Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 v. 1809 porouchala zálohování registrů

to je jako s nefunkční shadowcopy. MS ví, ale nekoná.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

mno jo, ale kolik lidí, z těch 16 milionů stanic má nějakej problém? Jako i jeden uživatel, kterej přijde o data, je víc než dost, o tom žádná, ale mě by zajímalo kolik lidí se s timhle problémem reálně setká?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, také mě to zajímalo, kolik % musí být, aby se tím MS začal tak intenzivně zabývat, a více méně jsem se dozvěděl kulové. ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je ale v prinicpu jedno. Urcite je to vice nez jeden a urcite je to schopno postihnout vicemene kohokoliv, vzhledem k mnozstvi ruznych konfiuraci, ktere pod vidlema jedou a neschopnosti ani vyuzit stavajici testery z rad uzivatelu, kdyz vlastni testing v podstate zarizli. Do toho se da prida na hlavu postaveny system pulrocnich reinstalaci a tenedence uzivateli vnucovat co je pro nej dobre, protoze on je idiot, ktery nic nevi.
Vidle 10ky maji daleko vic znamych bugu, ale MS na to jednoduse prdi a uzivatel, dokud to neni firma aspon s 10+k instalacemi, je pro nej dneska uz jen nucene zlo, ktere je potreba pretavit v nejaky ten tolarek v cloudu...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je potom rizikové i očkování a mělo by být zakázáno, ne? :-o Sorry, ale stoprocentní bezchybnost asi zaručit nelze, sám jsi zmínil, že počet kombinací různého HW s Windows budou miliony. Takže pokud se chyby vyskytnou na několika málo kombinacích a v několika málo procentech, tak to asi je ok (jistě, pro postiženého zrovna ne ;-) ). Proto se právě ptám, kolik procent z X uživatelů již musí být chybou postiženo, aby se tím MS začal zabývat a přijal až tak radikální krok jako stažení celého update.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je dost na vodě stojící tvrzení, protože jestli nefunguje dobře zálohování registru, tak to také nemusí fungovat polovině uživatelů, ale protože drtivá většina zatím neměla potřebu jejich obnovy, tak o tom neví. Aneb štěstí bláhové nevědomosti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"To je potom rizikové i očkování a mělo by být zakázáno, ne?".. ne, ockovani by melo byt nepovinne. Kazdy ma mit odpovednost sam za sebe se ockovat nebo ne. V pripade deti, rozhoduji rodice.

A jinak nechapete smysl, mozna proto, ze Vam nedochazi, co je na konceptu WIn10 spatne... koncept updatu jako takovy je jednoduse spatny. Jejich 'novy vylepseny testing' je spatny, nefunkcni. Z pohledu 20 leti v IT nerozumim, co je na tom pro druhe k nepochopeni. Nicmene MS postavil kompletne na hlavu zazitou praxi, ktera evidentne neni lepsi, nez ta predchozi. Povinne aktualizace krasne ukazuji chybovost tohoto konceptu a neslouzi k niceme jinemu nez postupne dostat uzivatele tam kam MS potrebuje..
Nicmene, jelikoz Vase odpoved byla jaka byla, neocekavam, ze ani ted svuj postoj prehodnotite a nejspis budete opakovat omletou pisnicku o tom, kolik uzivatelu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já na problém se shadowcopy přišel, až když jsem slepě obnovoval data a divil se, že jsou poškozena.
Tady to dávám jako příklad a už ani nedoufám, že to ti matláci z MS opraví, tudíž jsem to ani neodreportoval. Je třeba se smířit s faktem, že z Windows se stal pouhý spouštěč her a Office (a v minoritě pár dalších programů).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mate pravdu.
Uzivatele maji sice obrovkou setrvacnost (nez se rozhybou pouzivat neco jineho), ale nelze jim kalet na hlavu vecne.

Linux uz zacina byt take pouzitelny jako spoustec her (o internetu a dalsich aplikacich ani nemluvim), tak se muze stat, ze to zacne byt celkem konkurent windows.

Faktem je, ze ty chyby, co Microsoft ve vydane verzi Windows 10 ma jsou dost zasadni ...... misto aby nahlasene problemy z beta verzi opravili, tak proste musi vydat pulrocni update dej se co dej ....... fakt nechapu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Teslu vyšetřuje FBI, jestli nevodila investory za nos svým odhadem počtu vyrobených modelů 3, který byl nakonec nižší. Prý jestli dopředu nevěděli o problémech, které nastanou a neměli jenom krasořeči.
Podle této logiky by nejspíš vyšetřovali i MS, který jistě ví, že každá nová verze něco rozhasí. Dokud mlčí a vydávají co půlrok, nic se neděje. Když by aktualizaci odložili bez dostatečného ohlášení, tak by mohli být vyšetřování. Když by přiznali, že do budoucna se aktualizace můžou zpozdit, tak by klesla cena akci (Proč si nevěří tak dlouho dopředu? Panika!)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim ze to lze srovnavat s Teslou. MS tady neco slibil investorum ? celkem urcite neslibil bezchybny software, za to vam rucim, ani investorum, ani zakaznikum, ani nikomu. Staci se podivat do EULA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je ale docela skoda..aspon je mohli taky vysetrovat a mohli jsme se v kvalite WIn10 posunout dale.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no z insiderov to bolo cosi okolo 200 000 hlaseni o probleme so Shadow copy a s padom pri aktualizacii na sucasnu 1809 tiez bolo dost.
to by snad malo stacit, a to su len insideri (niekolko milionov insiderov)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To posledné na čo je MS zvedavý je názor užívateľov. Stačí si spomenúť na ikonu štart vo Windows8.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Těch problémů co Windows10 mají je tolik, že být na místě Microsoftu, tak bych se nad tím zamyslel, jestli něco nedělám špatně.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Prečo si myslíte, že robia niečo zle?

Aj, keď to bolo pôvodne myslené inak, vyzerá to tak, že MS to tak chce...

Windows 10 budou poslední verzí tohoto operačního systému
11. května 2015
https://technet.idnes.cz/windows-10-konecne-jmeno-0vv-/software.aspx?c=A...

Windows 10 jsou poslední Windows!
Datum: 8 května 2015
https://www.techbit.cz/2015/windows-10-jsou-posledni-windows/

Žádné Windows 11 už nebudou
Zprávu pro vás napsal Pavel Junek 10.5.2015
https://www.itnetwork.cz/zpravodajstvi/software/zadne-windows-11-uz-nebudou

Windows 10 jsou "poslední verzí Windows"
8.5.2015,
https://www.svethardware.cz/windows-10-jsou-posledni-verzi-windows/40434

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Windows 10 jsou "poslední verzí Windows""
MS to špatně formuloval (asi záměrně). Mělo tam být:
"Microsoft se inspiroval Minecraftem. Windows 10 přechází na vývojový systém, známý jako "placená nekonečná beta verze bez záruky dodání funkčního produktu"".

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to vypadá, že Windows10 budou poslední Windows, jako úplně poslední a pak už nebudou žádný windowsi, jako úplně. Prostě windows budou nahrazeny linuxem se vzhledem windows. Profesionální sféra nepůjde do nefungujícího systému.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jak u koho, u mě byly poslední už Windows XP a rozhodně nelituju.

Přesně jak píšeš, poslední dobou dělá M$ až podezřele mnoho kroků a lije až podezřele mnoho peněz tímto směrem, a určitě to nedělá pro nic za nic. Jen se trochu (spíš dost) bojím pak že všechno zku*ví i na tomto poli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na [https://borncity.com/win/2018/11/05/windows-10-regback-fails-in-v1803-18... udávají, že to nefunguje už od 1803. V 1803 se vytvořily soubory nulové velikosti a v 1809 se nevytvoří nic. První zprávy o problému jsou někde kolem června 2018.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš zajímá kdy vydají nějakou opravdu na ten bordel co objevily ne že by mě 1809 fungoval špatně ale poslední oprava byla ta s koncovkou 55 a od té doby nic ani instalačka systému se nevrátila zpět na stránky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu, že to stáhly když instalačka verze1809 jde ze stránek MS bez problémů stáhnout a dokonce je to ta původně vydaná, bez jakýchkoliv vložených oprav. No poslední dobou je to s MS dost špatné to co jsem neviděl už pěknou řádku let tak za posledních 14 dní snad 10x se objevila modrá smrt a to jsem se po asi 6 modrých obrazovkách vráti ktředchozí verzi 1803, která předtím fungovala a teď mi taky už párktát ukázala modrou obrazovku.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.