si presne čo tam blblo) tak sa následne pri návrate na Win 7, mu začal počítač hádzať modrú smrť, zistil že je to kvôli tlačiarni ale pred tým experimentom to fungovalo, nepomohla reinštalácia ovládača tlačiarne. Skončil s úplným preinštalovaním počítača, tento experiment ho stál 3 dni. Viem si predstaviť lepšie strávený čas ako inštalácia windovsu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Budu se citovat z prispevky vyse: "chcete zvolit heslo, ktere vas bude pri kazdem prihlaseni obtezovat: ANO/NE ..... tak co si myslis, ze dobrych 95% lidi zvoli??????????"
Ano, 99% uzivatelu jsou BFU, kteri nemaji vzdelani, inteligenci nebo dostatek informaci, aby mohli kvalifikovane odpovedet, takze musi za ne holt rozhodnout vetsina .... stejne tak to funguje i ve state a vsude na svete.
Pokud to delas nekde ve virtualkach, tak bych tipoval, ze nejsi uplny BFU a tim padem si to umis vypnout .... a pokud se tvaris jako neBFU, ale neumis to vypnout, tak jsi zastupcem nejmene pocetne, zato nejvice kricici skupiny wannabes a to mas proste fakt smulu .....

Jinak s tou reinstalaci windows .... kdovi co ten tvuj znamy delal ..... jestli on to taky neni wannabe a nevidel nejaky skryty soubor na cecku, ktery mel moc giga, tak ho treba smazl ..... kdybych mel vyjmenovat typicke vlastnosti typickeho wannabe, tak tohle by bylo jiste mezi prvnima trema:o) "nevim co to je, nerozumim tomu, tak to smazu ................ do pice, zasrane windows, zase to nejede ......." Toho by se microsoft zbavil, kdyby pred kazdou instalaci systemu (bohuzel to zvladaji dnes i wannabes) probehl kratky testik znalosti, kde by se wannabe odhalil a proste by mu ani nedovolil prihlasit se pod administratorskym uctem a bylo by po problemech:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Čo presne môj kamarát robil neviem nevidel som to, ale to nie človek ktorý sa v tom vŕta a hlavne on nenadáva. Len využil ponuku MS a ako to býva v skutočnosti to nikdy nieje také ružové ako nám to MS maľuje.
Ja Win7 už nepoužívam nestotožnil som sa sním takže ma nejaký update na Win10 ma netrápi. Mám len dve virtuálky jednu (jedna s Win 7 a druhá testovacia s Win 10) a jedno SSD s win7 ale do toho som sa neprebootoval strašne dlho lebo ak potrebujem niečo na Win robiť (len kvôli štátnej správe) na to mi stačí virtuálka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"kteri nemaji vzdelani, inteligenci nebo dostatek informaci, aby mohli kvalifikovane odpovedet, takze musi za ne holt rozhodnout vetsina .... stejne tak to fung..."

...ovalo za socializmu kde za vas neustale nekdo (vetsina soudruhu) rozhodoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj a tak to funguje i v demokracii

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mate na mysli tento cesky postsocialisticky bordelistan, tak ten nema s demokracii skoro nic spolecnyho. €U i U$A jsou na tom s demokracii velice podobne, jen vzdalena "na svetelny roky" iluze o demokracii.
Najdete si co je to demokracie a zjistite ze podobne jako komunismus to nikdy nikde nebylo. To co zde bylo/je, je jen nejaka vetsi nebo mensi forma diktatury.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže nejen MS Naci, ale reálný Naci. Ne, v demokracii se hlasuje o veřejných věcech a i tak to je často omezené, ne o tom, co si dělám s vlastním majetkem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Každou chvíli tady čtu nějaký odborný termín "wannabe" a nerozumím mu. Tím pádem mi nedávají smysl ani celé příspěvky. Mohl by mi uživatel, co tu tento termín používá, vysvětlit jako tříletému dítěti, co to je? Je to vážně míněný dotaz.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Wannabe or Wanna Be is a pejorative for a person who wishes to be or do something, but lacks the qualifications, experience or talent."

V tehle diskuzi v kontextu "wannabe admin" ... lidi, kteri si hrajou na to, ze tomu systemu rozumi, ale pritom budou nadavat, jak se jim furt nekde neco vyhazuje, misto aby to zakazali a tim by meli po problemu. A uz jsem to tu vysvetloval ... "nuceni" W10 updatu je delan presne pro BFU, kterym je to defacto jedno, jinymi slovy nejsou schopni erudovane rozhodnout. Admin si to nastavi a dal to neresi ..... a wannabe admin bude kolem sebe prskat, ze se mu cosi samo .... bude obhajovat neinstalaci bezpecnostnich aktualizaci a v roce 2016 bude vychvalovat XPcka .... proste LAMA! Ja tohle jednani nejsem schopen pochopit, v dobe iovci, kde je naprosta vetsina digitalniho naroda zcela negramotna, povazuju za BFU takovych cirka 99% lidi ..... a pro ty jsou W10 jiste vhodny upgrade po vsech strankach. To zbyvajici procento at si rozhodne jak umi ..... kdo chce, chce, kdo nechce, tak si to vypne. Bohuzel stale tu bude par promil ultraBFU (wannabes), ktere nejenze tomu vubec nerozumi, ale snazi se do toho i rypat, takovy clovek je z pohledu administratora nejnebezpecnejsi zlo ve sve krystalicke podobe:) A i presto jak je jich malo, jsou nejvic slyset. Pak kdyz se takovy clovek dostane nedejboze nekam do nejake redakce, tak klidne pohrbi i skvelou vec. Ja osobne povazuju za skutecne revolucni visty i osmicky, protoze oba systemy prinesly zcela revolucni pokrok. Jak uz jsem tu psal, kdyby misto vist vysly 7ky, tak by to byl uplne stejny "propadak" (=na mizernem HW pomale a nefungujou ovladace na stare veci z XP), to mi nikdo nevymluvi. Kdyby pocatkem tisicileti fungoval internet jak ted, tak byl propadak i z XPcek ... co ja cetl clanku o DRM, ze tam nepujdou prehravat vypalene filmy, ze to jsou omalovanky .... kdyby kazdy vidlak z horni dolni tohle furt cetl na hovinkach nebo idnesu, tak by se tomu taky tenkrat branil .... nastesti v te dobe internet jeste temer nikdo nemel ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prosim Vas, nekrmte tohoto Trolla (pardon super wannabe experta :-)) ) dalsimi otazkami, ktery zjevne nechape pojmy "chci"-"nechci"-"nevyhovujemi" a ktery si mysli, ze nainstalovanim vsech aktualizaci na Vidlich ma zabezpeceny pocitac..

Dekuji :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"ze nainstalovanim vsech aktualizaci na Vidlich ma zabezpeceny pocitac"
Ano, jako expert, a ted si dovolim mluvit za vsechny experty na svete, jsem zcela presvedcen, ze instalaci bezpecnostnich aktualizaci je ten pocitac zabezpecen nejlip jak jen je to v dane chvili mozne (s ohledem na inteligenci konecneho uzivatele, instalujici sexiky.exe, pouzivajici jen admin ucet atd).
Vidis to? Tyhle diskuze vlastne maji smysl .... ted jsi i ty o neco chytrejsi ....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"mluv" - přesněji tedy piš, tady se mluvit nedá ;-), jen za sebe!!!

A jasně že diskuse maj smysl, to je axion demokracie!, kterou jses tady oháněl a také je demokratické mluvení a psaní jen za sebe!!!, nebo i za jiné, ale jen s jejich svolením!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

precti si prispevek o neco vyse...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je špatného na tom, když někdo v roce 2016 vychvaluje XPčka?

Pro zajímavost: ten systém podle NetMarketshare používá zhruba stejné procento lidí jako Windows 10. Což je dost zajímavý s ohledem na to, že desítky jsou pro sedmičkáře a osmičkáře (65 % desktopů) zadarmo, zatímco XPčka jsou přes 14 let starej OS, kterej přesně za měsíc oslaví dva roky oficiálního ukončení podpory (jednou položkou v registru se dá podpora „krást“ až do roku 2019). To mi přijde jako že ty XPčka nejsou zas až tak špatný ;). Myslím, že se těžko kdy dočkáme dalšího takovýho systému, kterej dva roky po ukončení podpory bude mít zastoupení na desktopu přes 10 procent.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, možná to budou ty sedmičky ;) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze nedockame, protoze na tom, ze nekdo bude jeste za 4 roky pouzivat 20 let stary a defacto 15let moralne zastaraly system. je spatne asi zcela uplne vsechno. Uz stare visty, mozna i stare NTcka prinesly uplne novy level bezpecnostnich mechanizmu a novinek. Presne proto microsoft tlaci w10, aby se neopakovala situace s XP ..... chapu, ty si ty aktualizace nastavis, mozna jeste dalsich 100 lidi v republice a se spravnym pristupem, firewallem atd to treba neni vyslovene cednik (ale ani tak ti tam uz spousta novejsich veci nepobezi) ... ale pro 99% lidi v te statistice netmarketsharu, co s tim lozi na net, to proste neresi. Spousta z nich uz ma davno "nakoupeno" tim, ze si instalovali nejakou ruskou cracklou verzi .... ale kazda dalsi opravena, ale nezaplatovana chyba je pozvanka .... obrovske mnozstvi XPcek na netu je naprosto alarmujici ..... na XP je dnes proste open season:o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím tvému boji za zlikvidování systémů starších než ... 4 nebo 5 let? Je jedno, kde je ta hranice. Já bych to prostě a úplně jednoduše nechal na těch lidech. Ať si používaj třeba Windows 98SE, když jim to vyhovuje. Ať si používaj klidně betaverze nových Windows. A pro mě za mě, ať si maj klidně na tom desktopu nějakej ten Android. Nedovedu pochopit, že ti to tak trhá žíly a pod každým podobným článkem je tě vidět víc než ty <em>wannabes</em>.

Fakt to nejsi ty, kdo určuje, co se má na desktopech používat, ani já, ani nikdo další. Jsou to ty lidi, jimž ty počítače patří. A když se rozhodnou, že z těch počítačů na ty desítky upgradovat nechtějí, tak je to prostě jejich rozhodnutí. A je naprosto zřejmé, že politika Microsoftu, kdy se snaží desítky protlačovat agresivně až na hranici únosnosti, spoustu lidí spíš nasere. Já přešel na desítky, kde to jde, někde jsem si pro pokusy nechal Win8.1, na jednom dokonce i Win8 (Windows 7 u mně osobně s příchodem desítek ztratily smysl). Ale nikdy by mě nenapadlo lítat po diskuzích a přesvědčovat lidi, že ty desítky musí mít, protože to je pro ně to nejlepší. Tohle je přesně to <em>komunistický myšlení</em>, kdy někdo je přesvědčenej o tom, co je pro ostatní nejlepší, takže vlastně celá ta akce je pro dobro těch lidí a ty trubky to nechápou a odmítaj to, tak je potřeba je buďto označit za kretény, nebo idioty, wannabes a já nevím jak ještě, v politickém životě pak pokutovat, kasírovat apod. Nechápu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Si to asi trefil, BTJ je komunista :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si naopak myslim, ze lidi od IT jako my, by meli presvedcovat lidi, co tomu nerozumi, co je pro ne lepsi. A ja jsem proste tvrde presvedcen o tom, ze W10 jsou brutalne lepsi nez XP. Technologicky samozrejme, ale hlavne, co se tyce bezpecnosti. Ono klidne at lidem 10x vyhovujou ty XPcka (stejne tak jim budou po 10ti minutach vyhovovat i desitky, co si budem nalhavat). Ja proste kdyz nekam prijdu a vidim XPcka na netu, tak reknu OMG, dejte to pryc! Stejne tak kdyz po me chce nekdo opravit pocitac s nejakym HDD, tak reknu, at vytlaci 15kil na SSD, vytahnu novy ze supliku a zkopiruju na SSD. Nebo lidem, co maji nejaky stary chorchel, tak doporucim J1900 za do 4 litru maji novy pocitac. Nebo notebook s pentium M, HDD, XPckama, to je dneska jak porod, kdyz za 1800 se da sehnat velmi svizny tabletPC s HDMI a vsim (btw, linx7, navykovy stroj:)
<b>Ale proste se na me nezlob, ale soudny ajtak nemuze v roce 2016 nekomu doporucit XPcka, tot muj nazor (a jsem o nem celkem tautologicky presvedcen:o)</b>

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

-Tak brutálně lepší než XPéčka jsou již W7/64 :-)

-XP se ti tak moc nelíbí pro bezpečnost, nebo pro pomalost? (viz tvoje: "notebook s pentium M, HDD, XPckama, to je dneska jak porod") U pomalosti jsem psal, že překlopení na SSD z HDD se zrychlí nejen starat na 1/10 tedy o 1000%!!! :-)

-Ano SSD na systém je i u W7 nutnost, jinak je to taky "porod"... Já mám zálohu W7 na HDD a když jsem jen ověřoval tu kopii a bootoval do ní tak to bylo skoro 10x déle než z SSD (Intel 180GB) i práce hrozně pomalá -start aplikací a j. :-(

-Než lidem po poplivání XP ty XP odebereš, zeptej nejprve také, jaké aplikace natož HW potřebují nutně zachovat! Především profi HW jako - řezačky, plotry, frézky, lasery -ty dokonce za miliony!!! Kč a pod., jim nemůžeš jen tak odstavit...

Nebo nemůžeš přijít do zavedeného staršího Audiostudia a namísto XP jim nainstalit něco novšího... To by mohli zavřít na dlouho a zase... utrácet za nový HW a dny se s tím opět učit...

Jinak samo doporučit lidem na novších PC bez staršího HW!!! klidně i W10, to je vpoho, ale se zvedlým prstem! - že je to nová... věc a nový = nikoliv nutně lepší, spolehlivější, ale: velká nejistota! A třeba i horší! (myšleno pro někoho např. ituitivně, neb se budou zase dlouho zorientovávat, neb vždy vše zpřeházejí...), nebo s chybama i dírama!

Tedy dát jim volbu - "starý" časem prověřený W7 s výhledem přejítí na W10, nebo hned na W10. Ať se ale rozhodnou sami! Jinak to (budouli s tím bojovat a je jedno jestli jen s tou interaktivitou a ituitivou) bude na Tebe ;-)

Nicméně , i kdyby byly W10 lepší i o hodně i spolehlivé a bezpečnější a pod., nic to nemění na tom, že majitele, co si připlatili na neOEM starší systém, MS prostě okrade!!!... :-(

A že se chová navíc ne zcela solidně, lapidárně - ona volba ANO/ANO později... a instalace automaticky když nezavřou okno křížkem, i stahování na pozadí velkého objemu dat, aniž by většina běžných! uživatelů tušila. O tom způsobu... abgrejtu systému!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele ja mluvil o beznych lidech .... ne nejake tve studia plotry, ktere tvori zanedbatelne promile a navic s tim nechodi na net.
Co se tyce tech neOEM, kdo te okrade? Ta krabicovka ti zustane na veky ... dokonce jeden kolega zkousel krabicovku W7, upgrade na W10 a pak jeste ty W7 prasknul jinam a pohoda, jely obe. Otazka je, jestli uz to ted neosetrili, kdyz W10 sezerou i klic z W7, tak je mozne a celkem i pravdepodobne, ze proste bud jedno nebo druhe. Nevim jak je to s neOEM verzi, kdyz se upgraduje na W10, patrne se stane OEM a pri vymene HW smolik (ikdyz je mozne, ze opetovnym zavolanim na hotline microsoftu to zaregistruje - co jsem slysel, tak se to vlastne ani nekontroluje). Ale v zadnem pripade neprijdes o tu puvodni neOEM licenci, tu muzes pak pouzit samozrejme kdykoliv, tak kde je ten podvod? Ze MS dava W10 jako upgrade zdarma, ale neupgraduje ti licenci? To je mozna rekneme mrzute, ale podvod to jiste neni. A navic to dava smysl, pokud se budou W10 prubezne uz jen zlepsovat a nebude nova verze, pak asi ani nebude neOEM verze W10 (tady me nekdo vyvedte kdyztak z omylu), takova verze by totiz byla dozivotni a to jiste microsoft nechce, oni jsou sice mozna bohata firma, ktera nezije jen z windows, ale zadarmo to delat jiste nechcou:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vam unika podstata toho, co se Vam tady nekolik lidi snazi sdelit... tady nejde jen o nejake technicke rozhodnuti.
Kazdy by mel mit PRAVO se rozhodnout, jestli neco chce nebo nechce a Vam (potazmo komukoliv jinemu, stejne jako mne) do toho NIC NENI. (at si kazdy pouziva, co uzna za vhodne nebo nevhodne).
:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takový expert jako ty by mohl vědět, že každá verze je doživotní. A co se týče desítek, tak ukončení hlavní fáze technické podpory je 13. října 2020 a ukončení rozšířené podpory 14. října 2025.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjevne jsi to nepochopil .... kdyz budou desitky brany jako system, ktery pujde vzdy zdarma updatovat na novou verzi, coz to takhle bude, tak retail verze, kde je mozne menit HW by znamenala, ze bude dozivotni a dany clovek ji muze predavat jeste dalsi generaci ..... co se tyce podpory, tak ta je samozrejme dana na nejake ony velke updaty, samozrejme s instalovanyma poslednima patchema (thresholdy). Velky update bude IMHO takovy, ktery zrusi nejaky stary HW, pripadne zavede nejakou krucialni zmenu, ale idea je takova, ze to bude furt windows (10? bez cisla?) a bude zdarma upgrade. Klidne se muze stat, ze takova zmena nenastane ani do 2020 a podpora se logicky prodlouzi. To cele vychazi z logiky "windows as a service" .... proste si jednou koupis windows a nezajima te nic dalsiho, budes mit furt aktualni verzi ... do doby nez samozrejme zmenis HW, pak si musis koupit novou "OEM?" licenci .... no, ono OEM licence asi stejne tvori drtivou vetsinu uzivatelskych licenci ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem to pochopil, ale "expert" asi ne. Letmý pohled na na web mi ukazuje, že se prodává přenositelná verze Windows 10 (FPP), takže podle Tvé logiky bych si už jiný Windows koupit nemusel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem psal "pak asi ani nebude neOEM verze W10 (tady me nekdo vyvedte kdyztak z omylu)", tak dekuji, ze jsi me vyvedl z omylu. Ted jeste precist licenci, jestli treba prave ta nova verze velikeho upgradu treba 10.1 (nebo jak se to bude jmenovat) az nekdy prijde, bude timto taky zasazena nebo se bude z licencniho hlediska jednat taky o upgrade zdarma a budes to mit tedy fakt "na furt".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neskonala naivita. Me pripada ze firmu Microsoft znate teprve od lonskyho zari. Nebo jste uz podlehl marketingovymu a reklamnimu (na)tlaku a stala se z Vas ovce. Nebo jste jen labilni a lehce podlehnete treba i ruske propagande. Ale patrne jste microsoftem placeny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V cem tkvi pointa tveho komentare?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Del

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že je to jen past na pravidelný poplatky a houno zadarmo!... Podobně jako SATELITní dekodovací PCMCI karta - prej jednorázově a pak doživitně zadara a najednou ops - měsíční 30,-kč "manipulační" poplatky...

Dále - každy mailserver prej zadarmo a najednou hláška na Seznamu: pro možnost vyhledávání v mailech je nutný zaplatit poplatek... Už to tedy zrušili asi pro bouři uživatelů?...

Ekonomický systém Pohoda, koupil jsem si jej v naivnímdomění alespoň..., byl za nemálo a prej abgrejdy dle změn zákonů budou v ceně jako služba klientovy. Houby, každý rok došla nabídka, že bude končit stará verze a že pro změny v zákonech je třeba výrazně změnit program a nejprve chtěli 1000,-k bez DPH nyní už tuším 1500,- ročně!...

Jenže pevně stanovené sazby jako DPH byla zašity v programi schválně napevno a nezměnitelně uživatelem :-( Taky "dík" poslancům že to (nejen DPH) furt měněj i během roku... Tedy jsem byl rukojmý politiky i tvrce programu...

Prostě obecně, když se rozhazují "sítě" tak se "zatáhne" (zpoplatní) až do ní "vpluje" (začne používat) dobrovolně! mnoho "ryb" (uživatelů)

V podmínkách bude jistě, že si majitel serveru či aplikace vyhrazuje právo kdykoliv službu zpoplatnit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

A to platí i o Androidových aplikacích - nejprve zadarmo, a jeli dobrá a hojně stahovaná a zvyknu si na ni, šup, zpoplatnit! A MS asi nechce zůstat jen přihlížet ;-) a inspiruje se v Androdu?

Aple má jinou metodu - nelz epoužít nic třetí strany, prej pro stabilitu a bezpečnost... Povídali ž emu hráli...

Komunisti mě také "chránili" plotem a samopalníky... Zavřu tě do klece a budu Ti tvrdit, že je to pro tvou bezpečnost!... ;-) Co Ty na to? Chceš zavřít hned nebo až večer :-)) Nechceš? No ale musíš!...

Tak aby to nebylo klasicky "zadarmo" a "doživotně" :-)) ... Však on čas hukáže!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

<em>„Ja proste kdyz nekam prijdu a vidim XPcka na netu, tak reknu OMG, dejte to pryc! “</em>

A já když někam přijdu a vidím XPčka na netu - tak je prostě beru jako jakýkoli jiný OS na netu a pokud je tam problém, tak ho řeším a neobcházím tím, že se někoho pokouším přesvědčit k tomu, aby tam dal něco, co nechce. Jasně, navrhuju možnosti a jejich ceny. Jestli je to člověk, co desítky od začátku nechce, nenutím mu je. Rozhodl se, že pojede na starším OS, tak je to jeho věc. Znám člověka, co trvá na XPčkách, protože je zvyklý na Nero 6 a jiný vypalovací soft nechce. Udržuje si kvůli tomu starý kepl a na něm XPčka.

Samozřejmě většina lidí v pohodě ty desítky skousne, ale já to prostě nelámu přes koleno, beru každý OS takový, jaký je a jako takový ho spravuju. Abych dělal xichty, když vidím XPčka, na to jsem už poněkud starej ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TVL, nero 6:o) To je mazec .... ja na tom taky jel, furt jsem to jaksi hackoval, pritom takova silene obskurni zhuverilost, co zabira stovky mega, taha si ruzne bordely, co se nepouzijou ...... a pak jsem nekde (na cdr?) videl imgburn:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jedinci typu "Ahoj, ono mi to úplně samo…" by pokud možno neměli vlastnit počítač, protože jsou naobtíž svému okolí. Ono se samo děje máloco. Většinou je to jen ubohá výmluva pro uživatelovu naprostou neschopnost.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsmutnejsi na tomhle celem je to, ze je tam standardni "hamburgrove" menu, kde se da ta rezervace zrusit, ale tak jsme na IT webu, takze tu jsou lidi ultralamy, co pocitacum vubec nerozumi, oni by potrebovali nejake velike tlacitko, do te doby se toho nedokazou zbavit a budou nadavat ..... a opevovat windows xp, protoze to je zdaleka ten nejlepsi a nejbezpecnejsi system:o) Jako je to smutne ....
Mimochodem, je to jen muj pocit, nebo ten clanek uz tu nekdy byl? To s tim "upgrade tonight" tu uz par mesicu nazpatek bylo ne? Navic ted je to jen nejaky spatny preklad nebo stary screenshot ja tam mel neco ve smyslu (stahnout a nainstalovat pozdeji) .... ale tak kdyz je okurkova sezona, proc nenapsat ten samy clanek dvakrat:o)

EDIT: ajo, uz jsem to nasel, je tam i odkaz a obrazek prevzaty z nejake jezkoviny, ktery ho nekde stahl nejspi fotoshopovany z netu .... takze nulova informacni hodnota:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Aby jsme byli fér u mě zarezervování a následné odrezervování přesně uvedlo systém do toho glitch módu, který tu všichni popisují (samovolná instalace a špatná funkce Windows update).

Je ale třeba dodat, že na druhém počítači, kde to nikdo nezarezervoval a na kterém jsou nainstalované VŠECHNY aktualizace se nic samovolně neděje a W10 se nenabízí ani ve volitelných ani doporučených ani důležitých aktualizacích a ani se nikdo neptá jestli je chci instalovat hned či za dvě minuty a podobné "skandály" co se dozvídám se nedějí. Jen se prostě v trayi nabízí, kdyby je někdo chtěl.

A z W10 píšu a taky mi nějaká zásadní příkoří (zatím) nedělají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze ne kazdemu se to deje (delo stejne). Pokud nekdo chtel update a vyzadal si jej, tak je to samozrejme v poradku. Pokud jej nekdo nechtel a nebo postup k nemu byl matouci (coz je v pripade Vidli obcas vice nez normalni), tak to v poradku neni. Tech ruznych pripadu bylo vice, nektere jsou popsany i tady na diit.
Jen tak pro ilustraci z google:
http://www.wilderssecurity.com/threads/huge-problem-with-unwanted-window...
http://www.techrepublic.com/article/admins-rail-against-unwanted-and-une...
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2425381/microsoft-is-downloadin...
https://www.google.co.nz/search?q=win10+unwanted+download&ie=utf-8&oe=ut...
...
tady k dokonce k upgradu:
http://www.ghacks.net/2015/10/15/windows-users-report-windows-10-upgrade...
...
tech clanku a nechtenem stahovani nebo aktualizaci jsou na webu stovky. Kdo tady tvrdi (BTJ), ze to neni pravda, tak je bud troll a pak nema cenu s nim diskutovat a nebo opravdu zamerne siri dezinformace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale článek tvrdí, že to dělá problémy VŠEM. Skutečný problém je podléhání mediální realitě a hodnocení Windowsů někde sedě dalekohledem od Debianu (A ideálně vzájemné kopírování článků bez vlastní zkušenosti nebo nedejbože objektivního otestování, kde člověk musí jít skrz čtyři vrstvy kopírovačů než se dostane k originálnímu zdroji informace, který řiká často i něco jiného ).
TL;DR Ukázal jsem, že alespoň jednomu člověku (bez nějakého přičinění) to nic takového nedělá (což odporuje tomu co tvrdí článek).

A samozřejmě (zřejmě) povinný dodatek: Kdokoli tvrdí něco jiného než MY KRÁL, tak je buď troll nebo evangelista (a nepochybně ve volném čase vraždí štěňátka). :p

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim, asi ctete neco jineho nez-li ja. Tech problemu od vydani Windows10 jsou mraky. Mne osobne to docela zajima,jelikoz jsem je vyzkousel taky a to v dobe vydani. Nicmene mne s touto touto nedodelanou Beta verzi (pro mne) nepresvedcili.

Na diit jsem zadne dezinformacni clanky necetl a ani tento nic jako dezinformace nesiri. Nerozumim vasemu komentari.

:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak hodnotíte, jestli je článek dezinformační? Tak, že si přečtete jinde stejně dezinformační článek a porovnáte je? Nebo je pravdivost přímo úměrná množství článků na webu?

Hlavně tvrdíte, že v tomto článku není nic dezinformačního. Tzn. mimojiné, že všechny věty jsou v něm pravdivé. Můžete mi to prosím doložit?

"Tímto týdnem počínaje se Windows 10 začínají automaticky stahovat do všech počítačů s Windows 7/8"
Klíčové slovo "všech" a "automaticky". Já jsem dosvědčil, že mě se to bez jakéhokoliv přičinění neděje (na třech počítačích s W7 - čistě jen úplně aktualizovaná PC nastavená na automatiku). Takže už to není "všech", ani "automaticky". Navíc se mi W10 nepřesunou do Windows update (nejsou v ani jedné ze tří kategorií aktualizací ani skryté), jenom mám možnost je zarezervovat/stáhnout pomocí té appky v trayi co otravuje. Buď máte jinou definici slova "dezinformace" nebo mě skrytě osočujete ze lži.

Já také Vaší neochovějnou důvěru v to co je někde napsané nechápu. Zvlášť na žurnalistických webech, kde jde především o skandál.

Těch problémů a škodolibostí, které se dočítám, že se dějou je tak faktoriál toho co se (mi) skutečně děje. Já a moje zkušenost (||vzorek||=1) taky moc nevypovídá, ale stále je to víc než zprávy kopírovačů (||vzorek||=0), kteří neověří, nevyzkouší na vlastním, nepředloží tvrdé důkazy (link na jiný článek který tvrdí to samé co já a odkazuje na další článek jinde není důkaz).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podivejte, ja mam aktualizace na W7 vypnute, predevsim z duvodu, protoze nemam ani chut se zabyvat tim, ze mi MS hodla aktualizovat W7 na system, ktery nechci. At uz ma pro to duvod jaky chce. Tudiz Vam nemohu odpovedet z vlastni zkusenosti. Pokud je tu jiny uzivatel, u ktereho se to da overit, tak je lepsi diskutovat s nim, nez se mnou ;-)

Na mne ten clanek nepusobi nijak tendence, ani bulvarne. Spise naopak vitam, ze je v nem informace o tom, jak nechtenemu (z pohledu uzivatele) upgradu zabranit. Vami tady vyzdvizene pasaze (vety) je potreba zasadit do kontextu. Bez toho je myslim diskuse neplodna. Pro mne pak v kontextu doporucenych aktualizaci (ktere ma nejspise vetsina uzivatelu nastavena) kdy se mi zacne dit na pocitaci neco, co nechci. Uz samotny fakt, ze by se to stahlo, tak je proste spatne, protoze Win10 neni update, ale upgrade. Jestli to pak funguje opravdu tak, jak je popsano nebo ne, overit nemohu. Pokud je Vase zkusenost jina, tak o to lepe.

Jinak zopakuji, ze nerozumim proc clanek povazujete za "dezinformacni". Ja v nem snahu o senzaci nebo dezinterpretaci nevidim.

Mozna je lepsi, kdyz se k tomu vyjadri nekdo, kdo ty aktualizace na vidlich ma povoleny... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se vam do toho michat, ale "Spise naopak vitam, ze je v nem informace o tom, jak nechtenemu (z pohledu uzivatele) upgradu zabranit." ..... kde je to v clanku uvedene?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Klidně motej, já už jsem skončil a spokojím se s tou poslední relativizací a kontextualizací pravdy (a hlavně že už každý, kdo nemá s W7 (tento) problém není automaticky u pána troll).

Zase Vám jsem chtěl v původním komentáři naopak ukázat, že za určitých specifických okolností se Windows tak skutečně chybně chová/choval a kdybych byl AFK tak by mi skutečně W10 ne mou vinou naistaloval (a taky obdobně, že nejsou všichni automaticky blbci).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pozoroval sem že se win10 stáhl na pozadí , pak se ukázal dialog který požadoval schválení upgrade na 10tky a pokud do několika minut člověk nedal ne tak se sám zaktualizova bez ptaní. Takové keci které všude jsou že člověk musí něco odkliknout jsou keci .
Když Win10 tak čistou instalaci a pročistit s "oosu10" , nainstalovat ClassicShell a disablewintracking .
Trocha čištění spyhunterem portable , ccleanerem a pak už se to dá i používat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je ukazkovy wannabe ...... presne tyhle veci se nedeji ani BFU a zadny trosku normalne pocitacu znaly clovek by je neudelal:o) To je presne ta definice:o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To neříkám z vlastní zkušenosti.

" Aktualizace s upgradem na Windows 10 se při standardním nastavení systému stáhne a začne instalovat sama.

Zdroj: http://technet.idnes.cz/windows-10-cbw-/software.aspx?c=A160205_095353_s...

BTJ jsi zřejmě svázán s microsoftem a placen za dezinformace. Prosím bez důkazů raději zalez zpět za flame které děláš proti linuxu a nech komentáře bez tvých lživých poznámek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem s nikym svazan, jen me dovedou jako experta nasrat "odbornici", kteri radi vypinat aktualizace a pouzivat XP ..... to druhe je zcela v poradku, pokud je tahle diskuze nejakou cernou dirou vedena 15let zpet do minulosti.

Jinak jsem si precetl to "zive" a neprisel jsem na to, ze by se tam psalo nekde jinde nez v nazvu clanku, ze se to zacne instalovat SAMO. Jsem celkem presvedcen, ze k nicemu takovemu zkratka nedochazi ......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Nejsem s nikym svazan, jen me dovedou jako experta nasrat "odbornici""..kde ty na ty hlasky chodis :-))
Dobrou noc ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je to vůbec možný? Kam se poděli všichni ty lidi, co na tomto webu a v diskuzích dokázali mnohdy i něco opravdu technického vyřešit? Nyní je to tady samej XP sem XP tam, rádoby odborník co si myslí, že mu zasranej ccleaner zázračně vylepší počítač ... kuwa to už není ani vtipný číst ty diskuze. Ne, je to fakt vtipný :) Jedinej, kterej pochopil, je BTJ. Ostatní, co si tady stěžujou, že se jim něco nainstaluje samo, jsou retardi, co si neumí systém nastavit tak, aby se jim to nenainstalovalo. Ale vy tady na technickém webu asi diskutujete nad smyslem života či co (zda je to morální, že tam není tlačítko NE NIKDY). Takže o co vám vlastně jde? Chcete pomoct a poradit, jak se toho zbavit nebo se jen musíte utvrzovat v tom, jak vy jediný jste prozřeli? :D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

1. nikdo si tady! nestěžuje, že se mu něco samo!!!... nainstaluje, ale jde jim "pouze" o princip!!!!! , že je to lapidární (zejména matoucí volba - nyní/večer a následné samoinstalování při neodpovězení..., ale i samovolné stahování většího objemu dat- systému!!!, z internetu, důležité zejména pro uživatele kdesi na kraji "světa" s pomalým připojením a FUP!) až nesolidní jednání komerční firmy (MS) vůči většině! uživatelům, neb většina uživatelů jsou amatéři v IT - proč ne??? a proč by to mělo být k pohrdání odborníkem..., odobně jako Ty řídíš automobil, ale nemusíš být nutně kontruktér ani automechanik ;-) , a né IT specialisté. To specialisty neopravňuje! neodborníky urážet...

Ani nikdo zde netvrdil, že vypnutí aktualizací nebo něco jiného, zázračně... vylepší počítač :-)) a že je to obecná rada - vždy to dávali do souvislosti!

2. BTJ to nejspíš sice chápe, přesto je asi naivní, nebo co?, že věří slěpě obecnému, že - nejnovší systém je nejbezpečnější a bez chyb... Nicméně se chová jak sprosté hovado, jak dlaždič...

Inteligence se nemusí snoubit s morálkou a já mám raděj ilidi s IQ i pod 100, než arogantní nemorální byť s IQ stenjným jako já (150 ;-) )

A rady praktické a ze zkušeností! tady jsou, jen mít tu trpělivost a číst pozorněji!

A tento web ( Diit ) i mnozí diskutující zde ani tak nechtějí poradit, jak se něčeho zbavit, ale spíše chtějí poukázat na záludnosti jednoho monopolu a nebezpečnost jeho počínání do budoucna a omezení svobod voleb v novším systému, případně na zvýšený skrytý sběr dat o uživatelích, ba dokonce až na okradení (padnutí držších OEM verzí!), kteréžto je sice v podmínkách, avšak ukryto v obsáhlých podmínkách v lapidárně formulované... :-(

O to "nám" jde! ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ten hlavní problém, že už i tento web se veze na vlně "hlavně ať zaujmeme co nejvíc lidí". Nijak zásadně to neodsuzuji, jen se slzou v oku vzpomínám, že právě takovéto "keci - jde nám o princip", se tady nemuseli řešit. Prostě se zde pouze řešili technické problémy. V tom byla ta krása, protože vyřešení problému (i když mohlo mít více cest), bylo potvrzeno zkušenostmi spokojených diskutujících. Tyhle "keci" o principu už ze své podstaty nikdy nebudou ověřitelné, protože každý má svůj názor. Takže je to tady pak drbárna jak v politice nebo kdekoliv jinde, kde se sejde více lidí s jiným názorem. Prostě útoky, napadání, nepochopení a kolem dokola.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Toto už je soildnější názor a bez pohrdavých nebo sprostých urážek, to beru. :-)

A ještě mi tedy konkrétně poraď, jak se tě níže tážu, jak rozchodit na W7 potažmo na W10 ;-) starší PCI HW? Neymslím ale "rady" jak radí BTJ: že mám sračkoidní starý a pod. přívlastky o HW, které ale nevypovídající o kvalitách toho HW...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tou zvukovkou ti rád poradím, ale pravděpodobně to bude problém složitější, páč předpokládám, že neexistují ovladače na nic víc než WXP. Výrobce se na to vykašlal, je to tak? Bohužel drivery napsat neumím, ale občas se to řeší neoficiálníma. Pro drahé zvukovky, jak ty říkáš, že máš, se občas dají najít neoficiální drivery.
Ale abys mě pochopil, nikdo tě nenutí přecházet na novější systém nebo HW. Klidně si XP používej, když nemáš jinou možnost a nechceš investovat nové peníze nebo čas a já tomu rozumím. I to může být tím správným řešením pro tvůj případ HW/SW. Ale ty si určitě uvědomuješ rizika spojená s WXP a zařídíš se podle toho.
No a teď taky pár "keců"
Výrobce určitě nezaručil, že ti zvukovka bude fungovat i na novém HW či SW, to je mi také jasný, ale jak z toho ven? Příště lépe vybírat? Se zárukou kompatibility na 10-15let?
A ano, svět je svině a i takový věci, že výrobce kálí na zákoše se běžně stává. Ale to jsem nemusel ani já ani ty psát. To je každému doufám jasný.
Jinak ty píšeš o sobě a svém atypickém HW, který když si někdo pořídí, tak s ním určitě za svůj život řešil nejeden problém, takže tě nepokládám za normálního uživatele, za které se ty tady stavíš. Těm opravu stačí, že je to zdarma a že jim na tom bude fungovat prohlížeč, office atd. Já budu raději, když bude mít většina Win10 už jen třeba kvůli času čisté instalace Win7 a Win10 (několik hodin včetně aktualizací proti ani ne hodině). A zase můžeme nadávat na MS, že jsou hajzl, že neudělal SP2 pro Win7, ale nadávání ničemu nepomůže.
No a pak i já píšu takovéhle dlouhé komentáře, jenom abychom si porozuměli. Přitom to mohlo být stylem: MS přeřadil Update na Win10 do doporučovaných, které jsou defaultně zapnuté. Kdo nechce Win10 má několik možností. 1) odškrtnutí automatických doporučovaných , 2) zápis do registrů, 3) zavření křížkem 4) odmítnutí v hamburger menu ...
Takto vypadá technický web ... bez zbytečného lamentování nad zlým světem

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, souhlas, pak tedy nepiš obecně pohrdavě o XP, dík! (prostě nebudu PC s XP ani připojovat k netu a bude pouze multimediálním, na netu nezávislým, strojem jak AV technika :-) )

A šlo mi spíše o to, že: MS nedodržuje standartní komunikační protokoly s ohledem na starší rozhraní a HW, kdy výrobce totiž nemůže tušit co bude (za systém), ale MS by se mohl ohlížet na to co bylo a je! Ale asi nechce?... :-(

A nenadává tady nikdo, pouze kritizuje, jen ovce mlčí a neozvou se vůbec... A jestli to pomůže? To ukáže čas! Převrat v 89. také začal u slov! Naštěstéí nezašel až k násilí a krveprolití!!! Diplomacie je lepší hodná chytrých a morálních lidí :-)

A ano tove konkrétná rady jak na aktualizaci W10 jsou věcné a dobré. Dík. Ale o to tady, opakuji, ani tak nešlo ;-). Nepřímo! se tady spíše kritizuje přístup jednoho skoromonopolu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k tomu staršímu HW. Je dost běžné, že ho výrobce prostě přestane podporovat. Často se setkávám, že nejsou drivery a to i k takovým věcem, jako je Pinnacle USB Video převodník a nejsou pro něj drivery na x64. A prostě pešek, neexistují a můžeš to zahodit, protože na nové PC s víc jak 4GB RAM nebudeš dávat x32 systém. Ale to je krabička řádově do 1k Kč takže to tak nebolí.
Proto také vídám například CNC stroje co běží na Windows 2000 a je tam ISA karta.
Prostě já neříkám, že všichni musí za každou cenu přejít na novější systémy, ale to, že když tomu nebrání technické překážky, tak je to vhodné. A to i přes chyby, které Win10 momentálně mají.
Vidíš, já třeba všem Win10 doporučuju a instaluju a jsem z dosavadních zkušeností přesvědčen, že je ten systém v pohodě použitelný. Ale předchází tomu diagnostika toho, co požívají, protože třeba různé CAD aplikace sice na Win10 běží, ale výrobce je ještě oficiálně nepodporuje, takže se distancuje od podpory i když je placená. Takže takoví lidé pak musí downgradovat třeba na Win7 či Win8.1 i když nechtějí. Takže jaká pak volba? Prostě reálný svět.
Dodám, že články o Win10 co šmírují bedlivě sleduji a ještě ani v jednom jsem nenašel reálný podložený důkaz toho, že by Win10 odeslaly nějaké soukromé soubory. A až se tak stane, tak nemám problém Win10 opustit a nenechat na MS nit suchou.
Daleko víc mi vadí, co si dovolují vlády a úřady a to bohužel odmítnout nemůžu :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Heuréééékááá :-) (ano novému novopečenému uživateli PC bez staršího dražšího HW, samo také doporučuji novší systém, ale!...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?
Ja tady ctu od BTJ vicemene odu na to, jak je Win10 lepsi a proc by mel clovek prejit na W10. Nejak mi unika, ze by tady radil, jak to odstranit. Ale mozna jsem necetl vsechny prispevky do detailu..

Treba nam to povite Vy (kdyz jsme ti retardi..)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sice to tady je snad pod každým článkem o Win10, ale raději to se dám znovu. Tohle je přesně ten návod a tím by se diskuze mohla přesunout někam pod téma "Lamy blijou"

reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx" /v DisableGwx /t REG_DWORD /d "1" /f
reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v DisableOSUpgrade /t REG_DWORD /d "1" /f

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak diky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík! A bez těch lam... by t nešlo???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdž jsme u tech praktických konkrétních rad, poradíte?:

Mám krom W7 i XP jako nutnost, protože pro potřeby nahrávacího studia mám drahé zvukovky do PCI i jiný PCI HW a BJT zatím stále neporadil, jak je mám rozchodit na W7/64?

Donutil mě sice upřesnit moje příliš obecné a zavádějící, že je PCI problém W7, což samo není a přesněji je problém s ovladači staršího HW na PCI, ale můj problém to neřeš! :-(

Dokonce hodil MS přes palubu vlastní výrobek - můj nelevný tehdy ale boží volant Force Feedback od MS!!! přitom na USB!

Nebo alespoň odpovez na tento můj dotaz: Je ten HW do PCI problém spíše jen 64 W7 a na W32 by tojelo s ovladači pro XP nebo Vista... a j. systému, co jsem přeskočil..., nebo je to problém neexistence driverů obecně pro W7?

Já nebudu kua pokaždé změně systému vyhazovat plno funkčního a nelevného HW! :-((((

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze nebude problem pouzit na win7 32bit ovladac urceny pro 32bit vistu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím nevím, již Soud Blaster Live! 5.1 nešel normálně na XP a je třeba nejprve nainstalit stará drivery a aplikaci s mixerem pro W2k a pak použít jakýsí patch jednak na driver, pak taky na řadič!!! Intel, pak se teprve ohlásila zvukovka znýmým bleskem a dokončila se intalace...

Pak ještě doinstalit ze starší verz ejen Recorder a Wave Studio jen ručně přidat do Progam FIles.

Přitom je hodně dotazů na webech, jak rozchodit "Lajva" na XP ale dokonce i na W7!...

Integrované zvukovky ála Realtek i Asus a j maj dnes hrizný nakřáplý zvuk, neumí kvazikvadro a ovládní (Mixer) a volba vstupů a co chci ovlivnovat korekcemi a co nahrávat, docela nepřímo přístupní a nepřehledný :-( ...

Navíc integrovaný Realtek ruší seek HDD! nebo když zabere CPU! Protože integrovanej... A jen hluchej to vše neslyší... Ale hluchejch je naprostá! většina... :-(

O Profizvukovkách ani nemluvě, ty prostě na W7 nerozchodím, neb jsou na ně drivery max na W 98 max na W2K a byl jsem rád, když jsem je rozchodil na XP. A ty , neb nestojí nemálo takový co mám - 16IN/16OUT v realtime a symetrických!, co 3-4 roky nemíním vyhazovat :-(

Creative jsem koupil na novší PC novou PCIe kartu (Live! 5.1 Digital) , ta stojí prd :-) Ale co to dražší! A nejde mi jen o zvukovky!

pozn: Nová zvukovka od Creative ač teoreticky... paramery lepší s šíleným vzorkováním a pod., už ale nehraje tak teple jemně , ale tvrdě, nekonkrétně :-( a ovládání taky na prd oproti starému dobrému!!! Live! :-( )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedavno jsem se pral s instalaci externi zvukovky Hercules 16/12 fw ovladace taky jen na XP a zprovoznit to na win7 proste neslo. Driver jakysi existuje ten ovladaci mix panel fungoval in/ot jelo jak ma, ale zasadni problem byl ze to nekomunikovalo s zadnym programem pro nahravani (nuendo, soundforge, cubase) proste nic, nepouzitelny. A je to skoda, ta zvukovka svyho casu stala nemalo penez a nova v te same kvalite by dnes stala majlant.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tohle je problém výrobců, že se na drivery vykašlali. Windows jakž takž zachovávají kompatibilitu aplikací, ale není možné zachovávat kompatibilitu na úrovni driverů. Mezi XP a Vistou je dost velký skok. Naopak drivery z Visty jdou často použít i pod Win10. Samozřejmě pak je tu ještě problém s 64 bitovým systémem, tam jsou potřeba drivery komplet jiné. Na XP 64 toho výrobci moc nenapsali, takže pořádná podpora začala až s Vistou. A protože výrobci na podporu kašlou často rok po vydání, je situace s kartami z před roku 2007 mizerná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, bohužel :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jediná správná volba co dělat je vzít do ruka pořádnou sukovici a zajít na nejbližší pobočku Microsoftu a tam jim to náležitě vysvětlit. A pak je okamžitě zažalovat za poškození počítače.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ftipné"... Nesouhlasím, dle mě je správnější volba je nenechat si PC samo cokoliv dělat na pozadí, natož na popředí :-) A mít zálohu systému na jiném fyzickém mediu (HDD, SSD a pod.) mimo PC.

Pakliže by počin MS splňoval všechny podmínky zneužití monopolího postavení, zažalovat jej nejlépe ve společné žalobě. Nejednou nejen EU komise toto učinily ohledně jen částí Windows i j. firem. a pomohlo to :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Něco mi na tom nesedí.
MS je zlý, že lidem/firmám nutí Win10. EU je skvělá, že firmám/lidem nutí co má dělat. Nesnáším, když se o lidi pořád někdo snaží starat a řeší jejich problémy bez požádání globálně :( Viz. mně způsob upgradu nevadí a tobě ano a EU by nařídila to změnit a tak já budu ten, komu to bude vadit a tobě vyhovovat...
Můj poslední komentář, proto raději do diskuzí nepřispívám, protože pak nemůžu přestat reagovat a poučovat o mém vidění světa :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil jsem a nepřijde mi, že někdo další tady, tvrdí že MS je zlý. Mám spoustu HW od MS a Intel :-). Ani způsob abgrejdu, vadí mi přístup MS, lapidárnost v komunikaci :-(

EU je dobrá myšlenka, ta prapůvodní za Tečrové a Kohla, ale ti kapitalisté už tam nejsou ba naopak - nyní vládne v Bruselu levice!!!... a tak vládnou i mnohé nevolené komise a socialistická direktiva, nebo neplnění finančních podmínek pro přijetí € a vyjímky, dotace i do soukromých kapec přímo i na zbytné věci..., a pod., nejsou dobrá - ale zase jak pro koho, pro komunistu super!...

Avšak u výrazných monopolů!!! má exekutíva mít určitou pravomoc, ale jen pouze docházíli ke zneužití monopolu, a , jak uvádíš, je společenská poptávka spojená s kritikou, neb historie poučila mnohé, že se to jinak může vymstít, být rukojmým monopolu!

Toliko moje vidění "sbvěta" (MS ani EU ani USA pro mě není svět...)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je jako v demokratických volbách :-D. Máte na výběr! Demokraticky! Můžete si vybrat komunisty nebo komunisty, kteří se skrývají za nálepkou kapitalisty. Kradou oba a ve skutečnosti vlastně nejsou ani komunisti (z hlediska idei), prostě jsou to jen vyžírkové. Vyberte si...

Ale i v tomto případě je ještě jedno demokratické řešení. Využít své poslední vpravdě demokratické právo a nejít k volbám!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě nevadí ani tak že mnozí kradou, jakože omezují moje svobody! A levičáci prost ěomezují víc... Ale vetšinu zajímá hlavně s kým premiér šoustá a ne kdo jim v PS navrhl další omezující zákony a tucet a kdo je pro a kdo proti! Tím se řídím já, né blbostma. I pro to (rozkrádání) je pravice pro co nejmenší daně a co nejmenší přerozdělování státem, ouřady a politiky ;-) Tedy proto je i proto napojení internetu nejen na pokladny... Ale návrh na nižší DPH na pivo mě pobavil :-)) (nehledě na to že se CR zavázala při vstupu do EU sjednotit DPH a vyjímky na sníženou sazbu nejsou možné pro zbytné blbosti natož alcohol!)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není ten Microsoft tak trochu špína??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se stane po NEnainstalování W10M? Možná i toto:

možná něco dělám špatně já, ale přestal mi fungovat GoogleEarth... Tak jsem jej chtěl přeinstalovat a hle, už i při instalaci hláška chyby 1603: https://support.google.com/chrome/answer/6315198?hl=cs&rd=1 ...

Tak jdu na ten odkaz teho Microsoft Fix a hle, hláška: "Nástroj Microsoft Fix it bohužel v současné době nepodporuje váš operační systém." (Mám W7). Viz: https://support.microsoft.com/cs-cz/mats/program_install_and_uninstall

Takže asi tak: "my" vás k novšímu systému společně dokopeme i proti vaší vůli! Vaše monopoly... (M+G...)

I proto je monopolizace někdy i velmi nebezpečná! To pokud svého postavení zneužijí!!!

Možná se ale mýlím a dělám někde chybu já?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.