Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Číňani získají legální Windows 10 i jako upgrade z pirátských Windows

na konkurencnim webu je nejake vyjadreni z USA, ze se to nebude tykat jen Ciny ale bude to globalni, takze bych rekl, ze se to bude tykat i CR

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft to včera potvrdil i ZDNETu. V celém světě půjdou první rok upgradovat i pirátská Windows na oficiální desítky. Když si vzpomenete na osmičky, tak tam šlo získat levný upgrade (pod 800 Kč) i na testovací verzi osmiček.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mně by stačil upgrade z legálních XP.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak si rychle upirať nějake ty sedmičky a si v pohode ;-D

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ty snad bude stačit upirátit i potom :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak soudny IT clovek snad cte pctuning jako primarni a zde se jen diva, jestli nevysla nejaka perla ne?:o)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mne rozčilují formulace, že win10 budou zdarma. Pod pojmem zdarma si představuji, že za dotyčnou věc nebudu platit po celou dobu jejího užívání. Pokud ale mohu něco požívat jen omezenou dobu s tím, že pak musím začít platit, je pojem zdarma klamavý. Pokud prodejce aut vymyslí akci, kdy zákazník může auto začít splácet až po 12ti měsících užívání, rozhodně to není auto zdarma, i když to jeho reklama určitě bude hlásat. Ale v odborném tisku by se asi takové lži neměly vyskytovat.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

a kde jsi nasel to, ze takto zlegalizovany windows bude muset pozdeji platit. o tom slysim poprve tady a od tebe. takze uved zdroj nebo prestan sirit bludy

EDIT: nebo jsi to myslel tak, ze microsoft prejde na system mesicni platby za uzivani? i to jsem od microsoftu neslysel a myslim ze uz je pozde, protoze by je miliarda lidi proste uslapala kdyby jim to casem zpoplatnili

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Já zase všude čtu, že Win 10 budou jako upgrade první rok zdarma a pak nastoupí model opakovaného předplatného. Jestli je to oficiální vyjádření MS nevím, ale zdá se mi to korektnější a pravděpodobnější, než jen ten začátek po slovo zdarma. Když hledám přes google klíčová slova Win10 a cena, tak se téměř všude píše o těchto dvou variantách. Tedy bulvární zdarma, nebo pravidelné platby po roce zdarma.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tím prvním rokem zdarma se myslí to, že po dobu jednoho roku bude možné provést upgrade zdarma, nikoliv to, že ty win budou mít licenci jen na jeden rok.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějaký důvěryhodný zdroj informace, že uživatelé Windows 10 budou později nuceni za ně platit?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Spíš očekávám změnu obchodního modelu: něco zdarma (s levnými tablety dokonce aktivace Office365) a další služby zpoplatněné.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Windows zdarma, v metroaplikacích freemium. V podstatě stejně jako konkurence. Office a další velký sw za peníze.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlím za jaký SW od MS bych byl ochoten utratit jedinou korunu,
Jedině snad za Visual Studio, ale jen pokud by udělali portable verzi nebo obecně verzi, která by při instalaci totálně nezasekala celý PC.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 se zatím jeví jako hodně vyladěný systém, co se vytížení a hw nároků týče, takže i kdyby by byl upgrade zpoplatněn jako u Win8 (bylo to tenkrát 800,-Kč), tak jsem ochoten opětovně zaplatit.

Dále Office jsou myslím zatím bezkonkurenční včetně email klienta Outlook. Kdo zná a někdy používal, tak ví, o čem mluvím. A né, že tu někdo bude zpomínat office 2000, nebo 2002 apod. Jsme v roce 2015, takže je řeč o Office 2010/2013

Zdar Max

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Bezkonkurencni u Office 2013 je, jak dok***ili instalaci. Offline instalace uz neni in a cool, takze si vsechno stahuj z netu. Jestli nahodou chces instalovat office na 10 pocitacu, stahni si 10 image, protoze kazda instalacka funguje jenom na jednu konkretni aktivaci. Zvlast lahudka kdyz jses na vesnici, kde 8Mbps internet je kategorie "uber rychlej". Ale co bych socka chtel za 250 eur, ze, snad instalacni DVD ? h**no.

Ano, ja vim ze si muzu stahnout instalacky predem na rychlejsim netu, nebo jinak to och**t. Ale jsou to totalne zbytecny klacky pod nohy.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mno, my ve firmě máme jeden img a jen resetujeme aktivaci a dáváme nové klíče, takže nevím, co řešíš.
Každopádně abychom měli přehled, tak co PC/Licence, to jeden účet u MS. Pak je tam i dalších pár nevýhod. Pro firmy jsou hold určeny MSDN/SA verze.
Nicméně vše kolem Office 2013 jsem sesumíroval zde :
http://www.abclinuxu.cz/blog/Max_Devaine/2014/11/office-2013-pokracujeme...

Tyto klacky, co MS háže pod nohy, nemají ale nic společného s kvalitou jednotlivých sw.
A opravdu to neříkám jako MS fanatik, myslím si, že jsem zrovna v tomto ohledu značně objektivní, což mohu např. dokázat tím, že jedu Linux only a MS spravuji v rámci firmy.
Zdar Max

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

"jen resetujeme aktivaci"
To je fajn, tenhle trik jsem neznal, zas tak casto jsem to (zatim) delat nemusel, nastesti. Kdyz jsem to ale delal, tak me to dost nas***o..

"nevím, co řešíš."
Resim to, ze musim zbytecne resit ptakoviny.... :-)

"Pro firmy jsou hold určeny MSDN/SA verze."
Bingo - presne jak pises ve svem blogu, to je cely duvod techto klacek pod nohy, abys zacal zakaznikum doporucovat ty "spravne" verze... Akorat ja vim docela presne, kam by me poslala firma/ourad co bere 3-5 kusu...

"nemají ale nic společného s kvalitou jednotlivých sw"
To je sice fajn a pravda, ale at softwarove udela sebelepsi produkt, obchodni to vzdy takhle zabije...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Já tu obludnost nechci ani zadarmo, zůstanu pěkně u win 7.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ta obludnost, jak říkáš, má 1/4 nároky na HW jak ty tvý Win7 (a diskově budou také úspornější, protože budou vyřešený problém, kterými win7 trpý). Navíc tam několik featurek z Win7 vrátili.
Osobně nevidím po vypuštění win10 jediný důvod setrvávat u Win7.
Zdar Max

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

lol ano urcite muj 8 jadrovej procesor si vsimne mensi zatez, nebo mojich 16giga ram si vsimne ze ma 100mega volneho vice nebo moje SSD si vsimne nake zmeny, nebo muj 6 terovej hdd si vsimne ze ma par mega mista navic

nenech se vysmat, neexistuje jedinej duvod prechodu z 7 na tabletovou sracku

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tím chceš tedy říci, že budeš ignorovat všechny novinky a vylepšení, co přišly po Win7 jen proto, že win10 mají jinou nabídku start (kterou si lze změnit) a v nastavení, kam člověk leze jednou za uherák, je změněný UI?
To je jak s ženskýma, ti také chtějí ten růžový plastový notebook, protože se jim líbí a ten z těch křemíkových vláken je hnusnej, ten nechtějí.

Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tam neni zadna novinka okrem bastardizovania celeho ui metrom, povedz mi jednu vyznamu super novinku bez ktorej nemozeme zit

za vyznamu novinku by som povazoval vyhodenie trapneho archaickeho ntfs za nieco nove

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kdo by bez toho nemohl žíl, ale líbivých novinek je dost, namátkou např. :

Myslím si, že hráči asi budou toužit po novějších DirectX.
Vlastníci starších pc po menší náročnosti na hw.
Rychlé uspávání a probouzení (to se o win7 nedá moc říci)
Rychlejší start PC
Mnohem lepší explorer (myslím teď file manager, který už ve win8 dostal zajímavé fce)
Optimalizovanější windows search
Cortana
Kdo má více pc, nebo i mobilní zařízení apod., tak vychytané synchronizace (nastavení, dokumentů apod.)
Bude mít lepší škálovatelnost (bude umět lépe zacházet s prostředky)
Do budoucna je zajištěna podpora nových CPU
Plochy, které se pořád vylepšují a jsou lepší volbou, jak plochy pomocí externích sw
Vylepšený cmd
Další vychytávky ohledně IE
Podpora ReFS (ale asi né úplně jako náhrada za NTFS, zatím jsem nezkoumal)

Dále, to tvé archaické NTFS se pořád vylepšuje, přibývají do něj stále nové a nové fce (i když teď už možná ne, teď už se asi spíše přesunul vývoj k ReFS, poslední novinky v NTFS byly asi v rámci Windows 7). Za tu jeho životnost dostalo do vínku :
žurnálování, acl, kompresi, šifrování, kvóty, hardlinky symlinky, transakce, deduplikaci (nevím, jak moc je vázána na FS, ale je potřeba i sw podpora, nicméně jiný FS od MS pro deduplikaci podporován není).
Nehledě na to, že bez problémů přežívá násilná odpojení apod. Fragmentace je na SSD šumák, navíc CoW FS mají možná ještě větší problémy s fragmentací. Samozřejmě, že NTFS chybí CoW, lepší snapshoty (solidnější náhrada za VSS), lepší podporu sw pole apod. Prostě to, co nyní má ZFS, popř. BTRFS, což chce MS asi dohnat ReFS.

Jinak si myslím, že těch novinek pod kapotou Windows 10 bude ještě více, ale lidi převážně řeší metro a nabídku start, než změny v motoru, které nejsou vidět. Třeba tiskový server, o tom se moc nepíše, ale ve win7 není na úplně pěkné úrovni.

Zdar Max

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že hráči asi budou toužit po novějších DirectX.
- to zatim neexistujici DX12, kde predelse DX bylo pouzito jen jak paka na donuceny upgrade na vista/7, a mam pro tebe novinku, DX vykape, vsechno ovladne Vulkan, to uz je dnes jasne. Multiplatformnost proste vladne a vlave tlaci na pilu moc. Vsechny vyznamne enginy to budou podporovat a hry budou natom frcet skoro vsechny. Neni jedinej duvod k existenci noveho DX.

Vlastníci starších pc po menší náročnosti na hw.
- starsi pc ma win XP, potazmo mene narocnou distribuci, o nakem vista/7/8 se ani neuvazuje

Rychlé uspávání a probouzení (to se o win7 nedá moc říci)
- ano to moje SSD strasne pomalu probouzi

Rychlejší start PC
- ano to moje SSD strasne pomalu startuje

Mnohem lepší explorer (myslím teď file manager, který už ve win8 dostal zajímavé fce)
- naprosto stejny, neni tam nic, nejsou schonpi tam dat ani taby

Optimalizovanější windows search
- ten funguje uplne normlane ,jakeoli vylepseni muze byt jen nebatatelneho razu, a ja vim kde mam soubory nepotrebuju nato nakej tool co mi to najde

Cortana
- spyware a hovadina

Kdo má více pc, nebo i mobilní zařízení apod., tak vychytané synchronizace (nastavení, dokumentů apod.)
- k trapnemu windows mobile, ne dik, tech 5 a pul cloveka co vlastni microsoftacky mobil prodkut at si uzije zdileni svych dat s microsoftem

Bude mít lepší škálovatelnost (bude umět lépe zacházet s prostředky)
- aha, protoze ted na 7 se jako nezachazi dobre, a z meho 8 jadroveho procaku vytahu o 20% lepsi vykon nebo co

Do budoucna je zajištěna podpora nových CPU
- podporu cpu ma na starosti update biosu a ne OS, a mimochodem na poli cpu se za 6 let neudalo naprosto nic skoro, takze bych chtel vedet jake uzasne zmeny to ma jako podporovat

Plochy, které se pořád vylepšují a jsou lepší volbou, jak plochy pomocí externích sw
- ty plochy sou naprosto tragice, poidvej se na linusove deskopy jak se pracuje s plochama uz 20 let, je k placi ze to tam davaj az ted, a zpusobem kterej je uplne levej

Vylepšený cmd
- aha takze kdyz tam nekdo umozni ctrl+v misto kliknuti praveho tlacidla a vlozit, to je tak brutalne vylepseni - (smích)

Další vychytávky ohledně IE
- ie nezajima naprosto nikoho, je to mrtvy prohlizec, a cokoli "noveho" z MS je jen touchscreen krávovina
firefox, chrome a ted vivaldi je to co se resi, IE muze celej vykapat a nikto si to nevsimne.

Podpora ReFS (ale asi né úplně jako náhrada za NTFS, zatím jsem nezkoumal)
- podpora mi muze byt uprdele, NTFS je default a jeste dlouho bude

Dále, to tvé archaické NTFS se pořád vylepšuje, přibývají do něj stále nové a nové fce (i když teď už možná ne, teď už se asi spíše přesunul vývoj k ReFS, poslední novinky v NTFS byly asi v rámci Windows 7). Za tu jeho životnost dostalo do vínku :
- tohle snad nemyslis vazne, podivej se na brtfs, zfs, xfs a podobne a uvids co to je souborovej system ne ta 10 leta sracka

žurnálování, acl, kompresi, šifrování, kvóty, hardlinky symlinky, transakce, deduplikaci (nevím, jak moc je vázána na FS, ale je potřeba i sw podpora, nicméně jiný FS od MS pro deduplikaci podporován není).
- naprosto normlani featury kazdeho dnesniho OS, a s tym sifromanim bych si nebyl tak jistej, jistej pan kterej je nucen pobyvat v rusku by ti o tom umel neco rict, aneb jakekoli uzavrene reseni je k nicemu

Nehledě na to, že bez problémů přežívá násilná odpojení apod. Fragmentace je na SSD šumák, navíc CoW FS mají možná ještě větší problémy s fragmentací. Samozřejmě, že NTFS chybí CoW, lepší snapshoty (solidnější náhrada za VSS), lepší podporu sw pole apod. Prostě to, co nyní má ZFS, popř. BTRFS, což chce MS asi dohnat ReFS.
- az to bude tak se podivam, do te doby pochybuju mocne

Jinak si myslím, že těch novinek pod kapotou Windows 10 bude ještě více, ale lidi převážně řeší metro a nabídku start, než změny v motoru, které nejsou vidět. Třeba tiskový server, o tom se moc nepíše, ale ve win7 není na úplně pěkné úrovni.
- nabidka start je jen vrchol ledovce, probiha tam masivni bastardizace celeho UI, podivej se na okno kde mas updaty, podivej se na to v 7 a v 10. Jeslti ti to prijde normalni tak uz nevim, a tohohle toho je tam namrdano uplne vsude, je to downgrade ve sech smerech, debilizace celeho UI kuli touchscreenu kterej nikoho nezajima. Mimochodem ta nova Start je tak tragicky dementni ze radsi budou ouzivat starscreen z osmicek.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jednak btrfs používám, takže vím, co umí, používám ho i produkčně i na desktopu.
Dále, podpora CPU musí být i v OS, viz např. problémy Windows 7 s CPU AMD bulldozer.
Pokud jde o škálování výkonu, tak asi opět netušíš, o co jde, jinak by jsi netvrdil, co tvrdíš. Ideál škálovatelnosti je lineární graf, když navyšuješ výkon PC (počtem jader, více pamětí apod.), tak ti nikdy výkon úměrně nestoupne, protože systém má své vlastní režie pro správu více zdrojů. Tyto techniky správy a údržby se stále zdokonalují, takže ano, s novějších systémem můžeš v některých případech dosáhnout většího výkonu.

Ano, viděl jsem rozdíl probouzení a uspávání win7 a win8, oba systémy na SSD disku. Rozdíl mi přijde značný. Obzvláště za předpokladu, že máš něco spuštěno a né jen prázdnou plochu ;-).

Ohledně náročnosti to vidím tak, že kdo má slušný dvoujádro s winxp, tak mu stačí SSD + Win10 a je v klidu na další roky.

Podle tvého smýšlení můžeš dementovat jakoukoli zmíněnou výhodu ve prospěch windows 7. Uživatelé windows xp dělají to samé proti windows 7. Nic převratného. Uvidíme, co ještě MS stihne upéct do vydání.
Zdar Max

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Už je konečně přes Windows update ke stažení aktualizace na nový build 10041. Na webu MS zatím instal. soubory ISO nejsou, tam jsou stále 9926.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím?
Některé věci jsou i zadarmo moc drahé!!!!!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastni rozhodnuti v situaci, kdy na trhu desktop OS nemaji zadnou konkurenci. Leda nejaka souvislost s mobilnim trhem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne. Zavání mně to chutí skoncovat se sedmičkami - máte zadara 10, nebudeme muset řešit podporu starších verzí. Dokud se za to platilo, lidi mohli kafrat, pokud bude upgrade zadara, MS by měl silnější páku na tlačení k upgrade a tím pádem ke kratší podpoře starších systémů. Tím se dá ušetřit moře peněz a problémů.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Takhle přemýšlej domácí uživatelé, ale korporátní sféra - to je jiná liga. Tam pokud upgrade něčeho znamená překopat i půl IS, tak si ryhcle spočítaj, že se jim vyplatí ty staré Win držet dokud je support a přechod odložit na pozdějc kdy i dětské nemoci nového OS budou vyřešeny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak já tam prostě vidím jasnou snahu skoncovat se všema staršíma systémama a donutit aby všichni přešli na win10. Ta snaha ušetřit jde vidět i ve více věcech jako třeba, že upgrady u windows postupně mají přejít na systém P2P a tedy značně ušetřit na provozu servrů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

proc me prijde, ze chcou prejit na ... jak bych to rekl ... steam-like distribuci ?
vsichni dostanou windows 10 starter zdarma a vsechno navic se jim bude "flagovat" na online uctu
akorat misto her to bude vzdalena plocha, office, etc.

edit: jako model super, bo adoption rate bude vysokej jak svin na releasu

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Podle článku na lupě bylo původní ohlašení pro čínský trh rozšířeno i pro zbytek světa.
http://www.lupa.cz/clanky/microsoft-upgrade-na-windows-10-bude-zdarma-i-...

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Typycký Americký spôsob uvažovania. Keď ide o peniaze, morálne zásady idú bokom. Ak sa im to nevráti, nič sa nedeje, vývoj aj za číňanov zaplatia tí, čo platia. Je to to isté ako keď ožrana zakaždým zadarmo ošetria. Veď aj tak by to od neho nedostali. Zaplatia to zase len tí, čo platia.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co to ma spolocne s Amerikou (okrej toho ze MS je z USA)? Nespravaju sa rovnako vsetky korporacie? Navyse ten priklad co si uviedol je skor typycky pre europu. Prepac, ale tvoj prispevok trosku zavana "typycky slovenskou zakomplexovanostou" :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten príklad nemá s amerikou nič spoločné. A neviem prečo by aj mal. Je to prirovnanie. Ak si nepochopil čo som tým myslel, je mi to ľúto.
Američania sa spoja aj z diablom, keď im to zrovna vyhovuje. Celé roky sa MS išiel posrať z toho, že číňania používajú nelegálne ich software a to vrátane štátnych firiem a koľko mil. dolárov takto prišli. A za to teraz dostanú nový windows zaramo. Takto sa chovajú všetky korporácie ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

http://reviewstabloid.com/pirate-windows-to-get-free-windows-10-upgrade/

While this is big news indeed, the free upgrade comes with caveats. Microsoft says despite the update, a pirated copy will remain a pirated copy.

“With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license,” explains Microsoft in a statement to IndiaToday.in.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je teda gol. Kdyz budu mit upirateny stary Wincky, tak mi M$ povoli (jakoby legalne) udelat upgrade na W10, ale stale to budou upiratene Windows (jen ne XP/7/8 ale 10). To je vtipne.

Tu Oktavku, co jste ukradl vam zdarma vymenime za Lambo, ale porad to Lambo bude kradene.. Kdyz vas chytneme, tak pujdete do lochu.. LOL

M$ se fakt meni. Jsou to frajeri! Klobouk dolu. :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Delas, jako kdyby to ted bylo jinak.

Kdyz vezmes upiratene XP a upgradujes je na 7 tak mas taky funkcni system, ktery nebude legalni. To same jakakoliv jina verze Windows.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

to sem nejak nepobral, vzdyt prece upirateny wokna se hlasi jako genuine ...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

ano hlásí se jako genuine (orginální), ale to neznamená legální :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soukromá osoba nemá povinnost uchovávat účetní doklady. Takže pokud má samolepku s jejímž číslem se wokna hlásí jako genuine, tak jsou legální...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nějak nechápu tvou odpověď na můj komentář :-) každopádně samozřejmě, že nemáš povinnost uchovávat účtenky. Ono reálně když k tobě domů půjdou, tak tepůjdou protože máš nelegální windows za 2kkč, ale kvůli něčemu mnohem většímu :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

to nepopiram, jenom narazim na to proc explicitne zminuje non-Genuine
dyt za dob upgradu na 8 se dalo za par stovek upgradovat z piratskejch 7 pro na 8 pro
nebo snad v cine jedou na non-Genuine win 7 ? s tim wallpaperem, ze se stali obeti piratu ?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

non-genuine znamená neoriginální a ne že se ten systém musí tvářit jako neoriginální :-) tím upgradem ze 7 na 8 máš stále non-genuine systém i když se tváří jako legální (originální).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Nezda se mi, ze by M$ daval neco zadarmo. Ono to "zadarmo" bude drive nebo pozdeji necim podmineno (pokud nebudu platit), coz bude zrejme pak nemile prekvapeni pro mnoho uzivatelu - zvlaste tech co dobrovolne upgradovali z legalnich W7/8. Kdyz ptacka lapaji...

Vzhledem k dlouhodobym zkusenostem s M$ svoje W7 na nemalo strojich upgradovat rozhodne nebudu. A proc bych vubec mel? Je pro to nejaky zavazny argument?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Bude - zruseni podpory Win32 API :-)

Na 7ckach nespustis zadnou aplikaci, vyzadujici WinRT - ta funguje jen na 8 a vyssich.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zrušení podpory Win32 API se opravdu neobávám. To by si MS pěkně zavařil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. Pro 90% uzivatelu windows je jedinym duvodem proc nemuzou prejit na linux nebo Mac Win32 API (resp. aplikace ktere ho pouzivaji), at uz to vi nebo ne.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co trebars koniec oficialnej podpory ? Nie na domace pouzitie ale pre korporacie s tisickami PC.
U nas sa len teraz prechadza z W XP na W 7...
Mimochodom hacik mozno bude ked instalaTOR W10 bude povinne vyzadovat pripojit webovy ucet (oficialny s cislom kreditky , mobilom a pod.) kvoli autentifikacii uzivatela..
Minimalne aspon hlavny admin account..
Samozrejme aj na to bude casom crack ale potom to uz nebudu legalne W10 zdarma ...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

V tom bude nějaký háček, to je zcela jisté.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Háček je v ročním termínu upgradu po vydání desítek. Kdo to nestihne, už zdarma nedostane.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Nie len pre cinu bude tato akcia,ale aj pre zvysok sveta

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Zatím mi není jasné v jaké kategorii budou takto zdarma upgradované Win10. Pokud budou podobě jako OEM tj. licence jen k HW na kterém jsou aktivovány je to na *****, protože současnou (plnou) licenic Win7/8 mohu na stávajícím HW odistalovat a nainstalovat na jiný (nový) HW a znova jej aktivovat. Myslím, že takto to MS plánuje. Takže nic není zadarmo. Zaplatíš tím, že ztratíš tuto možnost.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.