Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 jsou už na 110 milionech sestav

Moc tomu teď nerozumím, Windows 10 mají těch 11 % zastoupení kde? Mezi ostatními Windows systémy? Mezi ostatními operačními systémy? Mezi směskou mobilních zařízení a operačních systémů? Hádám tedy, že mezi ostatními verzemi Windows, protože mezi operačními systémy jsou zatím kolem 6 %. Ale z článku jsem to moc nepobral.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

no, na světě je cca 1,6miliard pc, takže máš asi pravdu :-) ale ne každý pc je připojený do internetu, takže možná ms myslel 11% těch pc, které jsou online.

Statistikám, co se měří podle návštěvnosti webů moc nevěřím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zvlášť statistikám, co vydá společnost prodávající daný produkt se věřit nedá :)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jop, to už vůbec :-D ale podle toho, kolik lidí v okolí přešlo na win10 ty statistky celkem sedí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V mém okolí (příbuzní, známí, kolegové z práce - IT) neznám nikoho kdo by na W10 přešel. Vlastně jsem je ještě na živo neviděl. Já zůstávám u W7, potřebuju totiž na tom pracovat a ne se s tím rozčilovat a k tomu všemu být pod dohledem NSA.. Yes, we scan.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Máš to někde potvrzené, že to špehuje? Opravdu si myslíš, že by nechali špehovat obrovské korporace? Myslíš že kdyby to byla pravda, že korporace by zůstavali u windows?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hlupak jako TY, kterej si ani neumi precist EULA, samozrejme nemuze tusit, ze korporadni widle a) nejsou zadny home, b) se v 90% pripadu vubec nedostanou ven z interni site.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Eulu jsem si nečetl, ale to si nečetlo 99% uživatelů. Takže podle tebe jsou 99% uživatelů hlupáci? krom toho, EULA je jedna věc a druhá věc je praxe. A vsadím se, že widle používáš a že jsis tu eulu taky nečetl ;)

a)to nejsou, ale i přes to by to bylo znepokojující a stejně by ty korporace pomalu přestali používat widle. Navíc ne všude používají jen korporátní edice ;)
b)v 90%? jseš si jistej? Naopak, v 90% se z té interní sítě dostane.

PS. běž si mastit svoje ego třeba za psychologem, evidentně to potřebuješ. V reálu lidi jako ty jsou depresivní a mají nízké sebevědomí, tak si to aspoň na netu honí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já například považuji za hlupáky ty, kteří nečetli EULA, a kteří jsou schopní obviňovat ostatní podezřívavé jedince z přílišné zaujatosti. 99% uživatelů by byli hlupáci jen tehdy, pokud by se snažili ostatní poučovat stejným způsobem jako to děláš ty :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Koho já prosímtě poučuju? :-) já jen říkám, že nikde nevidím to, že by se něco zasílálo napřímo do NSA. Ano telemetrie, ale telemetrie neznamená to, že k tomu má přístup někdo jiný a že jsou ty data citlivá. Sami v MS řekli, že jsou tady ty věci anonymizované. Nevidím důvod tomu nevěřit (stejně tak nevidím důvod tomu věřit). Ale dokud nejsou důkazy, tak to jsou jen dohady. A jak sám jistě víš tak všude ve vyspělém světě platí presumpce neviny :-)

Tady jde jen o to, že někdo něco říká a přitom nemá žádný důkaz.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Vašu piču jsem taky neviděl a věřím, že ju máte!"

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale toto je přece úplně něco jiného :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft si v EULA pojistil legálnost sbírání dat a pokud se "data" nachází na území USA, má platnou legislativou přikázáno zpřístupnit je americkým organizacím.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsme tak paranoidní, tak můžem mluvit o tom, že když už tě někdo sleduje, tak to nebude přes toto, ale napíchnou se na tebe, ať máš OS jaký chceš, ať používáš TOR jak chceš, tak vždy se k tobě někdo dostane. V mobilu je to úplně jasný. To, že se mluví o tom, jak MS spolupracuje s NSA (i když je to naprostá blbost), jen zakrývá to, že tento problém ma každý člověk, který je online :-)

Ale ok, sleduje mě NSA a strášně mi to vadí! Asi se dozví, že si v 21:00 pouštím porno a v 22:30 si čtu novinky.cz

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kolik asi lidí s podobným myšlením skončilo v koncentračním nebo jiném táboře? Miliony? Jasně vzhledem k populaci na Zemi minimální procento, ale jak jsme už viděli, i u nás má totalita živnou půdu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy nevíš co se v životě zvrtne a jak bude naloženo z dosud bezcenými informacemi. Není to ještě tak dávno, kdy v Evropě začal být na obtíž původ, jisté styky, jistá literatura a hrozila za to šibenice. Nacismus také Evropu dost zaskočil a lidi pálili kde co, aby nebylo žádných podnětů k zvýšenému zájmu represivních složek. To že je těď v USA rámcově demokratické zřízení neznamená, že tomu tak musí být navždy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TVL, ja cekal trosku odbornejsi diskutujici ... jsem myslel, ze ty hoaxy o sbirani informaci, pote co byly nekolika lidma, co to skutecne skusili, vyvraceny ..... zvlast kdyz neexistovalo zadne podezreni, natoz dukaz ....... to same EULA, ktera je k windows stejna uz desitky let, akorat si ji zas nejaky HOAXer precetl nebo nejaky debil nepochopil:)
Co se tyce mirne obmenenych pasazi v licencnich podminkach, tak asi budu verit zdravemu rozumu, ktery zcela logicky dojde k jednoznacnemu zaveru = hned prvni udavana "zavadna" veta pise, ze vse je ziskavano POUZE pokud s tim uzivatel souhlasi a jedna se o cortanu a cloudove rozpoznavani rukopisu, kde se tyhle data LOGICKY(!!!!) posilaji na servery microsoftu k analyze .... ale to snad vsichni s IQ vice nez 60 vedi, ten zbytek se hada a rozviji stupidni konspiracni teorie v diskuzich na CDR a ROOTu:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mýlíš se. "Hoaxy" nebyly nikým vyvráceny. Na rootu se jim je jen nepodařilo potvrdit.

A EULA se s každou verzí windows mění :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To je proste jak se vsema konspiracnima teoriema .... moje oblibena a zcela zjevna je bostonsky maraton. Ikdyz je nad slunce jasne, ze tam vybuchly bomby, tisice OFICIALNICH dukazu, ocitych svedku atd .... tak se stejne najdou statisice, rikejme jim pro zjednoduseni "lidi", kteri veri, ze slo jen o atrapy a herce. A prestoze se NIKDY nenajde dukaz, ze by to bylo jinak nez je oficialni stanovisko, tak stale bude hromada lidi s tim cervikem v hlave, rikajici "ale co kdyby" ...... je to vtipne, ale aplikovatelne uplne na vse. Na kruhy v obili, NSA, na vsechno ...... kdyz te nekdo obvini ze spionaze, tak nikdy uz nemuzes dokazat, ze jsi nespionazil .... jedine, co by se dalo prokazat, ze jsi spion byl, ale pokud si nikdy nebyl, tak takovy dukaz neexistuje. Je to zamotany pribeh konspiracnich teorii, kdy NIKDY ani teoreticky nemuze existovat dukaz o nevinne, pouze dukaz o vinne, na ktery presne 100% techto konspiratoru/"lidi" cely zivot ceka, avsak se nikdy nedocka, jelikoz pak uz by to nebyla konspiracni teorie:)

K te EULA - meni, ale nijak zasadne a pri kazde verzi jsou tu ruzne "zvesti" o sledovani atd. Pritom zdrojaky windows prochazi o nekolik radu vice lidi nez opensource, uz jenom proto, ze za kazdou objevenou chybu microsoft kralovsky plati. A jeden nejaky DUKAZ by totalne poskodil tu spolecnost, proto budu radeji verit microsoftu a jeho EULA nez konspiracnimu ipsacnimu demonovi z diskuzi na rootu:o)

No a ke vsemu je tu jeste ta magnituda konspiracnich teorii, kdy o nejakem spionaznim nebo konspiracnim zameru by musely vedet radove stovky lidi ..... kdezto konspiracni teorie pracujou vetsinou s jednim (USA) nebo dvuma "zlyma panama" (MS-NSA), kteri vladnou svetu jako kazisvet sesty, hlava pomazana:o)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Když se ochranou osobních údajů občanů EU zabýval i Evropský soud, asi něco na "zlých pánech" může být. http://www.root.cz/zpravicky/evropsky-soudni-dvur-prohlasil-smlouvu-safe...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, root? Really? Na to ani neklikam:o)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mi slo hlavne o to, ze nechapu souvislost s diskutovanym tematem - "W10 EULA HOAXy" .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí nečte EULA už jen z toho důvodu, že bez ohledu na obsah stejně musejí kliknout na tlačítko "souhlasím"....

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ok, upresnuju, debil jako TY.

Eulu sem narozdil od tebe cet, neexistuje v tento okamzik ZADNA korporace, ktera by provozovala Win 10.

To zda se vubec nekdy budou nasazovat resi prave ted nikoli technici, ale korporatni pravnici. V eule totiz mimo jine je, ze M$ muze kdykoli to uzna za vhodne ziskat z PC libovolna data, a ze muze, kdyz to uzna za vhodne, libovolne zasahnout do konfigurace a tech dat.

Zcela zjevne si pak vzivote nevidel nic jinyho nez nejakou garaz, protoze v korporatnim prostredi nema 90% uzivatelu vubec pristup na internet. A kdyz, tak pres proxy s velice striktni politikou.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

no jasne, dalsi blb. Ve firmach uz se Win10 pouziva. Samozrejme ne ve velkem.
O ptakovine ze lidi ve firmach nemaji pristup k netu nema smysl ani mluvit :D .

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

MS ma cil 1 miliardu zarizeni bezicich na win10. Takze tech 110 milionu je tech 11% z konecneho cile.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jo takhle.. díky :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímala statistika, kolik lidí přešlo na 10tky a pak se vrátilo zpět? Ono klidně těch 110mil vůbec nemusí být aktuální realita. Pokud se počítají pouze "přechody" na 10, ale už se neodečítají "odchody" na 7/8. Já totiž budu asi brzy jeden z těch odchozích :) Ne že bych nebyl s 10 spokojený, ale hodlám upgradovat na Vánoce PC a prý s výměnou základové desky mizí licence. Tak si zase budu muset nainstalovat 7čky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nainstaluješ sedmičky, aktivuješ, a uděláš další upgrade, no probléma :-)
Já se musel vracet k sedmičkám pouze u dvou notebooků Acer Aspire, kde v desítkách nejely (trhaly se) videa. V jednom všechny, ve druhém jen streamy v prohlížečích. Nepomohlo nic, ani pánové v Aceru neporadili :-(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já se vrátil zpět k W7 po dvou dnech. Na skoro tři roky starej DTR (ale stále dost svižnej P370EM od Cleva, i7-3630QM, 16GB RAM, 7970M, 256 GB mSata SSD, 2x 750GB) to prostě ještě není úplně vymakané. Z části je to i chyba Clevo, protože sice ovladače jsou, ale úplně dobře nefungujou. Např. bluetooth a Sound Blaster. W10 sice zabírají míň místa a seberou míň RAM, ale teploty v idle jsou vyšší, což mi fakt vadí. DX12 jsem zatím nepotřeboval a snad jediná věc co se mi na W10 líbila, bylo to okno exploreru při přesouvání/kopírování. Naopak jsem ihned musel nainstalovat Classic Shell, protože to start menu je hnus. A taky úplně nepochopitelný dvojí design, části desktopový 7/8 a části tabletovo/mobilní, viz. ovládací panely vs nastavení. Sjednocení systémů je prostě blbost. Od nabušenýho desktopu asi očekávám úplně jiný věci než od telefonu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebyt denne vyskakujiciho upgradu, zvastu "dame vam to zdarma" a pote nasilneho stahovani adresare Windows BT, nemeli by Windows 10 ani 5% po tech svinarnach ktere se o nich provalili, lide plati svym soukromim na coz ja osobne nejsem ochoten pristoupit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Lidi už dávno soukromí nezajímá, když musí každou ***** co udělají dát na FB, Instagram, Twitter, atd...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Příliš zobecňuješ. Některé lidi soukromí zajímá. Velmi.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Některé ano, s tím souhlasím, ale těch pár PC nadšenců, kteří ví nebo se zajímají o to co systém dělá, je v menšině.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Možná ano, avšak ti v menšině mají významný vliv na rozhodování neinformované většiny. Způsob šíření W10 se mě také nezdá zcela košér.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Žádné sviňárny se neprovalily, to jen pár debílků si myslí, že jim budou lidi věřit. No, jak se zdá, pro některé labilní povahy to platí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pety ses ukazkove labilni a takovy dementy NWO potrebuje, primi priklad imbecility.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Běž si slintat nad tím zoufalým žvástem na Aeronetu a dej pokoj slušným lidem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Taky moc webovym statistikam neverim, ale podle Steam hwsurwey s daty z minleho mesice ma W10 jiz 25% zastoupeni :
http://store.steampowered.com/hwsurvey

Takze minimalne co se tyka hernich PC tak ten podil na steamu je jiz docela vysoky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak maji prece DX12 ne... asi jedinej jakz takz realny duvod k updatu..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tj, mozna ze za 5 let vyjde i prvni Dx12 hra ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš už letos, a možná dvě.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, demo ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... proc ja DX12 hru uz hraju :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A jmenuje se win 10. Uz jsi se dostal k levelu jmenem "kde mam najit to co bylo vzdy bylo zde a najednou to neni nikde" ja se dostal jen k "proc to je najednou jinde nez obvykle" a preinstalovavam to uz nekolika lidem z5 na win7

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

http://www.ashesofthesingularity.com/store

S popisovanym problem nemam. Vzdyt je to porad stejne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

110 miliónů? Hmm, NSA má žně :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Na moje stolní PC win10 nesmí. A bez diskuze. Zkoušel jsem je na notebooku, ale nedomluvili jsme se. Nejsem úplný amatér, takže mi nevyhovuje, jak mi Win10 přednastavil hodný Microsoft. Ale ve chvíli, kdy si chci změnit pokročilá nastavení, nejde to postupy, na které jsem zvyklý z Win7. A já potřebuju pracovat, a ne zkoumat, kde je co schované. Takže Win10 zdarma fajn, ale ještě by k tomu měli přibalit zdarma český pdf s popisem, kde se co nastavuje. Na rozsahu této brožurky bychom se samozřejmě neshodli, ale bez ní bohužel - děkuji, nechci. A placené školení ve vzdáleném městě už vůbec ne. Pane BTJ, a teď do mě. Už mi opravdu dlouho nikdo neřekl, že jsem s Windows úplně mimo. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak já myslím, že takovému názoru nejde moc rozporovat, jde o Vaše vlastní dojmy a některé nastavení je skutečně jinde.
Sám používám Windows 10 na tabletu, pracovním notebooku a stolním PC a problémy nemám.

Z mého hlediska je přechod na nový OS jen o přístupu uživatele. + Prakticky stejné argumenty slyším často od svého kámoše, který jede na OSX. Sám nejsem OSX okouzlen, jemu vyhovuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Malý "problém" je hlavně v tom, že to nabídli většině stávajím zadarmo. Už mě nebaví všem vysvětlovat, v čem je to lepší a proč by se mělo na 10-ky přejít.
Někteří se na ně těšili a chtěli je hned, těch je ale málo. Většina lidí si jde jen na těch pár věcí, co potřebují, a ani po letech netuší, co tam mají za Windows. A ti jsou pak jen naštvaní, když se jim do toho rýpne a něco je jinak, než jsou zvyklí. Těm se člověk nezavděčí a najednou za vše můžou zlé desítky...
Kdo chce tak bádá a najde, i na sedmičky jsme si dlouho zvykali a teď se jich nikdo nechce vzdát...
Chce to vždy zatnout zuby, překonat prvotní nezdary a vychytat mouchy, případně počkat, až je vychytá service pack.
Je ale pravda, že mít dva systémy v jednom mi na desktopu vadí. Doufal jsem, že budou dvě verze, ne jedna sloučená. Ale i s tím se dá žít.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A zkousel si "God mode" slozku ve ktere mas vsechna nastaveni vdostupna v jedne slozce ?
navod treba tady:
http://www.guru3d.com/news-story/enable-windows-10-godmode.html

Taky co se tyka ovladani tak mi W10 zcela nesedi ale porad je to tak o 200% zlepseni oproti windows 8/8.1.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Proti 8 o 50%, proti 8.1 o 20%.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem hnidopich, ale nepřijde mi, že bych viděl všechno nastavení ve Windows.
Chybí mi tam na !první pohled! nastavení v metro stylu (wifi, PC settings).

Jinak zajímavý odkaz, dík za něj ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velebnosti, to je ale hnus, samá nákaza... :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Z studijních důvodů ma Win 10 na jednom z notebooku a to individuum,. které dělalo ergonomii by měli vydat Islámskému státu , nic jiného si nezaslouží.
Doposud se mi například nepodařilo zjistit jak tu šílenost přimět k tomu, aby začala stahovat aktualizace tzv. připravené ke stažení.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Oni ale popravuji prilis rychle... tak milosrdnou smrt si nezaslouzi ;D.

V labu mame samozrejme k testovani, zrovna nedavno mi kolega ukazoval ... ze to vypada jak kdyz se system prave zhroutil, pritom proste jen neni poznat, kde okno konci a dalsi zacina a jaky je zrovna aktivni. A ani neni videt, ze tam nekde je hlaska, ktera ceka na potvrzeni, takze user proste stroj sestreli, nebo bude volat na IT, ze uz to zase nefunguje.

Je to takovej pixelhunt, jako kdysi adventury, kdes musel projizdet pixel po pixelu jestli tam neni aktivni prvek.

A kupodivu na desitky extremne nadava i kolega, oslavujici MS na kazdym kroku. Osmycky si na svym dotykaci pochvaloval, na desitky nadava kudy chodi. Ono totiz nic nepotesi vice, nez kdyz se na tabletu otevre desktopova aplikace a/nebo sice "metro" ale do okna. Trefovat se prstem do krizku 1x1mm je vskutku povznasejici zabava.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To je to priblbly slouceni. Do tabletu metro OK ale nesmi se tam nasrat desktop okno a naopak v desktopu kdyz vyjede metro hruza je to taky tezky fail. Ty systemy pokud nebudou oddeleny tak bude problem vzdy.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A teď si vemte jak velké by to zastoupení mohlo být, nebýt těch podrazů jako třeba šmírovací praktiky..
Osobně bych uvítal možnost systém vyzkoušet bez instalace (podobně jako valná část linuxových distribucí). Instalovat to do virtuálu mi bohužel nestačí pro ověření funce...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Neblbni, boot z placky/usb? Takova hitech technologie? Na to si jeste tak 30 let pockas. Mozna ze se za 10let budou umet widle pred spustenim i patchnout ... ale tomu neverim.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No obávám se že tohle mi taky nepomůže. Je to na W8 a i kdybych byl ochoten strávit vánoce upgradama na flashdisku tak si nejsem jistý zda byt o šlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze v tuto moznost Windows ma (z USB klicenky) :-) .
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_To_Go

Hlavne ze o kousek vise mluvis o enterprise sektoru hovadiny. Tady je videt ze vis totalne kulove.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"It is intended to allow enterprise administrators to provide users with an imaged version of Windows that reflects the corporate desktop. Creation of Windows To Go drives is not officially supported by other Windows editions."
Obávám se že tohle není to co jsem myslel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byla to reakce na "Neblbni, boot z placky/usb? Takova hitech technologie? Na to si jeste tak 30 let pockas.".

On i instalator Windows je cele veky ocesany Windows. Stejne mi neni jasne na co je dobry boot OS z CD/DVD pro jine ucely nez oprava OS.

Jinak tu virtualku si muzes spustit i na fyzickem PC (boot z VHD).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A kde vezmu tu instalačku w10, se kterou to půjde? Navíc než podobné brikule tak to rovnou můžu odpojit všechny disky a použít jeden na testy.... Taqm šlo o to, že strčím instalačku do usb portu na začátku zvolím teste bez instalace a šlus...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Instalacku ceho ? Instalovat Windows do VHD jde z jakekoliv instalacky. MS dava I VHD s instalovanymi Windows ke stazeni.
Proste dalsi vymysleni duvodu proc to nejde, ze ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak eště jednou kde vemu tu instalačku W10 abych to moh vyzkoušet?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Možná to MS někde má, ale není až takový problém si ji vyrobit vlastními silami. Z jakékoli edice od Windows 8 výše. Bez použití nástrojů třetích stran. Klíčovými pomocníky jsou diskpart a dism.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufám že tu brzo uvidíme článek jak si vyrobit instalačku w10 z w8 (bez jejich předchozího upgradu). Jinak to pořád je na míle daleko vcelku normálnímu požadavku moci si místo instalace/upgradu spustit a vyzkoušet w10 na konkrétním HW bez instalace a týdenního laborování :0)

Zatím nejjednodušší způsob pro mne je skutečně vzít prázdný disk a instalovat od nuly s následným upgrade a ani to není pro mne zrovna nejrychlejší.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mně na Windows 10 trochu vadí ta přetrvávající dvojakost uživatelského rozhraní, kdy se tu stále míchají klasické ovládací prvky z Windows 7 (XP...) a Windows 8. Je to patrné třebas v nastavení, vybraných aplikacích jako Edge anebo v té nové nabídce Start. Konkrétně mi velmi vadí, že nabídka Start neumí přetahovat své objekty přímo na plochu a tvořit tam zástupce, přitom tohle bylo samozřejmé ve všech starších Windows. Musíte krkolomně vyvolávat umístnění zástupce a teprve poté jej přetahovat na plochu. No a takových případů budou desítky...

Jinak já jsem byl hned od začátku koupě notebooku nucen používat Windows 8(.1) a teď 10, protože je tam Intel HD Graphics (Celeron N2830) a NEEXISTUJÍ ovladače pro Windows 7 32bit (32 bit potřebuju kvůli 100% kompatibilitě s .NET prográmky a VBA v Office 2007). Zkrátka Windows 7 bych mohl provozovat jen v silně omezeném režimu "generic display adapter by Microsoft" což odmítám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VBA v Office 2007 nepotrebuje 32bit. Staci v tech makrech upravit volani API aby bylo nezavisle na architekture (tj. fungovalo jak na x86 tak x64). Co se tyce .NET tak tam je ten duvod jeste vice absurdni.

Vetsinu problemu co lidi maji lze resit, jenze lidi misto reseni zdlouhave resi jak to obejit :-) .

PS: Netvrdim ze na Win10 neni spousta veci divnych, ale vzhledem k tomu jak je to implementovano se ani nedivim. Pretahovani mezi metro ui a win32 bude jeste zajimavej orisek. Jsem zvedav jak to dopadne. Ted je ale hlavni aby se opravily ve Win10 ty vtipne bugy co tam jsou. Jako treba mrseni diakritiky pri prekladu ze "ne UTF-8" zdrojaku ve VS 2015 pod Win10. Nefungujici tlacitko vlastnosti IPv4/IPv6 u VPN atd.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tom M nevim jak si hledal ale ovladac pro grafickou jednotku integrovanu v procesore Celeron N2830 pro 32-bitova Windows 7 existuje.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nehledal to vubec. Viz i ten zbytek co napsal. Proste kdyz neco nefunguje samo od sebe tak je chyba nekde jinde jen ne mezi zidli a klavesnici :-) .

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ja se ani nedivim, driv nebo pozdeji te 1 miliardy dosahnou vzhledem k tomu jak je nasilim nutej i tem co je nechteji.
V noci ze vcerejska na dnesek (resp. dnes rano) se mi ze skrytych aktualizaci obnovila KB3035583 do dulezitych a KB2952664 do volitelnych. Na pracovnim PC mam nastesti aktualizace nastaveny na rucni.
Bohuzel na ostatnich PC kde jsou aktualizace instalovany automaticky se tez tyto aktualizace obnovili a doslo k jejich instalaci a i ke stazeni instalatoru W10 do skryte slozky na oddilu C.
Oni uz proste nevedi jak to lidem narvat tak jim to rvou primo pod prsty. Prakticky kazdej BFU s W7, W8 a W8.1 bude mit at chce nebo nechce driv nebo pozdeji W10 - jinou moznost jim proste MS nedava.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, tuto zkušenost mám aktuálně také, zakázané aktualizace se samy vnucují znovu. Na jednom PC to dopadlo tak, že ve WinUpdate byla jediná položka a to nainstalovat Win10.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Odinstaloval jsem a zneviditelnil všecky "updaty" co souvisely s w10. Nějakou dobu byl klid včera se vnutil další auto update a tabulka s w10 je tu znovu... Podotýkám že mám nastaveno updaty stahovat a před instalací se dotázat...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.