Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 převálcovaly sedmičky o 140 %, osmičky o 400 %

"zpočátku se desítky šířily hlavně díky možnosti upgradu zdarma, zatímco nyní už jde o vliv platících zákazníků"

Vliv platicich zakazniku, nebo cim dal agresivnejsi vnucovani upgradu predchozich verzi?

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Podle statistik už majitelé sedmiček neupgradují, takže jsou k agresivní reklamě imunní. U osmiček je to jiné, ale přesto jejich podíl neklesl tak významně, aby se tím dal vysvětlil rychlý nárůst počtu desítkových sestav před Vánoci. Sám za sebe to nedovedu vysvětlit jinak než předvánočními nákupy počítačů.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ono zalezi jak ktere statistiky. Netmarketshare ukazuje stabilni w7, statcounter zas staly pokles odpovidajici rustu w10. Vzhledem k tomu ze prave pred vanoci MS spustil dalsi kolo vnucovani automatickou aktualizaci, tak to bude mit tosku vliv. Ano nove pocitace se kupovali s w10, ale zaroven probehla vlna upgradu. Kdo vi ceho bylo vice.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Někteří ještě upgradují - za poslední měsíc ubylo sedmiček celosvětově o cca půl procentního bodu. A někteří ještě budou. Čekal bych další větší vlnu někdy mezi vydáním Redstone a koncem července.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

......protože rezignovali a přestalo je bavit neustále odmazávat aktualizační balíček........taky jsem neprozřetelně o vánocích povolil na W7 Enterprise důležité aktualizace a pak hodinu PC čistil od redmontího svinstva.....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když je ti zatěžko udělat ty dvě drobné změny v registru...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Není nad tyhle uživatelský přívětivé systémy, kde se dá všechno udělat elegantně v GUI, na jako v tom zastaralém linuxu/BSD/Solarisu v příkazové řádce.

Jojo, uživatelská přívětivost přímo v GUIDech, hezky v hexu. Přece o nic nejde, jen dva záznamy.
:-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

no co je mi znamo tak windows maji prikazovou radku (at uz cmd nebo powershell) - a kdyz vite co chcete zmenit tak muzete menit i registry

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dodnes sú užívatelia, ktorí dennodenne klikajú, na zrušenie hlášky prechodu na w10, lebo nevedia, ako sa jej zbaviť. Keď sa pomýlia, zase nevedia ako to vrátiť nazad. MS svoje staré systémy dupe pod zem, zakazuje ich predaj a na základe toho vytvára dojem o obľúbenosti w10. Modleme se.. Stačí donekonečna opakovať to isté, až sa to všetci naučia naspamäť.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Tak je fakt, že jedním ze způsobů, jak se zbavit otravných hlášek typu „nainstalujte si Windows 10“, je … nainstalovat si Windows 10 ;-).

Já už nainstaloval tolikery desítky, že to ani nespočítám. Zatím si nikdo nestěžoval, vyjma tchýně, která nadávala, že to vypadá jinak než Windows 8 :). Největší konzerva (moje drahá polovička) je má zatím opatrně na virtuálním disku a ještě je nesmazala :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Môj radikálne jednostranný pohľad bude v tom, že za mnou chodia len tí, ktorí s w10 majú problémy. Tiež som ich nainštaloval niekoľko a neprestáva ma s každým ďalším buildom prekvapovať. Po dnešnom "upgrade" vedie top bug náhodné rozdrbanie(vyzerá to ako rozpadnutý obraz vadnej grafiky) jedného z pozadí plochy, ktoré štandardne dávam do všetkých PC už od doby wXP. Keď zmením pozadie ručne, zobrazí ho normálne, pokiaľ ho zmení systém, posere ho. Vždy len to jedno z nich. Ale nie vždy. Dnes len 3x . A to sa už oplatí. Jo, a kým som s tým laboroval, v ikonách odkazov na ploche pribudli ďalšie dve šípky. Tých nikdy nie je dosť. Našťastie to vyriešil hneď prvý odkaz googlu http://nerdshack.info/windows-10-and-double-arrow-icon-of-death/

„Viem čo musím urobiť teraz. Musím aj naďalej zhlboka dýchať, pretože zajtra opäť vyjde slnko. Kto vie čo môže windows 10 priniesť?!“ – Tom Hanks ako Chuck Noland vo filme Stroskotanec

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A vědí ti dotyční, že Microsoft si může kdykoliv z jejich PC cokoliv stáhnout? Dokumenty, fotky, e-maily, COKOLIV? Řekl jste to těm dotyčným osobám? A přečetl jste jim EULA?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nevědí, hlavně to nechtějí vědět.

Je to přece konspirační teorie, psali to jen na aeronetu. EULA je Putinova propaganda.
Kdo nic protizákonného nedělá, nemá se čeho bát - naopak, je to výhoda. V rámci boje proti terorismu, pedofilům a všem škůdcům svobody a demokracie.

Všichni už mají Windows 10, psali 200 milionů instalací. Socky mají jen na linux zadarmo, tak závidí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, souhlas. Všichni budou sami rádi posílat svoje dokumenty, e-maily, fotky, atd. do Microsoftu, aby jim je Microsoft posvětil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A taky je to místo zpovědi.
Prostě chceš-li se zařadit mezi úspěšné lidi, nainstaluj si Windows 10.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

copy/paste

Ustavičné a povrchní démonizování Windows 10 z hlediska obav o soukromí je opravdu mimo. Mimochodem, tyhle podmínky se týkají všech windowsů, nejen desítek.

Nejdříve ale výňatek z Windows 10 EULA

Privacy; Consent to Use of Data. Your privacy is important to us. Some of the software features send or receive information when using those features. Many of these features can be switched off in the user interface, or you can choose not to use them. By accepting this agreement and using the software you agree that Microsoft may collect, use, and disclose the information as described in the Microsoft Privacy Statement (aka.ms/privacy), and as may be described in the user interface associated with the software features.

A zde to nejduležitější z Microsoft Privacy Statement:

Microsoft is committed to protecting the security of your personal data. We use a variety of security technologies and procedures to help protect your personal data from unauthorized access, use or disclosure. For example, we store the personal data you provide on computer systems that have limited access and are in controlled facilities. When we transmit highly confidential data (such as a credit card number or password) over the Internet, we protect it through the use of encryption.

Finally, we will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails in Outlook.com, or files in private folders on OneDrive), when we have a good faith belief that doing so is necessary to:

i. comply with applicable law or respond to valid legal process, including from law enforcement or other government agencies;

ii. protect our customers, for example to prevent spam or attempts to defraud users of the services, or to help prevent the loss of life or serious injury of anyone;

iii. operate and maintain the security of our services, including to prevent or stop an attack on our computer systems or networks; or

iv. protect the rights or property of Microsoft, including enforcing the terms governing the use of the services - however, if we receive information indicating that someone is using our services to traffic in stolen intellectual or physical property of Microsoft, we will not inspect a customer's private content ourselves, but we may refer the matter to law enforcement.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"such as" znamená "jako například". To vypovídá o všem.

Mimochodem, proč by si měl Microsoft číst moje e-maily, nebo obchodní e-maily kterékoliv firmy či organizace? No, a jestli náhodou používá státní správa v jakékoliv zemi Outlook, tak to potěš pámbů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Precetl jsi tu vetu celou? A ty jedes na linuxu? Protoze tohle se netyka jen desitek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl jsem si to komplet celé. Na mém pohledu to nic nemění.

Mmch, toto se týká pouze Windows 10, resp. těch OS, kde to je v EULA uvedeno. No, a ve Win 7 jsem to v EULA nenašel... Ani na webu jsem v této souvislosti (Win 7 + sběr soukromých dat Microsoftem) nic nenašel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

link: https://www.microsoft.com/en-us/privacystatement/default.aspx

Nicmene, nikde neni zminka, ze by Microsoft pristupoval na tvuj disk a kontroloval co tam mas... na to jsou jini experti a neni to vysada zadneho operacniho systemu.

Jedine nebezpeci je tady takove, ze nejaka svine vi, ze mas na disku nelegalni software a podobne a uda te.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

už bohužel bylo pár případů, kdy uživatel nějakou dobu provozoval "pirátský" software bez problémů... ale hned pár měsíců po instalaci Win10 ho najednou začali kontaktovat vývojáři "jaktože provozujete pirátskou distribuci?!"

obávám se, že v budoucnu se tahle vlna mnohem zvětší, přece je to teprve jenom pár měsíců, co vyšli Win10, takže různé právnické firmy ještě neměli čas se připravit na soudní spory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by ne, on si je přece Microsoft "jen zpracuje na metadata". Vaše soubory také. Když pak americká konkurence EU firmy podá nabídku o pár tisíc dolarů levnější, není to nic než náhoda. Vůbec to není únik informací. Nebuďte paranoidní a nerozvíjejte konspirační teorie.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mno ja nevim, ale v te vete je napsany, ze muze cist emaily z outlook.com a pristupovat na onedrive
nikde tam nevidim, ze te nuti pozuivat email na outlook.com nebo onedrive...
ani tam nevidim, zeby ti zakazoval pouzivat treba gmail nebo googledrive
dal tam taky neni napsany, ze by mohl cist emailovy schranky z outlooku (ted myslim aplikaci ne schranku outlook.com)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Elegantní řešení. To si musím zapamatovat.
Až mě zase nějaká grupa smažek požádá cestou z posledního metra o příspěvek - poněkud důrazněji, proč hned tahat pistoli. Prostě jim dám peněženku.

Ale vážně, marketing Microsoftu není od loupežného přepadení už moc daleko. Další hranice slušnosti k zákazníkovi byla prolomena. A nikdo ani moc neřve. Jestli to takhle půjde dál, při upgradu na Windows 20 může člověk čekat prodejního agenta Microsoftu s obuškem v ruce.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No tak já do rodiny stavěl v prosinci nový počítač a desítky jsem tam nainstaloval.
Navíc jsem si koupil 240 GB SSD a v brzku si na něj desítky taky nainstaluju na svém stávajícím počítači.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotné informace, děkuji.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

To se chlubí nebo si stěžuje?

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

To si asi spletl s Fejsbůkem. Něco jako "k snídani rohlík, toaleta v plánu".

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Vbrzku je, stejně jako správně napsané navíc, příslovečná spřežka. Píšeme je vždy dohromady. To jen tak pro pořádek.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, pane Microsoft!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co nelegalne kopie? Odkedy funguje Microsoft toolkit a nieje problem stiahnut iso priamo od microsoftu, instalacia a aktivacia nebola nikdy jednoduchsia:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nelegální kopie Windows neexistují, jsou přece zadarmo. No, a od 2017 naběhne MS na placený model.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"z podnikové sféry prý už více než tři čtvrtiny zákazníků koketují s desítkami" povedal Microsoft ? Ten toho natára...

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Muze m it pravdu, spousta velkych firem uz testuje klienty zalozene na Windows 10 Enterprise.

Co se tyce prodeje, jiny pocitac nez s Windows 10 Pro stejne koupit nejde (podkladova licence pro Windows 7/8/10 Enterprise). Tudiz kazda firma pouzivajici Enterprise edici musi koupit OEM desitky na kazde PC co pouziva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kde je problem? Kym sa HW dostane na stol sekretarky, tak ma aspon 3-4 roky, kym sa vsetko spripomienkuje a hlavne vysutazi a popisu sa tony papiera atd. Takze dnes by sa na stol dostal sekretarke HW z roku pana 2011, tusim prvy Sandy Bridge !!! Rozmyslaj. To je realtita. Nech uz je na tom HW hocico (a kedze lezal niekde 3-4 roky skladom ladom, tak tam furt este stale pokojne moze byt Win7) , nie je problem vyd*bat Win10 prec a dat tam Win7, pretoze jednochucho v organizacii/podniku/institucii Win10 OFICIALNE NENI NASADENY.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že se další verze nejméně 5 let nečeká, tomu věřte - admini plánují přechod na desítky, aby ho uměli, až vedení řekne. To znamená, že testují jak desítky a kompatibilitu softwaru, tak nové verze nástrojů pro centrální správu a deploying. Na jedenáctky nikdo čekat nebude a během dvou let na desítky přejde nejméně třetina firemních instalací. Do čtyř let 95% (sedmičky jsou za 4 roky bez podpory).

Podnikoví zákazníci kašlou na haterské kecy v diskusích - řídí se svými potřebami a možnostmi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Velebný kmete, tvoje proroctví už jde jen omluvit věkem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já tomu věřím, ony navíc W10 Enterprise mají ty nejprotivnější věci vypnuté (nemění se samovolně pod rukama a nešpiónují každý prd)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On tomu může ještě někdo věřit?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Každá správná víra přenese horu. Víra v Microsoft taky.
Navíc redmontští mají tak fanatické příznivce, že se jich bojí i Taliban. S ISILem jsou si par.
:-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spamataj sa. V dostatocne velkej a hierarchizovanej instiutucii admini nerobia nic co nedostanu prikazom od teamleadera, sefa, veduceho, riaditela, ich sefov atd .... Samotni admini sami od seba ziadny prechod na Win10 neplanuju, zobud sa - pretoze jak pises testovat jak desítky a kompatibilitu softwaru, tak nové verze nástrojů pro centrální správu a deploying - tak to je megaprojekt s tisickami mandayov a to nikto nerobi len tak poza krickom akoze bokovku. Na to su dedikovane timy alebo aspon ich cas. IT department moze akurat tak dat vediet veleniu ze blizi sa koniec podpory Win7 a co z toho vyplyva atd ...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Dělal jsem admina ve velké firmě dostatečně dlouho na to, abych věděl, jak to chodí.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V situaci, kdy se valí místo záplat celé nové rebuildy, se toho v podnikovém nasazení moc dělat nedá.

Je, fakt, že se to testuje. Windows 10 mají jednu velikou výhodu proti sedmičkám, a sice že absolutně všechno se dá nastavovat dálkově přes PowerShell - tím jde i všechno, co se dá dělat přes GUI, protože GUI je jenom vrstva nad PowerShell příkazy (tj. interně každá změna přes GUI nastavení volá PowerShell cmdlet).

Než (až) dojde k nasazení v podnikové sféře, většina desktopů pojede přes VDI a deploying bude úplně o něčem jiném. Ale to bude až za pár let, až se W10 alespoň trochu "usadí".

Všichni VDI dodavatelé a integrátoři to horečně integrují, takže až to přijde, nic už nebudou dělat místní admini jako teď na Windows 7, ale prostě se to nakliká někde přes vCenter nebo něco podobnýho. Hyperkonvergence, všechno v jednom. User bude mít na stole jen VDI terminál, pápá podniková PC.

Malé firmy - alespoň v těch zemích, kde jsou drahé služby - pojedou klidně přes DaaS - Desktop As A Service, z cloudu. Což je další stupeň VDI. Velké firmy pojedou z privátního, malé z veřejného.

Všechno to změní - firmy nebudou potřebovat ty střední adminy k obíhání písidel. To všechno nahradí VDI/DaaS.

Teď se po tom vrhají jen ti středo-managorovský vypatlanci, nabuzení marketingem, kteří vůbec netuší, co všechno je za nasazením nového OS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ach jaj boze Mikrosrot. Presne tak. S Win10 v sukromnom/podnikovom segmente koketuju akurat tak gebule strednych rychlo-vycvalanych a vykvasenych managerov, ktori si to cele predstavuju jak hurvinek valku a ktorym obchodnici v Mikrosrotu nabulichali take rozpravky, ze az to neni pekne.

Grc citat tie bludy. Tot pred rokom sukromny/podnikovy sektor presiel na Win7 a uz sa celyyyy netrpezlivy hrnie na Win10. To Iste.

A snom kazdeho je v sukromnom/podnikovom segmente upgradovat OS kazde 2-3 roky. To sa neda nazvat inak ako stelesnenie c0c0tizmu. Redakcia prepaci.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Hrat sa s `bombastickymi` cisielkami a vsemozne `ohybat realitu` je bohuzial dnes tak moderne....

Dnesne velke IT firmy to je grc na pohladanie! Totalna degeneracia a jedine `open source` ma aspon aku-taku spetnu vezbu :o(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koketují s desítkami zvrhlíci? Já myslel, že jsou aspoň na teenky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Koketují = vypínají aktualizace ve Win 7 a Win 8.x.
Kdo z korporátní sféry by chtěl, aby se jejich interní e-maily dostaly k Microsoftu? NIKDO!!!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Spehovanie je jedna vec, ale Win8 family 8.1, update1, patch1, SP1, prd1, trt1 a cele Win10 co su v podstate dokoncene Win8 family a preto ja osobne Win 10 nazyvam Win 8.2, tak cely ten Win 8.1 family a Win8.2/10 je neco tak schizofrenne dodrabneho, ze sa to radikalne odlisuje od Win 7.
Je to proste iny OS. Nielen kvoli spehovaniu, pretoze spehovanie prislo s updatmi aj na Win8 a Win7, ale kvoli schyzifrennemu kachlicoidnemu GUI ktoreho sa na 100% zbavit jednoducho neda a celej schizofrennej filozofii systemu. Lokalne konta su uz koser ze, hybridne vyhladavanie ked user ani len netusi co kde ma k kde hlada (ci lokalne ci na svojom oblaku ci na verejnom nete), pod jakym kontom atd ... hruza.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preboha komu ten chaos vyhovuje???
Uz pri W7 som stravil s prestavkami pol roka, kym som zlikvidoval vsetky vymozenosti nestravitelne pre usera, co ma rad maximalnu kontrolu a prehlad nad datami resp. decentny a triezvy vzhlad OS!!!

Samozrejme netuzim po ziadnych auto-updatoch, aby mi `bohovia` z MS dalej kurvili takto pracne vyladeny OS podla svojich zvratenych predstav....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na stolní počítač šly desítky hned v srpnu, nebyl důvod otálet. Ale na tabletu zůstanu na W8.1 co to půjde, přece jen původní metro si s dotykovým ovládáním rozumělo asi nejlíp ze všech systémů. Podle mě velká vlna přechodů na W10 přijde v létě, kdy bude poslední možnost dát upgrade (a prodloužit podporu systému) zadarmo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

neni nahodou v 10kach tabet mode, coz je to samy jak metro v 8 ? mozna lepsi ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prý i v 10 Metro stále není to pravé ořechové co slibovali k "vylepšenému" tablet módu :(
Osobní zkušenost bohužel nemám - při pokusu o upgrade na WIN10 tablet zkolaboval . A to bylo keců , že alespoň 2 GB RAM a bude přechod bezbolestný (Manželčin - Acer Aspire Switch 10) ;)
Tak nějak sem se asi stal zastáncem Androida v těchto mrzáckých zařízeních . S Androidem mám alespoň pocit , že vše funguje a tablet dělá to co chci (Lenovo Tab S-8) ; na Windows je to staré známé zase čekej , čekej ,tak nic .... a proč tam stále není pořádný disk !!!!
Windows 8.1 -10 na tabletu pod 10K = pouhá iluze profesionálního zařízení i výhod které mají plynout z přítomnosti Windows na něčem tak ... nedostačujícím pro Windows ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to jen subjektivní dojem a moje nešikovnost, ale na W8 mi v "metro" módu jde snadno rozdělit vertikálně obrazovka načež v jednom pruhu mám třeba video nebo playlist deezeru a v druhém browser nebo dokument. Ve windows 10 to jde taky, ale není to tak pohodlné. Další věc je náhrada dotkového Exploreru Edgem. Edge nejde ovládat gesty a nemá adblock. Dotykový Explorer pak doinstalovat nešel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s tim, ze metro ve Win 8.1 je na tabletu lepsi. Ja upgradoval muj Linx 7 s 1GB ram a slusnym eMMC a jede to v poho, akorat me vadi, ze si to sem tam nepamatuje hodnotu jasu a neni tam rychle pristupny slider na jas jako v osmickach. Jinak desktopove chrome podporuje touch gesta defaultne: vpred a zpet pri prohlizeni... Taky me vadi, ze v desktopovem modu nevyjizdi automaticky klavesnice. Jinak jsou tam i vylepseni, aspon na tom mojem tabletu sleduji stabilnejsi wifi (lepsi driver?) a zda se mi ze touch input je presnejsi, desitky zabiraji mene mista. Jinak ten tablet neslo upgradnout bez toho anichz bych ten tablet resetnul do puvodniho tovarniho nastaveni pred upgradem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Agresivní malware se šíří podobně jako windows 10.

Důležité je, že pokud vám někdo něco stále nabízí, nutí a vychvaluje, tak je na 100% jisté, že to nebude výhodné pro vás. Tohle přece zažíváme všichni každý den a není třeba mít ani vyšší vzdělání k pochopení tohoto promyšleného podvodu.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Ani jsem se nezamýšlel nad tím co mi Microsoft zase s updatem nabízí ... křížek a na chvíli pokoj .
A pak se dočtu že jsem měl na výběr mezi "upgradovat hned" a "upgradovat až v noci"....... ;)
A když to tak vidím u manželky , tak mi dochází , že minimálně v tomhle už je také vyškolená - upgrade od microsoftu = ignorovat ;) .

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 sou presne jako ty veci ktere vam prodavaji v tech uzasnych TV spotech na televizich, nekvalitni/prodrazene, sproste sunty, dekuji ti Microsoft za to ze Windows 7 Professional pujdou jeste oficialne koupit do rijna 2016(a to prosim zapocali v 22 rijnu 2009, teda 7 krasnych let), kazdemu kto ode mne chce system je tlacim a primo po instalaci zakazuju automaticke aktualizace, zakaznik spokojeny, ja pote a ty v RedMondu necht sa na 10 ukoji, do roku 2020 nemaji Windows 7 problem, je to stale aktualni, vysoce oblibeny operacni system, by ste se divili ze i Windows XP sou stale zadany system.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy jen nevím, jestli chlapci v Redmondu nemají špatný target, nebo jak se tomu v manažerštině říká. Co je komu do podílu, obzvláště když z toho nemají $? To je jen přeměřování pinďourů. Já bych byl raději, kdyby to byl první Wokenní systém, dobře otestovaný bez zásadních chyb, renonsů a bez logické schizofrenie.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdo se tady baví o OS X ? Jo tak "... chlapci v Redmontu ...", to jsem přehlíd ...
:-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak MS započítá takový případ, kdy jsem sice desítky nainstaloval, ale souběžně s tím používám zatím i osmičky... dlužno říct že u nich budu muset zůstat. Trochu problém je, že Win10 jaksi méně spoří baterii noťasu než osmičky, což je vygoogleně známý fakt, ale moc se nerozmazává. Otestoval jsem si na vlastní kůži - je trochu rozdíl, když notebook vydrží pět hodin s win10 nebo 6,5 hodin s Win8.1. Sice se to dá poladit, aby desítky vydržely stejně, jenže to pak zase má ten počítač sražený výkon o 40 % dolů.
Třeba bych si měl koupit nový počítač, ale nemyslím, že rok starý ultrabook s ULT haswellem je něco, co by na desítkách nemělo jet (podotýkám, že všechny drivery tam jsou).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Určitě se dá najít nějaký web, který jim dá pod 2%, snaž se víc!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já se nesnažil, pane Microsoft, já se jen podíval na statistiku. Omlouvám se, že jsem si to dovolil...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Aj 2% je privela na taky drek ---> taky linux by si ich urcite zasluzil viac (a to nie som linuxak)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je "nejlepší mobilní systém vhodný pro podnikové nasazení". Za 2015 spadl z 3% na 1.7%, ale na Titaniku se pořád tancuje:
http://www.winbeta.org/news/windows-10-mobile-news-recap-market-share-go...

Jen ten Gartner je nepěkně škarohlídský:
"So this is obviously bad news. But put in perspective, it’s even worse than you may realize: Sales of smart phones to emerging markets surged 18.4 percent, and that’s one of the three markets Microsoft is ostensibly targeting with Windows phones since its July strategy shift (“capitulation”)."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono nestačí jen ty aktualizace ve Win 7 a Win 8 odinstalovat, viz http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/kb3035583-installin....

Je to docela výživná diskuse, ale v zásadě jde o toto:
1. zakázat automatické aktualizace
2. restart
3. odinstalovat KB3035583
4. restart
5. znovu (!!!) odinstalovat KB3035583 (V CZ verzi to nutno udělat 2-krát, nevím proč. Až po druhé odinstalaci zmizne ikona v liště (Tray) umožňující aktualizaci na Windows 10).
6. restart
7. postupně odinstalovat (pokud je vyžádán restart, tak restartovat OS):
KB2952664
KB2977759
KB3075249
KB3080149 - POZOR!!! RESTART MŮŽE TRVAT VELMI DLOUHO! I HODINU A VÍCE!!!
KB3112343 (nové 12/2015)

Jo, a ještě toto:
If you don't want it, ensure you add a registry key noted https://support.microsoft.com/en-us/kb/3080351 as follows:
Subkey: HKLM\SOFTWARE\Po­licies\Microsof­t\Windows\Win­dowsUpdate
DWORD value: DisableOSUpgrade = 1

Viz https://www.change.org/p/satya-nadella-microsoft-what-computer-users-wan....

Na webu se dají najít prográmky, které to udělají za vás. Ale zase nevíte, co přesně udělají, jak to udělají, a co udělají navíc...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A to hlavní a nejjednodušší, tedy vypnutí GWX v registru, ti tam stejně chybí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Možná proto se to musí KB3035583 odinstalovávat na 2-krát. Po druhé odinstalaci již GWX v systému není!
Příště ve službách nejprve vypnu GWX, a až pak začnu odinstalovávat, snad to projde hned napoprvé.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tam, kde jsem to narychlo potřeboval, tak GWX control panel zabral, zatím .......
http://ultimateoutsider.com/downloads/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ty statistiky jsou sice "hezký" ale nikde už se nikdo nedočte a nedozví, kolik uživatelů doopravdy u WIN 10 zůstalo a nevrátily se k původním systémům buď kvůli problémům s 10kami či jen proto, aby si zajistili zadarmo legální klíč...co kdyby jednou v budoucnu...a stejně jedou dál na tom svým OS.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jestli věříš tomu, že navrátilců bude závratné množství tak to je pěkné. Budoucnost, kterou MS nastínil vypadá bledě. Je to odklon od toho mít přívětivé UI, funkčnost. Už to přišlo s W8, případně s "moderními" verzemi Office a ještě k tomu telemetrie. Je to však příležitost pro ostatní, třeba tu do pár let budeme mít opravdovou alternativu, případně to v MS mohou vzít za správný konec :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.