Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 už běží na 400 milionech systémů

Kdyz sem zhledl co delaji Windows 10 po Anniversary Update, jake pitomosti se tam od Redmondu(tupych Indů prisili), jak se aktivne meni chovani tohohle operacniho systemu ze dne na den, k prikladu mazani licenci programu, registru a s tim nastaveni programu, nefunkcni skenovani u jinak predtym funkcnych zarizeni, ze tam natlapali namisto vypnuti aktualizaci tabulkovou casovou os kdy se system restartovat nesmi a naopak kdy si jiz muze delat co se mu zachce, zobrazovani sprav a reklam na prave bocni liste a dalsi ptakoviny, tak takovy system mi jednoduse nema co v pocitaci delat. Čistej šmírovací paskvil ktery mi vzal jako zakaznikovi veskera prava, musim blejt velebnosti.

"14 měsíců stačilo Windows 10, aby se rozšířily do 400 milionů systémů" - kdyby nebylo migrace "zdarma" a s tim nasilne stahovani instalacek Windows 10 do 7 SP1/8.1 a nasledne bez zasahu uzivatele/zakaznika migrace na 10 provedena mely by dnes Windows 10 na globalnim trhu maximalne(i spolu s OEM licencema) 5% podil, Windows 8 sem nesnasel, ale 8.1 sou o hodne lepsi, lepsi jak nedodelane 10.

Kdyby Microsoft prodaval Windows 7 Professional do roku 2020, podil 7 by neklesl pod 40% podil, dokonca si dovolim napsat ze by se navratil minimalne k 45% hranici nakolik to co Microsoft dela s desítkama je hrůza a děs.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá by byla statistika kolik lidí se po upgradu vrátilo :) A jestli se do těch 400M počítaj unikátní PC který aspoň jednou win 10 měly, nebo je to aktuální stav kde w10 zůstaly.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je to počet aktivovaných licencí, čili samozřejmě včetně PC, které WIn 10 alespoň jednou měly

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to počet instalací, které se za posledních 30 dní alespoň jednou přihlásily. Jinde to uvádějí, ale co chtít od B-teamu root.cz, že?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opet se asi prohodily tlaciky + a - protoze v celem thredu jediny prinosny komentar.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že se tam počítají všechna zařízení, kde byly za poslední měsíc spuštěny W10 a ohlásily se do Redmondu ("Windows 10 is now running on 400 million active devices as of today"). Nějací lidé se určitě vrátili, když se podívám na http://www.toplist.cz/stat/?a=history&type=2 a http://www.rankings.cz/en/rankings/operating-systems.html

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zadna firma nebude dobrovolne zhorsovat veci ktere chce prezentovat pozitivne... takze se trackuje pocet instalaci, ne pocet instalaci+deinstalaci :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 Enterprise LTSB. Ne každý k tomu má (legálně) přístup, ale chci-li vlastnosti a fičury jádra Windows 10 ale chování (plus mínus) a konfigurovatelnost (gpedit) postaru jako u Windows 7, tedy především aby se mi systém neměnil pod rukama (pouze bezpečnostní aktualizace), pak můžu tuto edici opět dodporučit. Podpora 10 let, ne 4 měsíce, minimum metra, nic předinstalováno, dokonce je tam i stará kalkulačka ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je jediný - pokud jste menší firma nebo nedejbože jednotlivec, jak se k této edici legálně dostat (za rozumné ceny)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Menší mladá firma se může přihlásit do programu BizSpark. Aktivace software zůstávají platné i po skončení členství. Licenčně je to složitější, než vše lze pak dále používat a software takto získaný nelze používat pro všechny účely ani během členství, ale to už si musí každý nastudovat sám.

Jednotlivec by si mohl například koupit hotové PC od firmy, která má patřičnou VL smlouvu s MS. Asi bych dovedl doporučit... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BizSpark je nepoužitelný - to je jenom pro startupy (je tam omezení stáří společnosti). A přeprodávat/poskytovat VL OS by se tuším podle licenčních podmínek nemělo (maximálně to jde mezi majetkově propojenýma společnostma)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dokazu si predstavit, ze Wintel (Microsoft + Intel) mohou zcela ovladnout sferu mobilnich telefonu a tabletu, v podstate Google se da ze dne na den vymazat a Microsoft muze obsadit trh snad s vyjimkou pravovernych applistu.

Navod na ovladnuti trhu: Intel vyvine x86 mobilni procesory, ktere nebudou jen zoufalou parodii v podobne mobilniho Atomu, ale opravdu plnohodnotne procesory, kdyz se podivam na i3-6100T, tak nejak nevidim duvod proc by tenlhe procak se stejnym vykonem nesel prenest i do mobilni sfery. Microsoft po te upravi sve plnohodnotne x86 Windows 10 i pro ovladani na telefonu, coz v podstate ma temer hotove.
Myslim, ze po techto dvou jednoduchych krocich uz bude stacit jen zvladnout ty mnohakilometrove fronty na telefony v okamziku zahajeni prodeje.

Ovsem to by nesmel Microsoftu sefovat marketak Nadella, ktery do x86 moc nevidi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kde by se ty mnohakilometrové fronty vzaly? Většina lidí mobilem telefonuje + sleduje maily a net a k tomu žádné Windows nepotřebuje. Plnohodnotné Win10 navíc pořád někde šmátrají, systémový disk se ani neuspí, takže spotřeba bude z principu vyšší. Mít možnost dělat práci i na cestě opravdu není vždy výhoda :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem lide (muzeme se pohadat o to zda vetsina nebo mensina), kteri maji telefon hlavne na telefonovani nepotrebuji smartphone, na to jim staci levna "hloupa" Nokia. Takze pro takove to rozhodne nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidí, kteří od toho zařízení chtějí pár způsobů volání a posílání zpráv (jako např. e-mail, WhatsApp apod.) plus prohlížeč a možná Facebook, je většina trhu.

A z té zbývající části trhu si většina zase Windows nepořídí kvůli chudé nabídce aplikací.
Není mi zřejmé, jaký zázrak si slibujete od toho, že by to zařízení mělo x86 procesor.
Já osobně bych sice zařízení, které by fungovalo jako desktop a zároveň by ho šlo odpojit a fungovalo by jako mobil, uvítal, ale celkem zjevně takové zařízení je aktuálně a v dohledné budoucnosti mimo technické možnosti.

Ani mi není jasné, jak je 35W Core i3 relevantní pro mobily.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

x86 Windows rozhodne nemaji chudou nabidku aplikaci. :-)
Ne zarizeni, ktere by mohlo fungovat jako mobil i desktop neni mimo technicke moznosti.
TDP 35W, to jest maximum je 35W, to nema neustale spotrebu 35W, pokud to nezatizis.

Jak na to, napriklad i3-6100T na desktopu a aktivace uspornych technologii ala i3-6100U v mobilu. A prosim neberte me zase za slovo, je to jen idea, jak by to mohlo slapat a vyvoj by nebyl vic narocny nez nekolikalete zbytecne trapeni s Atomy.
Ano no-x rika, ze i tak jsme 4x nad spotrebou ARM v telefonech a 2x v tabletech, ja verim, ze omezit ji jeste o neco dolu by slo, mozna by to nedosahlo na ARM, asi vzhledem k "neuspornosti" samotneho x86, ale bylo by to pouzitelne.
---
Samozrejme nehadam se vubec o to, ze by to byla jedinna cesta ze soucasne slamastiky pro nas uzivatele, jiste se to da resit i softwarove, kdyz nekdo navrhne pro ARM kvalitni operacni system a nebudeme muset dale setrvavat u toho paskvilu Androidu. Byla by to ale cesta pro Intel + Microsoft, kteri v mobilni sfere momentalne paberkuji, takze je zrejme, ze jimi zvoleny pristup byl spatny!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„x86 Windows rozhodne nemaji chudou nabidku aplikaci. :-)“

Akorát GUI většiny těch aplikací vůbec nepočítá s použitím na mobilním telefonu.
Podle mě jeden z velkých zádrhelů technologie typu Continuum bude, že na mobilu nechcete desktopové GUI a na desktopu zase nechcete mobilní.
Takže by to chtělo responzivní aplikace, které samy upraví GUI podle zařízení. Jenže takové aplikace musí nejdřív někdo napsat, resp. předělat ty současné.

„to nema neustale spotrebu 35W, pokud to nezatizis“

Jenže 35 W je o řád výš, než by bylo potřeba pro mobily.
Představa, že se vezme 35W procesor (který navíc už sám o sobě je optimalizovaný na co nejnižší spotřebu), přidá se „pár úsporných technologií“ a vznikne 3,5W procesor, je hodně naivní.

Navíc mobily potřebují procesor, který bude na jednotkách wattů v typických podmínkách při zátěži mobilem, ne procesor, který se dokáže TDP snížit „až“ na takovou hodnotu v ideálních podmínkách a bez zátěže.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

WM10 maji jadro W10, v podstate vsechno, akorat taskman je jiny. Presne jak pise kolega nahore. Klidne i tu plnou i3ku, proc ne? Kovove zada, hodis to do docku, ktery bude mit dve kila, pripadne i vetracek a v pohode, bez docku bude podtaktovany na 2W. Muze mit i dedikovanou grafiku dle potreby. Neni problem tam hodit 1TB SSD a 16GB RAM a mas plnohodnotny pocitac do kapsy. V cene bude jeden dock. Druhy rekneme za 1500 a lidi jim urvou ruce. Nebudes potrebovat notas, koupis si jenom holy tablet s klavesnici a zadockujes to. Doma budes mit klasicky dock u monitoru a klavesnice, v praci to same. Vytahnes a jedes. Tenhle koncept (tusim nejaky transformer?) mel tusim asus. Problem byl, ze to, co se dokovalo nemelo ani CPU, ani OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně že vy do něj vidíte , ten váš i3-6100T má TDP 35W i když nechám stranou fakt, že by baterii mobilu vyždímal za řádově 1-2 hodiny běžného provozu tak si troufnu tvrdit, že fronty na telefony s ventilátorem by asi nebyly nijak dlouhé.
Další skutečností je cena i3-6100T stojí cca 3000Kč což je na procesor do mobilu krapet hodně.
Čili se vrátíme na zem, i3-6100T není a nebude procesor pro telefon z důvodů spotřeby a velikosti, která se prostě nedá nijak rapidně snižovat při zachování výkonu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Snizeni TDP u plnohodnotneho i3 neni problem, technicky je resitelne, aby to v provozu na baterky zralo ne vic nez 5W. Ano, nehadam se, ze ARM je lepsi, jenze kdyby Intel neztracel cas debilnim Atomem, ktery se vykonove na ARM procesory nechyta, tak uz je taky dneska jinde. S cenou to taky neni tak horky, akorat by Intel musel ubrat marze na podobne jako jsou u firem zabyvajicich se ARM.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

i3-6100u je konfigurovatelné na 7,5W a s touto konfigurací TDP už je to líné jak prase, aby to bylo aspoň trochu k světu, je třeba jet na standardních 15W, takže do telefonu určině ne - u Uček se intel snaží srazit TDP co nejníž, takže už tam moc rezervy nebude. A navíc i3 je relativně velký čip - zabral by moc místa (a z toho plyne i vyšší cena za výrobu)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych, že je ARM lepší a rozhodně bych neřekl, že lze vyrobit mobilní verzi i3-6100T která bude mít stejný výkon a TDW do 5W, to je mimo fyzikální realitu.
ARM není lepší je to jen výrazně jednoduší procesor , který tím pádem méně žere, má menší výkon a tím, že zabírá menší plochu může být v principu levnější.
Intel si toho byl vědom a chtěl tomu čelit Atomem, problém je, že x86 je z principu méně efektivní než ARM a tak neměl moc šancí zvláště v kombinaci s faktem, že pro zákazníky spotřebovávající miliony CPU je výhodnější si je dělat sám ( u Číňana nebo Korejce vedle v ulici) než povinně kupovat u Intelu.
Procesory jak x86 tak ARM už dnes asi moc optimalizovat nejde, pokud stoupá výkon jde to většinou na vrub růstu frekvence, pokles spotřeby pak na vrub velikosti litografie a výrobnímu procesu. Problém je , že i3-6100T je 14nm a už moc není kam se sunout .Mobilní i3-6100T by šlo vybírat ze středu waferu, tam jsou lepší a pojenou na nižší napětí, ale tam je omezený prostor a proto vyšší cena + zlepšení bude nevím, 10-15% , co dál optimalizace vypínáním bloků OK, ale to bez ztráty výkonu má omezené možnosti a zlepšení o 10-20% a tím tak nějak končíme.
Intel by musel jít cestou nového procesoru a nové instrukční sady, ale zřejmě se mu nepodařilo přijít s něčím tak brutálně výkonným, aby převálcoval trh a mohl si to dovolit .
Podle mého není moc cesta v hw,ale v SW: dodnes máím v šuplíku funkční PDA od HP hx4700 , tam byl Intel PXA270 624 MHz Processor a 64MB RAM přesto na tom jelo vše co na dnešních x jádrech s x GB RAM. Co ten výkon sežralo, prasácký sw a pseudo jazyky jako JAVA , bohužel

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se shodnem.

Ale vem si ted treba Snapdragon 820, bomba a hle ono to jde udelat vykonny i na 2+2 jadra, netreba 10 jader jako u Mediateku. Intel ma samozrejme problem s x86, ktere je proste na dnesni dobu neefektivni a tlaci se jenom proto, ze je pro to dost vykonu - teda mimo mobilni segment. Jenze Atomem a bylo to jasne hned od zacatku Intel dostatek vykonu pro x86 protlacit nedokazal.

Takze ve vysledku tu mohl byt vyborny mobilni OS na x86, at uz Windows nebo linux (Ubuntu), ale misto toho mame poku.venej Android a nic lepsiho neni. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim co porad saskujes s x86 v mobilu, Intel to vzdal po tom co v tom utopil neskutecne prachy kdyz ty procesory dotoval aby o to vubec nekdo mel zajem...

mobilni OS ktery kombinuje Mobil a Desktop lze provozovat na ARM, momentalne mas 2 moznosti:
UbuntuPhone - po pripojeni monitoru a/nebo klavsnice+mysi se telefon prepne a rezim ovladace a na monitoru se aktivuje "Desktopove Ubuntu", muzes doinstalovat bezne desktopove aplikace....
MaruOS - DualOS kdy na telefonim lcd bezi Android a po pripojeni k monitoru ze aktivuje druhy OS, upraveny Debian, tedy regulerni plnohodnotny Desktop OS...

obe ty varianty umoznuji pouzivat naprostou vetsinu beznych desktopovych aplikaci, protoze opensource aplikace jsou jednoduse dostupne pro x86 i zaroven ARM, a neni to vymysl posledniho roku ale uz nejakou tu desitku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak snizis frekvenci ne??? Nebo tam hodis nejake ULV osekane dvoujadro, ktere bude x86 (cili na nej pujdou vlakna migrovat za behu) a bohate na mobilni blbustky stacit. Pri potrebe se na chvilicku klidne rozbehne na 35W hlavni CPU a co? A kdyz to das do kovoveho docku/chladice, tak pobezi jen velke CPU a budes mit normalni pocitac. V docku klidne GTX1080 a mas herni delo!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste teda pro mene chapave, muj prispevek je realne zhodnoceni toho, co Microsoft a Intel mohl, nebyt vlastni neschopnosti, bohuzel moznosti, ktere meli nevyuzili, skoda. To co predvadi Google je parodie na profi OS a vitezstvi Androidu je dane jen neschopnosti ostatnich, ne nadsenymi ohlasy za perfektnim vyvojem od Googlu. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„muj prispevek je realne zhodnoceni toho, co Microsoft a Intel mohl, nebyt vlastni neschopnosti“

Nebýt jejich neschopnosti, fyzikálních limitů a toho, že nemají k dispozici neomezené zdroje…

Není mnohem pravděpodobnější vysvětlení, že vyrobit procesor s výkonem desktopu a spotřebě použitelné pro mobily prostě není v možnostech Intelu ani dneska, natož v roce 2008, kdy vydal Atomy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebyt jejich neschopnosti - ano, presne tak

fyzikalnich limitu - jakych? vzdyt Intel ma usporne mobilni i3-U.

nemaji neomezene zdroje - proto je vrhli do debilnich projektu jako Atom, smirovaci Windows 10, Metro, Windows Store, ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však právě Atom byl ten projekt, o kterém tu tak básníte. Nejúspornější x86 procesor, jaký Intel tehdy dokázal vyrobit.

Je dost ironie, když projekt, kde se Intel v podstatě držel toho, co mu tu radíte, označujete jako debilní.

S těmi limity to je snad jednoznačné. S použitím nejlepších technologií, jaké Intel aktuálně má, se tomu použitelnému mobilnímu procesoru blíží, ale ještě tam není.

Podle mě Intel slušný x86 procesor pro mobily nevyrobil a v blízké budoucnosti nevyrobí jednoduše proto, že to při současném stavu techniky nedokáže.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, uz zacinam rozumet, proc tu pisete (neadresne - vic lidi) takovy nesmysly. Atom nebyl procesor primarne zamerenej na nizkou spotrebu energie, tedy na mobilni uspornost, to byl procesor zamereny na cenu. Proste se inzenyri Intelu snazili odrbat x86 procesor, co to dalo aby to bylo maximalne levny a ono to nahodou bylo i docela usporny, takze z toho udelali svuj mobilni vykvet.
Samozrejme to dopadlo tak jak to dopadlo a je tedy zrejme, ze skutecne Intel x86 slusny procesor pro mobily nevyrobil a vzhledem k uzavreni mobilni divize ani jen tak nevyrobi, ovsem ja jsem presvedcen, ze kdyby sve sily vrhli do projektu jak udelat super usporny proceosr, tak ze to dali. Ale znate to, co by bylo kdyby ..., proste realita je takova, ze udelali levnej procesor na hov...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední generace Atomů pro mobily na tom ve srovnání s konkurenčními ARMy nebyly špatně ani s výkonem ani se spotřebou. Problém spíš spočíval v tom, že nebyly výrazně rychlejší, takže uživatelé neměli důvod opouštět platformu, na kterou byli zvyklí. Na to, aby uživatelé přecházeli na Atomy jen kvůli tomu, že šlo o x86 platformu, bylo pozdě. Po té uživatelé volali v počátcích smartphonů, kdy chtěli telefon používat stejným způsobem, jako PC. Když jim to Intel nedokázal nabídnout a zvykli si na alternativu, není divu, že se nyní nezblázní z toho, pokud jim je nabídnuto, co chtěli před řadou let.

Paradoxní na tom je, že Intel skutečně mohl Atom v mobilech prosadit. Stačilo by, kdyby bral tu platformu vážně a ne pouze jako produkt, kterým obsadí výrobní linky vždy poté, co se výroba Core přesunula na nový proces. Atomy byly vždy vyráběné o generaci starším procesem než high-end (a často i mainstream) ARMy - Intel si zjevně myslel, že to bude stačit. Pokud Atomy na o generaci starším procesu dosahovaly podobných výsledků jako ARMy na o generaci novějším, pak je evidentní, že by ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti stačilo využívat proces alespoň stejné generace, jakou využívala konkurence. To bylo v možnostech Intelu.

Dostat i3-6100T do mobilu, to je i mimo možnosti Intelu. Snížení 35W TDP zhruba 20× by měl Intel realizovat jak? Mávnutním kouzelného proutku? :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jak jiz tu psal a opravil me spravne TOW, 61000-U je mozne pouzivat do 7,5W, takze moznosti jsou. Kdyby Intel vrhl zdroje na tohle a ne na nekonkurencni Atomy, tak verim, ze se to podarilo.
---
A opravim te i co se tyka poslednich produkovanych mobilnich Atomu, ve srovnani s vykonem Qualcommovych highendovych Snapdragonu nikdy neobstaly a na tenhle hodne vysminkovany ARM se Inteluv x86 Atom nikdy nechytl a proto neuspel. To ze to bylo tim, ze Intel nebral Atom vazne a myslel si, ze staci i stare technologicke postupy to urcite souhlasim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, využitím všech současných úsporných technologií, které Intel má, v kombinaci s podtaktováním a 14nm procesem se dá na úkor výkonu TDP tohoto CPU snížit na 7,5 wattu. Ale i to je stále asi 4× nad špičkovou spotřebou běžných ARM SoC pro mobily a asi 2× nad klasickými tablety.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A kdyby se intel snizil TDP i3 na uroven tech mobilnich ARMu, myslim ze vykonu by to nemelo nejak zasadne vic.

Vtip je v tom, ze pri pouziti CMOS, spotreba energie nastava pri *prepnuti* stavu tranzistoru. Jinak receno, pri TDP X wattu mate jisty omezeny pocet Y tranzistoru, ktere muzete v kazdem cyklu prepnout (a zdaleka to neni 100% tranzistoru na cipu). Jinak receno plocha i pocet tranzistoru vaseho cipu jsou absolutne irelevantni, protoze pokud se do toho limitu X chcete vejit, vic nez Y nemuzete prepinat. Tudiz je nesmysl si myslet ze vetsi cip (jako i3/5/7) vam pri stejnem TDP magicky da vyssi vykon jako mensi ARM. Vyssi vykon by mohli mit kdyby Y bylo znacne vyssi, coz by se stalo jen v pripade lepsiho vyrobniho procesu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo normální W10 na telefonu nechce, to za prvé. A za druhé, i3-6100T má TDP 35W, když to upraví na TDP 3,5W tak to bude mít 10x menší výkon a budeme tam, kde už to intel zkoušel. Takže naprostá utopie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je co chtit?

Iphone je ponekud drazsi.
Kdyz tam bude Lagdroid, tak tomu nepomuze sebelepsi hardware, porad to bude lemra lina.
Ostatni konkurence je davno pod drnem.

Kdyz to vezmeme kolem a kolem, Windows Phone byly nejlepsi levne telefony s OS u ktereho neni videt viditelny lag jako u Lagdroidu. Macknes nahoru, chvili nic, vyjede menu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lagroid je FUD, opakovanim toho ze sebe delas akorat vetsiho idi0ta...
mam Android 6.0.1 na nekolik let starem lowendu, CPU 1GHz a RAM 390MB a ten system je sviznej...
pochopitelne jde o light ROMku a nemam tam GooglePlay/Services takze zaroven neni zadne smirovani...

to ze nekdo si poridi telefon od vyrobce co to dodava naplnene krome Androidu i sr&ckama okolo co to zpomalujou a nahozene rozhrani co vypada jak matejska je problem uzivatele, nikoliv Androidu jako takovaho...
WindowsPhone jsou naproti tomu jsou ciste, primo od vyrobce, na HW co si vybral vyrobce a pritom lagovani je pro ne normalni, pouze to schovavaji za animace... kdyz prechodove animace vypnu na Androidu system se visualne zrychli, misto cekani na provedeni animace se rovnou stane akce, jak to vypada na WindowsPhone? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsi z chytrého telefonu udělal dumbphone běžící na 1GHz CPU a 390MB RAM?

Nejsem si jistý, zda je tohle ta pravá cesta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zadnej dumbphone... mam tam normalne opensource aplikace z F-Droid...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevzpomenu si, že bych podobné chování pozoroval a to jsem u Androidu od verze 2.2 Froyo. Paralelně s BlackBerry + BES. Šifrování lagovalo a mnoho telefonů se navíc přehřívalo. Shodou okolností v celé šírce nabídky. Nepopírám oblíbený Cyanogenmod (build Sony byl něco. Neustále problémy s Cisco AnyConnect a IBM Verse - dvě klíčové aplikace. Později Sony opravilo nedostatky a přestal chodit Garmin), přesto Android urazil velký kus cesty a stal se standardem.

Neodstatek volného času a veliká spokojenost. V kompletně zašifrovaném stavu nikde nepálí, baterii nevysává, nelaguje a funguje naprosto svižně, proto nemám prozatím důvod cpát CM do nového HTC10 s nástavbou Sense. Příjemný telefon, uznávám "vyšší cenu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MS a Intel v téhle vizi utopili už miliardy dolarů a výsledek se pořád nedostavil.

Asi to je tím, že nenajali Redmarxe z DIIT, aby jim řekl, že má Intel vyrobit procesor s výkonem alespoň Core i5 při TDP do 5 W a bude to v pohodě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja si zas viem predstavit, ze Google na najblizsom evente predstavi hybridny OS a zacne ho tlacit tak, ze bude podkurovat MS aj na desktopoch. Ak na nom budu slapat appky z Androidu a navyse bude tlaceny na co najlepsi batterylife tak pre bezneho cloveka to bude sweetspot. Emaily pozrie, dokumenty spravi, fotky a filmy pozrie, angry birdz zahra. Ak sa Google trosicku vzda svojej predstavy o tom, ze chceme 32/64 Gb miesta v NTB a ostatok na cloude, MS moze za 5-7 rokov stratit obrovsku cast klientely.

A ja si myslim, ze moja predstava je daleko realistickejsia ako ta Vasa :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, s aplikacemi pro mobily to nevytrhne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pocitace su masova zalezitost. Prezrad mi, co taky bezny BFUckar potrebuje a na androide to nie je, resp. nie je toho nahrada?

Programatori a gameri netvoria nejak zavratne percento. Aj to vacsina programatorov skor Windows hateuje ako miluje.

Navyse takato platforma by pritiahla viac devov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakakoliv desktopova aplikace. Android je na desktopu nepouzitelna zalezitost.

Stahni si Remix OS, to je Android pro x86 pocitace a uvidis sam jak strasne omezujici je telefonni OS na desktopu.

Pustit film - ano, koukat na net - ano. Delat nejakou smysluplnou praci - ne, nejsou nastroje. Jsou jen aplikace pro konzumaci obsahu jako na tabletech a telefonech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Android je na desktope nepouzitelny, pretoze.... WAIT FOR IT... to nie je desktopovy OS. No Google nieco take podla leakov planuje a planuje to uz za par dni. Navyse, toto by nebolo robene nejakou skupinou freelancerov, ale platenymi developermi v Googley, kde si teda mozes byt isty, ze su jedni z tych lepsich na svete.

Na Android napriklad existuje cely MS office (mam ho na S7), cize mnoho ludi, ktori pouzivaju PC na konzumaciu medii a obcas na zivotopis, napisanie niecoho atd. by vobec nemuseli siahnut po Windowse.

Navyse podcenujes to, kolko energie a penazi je schopny Google do takejto platformy vlozit ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> kdyz se podivam na i3-6100T, tak nejak nevidim duvod proc by tenlhe
> procak se stejnym vykonem nesel prenest i do mobilni sfery

Miluju lidi co si mysli ze vemou procak s 35W TDP, nastavi mu 5W TDP a vono to magicky bude rychlejsi nez soucasne mobilni cpu s 5W TDP... jo jo, jeste tu vo karkulce..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to nebylo k pláči bylo by to k smíchu co dokáže MS udělat z kdysi absolutně dominantního OS. Je otázkou zda je to spíše důkaz úpadku USA jako takového, kdy se z technologického a vzdělanostního lídra planty stává země třetího světa, země černých v které vznikají milionová města jako Detroit, města v kterých je 80% obyvatel černých a 50% fakticky negramotných. Nebo prosté skutečnosti, že se z MS stala Indická společnost a indiáni tak převzali vládu nad tímto OS.
At je to tak nebo tak, my bílí máme jak se zdá smůlu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tahat do tohodle politiku je zcela mimo. MS ví, že prodej OS ho už tolik neuživí, tak si myslí, že víc peněz získá ze Store a podobných aktivit. Bohužel to tlačí tak blbě, že lidi spíš odpuzuje, na rozdíl od Applu a Googlu, jinak též amerických firem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oni jsou Win 10 zadarmo nebo za cenu hamburgeru? Nějak jsme si nevšiml, v ČR je cena OEM licence dost přes 3000Kč. a to moc nesedí na vámi popisovaný model.
To že se z technologické firmy stane reklamka a provozovatel tržiště je politika technologického úpadku a jsme zpátky u politiky. Apple i google, nejsou nic jiného než prodavači reklamy, u Apple v kombinaci s jehovisty. Stejnou cestou upadá IBM, technologii přechází do rukou Číňanů a Arabů, IBM prodává , co vlastně prodává ...
Co je na Apple, Google, MS amerického? To že tam mají formálně nějaké sídlo? Ty firmy v USA nic nevyrábí, v podstatě tam neplatí žádné daně, nezaměstnávají moc lidí atd.
Apple to je technicky vzato sdružení čínských a korejských firem, v kterých činané a korejci vyrábí od písku po finální výrobek vše a americká reklamní společnost to pak prodává jako svůj výrobek.
Problém je , že ti američné pak sami nic nevyrábí a dnes už ani neumí vyrobit to vedek k tomu že těm čínanům nemají čím zaplatit, zatím to řeší tískem peněz, ale při dluhu USA 20bilionů $ se tenhle model zhroutí dříve než co jiného.
Je to o politice .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vyvoj procesoru od Apple probiha v USA, mimo se pouze vyrabi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple přináší akcionářům tučné zisky - 13,6 miliardy za poslední čtvrtletí - a to je důležitější než kde se to vyrábí. Který z jeho subdodavatelů se může pochlubit něčím takovým? Foxnconn s 1,4 miliony zaměstnanců? TSMC, které dělá množství čipů pro ostatní? Samsung, který vydělává díky vertikální integraci a působí v mnoha oblastech? Konkurenti zkrátka nemají a asi nikdy mít nebudou takovou marži. Apple je prostě v "potravním řetězci" na vrcholu a má management s americkým myšlením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože obchází zdanění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak můžeme porovnávat hrubou marži před zdaněním, výsledek bude +- stejný :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkně zacyklená úvaha, má vyskoké zisky protože uhýbá před daněním zisků. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme. Ještě pořád funguje postup W7 -> loader -> upgrade na W10 Pro. Dost pochybuju, že by to M$ nevěděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě pořád funguje čistá instalace a aktivace licenčním kódem sedmiček či osmiček...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nová wokna nejsou zadarmo, jenže díky stagnaci výkonu a nakonec i schopností OS nic nenutí uživatele přecházet na novou verzi. Prodeje tak tvoří převážně nákupy nových PC a i tam se doba obměny prodlužuje. W7 budou obdobně přesluhovat jako XP, i když tomu MS určitě bude házet klacky pod nohy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas a mit tu v CR vyvojare jako maji v Indii by mi taky nevadilo. Takze nejake narodnostni vykriky jsou take primitivne hloupe. To ze Microsoft ovladli marketacky blbci, kteri si mysli, ze vydelaji na uboze vymyslenem Store, je uplne jina pohadka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby Microsoft úplne znefunkčnil predchádzajúce verzie Windows, výsledné čísla mohli byť omnoho lepšie :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A né že by se o to nesnažil :D Já např. hledám stejný postup na Windows Vista (https://www.maxxx.cz/2016/09/20/oprava-windows-update-windows-7/) a ne a né ho najít. Někdo si holt ty Visty chce nechat (OEM, osobní preference), ale je nemožné je po čisté instalaci aktualizovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neni a nebude, update WinVista resim tak, ze si v MS Bulletinu najdu mesicni aktualizace, stahnu rucne, odpojim kabel od internetu, nainstaluju, restartuju. OK. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jé, díky za radu, ale to vážně stahujte těch 400 (nevím kolik) aktualizací ručně ? Nebo se pak nějak rozběhne? To by pak stálo za to udělat si nějakou aktualizovanou instalačku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presny postup pro Visty (mam na nich notas):
1. Vyhledani pres Google mesicniho MS-Bulletinu pro update Windows, byva tam kazdy mesic pro Visty tak 5 maximalne 10 aktualizaci.
2. Stazeni vseho co tam je pro Visty (je to trochu neprehledne, protoze tam jsou zahrnuty i ostatni Windows).
3. Restart PC.
4. Odpojeni kabelu netu od PC, aby nevyhledaval aktualizace pri rucnim spusteni update.
5. Postupna instalace vsech stazenych update, nekdy je treba v prubehu restart PC.
6. Restart PC.
7. Pripojeni kabelu netu.
8. Vyhledani aktualizaci pres Windows update, obvykle v predchozich krocich se mi vytrati nejake 2-3 aktualizace, ktere ted jiz jdou stahnout a nainstalovat rychle.
9. Nekdy jeste jeden restart, kazdopadne hotovo. :-)

---

Zda se ti to komplikovane? Ano, ale porad lepsi nez cekat 24-36 hodin na vyhledani aktualizaci pres Windows update. Takhle je to maximalne do hodinky hotovo (notas je stary a pomaly, takze i proto to trva nekdy i tu hodku).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji WSUS Offline Update
http://download.wsusoffline.net/
Podporuje Visty/8/8.1/server2012/10 i officy atd.kdyz si stahnete verzi 9.2.1 tak ta podporuje jeste i WinXP.
Co tak povazuju za bezkonkurencni je moznost uplne automaticke instalace i s restarty.Proste zaklikate co chcete nainstalovat a muzete jit pryc :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Beztak je půlka z toho násilně dotlačených BFU

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jeslti pulka nevim, ale kolik z toho bylo nedobrovolnych prechodu by mne docela zajimalo. Sam vim o 2 lidech, kterym se ten kram "sam" auktualizoval na win10. Jeden to pak vyresil tak, ze si koupil jabko..protoze jej to tak dozralo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale to vůbec není důvod k oslavě, ale k pláči. Windows 10 mrví již 400 milionech systémů, na které se Windows 10 dostal podvodem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 alias W8.2 Beta1 nemel nikdy uzrit svetlo globalniho trhu, nedodelany produkt, navic zpraseny nema jednoduse co hledat v rukach zakaznika. To jako bych daval v akci zdarma plesnive jabko za jabko cerstve.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu, bude to tak nejak:
- cca 100milionu bude nakup noveho pc s predinstalovanejma W10
- cca 250milionu budou znasilneni uzivatele kterym se W10 nainsalovali automaticky (nebo po zavreni krizkem co prestal najednou bejt krizkem_k_zruseni)
- cca 49milionu si upgrade vybrali uzivatele po natlaku v mediich...
- cca 1milion si upgrade vyral na zaklade sveho uvazeni...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Z toho BTJ praskne žilka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako čáry podílu pěkný, ale fakticky nevím jestli je to důvod k oslavám, když ty předchozí instalace (w7, 8) byly za prachy, zatím co většina upgradů na W10 byla zdarma. Nejvýživnější korporát také nula nula nic moc. Z růsových grafů se korporát neuživí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Té paní na úvodní fotce se právě podařil downgrade z win10 na win7.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nie, to jej prave dobehli updaty, co jej blokovali 2 hodiny PC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám se smát, nebo být smutný? Komu je informace v nadpisu vlastně určena a proč? Pokud je určena mně, mám otevřít šampus na oslavu něčeho, co se mně vůbec netýká? Nebo to má ve mně vyvolat pocit viny, že ještě nemám nainstalované Win10? ☻

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by mně jestli tam mají započítanou i mou instalaci w10, co jsem ji po jednom měsíci smazal a dal tam sedmičky...
Taky mi přijde poněkud "chucpe" porovnávat rychlost šíření pro stávající způsob vnucování s "normálním" průběhem prodeje u předchozích verzí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takze misia splnena - budu odmeny ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak kdyz se proda rocne 350-400 milionu windows zarizeni, tak nevidim duvod, proc by za cirka 2 roky nemeli mit giga. Fluktuace uzivatelu PC neni takova zhovadilost jak odpadni telefony, takze ti co uz koupi, tak naprosta vetsina bude upgrade starsiho pocitace se staryma windows a ne, ze koupi 3 pocitace rocne a stare budou zahazovat (jak je tomu u sockoidnich telefonu).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.