Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ani druhý Windows 10 Redstone Preview build nepřináší nic nového

Komedie jménem Win10 úspěšně pokračuje.. Přestávám pomalu věřit, že někdy v půlce roku upgraduju z Win7.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Já doma na pc a ntb už aktualizoval, už od cca října nemám žádný problém :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš já a +- 200 milionů přešli a jsem spokojen.
W10. jsou rychlejší než Win7,zabírají výrazně méně,skoro nebobtnají,hry chodí lépe,podpora i staršího HW. je slušná....Software který chodil pod W7. chodí i na W10:)
Win7.jsou prostě už stará,stará a zase stará...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš a někomu stačí jako launcher pro hry i Windows XP, které chodí ještě lépe, jsou rychlejší, nebobtnají, protože mají zakázané aktualizace a podpora staršího HW je vynikající :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

a malware , rootkitů a dalších srand ještě lepší .. jak tě baví být zombie v botnetu?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

A jak se tam malware dostane, pokud má uživatel XP jenom na hry a nepoužíva to na brouzdání po webu?
Co se týče botnetu, tak ten byl pouze v torrentových(kradených) instalačních iso. Jak by se tam cokoliv dostalo, když ten komp ještě bude za proxinou nebo routrem s neveřejnou IP?
Nicméně je pravda, že to lze pouze na starším HW, který nepočítal se 64 bity.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

<i>Nicméně je pravda, že to lze pouze na starším HW, který nepočítal se 64 bity.</i>

Používám WinXP i na mašině s Xeonem, což je 64bit CPU s 6 fyzickými a 12 výpočetními jádry. Mimo toho, že z 6G ram vidí WinXP jen 3,2G nepozoruji žádné problémy. Dokonce některé grafické operace běží rychleji na WinXP oproti Win7 se stejným HW:

Win7 x64 = 252fps
WinXP = 268fps

http://postimg.org/image/ac00vclvt/ - http://postimg.org/image/b58acyjon/

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Solidní průjem jsi tu vyplodil....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nečekal jsem, že se tady najde někdo, komu nedocvakne, že 64 bitová podpora nebyla zdaleka na všechen HW v době největší XP slávy.

Akorát, že Xeon je optimalizovaný pro servery a v době XP byla většina her psaná jako single thread.
Nevím potom co dělalo těch zbývajících deset jader, navíc první skutečná multicore podpora přišla ve světě widlí až s vistama(v XP to bylo takové kostrbaté).

Na těch obrázcích je w2007 server, ne XP, tak nevím co to je to za vtip :)
Mám ještě otázku - v jakém slotu je grafická karta, popř co je to za základní deska(pravděpodobně přímo od intelu)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To spis vypada na 2003ku..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč si takovou koninu myslíš? Taky patříš k lidem, kteří věří, že bezpečný je pouze systém, na který se pravidelně instalují aktualizace od výrobce? To bys udělal reklamnímu oddělení MS jistě radost.
Spolehlivě zabezpečit počítač vyžaduje daleko jiné věci, než zapnuté automatické aktualizace.

Běžně stále vídám v práci i mezi lidma win xp provozovat, sám ho mám na jednom starším pc a není žádný důvod se jich zbavovat, určitě aspoň ne bezpečnostní. Rozhodně na nich neřeším víc problémů než na novějších systémech.
Když už, tak právě naopak bych viděl jako problém pracovní nasazení systému na kterém se tak obtížně dosahuje zabezpečení uživatelských dat jako u w10. Z důvodu celkové politiky MS při návrhu w10 se mi zdá tento systém pro větší firmy vlastně zcela nepoužitelný.
Každopádně z uživatelského hlediska není ve win 10 nic, co by bylo důvodem k upgradu z win xp.
I staré věci můžou jednoduše být dobré a fungovat a naopak nové věci můžou stát za houby, nebo obsahovat nové chyby a mylná řešení.
Kdyby byly w10 kvalitní a něčím zajímavé, nebylo by je třeba vnucovat lidem tak agresivně a ještě zadarmo.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

1. bezpečnosť nie je len o aktualizáciach ale taktiež sa nedá hovoriť o bezpečnosti bez nich! windows xp neprejde cez bezpečnostný audit audi,bmw,MB,AMG,VW,daimler atď.
2. xp je v ramci bezpečnosti povolené len na obsluhu strojov a nesmie byt v žiadnej forme pripojený k sieti.
3. xp na ws to ako vážne ? ten systém zomrel pre nasadenie vo ws ešte skôr ako mu skončila oficiálna podpora, využíva sa len výnimočne na programovanie už spomenutých strojov.
4. prelomiť a dostať sa k dátam na XP zvládne aj dieťa
5. korporátna sféra nemá problém s windows 10 ale jej nástup je do istej miery spomalený špecifickými požiadavkami 3.strán ktoré na tom pracujú a následne príde aj k implementácií windows 10.

Mám pocit že sa vôbec neorientujete v odvetví o ktorom hovoríte.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Máš problém s pochopením psaného textu?
Jasně jsem psal že to co chodilo pod W7 chodí i pod W10.Pokuď se zdá někomu jako bonus že to chodí lépe:) a rychleji málo ....Jeho problém:) Může zůstat na OS který je horší a pomalejší.
Ale někdo bude bez konkrétních faktů házet nesmyslně špínu jenom z principu...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No, když je nějaký OS už v principu špatný, tak je nakonec opravdu jedno, že to, co píšeš o rychlosti a fungování taky není pravda.
Aspoň teda to není pravda u každého - že se to zdá tobě rychlejší a nevšiml sis nefunkčních programů, s tím nejde polemizovat. U jiných uživatelů se to chová hůř než u tebe.
Mě osobně stačí, že ten OS je špatný v principu, nepotřebuju hledat jeho konkrétní chyby. I když jich je hromady.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S tím SW, který chodil na Windows 7 a chodí i na Windows 10, bych byl velmi opatrný. My v práci používáme většinou Windows 8.1, protože na Windows 10 nám sice ERP chodí, ale neseje, což je dost podstatný problém.
A doma mám obrovský mentální problém s Windows update. Buď zakázat úplně nebo povolit automatiku ... ani jedno není dobře.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že se může stát že něco někde někomu nepoběží ... :)
Ale spíše bych se bál přechodu z Win 7. na W10.
W10. jsou takové vylepšené W8.1 :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A +-100 milionu se vratilo zpatky na nejakou pouzitelnou verzi Windows. Dalsich par milionu upgradovalo na opravdovej operacni system. A z toho zbytku se polovina trapi, protoze neumej nainstalovat nic jinyho...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Vrací se asi 3%. A hateři hubou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! U 8(.1) taky absolutně nikdo nedowngradoval, maximálně pár zapšklých zoufalců, kteří prostě nesnesi moderní systém. A ty počítače prodané s licencí 8(.1) PRO a předinstalovanými sedmičkami jsou jenom bohapusté výmysly!

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

:-)

win 8.x se nepovedl a nerozšířil. To je prostý a snadno ověřitelný fakt, kdo ho nechce vidět, jeho problém.
Koupil ho dobrovolně málokdo, z toho často bfú, kteří nevěděli co kupují a downgradovat často buď neuměli, nebo s daným harwarem nemohli. Většina znalejších uživatelů si w8 prostě nepořídila. Neznám nikoho kdo by to používal, doma nebo pracovně a statistiky to potvrzují.
Vlastně jsem viděl w8 instalované jenom na hardwaru v obchodě :-).
A zoufalá snaha Microsoftu vnutit lidem w10 i zadarmo a metodami hraničícími s neetickým chováním, je dalším důkazem toho, že předchozí verze MS OS byla neúspěšná.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já to myslel ironicky, ale očividně jsem to napsal tak, že to není dost zřejmé. Sám jsem ve skupině lidí, které má MS ve statistice prodaných osmiček, i když jsem ten systém nikdy nepoužil a už od výrobce jsem měl na počítači předinstalované sedmičky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne vždy se líbí masám to co je lepší. Win8.x si zadělaly na problém hned na začátku se svou změnou v nabídce start, potažmo metrem. Uživatelé to brali jako konečnou věc a už moc nepátrali, že je možné vše jednoduše a na pár kliků změnit. Možná je štval i vzhled a nebo funkcionalita pro starší programy.

Bohužel nové systémy obsahují novější technologie a na ty staré Microsoft prostě a pochopitelně kašle. Samozřejmě, kdo nepotřebuje nový DirectX a podobně, tak v klidu může zůstat u svého oblíbeného systému.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na téma "nové technologie". Já to mám naopak - kvalitu software posuzuju podle toho, jak dlouho se na kód nesáhnulo / nemuselo sáhnout. Mám moc rád takové ty např. vixie-cron apod., kde byla poslední verze uvedena v roce 1993, má to cca 100kB a s pár bugfixy se používá dodnes.

I dnes se píše geniální software, například git je úplně super věc s novým pohledem na svět. Do této kategorie ale poslední DX opravdu nepočítám. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co rikate neni pravda. Treba ve firemni sfere mnoho firem kupovali nove notebooky jenom a vyhradne s Win 7. Vetsinou jen male firmy, ktere to nejak "ustoji" kupovaly nove zelezo s Win 8, protoze pro ne byl downgrade na Win 7 zbytecne komplikovany.
Treba Vodafone presel na Win 8 v posledni chvili a jen pro to, ze koncil oficialni support XP.
Upgrade z Win 7 na Win 8 jsem nikdy nikde nevidel a ani neslysel (byt je mozne ze to nekdo udelal).

Firemni sfera je dobry indikator uspechu nebo neuspechu, z tohoto pohledu byl (je) Win 8 propadak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mozna jinej gang. Ja vidim okolo sebe neco jinyho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu sám nevěříte že ne?
Kdyby se opravdu masově vracelo,nebudou stoupat podíly na trhu.Mimochodem,na Steam(u) mají Win10. +- 30%
Jinak by mne zajímalo čemu říkáš ,,opravdovej operační system,,?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Opravdovy operacni system bude nejspis neco co bude splnovat standardy pro operacni system - IEEE 1003 alias ISO/IEC 9945. Prislusnou certifikaci ma napriklad AIX, HP-UX, IRIX, Solaris ... ne, windows na seznamu nejsou. OS X to skoro dava.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze STEAM nelze brat jako bernou minci. Je to pro specifickou skupinu lidi, kteri si chteji neco zahrat na pocitaci a to jeste pres Steam. Nic vic a nic min. Treba z mych kolegu v praci nikdo nehraje, tudiz nikdo z nich nebude mit statstiku na Steamu a vyjma jednoho, ktery dostal vidle 10 s notebookem, nikdo o vidlich 10 nechce ani slyset.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že Steam má velkou vypovídající hodnotu.Nejen hardcore hráči jsou na Steamu,stačí se podívat na statistiku jaký HW.je používán.
W10. mají aktualně 31% a stoupají a jsou na druhém místě za W7. které mají necelých 35% ale klesají.
http://store.steampowered.com/hwsurvey

Takže pindy o tom že někdo masivně přechází zpět na starší OS jsou opravdu jenom pindy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prave hraci co opravdu hrajou tak masivne prechazi. Protoze jim Win 10 stale a dokola prasej ovladace grafik nejakym paskvilem z updatu, kterej jim cpou misto funkcniho ovladace od vyrobce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak muze mit jeden Internetovy servis (v tomto pripade hraci platforma) vypovydajici hodnotu o poctu provedenych instalacich? Kdyz by takove cislo prislo od Googlu, tak reknu dobre. Vetsina lidi na pocitacich opravdu pouziva nejakym zpusobem Google, ale tvrdit ze uzka skupina lidi (ve srovnani s celkovym poctem vsech instalaci), ktera si jde zahrat pres steam...to opravdu NEMA vypovidajici hodnotu o celkovem poctu instalaci. Ano muze se to brat jako nejaky vzorek pro urcitou skupinu lidi, ale to je tak asi vse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verim tomu co vidim. Vetsina lidi udelala downgrade na starsi verzi windows. Win 10 ktery je jak tamagoci a likviduje sam sebe pofidernima updatama proste lidi nesnesou. Ze podil stoupa ? No jiste, protoze je na sveta halda lidi co preinstalaci nevzladnou. A pak taky halda tech co si upgradem z 8 nebo 8.1 polepsili (stylem z blata do louze).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jak resis situace, kdy ti MS vnucuje v aktualizacich ovladac, ktery je starsi, nez ovladac od vyrobce ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je tam kdesi nastavenie, aby sa ovladace neaktualizovali. Treba hladat, spamäti neviem tiez, ale mam to tak nastavene...

Tak som to vyhladal: systém/ochrana systému/Hardware/ nastavení instalace zařízení / chcete automaticky stahovat aplikace vyrobcu ...... / ANO(doporučeno) .... NE

Volbou NE dosiahnes neinstalovanie microsoftich ovladacov

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, to jsem asi prehlednul. Ale tim odriznu vsechny ovladace. Me by se spis hodilo zakazat bud jeden, co zlobi, nebo treba jako kategorii. Tedy napr. na grafiku, tiskarnu, zvukovku a LAN si hlidam sam, ale zakladni desku uz mi vyrobce nepodporuje, tak se mi nechce hledat aktualnejsi u jinych vyrobcu, ale spolehnu se na MS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na zaciatku to nechaj zapnute, nech si system poradi. Potom volbu vypni a nahrad ovladace MS vlastnymi, tie ktore potrebujes, u mna napr GK a tlaciaren. Potom ti uz tie MS zarucene "dobre a podpisane" win nebude podsuvat. O inej volbe neviem. AKo som pisal, W10 nieje dokonaly, ale zvykol som si a dobre sa mi s nim pracuje. A oproti W7 je pocit odozvy lepsi. A to ho mam cca rok bez preinstalacie, akurat sa uprgatuju buildy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doma jsem převedl dva méně podstatné počítače. Oba samozřejmě nabootují a dokonce dokáží spustit většinu programů. Ale zpětná kompatibilita není 100% a hlavně, Win10 už nejsou standardní NT systém jak jsme jej znali dlouhá léta. Je tam velmi patrný příklon k filozofii single-user systému, prostě taková 98-ičkizace.

A že jsou W7 stará? Ano, a protože jsou stará, tak jsou i funkční a HLAVNĚ mám nad nimi plnou kontrolu - narozdíl od toho sociálního projektu OSaaS jménem Win10. Že je něco staré, neznamená, že to je i špatné.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký důkaz, že jsou W10 rychlejší než W7? Díval jsem se na různé benchmarky a všechno to bylo maximálně do cca 2% rozdílu, nevím zda to může uživatel postřehnout :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja som upgradoval uz z Win8 na Mint a som spokojny.
Win X mam na starom notasi HP G6 1270ec (win7hp upgrade) na hranie.
cim novsi build tym vacsie problemy.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Říkají, že ještě několik buildů ve fast ringu bude podobných, stabilizačních a ladících. Takže žádné do třetice bych nečekal. Každopádně komu se to nelíbí, ten asi ve fast ringu není. IMO dneska OS, který má fungovat skoro na každé HW konfiguraci, bez podobných opičáren dělat nejde.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"nepřináší nic nového" je odvážné tvrzení. Situace se má takto: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/01/13/announcing-window...
"zlí jazykové" taky moc prostoru nemají - sám MS (respektive Aul) prohlásil, že ještě několik buildů potrvá, než přijde změna, která nás hned praští do očí.¨.Kdo chce stabilnější buildy a zároveň při updatu větší změnu, tak přepne z insider fast na insider slow.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se mluví o termínu, kdy vyjde Redstone 1, rozhodně se nemluví o začátku roku 2016, ale o červnu nebo červenci, Redstone 2 se předpokládá v listopadu.

A že se v GUI nic nezměnilo? Možná je to proto, že různí hlupáci pořád tvrdí v diskusích, že se ve Windows už desítky let mění jen GUI? :D

Změnilo se. Je opravené zobrazování průběhu kopírování - to v 11087 zmizelo - a neznámo proč instalace 11099 vymaže Oblíbené v IE. :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Článek nicméně nehovoří o GUI. Pozorovatelné změny v systému nemusí být nutně GUI. :-) Vypozorovat se dá i chování, závady nové schopnosti! atp.

I u změn v jádru může potěšit pokud to bude běhat rychleji, bude menší instalačka, bude lepší multicore scheduller, co já vím v čem všem se můžou vrtat. Takže je mírně komické vydat build, který oficiálně nepřináší nic (testovatelného pozorvatelného), zato obsahuje několik známých chyb. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je smutné, že další buildy jen opravují další a další chyby (teď už je to černé na bílém, tak snad nebudu zase za hatera, protože to tvrdim od začátku, že je to těžký nepodarek) v systému o kterém se před jeho vydáním nažvanilo tolik skazek a angažovalo tolik betatesterů, že to snad ani dobře dopadnout nemohlo :-D Držím všem, kdo se na tomhle dílku podílejí, aby do konce roku stihli dodělat tento polotovar alespoň do takového stavu, aby i ti nejotrlejsi nemuseli konstatovat, že to byl prostě debakl :-D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ono s tym boli problemy vzdy, od win xp cez visty az po win7.
problem je ze microsoft reagoval na podnety testerov normalne pri win 8 uz k nam zacali byt strohy - prisla info ze hlasenie prijate po tyzdni vyriesene....
vo vistach a win7 som videl ze done a hned mi prisiel link na patch, pri win8 ani tuk...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"oficiálně" podle diit. Oficiálně podle MS přináší opravu minimálně jedné chyby (až vyjde changelog, bude toho samozřejmě mnohem víc).

As with the previous build, this build does not include big noticeable changes or new features yet. Our focus through the holidays was on structural improvements to OneCore, which is the shared core of Windows across devices. The code refactoring and other engineering work we’ve been doing to optimize OneCore is nearing the point where we will be ready for teams to begin checking in new features and improvements

Pod pojmem OneCore si můžeme představi prakticky cokoliv, ale už název napovídá o co by tak asi mohlo jít. - "I u změn v jádru může potěšit pokud to bude běhat rychleji, bude menší instalačka, bude lepší multicore scheduller, co já vím v čem všem se můžou vrtat" - o co teď asi MS vydal? A potřebuje otestovat? Máte nějaký srovnání s předchozím buildem ohledně rychlost např.? Co když optimalizace OneCore přinesla právě v tomto buildu nepatrný nárust výkonu?

Ne nechci tady obhajovat MS. Nechci ale aby mi lhal už i web o IT, to mi stačí v novinách a televizi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je hezká ta citace o OneCore, to jsem si taky našel, ale nějak nejsou informace o tom, co tam vlastně kutí. Mě jen přijde komické, že je vydán build který nemá viditelné (testerům sdělitelné?) změny, ale má viditelné (přiznané chyby). To se k tomu opravdu nedá nic napsat? Naopak vůbec nekritizuji to že pracují na jádře (i když myšlenka, že jedno systémové jádro dobré jest pro všechno, od mobilu pro x-jádrový server, mě naplňuje podobnou skepsí jako podobná myšlenka u ModerUI).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak ve mě ta masáž při uvádění W10 zanechala dojem, že jádro už jednotné je, tak nevím, co dalšího na něm ještě sjednocují. :-)

Ale jedno jádro všude fungovat už při dnešním hardware může - třeba stejný Linux funguje taky všude bez problému.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pripominam, nie som zastanca W10 - ma stale dost chyb a nedorobkov. A nepamatam si cisla uplne presne, tak ich berte len obrazne.

Bol som na MS DevDays. Par mesiacov dozadu tu cast toho na com pracuju nazyvali Core. Je to uplne nova sada .Net Framework kniznic, ktore su multiplatformne. Planom je dalej aktualizovat novinkami povodny .Net 4.6x, ktore vyvijaju na .Net Core, ktore bude sucastou spominaneho OneCore. Plati, ze vsetko, co bolo uz raz .Net urobene, musia prepisat a to tak, aby to zodpovedalo ich buducim planom. Takze len velmi malo mohli prepouzit.

Hlavnym planom je, vediet vyvijat "windows aplikacie" aj pod inymi operacnymi systemami, mat ich velmi efektivne prepojenie cez Azure Cloud. Maju vytvorenych cca cez 25 datacentier po celom svete zalozenych prave na Azure a ich mnozstvo chcu este rozsirit. Vacsinu datacentier budu financovat externe firmy.

Ako potencialnemu vyvojarovi mi ponuknu zadarmo ucet s 50GB na Azure Cloude. Na Ubuntu si v takmer hociakom vyvojarskom nastroji cez .Net Core nakodim aplikaciu - napriklad messenger, ktora ale bude bezat na mojom ucte online a ja ju spristupnim celemu svetu. Kto o aplikaciu bude mat zaujem, tak si ju cez MS store pusti a pouziva. Aby som mal nejake cisla, ci je aplikacia dost rozsirena, a kto a kedy ju pouziva, tak si cez Azure vyklikam, ake statistiky mi ma cloud server uchovavat. Nemusim to uz programovat, tie statistiky budu vytvarane priamo na mojom ucte. Ja sa podla toho mozem rozhodnut, ze niektore casti spoplatnim (aby som prezil) alebo mam penazi dost, ale ucet v EU rozsirim koli datovym limitom, alebo zlepsim odozvu Azijskym uzivatelom, ze si zaplatim rozsirenie aj do inych datacentier. Statistik vdaka Azure mozem mat ukrutne vela a rovno aj s marketingovymi grafmi.
Lenze toto je len maly vyvojar a chaby priklad.

Do toho vstupuju firmy, co vyrabaju velmi rozsirene softy. MS v strategii uz nezalezi na 99% rozsireni windowsu. Uz od toho upustil. Jeho cielom je, aby mal tak velku zakaznicku platformu (aj keby mal dat windows zadarmo), aby firmy boli ochotne koli tolkym zakaznikom vyuzit ich novu Core platformu a teda ziskat neustale platby za datacentra. Firmy uz maju zabezpecene sifrovanie, podpisove kluce, administraciu cloud uctov, administraciu prav, administraciu uzivatelov, jednoduche a kompletne marketingove materialy, statistiky a za drobny firemny priplatok mnoho TB priestoru.

Moje odhady:
Ako bolo uz spominane, az MS dokonci nejaku ucelenejsiu cast toho Core, tak sucasne zverejni k tomu urcene vlastnosti vo windows. Dolezite bude... ze firmy budu chciet naprogramovat aplikacie pre Windows (aj ked bude mat len 40% trhu), a uzivatelia ich budu chciet pouzivat (mozno aj na linuxe) a teda rovno aj pre cely svet. Napriklad taky TotalCommander by mohol byt funkcny vsade. Takze MS ide preliat zisky za Windows licencie na peniaze za priestor a subor ucelenych sluzieb v datacentrach.

Cele to zavisi od toho, ci za tento rok ziska jeho interne stanoveny pocet zakaznikov (s potencialnym predlzenim o 0.5-1 rok). Ak ano, tak zvysnym ho bude predavat za prachy ako bolo doteraz. Ak nie, tak ho ponukne zadarmo, aby tu hranicu ziskal. Ak ani tak ju neziska, skusi zariskovat a presvedcit viacero firiem a bude zapasit o zakaznika. Myslim si, ze po vyhlaseni "uplne zadarmo" tu hranicu ziska. Inak asi len s odretymi usami.

Ak uspeje, bude mat do buducna potencialnu vyhodu. Kedze vsetky aplikacie pobezia online a nebudu narocne na vykon HW, tak bude moct zacat tlacit Windows aj do tabletov a telefonov.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je zajímavé a na rovinu musím říci, že z uživatelského hlediska to je temný les, do kterého se mi vůbec nechce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info, to by mohl být dobrý faux pas. Snad ještě lidé mají rozum :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Velice mě zaujalo toto: "The code refactoring and other engineering work we’ve been doing to optimize OneCore"

Nečekal jsem, že firma jako M$, která disponuje naprosto "úžasnými" nástroji na vývoj SW musí rozmotávat po takové chvilce to klubko zvané OneCore. Opět důkaz, že rapid development má dvě strany mince.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze verze pro dotykove zarizeni (tablety a 2v1) stale v nedohlednu, cili porad pouze W8.1.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo no ... akorat s jiným GUI :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to vyzera, ze MS tiez naskocil na modnu vlnu agilneho vyvoja, ktoreho castym vysledokom je produkt , ktory v case vydana je ledva v stave Beta s kopou znamych/neopravenych chyb.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak dlouho dávali Microsoftu Google a Mozillu za vzor, že se rozhodl lidem předvést, co to obnáší. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro Microsoft to přece není níc nového, takhle startoval už s 95-kama, aby předběhl OS/2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nežádoucí zresetování nastavených vazeb multimediálních souborů na konkrétní přehrávače (uživatel si musí opět vše nastavit, pokud se nespokojí s implicitním použitím Windows Media Player pro přehrávání všech typů multimediálních souborů)" ... nezadouci pro uzivatele. Pro marketingove oddeleni MS to je zadouci chovani ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vcera som nahodil build 11099 a filmy sa stale otvaraju v mnou nastavenom gom playeri atd... Takze minimalne u mna sa to neprejavilo. Netvrdim, ze win 10 je nejaka vyhra, ale docela som si zvykol a robi sa mi v nom dobre. Nejaku extra nevyhodu proti W7 a W8.1 nevidim...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepřidali nebo neexistuje nějaká možnost jak do w10 přidat tu nabídku v levém horním rohu jako je ve win 8/8.1?.
Tohle pro mě bylo naprosto dokonalý řešení, který ale ve win 10 nebylo když jsem ho zkoušel. :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skoro ako steam, update kazdy druhy den, ziadne viditelne zmeny :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco by měli udělat s tou nestabilitou. Mám skylake, dražší desku gigabyte a goldový zdroj, grafiku r9 380. Občas při probuzení se mi nahazuje 800x600 takže musím restart, ale za to podezřívám AMD drivery. Edge to je freeze každou chvíli, heavy flash jsou freezy i na chromu, občas freeze když se nic neděje a je zapnutá jen plocha. Zajímavé že pokud počítač vytížím třeba hrou, můžu hrát klidně 4 hodiny a crash nikdy, takže hw v pořádku. Win10 má ok UI, je i rychlý, ale ty freezy mě fakt se...štvou

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To nevypadá na chybu MS,. ale na problémy s drivery, nebo s HW.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tedy krom nových bugů, které zahrnují nefunkční přihlašování na systémech využívajících Citrix XenDesktop, nestabilitu aplikací využívajících Adobe Flash a nežádoucí zresetování nastavených vazeb multimediálních souborů na konkrétní přehrávače (uživatel si musí opět vše nastavit, pokud se nespokojí s implicitním použitím Windows Media Player pro přehrávání všech typů multimediálních souborů)"...

- pro toto nikdy Windows 10 svym zakaznikum davat nebudu, sou stale ve stadiu Aplha 10+, vubec zadna Beta, jedne problemy vyresi, dalsi naserou, navic ve verzi 10 Home nejdou primo vypnout automaticke aktualizace tak je clovek plne odkazan na milost Microsoftu jestli neco v aktualizacich neposere jak je nam dobre znamo z minulosti, dal srat si do sveho soukromi spicla to je skutecne prinos/recht jako mazec, jednoduse jde o system ktery se nemel srat na vsechno to se proste neda, rozlicnost architektur, cetnost programu a ta jesitnost Microsoftu mit uzivatele neustale po dohledem 10 zabila uz ted a muzou si vydavat kolik pre-verzi chteji, ja nenavidel Windows 8 ale kdyz prisla verze 8.1 bylo to OK, system byl doladen a pod kontrolou, to co ale provadi 10, ze se vazne zmeny deji z mesice na mesic a uzivatel musi verit to je proste hovno hozene do tvare zakaznikovi.

Prave sem na novym notasu kde byli predinstalove 10 nahodil ciste OEM Windows 7 a slape to jako hodinky, Windows Update zakazan, ovladace jedou jako pila a neni problem, jako proc bych mel zakaznika trapit sprostymi 10, nebudu a to mam pripravene dalsi legalne zakoupene Windows 7, za tu cenu to proste stoji, maji stabilni beh, uzivatel nad nimi nestraci kontrolu jak v pripade 10 a hlavne sou podporovane do 14 ledna 2020, to jeste vyde dalsi Windows(11?) takze lidi maji spoustu casu na upgrade..., o to vic ze se budou dat 7 legalne koupit do rijna 2016.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti co tu propagují Windows 7 jsou mi upřímně k smíchu. Jde totiž o jednoduchou matematiku spojenou s faktem, že se každý připojuje na internet. Windows 10 mají totiž podstatně kvalitnější jádro zaručující podstatně lepší bezpečnost na internetu. A asi právě proto tu kejhá celé hejno potrefených hus... Ha ha háááá hlasitý smích!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt zvlastni, ze se do toho nehrne cela firemni sfera. Tam jak znamo je bezpecnost pokladana (aspon teoreticky ;-) ) za jednu z hlavnich priorit. Pravdepodobne tam bude jeste par hacku ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém není v bezpečnosti. Celý upgrade je časově náročný. Musí se otestovat kompatibilita všech aplikací ve firmě a pak na každý typ počítače vyrobit instalační image obsahující i potřebný software. Až potom uživatel PC dá souhlas může se mu spustit aktualizace.
Představte si že jste v podniku kde IT má 10 lidí - 4 programátoři, 5 administrátorů a 1 vedoucí a máte celkem 1 800 PC v 70 pobočkách po celé ČR. Představa běžného uživatele je že si vezme DVD nebo flash disk a začne systematicky počítač po počítači instalovat nové Windows není reálná.
Navíc se potkáváte s nechutí vedení a uživatelů PC něco měnit, když to staré funguje. Tak je běžné že jedna generace Windows se odloží ...
A ještě něco - CZ instalační image verze 10240 nebyl úplně bez chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tohle znam ;-) Jen jsem odpovidal na predchozi dotaz.
Sam jsem delal najakou dobu taky admina jeste na Win2000 ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Marně přemýšlím, kam lépe by se člověk mohl posunout s 0 infekcemi za existenci W7.

Ono hlavní problém bude v tom, že ne každý to má jako podvozek jen pro browser. Pokud tam má běžet kopec aplikací, některé psané ještě pro XP, tak to musí být absolutně spolehlivé. Slova jako "většinou" neobstojí. Totéž se týká podpory hardware.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podstatně kvalitnější jádro? Dalo by se to trochu rozvést? Nikde jsem o tom neslyšel, většinou se zdůrazňují jiné věci. Připadá mi to trochu jako marketingový žvást, protože vylepšit něco podstatně je dost náročné, zvláště když to předtím je už dost dobré. A pokud se něco přepracuje moc důkladně, tak zase trvá hodně dlouho než se vychytají všechny chyby, které se tam zanesou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba změna v použití odkládacího souboru. Windows 10 při nedostatku paměti méně odkládají na disk , protože používají komprimaci stránek v paměti. Paměť je rychlejší než disk.
Popsané je to tady: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2015/08/18/announcing-window...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tohle asi nebude pro uživatele Windows7 příliš důležitá, ve většině případů mají jejich počítače dost operační paměti. Jistě to je přínosné pro různá přenosná zařízení jako jsou telefony a tablety, ale tam sedmičky nikdy nebyly. Kromě toho, toto vylepšení asi nepatří k těm, které zvyšují bezpečnost na internetu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne by treba zajimalo, proc maji 2 graficke prostredi v desktopu, alias 2 typy systemovych uzivatelskych rozhrani? Jeden evidentne prebrany jeste z dob Win 7 (potazmo dokonce Visty) a druhy, ktery je dodelavany tak nejak horkou jehlou ted. Staci zmenit velikost fontu ze 100% na vyssi a nove napsane aplikace (win 10) umi fonty naskalovat. Starsi systemove aplikace (opet soucast win 10) fonty rozmaznou, ze si clovek pripada jak bez bryli.
Copak toto je hotovy system? To je v nejlepsim pripade Beta...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedno rozhranie je desktop only, druhe je univerzalne pre desktop aj mobilne platformy. To druhe nie je dodelavane horku jehlou... je to take spartanske rozhranie, pretoze je rovnake ako na telefonoch, kde je priorita jednoduchost, ine to uz nebude.
Samozrejme, novsie univerzalne aplikacie skaluju dobre, pretoze su vektore, narozdiel od starych bitmapovych. Doteraz boli vsetky bitmapove a rozmazavalo sa vsetko, Win 7 ma vysoky podiel takze to asi nijak zvlast ludi netrapi. Ze sa to pohlo lepsim smerom mozme byt este radi. Samozrejme je tam este vela roboty, ale je to aspon v nejakom procese. Tak isto to nezalezi len od Microsoftu a Windowsu. Na to musia zareagovat aj vydavatelia softveru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ze se Mrkvosoft konecne pohnul smerem k vektorovym fontum je chvalihodne. Nicmene to porad nic nerika o tom..proc nechal 2 rozhrani, kdyz ma jeden operacni system. To je jako by v Androidu byli 2 rozhrani..jen tak z pleziru. But mam hotovy system a pak to ma byt hotove nebo mam betu, ale pak ji nemam vyudavat za novy OS. Ten mne nechapejte spatne, ja osobne mam to stare rozhrani daleko radeji ;-)
Druha vec, Win10 to zobrazeni z nejakeho duvodu nativne mrsi. Viz treba forum tady, kde je na to nejaky fix.. takze jen dalsi z bugu Win10..
http://www.tenforums.com/general-discussion/9087-windows-10-dpi-awarenes...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je predsa mobilny system. Nevidel som zariadenie kde je android a pouziva sa klavesnica a mys, aj ked mozno existuje, ale bezne nie. Je pochopitelne ze to nema 2 rozhrania. Windows 10 je ale iny, rovnaky windows sa pouziva v smartfone aj na desktope. Cez svoje "Continuum" to Microsoft prepojil a bohuzial neda sa to zatial tak zjednotit aby to bol jednoliaty system. Nie je to len o Win 10... ten problem existuje uz to od Win 8 takze ak to ma byt beta tak odvtedy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když nepřináší nic viditelně nového, tak je to jen a jen dobrá zpráva. To totiž znamená, že ladí věci pod kapotou, což mi přijde 100x lepší, než nějaké nové idiocie v GUI.
Zdar Max
PS: nevíte někdo, zda MS někde zveřejňuje aspoň nějaký changelog? Nemyslím vysloveně seznam bugů a jejich oprava, ale třeba co všechno bylo vylepšeno / opraveno v obecném smyslu.

UPDATE : tak beru zpět, našel jsem tento web :
http://changewindows.org/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem to zde již minule. Když fekálii zabalím pokaždé jinak, tak to bude pořád ta samá fekálie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.